Şimdi Ara

Pert Araç Davası Açıldı (DAVA SONUÇLANDI) (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
641
Cevap
43
Favori
124.146
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Multistrada -- 30 Ağustos 2016; 10:26:38 >
  • .......................

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Multistrada -- 30 Ağustos 2016; 10:26:49 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: adolf35

Arkadaşlar Forumda Bu Konu İle İlgili Bir Daha Her Hangibir Bilgi Paylaşımında Bulunmayacağım !
    Çünkü Ya Ben Anlatamıyorum Yada İnsanlar Anlamak İstemiyorlar Sonra Ben Karamsar İnsanların Ümitlerini Kırıcı Olarak Algılanıyorum !
    Kime Bu Güne Kadar Dava Açmayın Kazanamazsınız Demişim Forumda Tek Bir Yerde Bulunusun Bakalım İsteyen İstediği Davayı Açar Herkezin Durumu Aynı Değildir Farklılıklar Gösterebilir .
    Son Sözüm O Emsal Karar Kimdeyse Bi Çıksın Ortaya Bakalım Davasının İçeriği Gidişatı Neymiş Çok Merak Ediyorum Gerçekten 2 Yıldan Beri 1 Tane Kazandım Diyenlerden Yayınlayabilen Onuda Geçin ESAS Nosunu Verebilen Dahi Görmedim !
    Herkezin Hukuk Yolu Açıktır ALLAH MUHAFAK Etsin.
    Taviyem Mantıklı Olanı Yapın Atıp Tutanlara İnanmayın Her Avukatada Güvenmeyin Birçok Avukat Alacağı Dava Ücretine Bakar Davanın Sonucuna Değil !

adolf35 hocam sizinle özelden de görüştük, konuştuklarımızdan yola çıkarak samimiyetinize inanıyorum, diğer arkadaşlarla aranızda bir yanlış anlaşılma olduğu açık. Benim daha davam sonuçlanmadan elimi taşın altına sokup her şeyi aşama aşama anlatmam tamamen bu konuda kimsenin sonuçlanmış bir kararın olmaması, kimsenin doğru düzgün yol gösterememesi, ve kimsenin bu yollardan geçmemiş olması, bu yollardan geçmiş olanlarında bilgilerini büyük çoğunlukla kendilerine saklıyor olması. Ben bu işi son derece kararlı olarak başlattım, siz başta olmak üzere bir çok saygı değer forum üyeleride gerek benim konumda gerekse diğer mağdur arkadaşların konularında fikirlerini ve tecrübelerini paylaşıyor. O yüzden hepinizin düşünceleri benim için çok önemli, senden ricam hocam bilgilerini ve tecrübelerini bir kaç yanlış anlamaya sinirlenipte bizden mahrum etme.

Saygılarımla Selçuk ALAGÖZ

• takip ..

Allah yardımcın olsun kardeşim..
  • Aynı olaY benim başıma geldi kardeşim daha yeni geldi geçmiş olsun bu davadan bi sonuç alacağınızı sanmıyorum.Benim arabam ın kazası bile yok 2 parça boyası var. neymiş pert kayıtlı.
  • dişinden tırnağından arttır, hayallerini gerçekleştirdiğini san, birden hayaller kabusa dönsün.. Arkadaşlar Rabbim bu düzenbazlardan hepimizi uzak tutsun.
  • Allah kolaylık versin ama ben adalete güvenmiyorum, avukatlar da diğerleride para için yapamayacakları şey yok, inanın 3 yıl mahkemelerde uğraştım, o dönemde maddi durumum iyi olmadığı için avukatın ücretini taksitle ödedim ama avukat beni sattı başka avukat tuttum o da sattı diğer tarafın avukatı mütahit firmadan da para almış ve bizim avukatlar sanki mahkemede yok gibiydi elimizdeki yazılı belgeler gerçek olduğu ve şahitler olduğu halde sahte denildi diğer taraf şahitleri iyi tanıdıkları halde tanımadıklarını ilk defa gördüklerini söylediler, hatta yalancı şahitler getirip bizim delilleri çürüttüler düşünün banka dekontunu bile sahte dediler bankadan dekontun aynısı geldiği halde.

