Şimdi Ara

Pert Araç Davası Açıldı (DAVA SONUÇLANDI) (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
641
Cevap
43
Favori
124.125
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Selçuk ALAGÖZ

zugasi_berepe : Geçmiş olsun hocam. Malesef yetkili servislere güvenilmiyor bunun en iyi örneği benim. Adamlar pert araca darbesi yok dediler bana.
    Neyseki siz aracınızı bir şekilde satmışsınız bakalım benim durumum ne olacak..

Ormanci : Hocam fatura verdiler tabiki. Araca sadece boyalı olduğunu yazmışlar diğer kusurların haricinde (torpido lambası bozuk, yaylar orjinal değil, ön disklerin değişmesi gerekiyor v.b) Ama darbe yoktur gibi açıklayıcı bir madde yazmamışlar. Servisler çok uyanık ben Türkiye Distribütörü ile görüştüm onlar servislere bu expertiz raporu vermemesi şeklinde tavsiyede bulunduklarını o yüzden bunun araca bakan servisin sorumluluğunda olduğunu söylediler. Ayrıca araç Opel servisinde tamiri yapılmamışsa ve parçalar orjinalleri ile değişmişse teknik olarak pert olup olmadığını anlıyamayız dediler ki kısmen doğru. Ama bu seferde değişen parçaları söylemeleri gerekiyordu.

O yüzdendir ki Servisi ikinci plana bıraktım. Bu davayı kazanırsam onlarada bir tazminat davası açmayı düşünüyorum. Ayrıca servis raporunu mahkemeye delil olarakta sundum tabiki.

bekirbahce : Bekir hocam Tekrardan Teşekkür ederim. Benim davaya bakan Hakim hanım son 2 duruşmadır gelmedi. Onun yerine vekaleten 2 hakim baktı. Son duruşmamda şöyle bir dialog geçti.

Hakim - Aracın pert olduğunu öğrendiğinde neden geri almadın?

Satıcı - Hakim bey ben arkadaşa söyledim bende aracı galeriden aldım. Gidip yüzleşelim dedim eğer galerici bana söylediyse benim haberim varsa pert olduğundan ben aracı geri alırım dedim. Benimde haberim yoktu böyle sattım. Suç galericinin.

Hakim - Bilmemek seni sorumluluktan kurtarmaz. Bu arkadaş senden hakkını arıyacak sende galeriden arıyacaksın. ( Hafif Tebessüm eşliğinde :) )

Kısa bir sessizlik..

Hemen hemen bu şekilde bir konuşma gerçekleşti. Hakim beyin bu sözleri gerçekten içme su serpti diyebilirim ama ben duruşmayı kazanana kadar asla umut beslemiyeceğim o ayrı.

adolf35 : Malesef gerçekten de Pert araç davasında kazanılmış bir dava göremedim. Bu benim moralimi en çok bozan birşey ama bir kere böyle bir duruma düştük. Hiç bir şey yapmadan o herifin yaptığının yanına kar kalmasına seyirci olamazdım. Ben Yasal yollardan elimden geleni yapacağım. Kaybedersemde bu devletin Adalet sistemine yazıklar olsun diyip bir bardak su içerim. Ama yine bile o adamı kendimle beraber mahkeme köşelerinde süründürmüş olacağım. Benden sonra birine bu adiliği yapmadan önce iki kez düşünür.

kayhan1923 : Hocam ben Adana'lıyım. Mesleğimden ötürü kanun dışı bir şeyi düşünmem söz konusu bile değil. Ama Kendi memlektimde olsaydım ve daha farklı bir mesleğim olsaydı 5 araba adam toplar o herifi ziyaret eder bir çayını içerdim. 1 Saat içinde de arabayı geri alırdı.. Bunu yapamadığımdan dolayı Kanunen hakkımı sonuna kadar arıyacağım. Asla sessiz kalmıyacağım.

d_hamen : Evet hocam davayı kazanırsam şuana kadar yapmış olduğum masraflarda (1400 TL) dahil olmak üzere karşı taraftan tahsil edilecek.

geçmiş olsun azminizden dolayı tebrik ediyorum.mahkeme işleri kolay değil benimde devam eden davam var.ama meydanı bu orman kaçkınlarına da bırakmamalıyız.davayı kazandığınızda maddi olarak ne kazanırsınız bilemem ama karşı taraftaki insan müsveddesine 1400 lira + faiz ödetmeniz bile yeter.hatta mümkün oluyorsa baktınız dava sizin lehinize gelişiyor birde avukat tutun masraf iyice kabarsın.tabii bunu işi iyi bilenlere danışmadan yapmamak lazım.

