Şimdi Ara

Pert Araç Davası Açıldı (DAVA SONUÇLANDI) (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
641
Cevap
43
Favori
124.146
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • hocam siz davayı servise mi açtınız aldığınız şahsa ya da şahsın şirketine mi?

böyle işlerden nefret ediyorum allah cezalarını versin yiyemesinler o paraları bu işleri yapanlar. devletin hiçbir denetimi yok böyle konularda. varsa yoksa vergi alsın devlet.
  • Hocam geçmiş olsun öncelikle.

Ben de 5 ay önce ilk kez araba aldım. 2011 model araç. Kazasız boyasız dedi galerici. Tramerden sorgulattım bişey çıkmadı, aldık. Araba alım işinde daha acemi olduğumdan servise götürmedim, inandım adama. Neyse aldım arabayı kasko yaptırıcam. 3 defa kaza yapmış dendi. 2si 1 hafta arayla yapılmış hatta. Şok oldum galeriyi aradım ama biz de bilmiyorduk falan klasik yalanlar. Ama hiç bişey yapamadım, kabullendim öylece. Ama bi daha araba alırsam A'dan Z'ye 50 defa kontrol ettirim
  • Arkadaşlar artık kara para aklama gibi pert araba aklama yapılıyor. İkinci elde geçmişi bilinmeyen araba almak çok riskli.

Örneğin bir araba airbag açıyor, 4-6 adet airbag açıldıktan sonra, biraz da tampon, far, kaput işi çıkınca bile araba pert oluyor.

Aşağıda bir senaryo yazıyorum, tamamen hayali bir senaryo!

Sigorta piyasa değeri 20 binTL seviyesinde olan araç için araç için sahibine oluşan hasar için 15binTL ödeme yapıyor ve aracı perte çıkartıyor. Sonra sigorta o arabayı o haliyle 10bin satıyor!

(Bence olayın başladığı nokta burası. Perte çıkan araba, geri dönüşüme gitmeli!)

Hasarlı olarak satılan araba mümkün olduğunca ucuzundan, çıkma parçalarla toplanıyor, ucuzundan boyatılıyor ve sonra da galerilere 16binden falan veriliyor (veya galeri direk kendi alıp yaptırıyor), km düşürülüyor, alıcılara "bel altı temizlik boyası yapıldı" deniyor. Galeri aracı 19binden falan satışa çıkarıyor.
    Sonra araç pazarlıkla 17bin civarına satılıyor.

Galeri kazanıyor, tamirci kazanıyor, sigorta 15bin geri ödeme yapacağına 5bin geri ödemekle olayı kapatmış oluyor. Servisinde tamir ettirse 8-10bin ödeyeceği bir durumu aracı perte çıkararak olayı 5bine kapatmış oluyor.

(Rakamlar yaklaşık ve fikir vermesi açısından yazıldı)

Böyle toplanan arabanın airbagi sağlam mı, bir sonraki kazada açılır mı, tüm airbagler sağlam geri takıldı mı, Allah kerim..

Artık böyle bir düzen kurulmuş durumda.
    İkinci el araç alırken bunlardan şüphelenmeyen, araştırmayanlar mutlaka olacak.
    Onlar da bir şekilde olayın çok sonra farkına varacak ya da hiç haberi bile olmadan pert olmuş araba kullanacaklar. Galericiye sorsan "aaa öylemiymiş diyecek". Uğraş dur, uğraşabiliyorsan..

Çok iyi toplanmışsa çok ta dert olmayabilir arabanın genel durumuna göre ama sonrasında satışı dert, kaskosu dert. Ayrıca toplama işi, en güzelinden olsun diye değil, ekonomik açıdan düşünülerek yapılıyor.

İyi toplanmış olsa bile tertemiz araba diye alınan arabanın da aslında dağılmış ve sonradan toplanmış olduğunu bilmek, kandırılmış olmak psikolojik açıdan hiç hoş değil.

• bugün ben de bir araç için sorgulama yaptım ve tam 4 tane hasar kaydı cıktı. birtanesi de 1500 tl değerinde. satacak olan adam ise aracımda darbe yok kaza yok diyordu :)

ikinci el tam bir kumar olmuş. insanın yaklaşası bile gelmiyor. gidip sıfır dacia alıcam bu gidişle :)

buarada davaları süren tüm arkadaşlara Allah kolaylıklar versin.takipteyiz.
  • dışarda insan evladı kalmamış.kefenin cebi yok ama şuan insanoğlu öyle bir duruma geldiki kendinden başka hiç bir canlıyı düşünmüyor.her yol mubah mantıgında yaşıyor.allahtan dileğim kafalarına bunların kiremit düşürsünde diğer tarafta acil bir şekilde odun niyetine yanmayı beklesinler.bizi bu dünyada yakmasınlar kendi pisliklerinde boğulsunlar
  • Adalet geç işliyor diyorlar hızlandırmıyorlar.