kısacası adalete güvenmiyorum adalet parası olandan yana yasalarda suçlulardan yana çalışıyor.
    parayı avukata basacaksın ama önce vermeyeceksin diyeceksinki arkadaş sen bu dava için ne alırsın 3-5 sana 5-10 ama kazan paranı öyle al kazanamazsan sana para yok diyeceksin. parayı gösterince ateş gibi oluyorlar.
    nasılki ameliyat olacak hasta için bıçak parası istiyor doktorlar ve bıçak parası verilince nasıl hastanelerde yer bulunuyor sistem aynı sistem değişen bir şey yok
    git adam öldür paran varsa içeri bile girmezsin basarsın avukatlara parayı kurtulursun bu işler bu ülkede böyle dönüyor ben o kanaate vardım açıçası

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi engin_er_26 -- 10 Mart 2013; 13:55:56 >

• arkadaşlar gerekçeli karar yayınlanmadı mı daha?
    saygılarımla...
  • adolf35 Mahkeme daha yeni sonuçlandı elime belge geçmedi sabret belgeyi koyduğum zaman görüşürüz
  • SAYIN SELÇUK ALAGÖZ

HOCAM SON DURUM NEDİR ACABA

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Multistrada -- 30 Ağustos 2016; 10:26:59 >

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Multistrada -- 30 Ağustos 2016; 10:27:22 >
  • benimde durumum arkadşla aynıydı mahkeme işleriyle uğraşıcak ne maddi nede sinirsel durumum müsayit olmadığı için dava açamadım.İnş kazanır ama bence hakimin insafına kalmış biraz.Bende 22.250 ye aldığım aracımı 20.250 ye satmak zorunda kaldım.
  • Daire:13
    Tarih:2012
    Esas No:2012/15893
    Karar No:2012/25280
    Kaynak:www.kararara.com
    İlgili Maddeler:818 SAYILI B.K 194
    İlgili Kavramlar:PERT ARAÇ SATICININ SORUMLULUОU
    T.C
    YARGITAY 13.Hukuk Dairesi

2012-15893 esas
    2012-25280 karar
    09.11.2012 karar tarihi

- Ayıba Karşı Tekeffül
    - Hukuki Ayıp
    - Pert Araç

Özet: Alıcının, satın aldığı araçla ilgili olarak Trafik Şube Müdürlüğünce tutulan kayıtları ve aracın sigorta kayıtlarını inceleme yükümlülüğü yoktur. Satıcı, satış öncesi alıcıyı aracın pert olduğu konusunda bilgilendirdiğini veya alıcının bu hususu bildiğini ispatlayamadığından iyi niyetli olduğu söylenemez. Satışa konu araç hukuki ayıplıdır. Satıcı ayıpların varlığını bilmese bile onlardan sorumludur.

(818 s. BK m.194)

Taraflar arasındaki alacak davasının yapılan yargılaması sonunda ilamda yazılı nedenlerden dolayı davanın reddine yönelik verilen hükmün süresi içinde davacı avukatınca temyiz edilmesi üzerine dosya incelendi gereği konuşulup düşünüldü.
    …..
    Makemece, dava konusu aracın pert olmasına neden olan kazanın 23.12.2007 tarihinde meydana geldiği, kaza tarihinde davalı şirketin malik olmadığından ve ayrıca davacının 24.05.2010 tarihli sözleşme ile aracın hali hazır durumu ile beğenip aldığı davalının kaza ve aracın pert olmak durumundan sorumlu olmadığı gerekçeleri ile davanın reddine karar verilmiş hüküm davacı tarafından temyiz edilmiştir.

Davaya konu aracın 23.12.2007 tarihli kaza ile pert olduğu uyuşmazlık konusu değildir. Davacı davalı şirketten 24.05.2010 tarihinde satın aldığı aracın pert olduğunun davalı tarafından gizlendiğini zarara uğradığı iddiası ile eldeki davayı açmıştır. Davalı davaya konu aracı 06.11.2008 tarihinde satın aldığından önceki pert olma durumundan haberi ve sorumluluğu olmadığını savunmuştur.