• hukuk adamı değilim sadece tahminimi söylüyorum:satıcı aracın pert olduğunu bilsede bilmesede sorumludur.ancak pert aracı normal araç fiyatına satmış ise aradaki farkı iade etmelidir.yok zaten pert fiyatına satmışsa da suçsuzdur.burada şu sorun var aracın kaç lira bedelle el değiştirdiği bir yerde yazıyormuydu hatırlamıyorum.yalnız bu aşamada yetkili servisi işin içine karıştırmayı doğru bulmuyorum zira satıcı "bakın işte yetkili servis bile anlayamadı ben nasıl anlayabilirim" diyerek elini güçlendirebilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sigortac

Sıkılmadan sonuna kadar okudum ;)
    İkinci el araç almak isteyen varsa arasınlar pert olup olmadiğına bakayım
    5337320883

bulunsun sağol
  • Bu ülkedeki adalet sisteminden nefret ediyorum.
  • arkadaşım öncelikle geçmiş olsun.bende senin gibi opel astra aldım aldıktan sonra pert oldugunu öğrendim dava actım kazandım adam temyize yargıtaya gitti suanda yargıtayın sonucunu bkliyorum bence imkanınız varsa davanızı açın bu adamlara hesap sorulmadıkca birilerinin başı yanmaya devm edicetir..
  • quote:

5337320883

nerede sigortacılık yapıyorsunuz, ankara ise not edelim telefonu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ipo_aga

quote:

5337320883

nerede sigortacılık yapıyorsunuz, ankara ise not edelim telefonu.

Mersin :(

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Geçmiş olsun,malesef bizim ülkemizde adaleti aramak bulmak çok zor.Benimde 2009 Şubat ayından beri süregelen bi davam var hala sınuçlanmadı 1ay sonra 4yıl olacak...Kaç hakimin değiştiğini bile hatırlamıyorum her yeni gelen ayrı bişeyler istedi konuya vakıf olamadan gitti.Bu yıl bitermi oda şüpheli
  • Bende bu mağdurlardan biriyim.

tanıdığım bir avukat dostum var.
    konuyla ilgili şunu dedi.

noter satışı üzerindeki '' aracı halihazır şekilde gördüm,beğendim ve sigorta bilgilerine ulaşılamadığından tüm hukuki sorumluluk alıcıya aittir '' tarzı birşey yazdığı için aracı satan adam bu şekilde kendini kurtarıyor dedi.

eğer plakayı gizlemişse yada şasi numarası veya motor numarası ile oynamışsa bu suçmuş.

ama bunlarda bir problem yoksa alıcı adam dibine kadar araştırıp o şekilde alacak dedi.

hatta bununla ilgili yaşanmış bir dava varmış.

hakim alan adama sormuş.

sen neden araştırmadın.
    bu araba pertmiş , gözün nereye bakıyodu falan demiş.
    yediğin kazığın hayrını gör şeklinde konuşmuş.

tabi yaşanan olaylar farklılık gösterebilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: timsahhh

Bende bu mağdurlardan biriyim.

noter satışı üzerindeki '' aracı halihazır şekilde gördüm,beğendim ve sigorta bilgilerine ulaşılamadığından tüm hukuki sorumluluk alıcıya aittir '' tarzı birşey yazdığı için aracı satan adam bu şekilde kendini kurtarıyor dedi.

eğer plakayı gizlemişse yada şasi numarası veya motor numarası ile oynamışsa bu suçmuş.

ama bunlarda bir problem yoksa alıcı adam dibine kadar araştırıp o şekilde alacak dedi.

hakim alan adama sormuş.

sen neden araştırmadın.

noter satışında sigorta ile ilgili bir ifade varmı ?

gecen arkadaşım arabasını sattı 135000 dizel 2009 focus yeni focus almak için arabayı gör 135000 diyemezsin 30000 tl galeriye bıraktı 35000 tl satılmış kimse 31000 tl yüzüne bakmadı ama galerici oldumu ona inanıyoruz vede tüm bakımları yetkili serviste yapılmış tertemiz büyük ihtimal km düşürülmüştür ama sistem bu bizlere ağzı laf yapan insana güveniriz

• quote:

...

hakim alan adama sormuş.

sen neden araştırmadın. bu araba pertmiş , gözün nereye bakıyodu falan demiş. yediğin kazığın hayrını gör şeklinde konuşmuş.