Sağlık bakanı açıklama yapıyor, "30 bin doktor açığımız var, bilmem kaç tane hastane yapılacak vs" Neden adalet sistemini de düzeltme yoluna gitmezler ki? Geçmiş olsun..
  • quote:

Orijinalden alıntı: eflatunpisi

Ben hayatimda ilk kez arac aldim ve elimden geldigince on arastirma yapmama ragmen aracta pert kaydi cikti. Karsimdaki insanlara sahtekar muamelesi mi yapayim? Ne gibi sahtekarliklarin dondugunu nerdrn bileyim? Noter satis sozlesmesinde "aracin pert kaydi olduguni biliyorum ve kabul ediyorum" yaziyordu da biz mi okumadan imzaladik?

Araci almadan once plaka ve sasi no ile sorgulattim, hasar kaydi cikmadi. Yillardir bircok arac degistirmis, otomobil meraki olan kuzenimin ustasina gosterdik, "camurluk degismis, 2 parca boya var, motor kondisyonu iyi, alinir" dedi. Satici "aracim cok temiz, cok seviyorum, borca sikismasam satmam" diye yemin billah etti. Kasko teklifi almak istedigimde pert kaydi ortaya cikti. Meger sasi no'daki "0" karekterini sigortada "O" olarak kaydetmisler!

Araç renault sanırım? Reno çok kullanıyo sıfırları şasi numarasında.
    Geçmiş olsun, çok tatsız bir durum.
    Satın almış gibi sigorta yaptırmak istiyorum diye arayıp sormak gerek aracı almadan önce.
    Hem de 2-3 farklı acenteye..

Tüm çevreme anlatıyorum bu dümeni. Onlar da anlatıyorlar.
    Aslında televizyonluk falan.
    Uğur Dündar gibi adamlar lazım bu millete.
    Düzenbazların düzenleri başka türlü ortaya çıkmıyor.

• Teşekkür ederim, araç Ford Fiesta. Pertten ötürü araca kasko teklifi almayı başaramadık, sinirlerimiz iyice laçka oldu.

Davaların sonucunu merakla bekliyorum. Benim de işin peşini bırakmaya niyetim yok.

Öncelikle noterden ihtar mı çekmek gerekir? Elinde örnek dilekçe olan, bu konuda yardımcı olabilecek arkadaş var mı?
  • Herkese slm ,

Bende pert araç mağduruyum daha önce mesaj bırakmıştım. ben de dava açtım ve davam bugün sonuçlandı mahkeme aracın iadesine karar verdi. Gerekçeli karar açıklanınca burda yayınlayacağım inşallah. Umarım dolandırıcılık yapanlara kapak olur....
  • quote:

Orijinalden alıntı: gecce02

Herkese slm ,

Bende pert araç mağduruyum daha önce mesaj bırakmıştım. ben de dava açtım ve davam bugün sonuçlandı mahkeme aracın iadesine karar verdi. Gerekçeli karar açıklanınca burda yayınlayacağım inşallah. Umarım dolandırıcılık yapanlara kapak olur....

Sizin adınıza çok sevindim, geçmiş olsun. Gerekçeli kararı bizden esirgemeyin.
    Dava ne kadar sürede sonuçlandı?
  • quote:

Herkese slm ,

Çok güzel haberler bunlar,devamı gelir umarım...
  • quote:

Orijinalden alıntı: oznk40

quote:

Herkese slm ,

Çok güzel haberler bunlar,devamı gelir umarım...

slm..

Benim davam bir yıl sürdü ama bu bir yıla adli tatilde dahil.6 celsede sonuçlandı dava detaylarını gerekçeli kararda paylaşacağım...
  • adolf35 nerdesin?
  • 2.el arabayı İzmirrin reno yetkili galerisi ve servisinden almayı düşünüyorum bu kazığı ordada atarlar mı ?
    Siteden bakınca kazası yok deniyor sonradan nasıl pert kaydı çıkıyor ona bakmak için başka bir yerrden mi sorgulatmak lazım ?

Şu 2 soruyu cevaplarsanız çok memnun olurum . Şirket için araçlar alıcaz bu bilgiler önemli bende bu konularda acemiyim biraz.
  • .......................