Davacının satın aldığı araçla ilgili olarak Trafik Şube Müdürlüğü’nce tutulan kayıtları ve aracın sigorta kayıtlarını inceleme yükümlülüğü yoktur. Davalı satış öncesi davacıyı aracın pert olduğu konusunda bilgilendirdiğini veya alıcının bu hususu bildiğini, ispatlayamamıştır. Davalının iyi niyetli olduğu söylenemez. Satışa konu araç hukuki ayıplıdır. Satıcı ayıpların varlığını bilmese bile onlardan sorumludur. Davacı BK 194 ve sonraki ayıba karşı tekeffül maddeleri hükmüne göre sözleşmeyi feshedip tazminat istemekte haklıdır. Mahkemece davacının talep edebileceği alacağının miktarı konusunda uzman bilirkişi aracılığı ile taraf mahkeme ve Yargıtay denetimine elverişli şekilde araştırılıp tespit edilerek hasıl olacak sonuca uygun verilmesi gerekirken, yazılı şekilde davanın reddi usul ve yasaya aykırı olup nedenidir.

Sonuç: Davacının temyiz itirazlarının kabulü ile hükmün davacı yararına ( BOZULMASINA ), peşin alınan temyiz harcın istek halinde davacıya iadesine, 09.11.2012 gününde oybirliğiyle karar verildi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi manager33 -- 28 Mart 2013; 17:29:23 >

• demek ki varmis bu saatten sonra pert araç satanlar dusunsun
    umarim hayirlisi olur

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • MERHABA ARKADAŞLAR.SİZLERİ 4 AYA YAKIN SÜREDİR TAKİP EDİYORUM. BENDE SİZLER GİBİ PERT ARAÇ MAĞDURUYUM. GÜNLERDİR KAFAM KARIŞIK. 2012 NİN TEMMUZ AYINDA 2007 MODEL TOYOTA AVANSİS 1.6 ELEGANT ALDIM. ARAÇIN TRAFİKTEN PLAKA SORGULAMASINI YAPTIRDIM ARAÇ TEMİZ ÇIKTI. TANIDIK SERVİS ARKADAŞLAR VARDI ONLARA DA GÖSTERTTİM SADECE YAN KAPILARDA BOYA OLDUĞU SÖYLENDİ. ARABADA ÇOK TEMİZ DURUYORDU. HOŞUMUZA GİTTİ. BOYAYI DA SORUN ETMEDİK VE ARABAYI SATIN ALDIK. ESKİ ARABAMIN KASKOSUNU YENİ ALDIĞIM ARACIMA HDİ SİGORTADA AKTARTTIM VE KAYITLARDA HİÇ BİR SORUN GÖZÜKMEDİ. 6 AY SONRA KASKO BİTTİĞİNDE KASKO YENİLEMEK İÇİN TEKRAR GİRİŞ YAPTIĞIMIZDA ARAÇ BU SEFER PERT GÖRÜNDÜ. AYNI ŞEKİLDE BAŞKA KASKO ŞİRKETLERİNE DE SORGULATTIM . SONUÇ OLUMSUZDU. 30 BİN TL PARA VERDİM VE ÜZERİNE DE 3 BİN TL YE YAKIN MASRAF YAPTIM. ARACA TÜP TAKTIRDIM. ARAÇ GAYET GÜZEL VE SAĞLIKLI. TEK SORUN KAYITLARDA PERT GÖRÜNMESİ VE KASKO YAPTIRMASININ ZOR OLMASI. SATAN KİŞİYİ ARADIM. ARACIN PERT OLDUĞUNU SÖYLEDİM. SATICI KENDİSİNİNDE BİLMEDİĞİNİ SÖYLEDİ. HER ZAMANKİ KLASİK HİKAYE. BENDE BİR AVUKATLA GÖRÜŞEREK İHTARNAME ÇEKTİM. DAVA EDECEĞİMİ SÖYLEDİM. ONLARDA SİZ BİLİRSİNİZ DEDİ. ARKADAŞLAR ŞİMDİ SİZLERİN FORUMDA GÖNDERECEĞİNİZ DAVA SONUÇLARINIZI BEKLİYORUM. KAFAM ÇOK KARIŞIK. BİR TARAFTAN YEDİĞİM KAZIĞIN ACISI, BİR TARAFTAN KAFAMIN KARIŞIKLIĞI. ETRAFDA TANIDIĞIM İNSANLAR BOŞ VER DAVA ETME ARABAN ÇOK TEMİZ GEZ DİYOR. BİR TARAFTAN DA BÖYLE BİR KAZIK YEMİŞSİN ACISINI ÇIKAR DİYOR. NE YAPACAĞIMI ŞAŞIRDIM. ELİMİZDE KAZANILMIŞ SOMUT BİR ÖRNEK YOK. KAZANAN ARKADAŞLAR YAYINLARSA İNŞALLAH HEMEN DAVAYI BENDE AÇACAĞIM. BU KONUDA YARDIMCI OLACAK ARKADAŞLARIN YORUMLARINI BEKLİYORUM.