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Multistrada -- 30 Ağustos 2016; 10:31:06 >
  • adolf35 :
    sen ne düşünüyorsun bu kazanılan dava hakkında!
    bir kaç haftaya kadar benimki de sonuçlanacak, hem ağır cezada 157. ve 158. md. kapsamında hemde asliye hukukta.Eski yorumlarının(daha doğrusu bizim durumda olanları hukuk yolundan caydırıcı tavırlarının) arkasında mısın?
  • quote:

Orijinalden alıntı: adolf35

Bence Boşuna Yırtıyorsunuz Kendinizi Sinir Hastası Olup Çıkıcaksınız Benim Gibi, Olay Aslında Çok Basit Kerizlik Hepimizde İtimat Diye Birşey Kalmamış Ölmüş Araba Alırken Dikkat Edeceksiniz Hepsi Bu Alındıktan Sonra Giren Girmiş Oluyor Kısacası Sonra Uğraş Dur Bende Uğraştım Ama Sonuç Yok Kardeşlerim.Mantıkende Olamaz Sadece 1 Dava kazanılabilse Emsal Teşkil Ettiği İçin Tüm Pert Araçlar Eski Sahiplerine Dönebilir Duruma Gelicek Zaten Bizim Milletimizde Uyanık ADam PERT Olduğunu Bile Bİle Almış Olsa Dahi 2-3 Yıl Kullandığı Aracı Mahkeme Yolu İle Geri İade Etmeye Kalkar.Amcam Avukat Forumda Takip Edenler Başıma Gelenleri Bilir Amcamın Hakim Bi Arkadaşı Var SAmimi Bi Ortamda Hepimizin Başından Geçeleri Anlattım Kendisine Nasıl Bi Karar Çıkar Diye Yaptığı Açıklama Şu davaya Bakan Hakim En Fazla Ayıplı Mal İle Ayıpsız Arasındaki Farkı Ödetebilir Aracın İADEsine Bile Karar Verse Temizde Bozulur Hakim Alıcının Haklı Olduğunu Anlar Ama Lehine Bİ Karar Verse Bile Temizde Davaya Bakacak Hakim Kararı Bozmak Zorunda Kalır Çünkü EMSAL Teşkil Ettiği İçin 2.El Araç Piyasasını Altüst Edeceği İçin Bozmak Durumunda Dedi.
    SAdece 1 Emsal Karar Olsa Tüm Araçların GEri İade Edilebileceğini de Ekledi.
    Yani Hakim Sen Haklısın Tamam Ama Senin Lehine Bİ Karar Veremem Ben Diyor Anlayacağınız.

mesela bu

• 21 Temmuz 2012; 9:04:29

bekirbahçe kardeşim tazminat davasının sonucunu hepimiz biliyoruz lafım sana değildi iade davası çıp kazandıklarını idda edenleredir.
    zaten öyle bi sonuç olmadığı için onlarında sesi çıkmıyor.macım insanların hayallerini karartmak değil doğru bilgilendirip hüsrana uğramamalarını sağlamaktır.
    TÜM MÜSLÜMAN KARDEŞLERİMİZİN RamaZAN-I ŞERİFLERİNİ MÜBAREK OLSUN
  • .......................

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Multistrada -- 30 Ağustos 2016; 10:25:58 >
  • ıspanak: Teşekkür ederim hocam, Allaha çok şükür kazancımız var. Çokta sıkmıyorum artık canımı.

comanchee: İlginiz için teşekkür ederim. Dava ile ilgili bir gelişme olduğunda ilk mesajımı güncelliyorum, ordan takip edebilirsiniz.

statükocu: İnsanların neden Bir sınıf(B segmenti, C segmenti) altta olsa, yada baz donanımda olsa sıfır otomobil almakta ısrar ettiklerini şimdi çok daha iyi anlıyorum.

enywer: Sizede çok geçmiş olsun hocam, pert olduğu yetmiyormuş gibi birde bu kadar çok masraf açması çok üzücü.

caver: Hocam ilk mesajı güncelliyorum.

konyahooligans: Teşekkür ederim hocam, biz haram lokma ile büyümedik böyle pert aracı gizleyip satan ş.sizler gibi... Amacım benim gibi başka insanlarında mağdur olmaması. Mağdur olan arkadaşlara ise azıcıkta olsa bir yol gösterebilmek.

bogacert: Teşekkür ederim.

nexia: Geçmiş olsun hocam, Sigorta şirketlerinin aracı perte ayırması için aracın değerinin yarısından fazlasına yakın bir masraf çıkarmasını şart koşuyorlar genelde.

unixslax: Hocam aracı normal piyasa fiyatından satın aldım. 2006 model essentia 1.3 Astra 23.750 tl fiyata aldım. Benim aldığım zaman normal bir fiyattı.

Sedat. : Servisler tam şirret, işin içinden çok kolay sıyrılabiliyorlar o yüzden ben asıl saktekarı satıcıcıyı dava ettim. İyi dilekleriniz içinde ayrıca Teşekkür ederim.

garcia1905: Devrem malesef Ülkemizin hangi sistemi doğru çalışıyor ki...

• 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.