• MERHABA

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi arfi01 -- 29 Mart 2013; 11:06:23 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: arfi01

MERHABA ARKADAŞLAR.SİZLERİ 4 AYA YAKIN SÜREDİR TAKİP EDİYORUM. BENDE SİZLER GİBİ PERT ARAÇ MAĞDURUYUM. GÜNLERDİR KAFAM KARIŞIK. 2012 NİN TEMMUZ AYINDA 2007 MODEL TOYOTA AVANSİS 1.6 ELEGANT ALDIM. ARAÇIN TRAFİKTEN PLAKA SORGULAMASINI YAPTIRDIM ARAÇ TEMİZ ÇIKTI. TANIDIK SERVİS ARKADAŞLAR VARDI ONLARA DA GÖSTERTTİM SADECE YAN KAPILARDA BOYA OLDUĞU SÖYLENDİ. ARABADA ÇOK TEMİZ DURUYORDU. HOŞUMUZA GİTTİ. BOYAYI DA SORUN ETMEDİK VE ARABAYI SATIN ALDIK. ESKİ ARABAMIN KASKOSUNU YENİ ALDIĞIM ARACIMA HDİ SİGORTADA AKTARTTIM VE KAYITLARDA HİÇ BİR SORUN GÖZÜKMEDİ. 6 AY SONRA KASKO BİTTİĞİNDE KASKO YENİLEMEK İÇİN TEKRAR GİRİŞ YAPTIĞIMIZDA ARAÇ BU SEFER PERT GÖRÜNDÜ. AYNI ŞEKİLDE BAŞKA KASKO ŞİRKETLERİNE DE SORGULATTIM . SONUÇ OLUMSUZDU. 30 BİN TL PARA VERDİM VE ÜZERİNE DE 3 BİN TL YE YAKIN MASRAF YAPTIM. ARACA TÜP TAKTIRDIM. ARAÇ GAYET GÜZEL VE SAĞLIKLI. TEK SORUN KAYITLARDA PERT GÖRÜNMESİ VE KASKO YAPTIRMASININ ZOR OLMASI. SATAN KİŞİYİ ARADIM. ARACIN PERT OLDUĞUNU SÖYLEDİM. SATICI KENDİSİNİNDE BİLMEDİĞİNİ SÖYLEDİ. HER ZAMANKİ KLASİK HİKAYE. BENDE BİR AVUKATLA GÖRÜŞEREK İHTARNAME ÇEKTİM. DAVA EDECEĞİMİ SÖYLEDİM. ONLARDA SİZ BİLİRSİNİZ DEDİ. ARKADAŞLAR ŞİMDİ SİZLERİN FORUMDA GÖNDERECEĞİNİZ DAVA SONUÇLARINIZI BEKLİYORUM. KAFAM ÇOK KARIŞIK. BİR TARAFTAN YEDİĞİM KAZIĞIN ACISI, BİR TARAFTAN KAFAMIN KARIŞIKLIĞI. ETRAFDA TANIDIĞIM İNSANLAR BOŞ VER DAVA ETME ARABAN ÇOK TEMİZ GEZ DİYOR. BİR TARAFTAN DA BÖYLE BİR KAZIK YEMİŞSİN ACISINI ÇIKAR DİYOR. NE YAPACAĞIMI ŞAŞIRDIM. ELİMİZDE KAZANILMIŞ SOMUT BİR ÖRNEK YOK. KAZANAN ARKADAŞLAR YAYINLARSA İNŞALLAH HEMEN DAVAYI BENDE AÇACAĞIM. BU KONUDA YARDIMCI OLACAK ARKADAŞLARIN YORUMLARINI BEKLİYORUM.

karara bakin avukatiniza soyleyin zaten geri kalani o halleder

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: manager33

Daire:13
    Tarih:2012
    Esas No:2012/15893
    Karar No:2012/25280
    Kaynak:www.kararara.com
    İlgili Maddeler:818 SAYILI B.K 194
    İlgili Kavramlar:PERT ARAÇ SATICININ SORUMLULUОU
    T.C
    YARGITAY 13.Hukuk Dairesi

2012-15893 esas
    2012-25280 karar
    09.11.2012 karar tarihi

- Ayıba Karşı Tekeffül
    - Hukuki Ayıp
    - Pert Araç

Özet: Alıcının, satın aldığı araçla ilgili olarak Trafik Şube Müdürlüğünce tutulan kayıtları ve aracın sigorta kayıtlarını inceleme yükümlülüğü yoktur. Satıcı, satış öncesi alıcıyı aracın pert olduğu konusunda bilgilendirdiğini veya alıcının bu hususu bildiğini ispatlayamadığından iyi niyetli olduğu söylenemez. Satışa konu araç hukuki ayıplıdır. Satıcı ayıpların varlığını bilmese bile onlardan sorumludur.

(818 s. BK m.194)

Taraflar arasındaki alacak davasının yapılan yargılaması sonunda ilamda yazılı nedenlerden dolayı davanın reddine yönelik verilen hükmün süresi içinde davacı avukatınca temyiz edilmesi üzerine dosya incelendi gereği konuşulup düşünüldü.
    …..
    Makemece, dava konusu aracın pert olmasına neden olan kazanın 23.12.2007 tarihinde meydana geldiği, kaza tarihinde davalı şirketin malik olmadığından ve ayrıca davacının 24.05.2010 tarihli sözleşme ile aracın hali hazır durumu ile beğenip aldığı davalının kaza ve aracın pert olmak durumundan sorumlu olmadığı gerekçeleri ile davanın reddine karar verilmiş hüküm davacı tarafından temyiz edilmiştir.

Davaya konu aracın 23.12.2007 tarihli kaza ile pert olduğu uyuşmazlık konusu değildir. Davacı davalı şirketten 24.05.2010 tarihinde satın aldığı aracın pert olduğunun davalı tarafından gizlendiğini zarara uğradığı iddiası ile eldeki davayı açmıştır. Davalı davaya konu aracı 06.11.2008 tarihinde satın aldığından önceki pert olma durumundan haberi ve sorumluluğu olmadığını savunmuştur.

Davacının satın aldığı araçla ilgili olarak Trafik Şube Müdürlüğü’nce tutulan kayıtları ve aracın sigorta kayıtlarını inceleme yükümlülüğü yoktur. Davalı satış öncesi davacıyı aracın pert olduğu konusunda bilgilendirdiğini veya alıcının bu hususu bildiğini, ispatlayamamıştır. Davalının iyi niyetli olduğu söylenemez. Satışa konu araç hukuki ayıplıdır. Satıcı ayıpların varlığını bilmese bile onlardan sorumludur. Davacı BK 194 ve sonraki ayıba karşı tekeffül maddeleri hükmüne göre sözleşmeyi feshedip tazminat istemekte haklıdır. Mahkemece davacının talep edebileceği alacağının miktarı konusunda uzman bilirkişi aracılığı ile taraf mahkeme ve Yargıtay denetimine elverişli şekilde araştırılıp tespit edilerek hasıl olacak sonuca uygun verilmesi gerekirken, yazılı şekilde davanın reddi usul ve yasaya aykırı olup nedenidir.

Sonuç: Davacının temyiz itirazlarının kabulü ile hükmün davacı yararına ( BOZULMASINA ), peşin alınan temyiz harcın istek halinde davacıya iadesine, 09.11.2012 gününde oybirliğiyle karar verildi.
    .......................

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Multistrada -- 30 Ağustos 2016; 10:27:38 >

• Bir karar ver demişti arkadaşın biri kimdi hatırlayamadım tam yayınlandı mı? Çoktan kesinleşip -tabi temyiz edilmediyse- kararın yazılmış olması lazımdı. Emsal olsun yayınlayında görelim. Ciddi anlamda önemli bir karar çünkü.
  • 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.