Türkiye'de mağdursan suçlusun artık.

Son bir kaç yıldan beri artık böyle bir kültürel anlayış hakim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi arda-tt -- 9 Ocak 2013; 22:56:58 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: m_kucukaksoy

quote:

hakim alan adama sormuş.

sen neden araştırmadın.

noter satışında sigorta ile ilgili bir ifade varmı ?

gecen arkadaşım arabasını sattı 135000 dizel 2009 focus yeni focus almak için arabayı gör 135000 diyemezsin 30000 tl galeriye bıraktı 35000 tl satılmış kimse 31000 tl yüzüne bakmadı ama galerici oldumu ona inanıyoruz vede tüm bakımları yetkili serviste yapılmış tertemiz büyük ihtimal km düşürülmüştür ama sistem bu bizlere ağzı laf yapan insana güveniriz

Evet var dostum.

Aracı halihazır diye başlayan satır var. En sonunda sigorta bilgileri geçiyor.

Malesef bizim ülkemizde durum bu..

• Arkadaşlar olaya bu kadar olumsuz bakmayın Ticaret kanunu,borçlar kanunu ,tüketici kanununa bir bakın bu olayla ilgili açık maddeler var bende mağdurum ve davam devam ediyor karar duruşması var yakında sonuçlandığında paylaşacağım ama eminim adalet yerini bulacak. Onlar da cezasını çekecek..
  • quote:

Orijinalden alıntı: gecce02

Arkadaşlar olaya bu kadar olumsuz bakmayın Ticaret kanunu,borçlar kanunu ,tüketici kanununa bir bakın bu olayla ilgili açık maddeler var bende mağdurum ve davam devam ediyor karar duruşması var yakında sonuçlandığında paylaşacağım ama eminim adalet yerini bulacak. Onlar da cezasını çekecek..

aynen sadece kemdinizi doğru ifade etmek

• quote:

Orijinalden alıntı: gecce02

Arkadaşlar olaya bu kadar olumsuz bakmayın Ticaret kanunu,borçlar kanunu ,tüketici kanununa bir bakın bu olayla ilgili açık maddeler var bende mağdurum ve davam devam ediyor karar duruşması var yakında sonuçlandığında paylaşacağım ama eminim adalet yerini bulacak. Onlar da cezasını çekecek..

Sizin olayiniz nasıl gelişti. Hangi ildesiniz?

• merhabalar avukat arkadasınız doğru söylemiş ama biraz eksik aracın pert olması gizli kusurdur zaten siz de davayı bu yonde açacaksınız yani bunun gizlendiğine dair. Serkan arkadaşın verdiği maddelere bir bakın herşey orda açık...
  • Tüm problemler hukuk sistemini tam bilemediğimizden dolayı oluşuyor. Oysa alış satışda nelere dikkat edeceğimizi biliyor olsak bu tip problemler yaşamayacak.

Basit bir banka kartını bile alırken sözleşmeyi okumuyoruz, düşünmeden atıyoruz imzayı...

Okullarda, üniversitelerde basit hukuk dersleri falan olsa, ne bileyim, seçmeli bir ders olsa...

Bilemiyorum...

Bu konularda çok cahiliz... Hakkımızı bilmiyoruz...
  • Ben hayatimda ilk kez arac aldim ve elimden geldigince on arastirma yapmama ragmen aracta pert kaydi cikti. Karsimdaki insanlara sahtekar muamelesi mi yapayim? Ne gibi sahtekarliklarin dondugunu nerdrn bileyim? Noter satis sozlesmesinde "aracin pert kaydi olduguni biliyorum ve kabul ediyorum" yaziyordu da biz mi okumadan imzaladik?

Araci almadan once plaka ve sasi no ile sorgulattim, hasar kaydi cikmadi. Yillardir bircok arac degistirmis, otomobil meraki olan kuzenimin ustasina gosterdik, "camurluk degismis, 2 parca boya var, motor kondisyonu iyi, alinir" dedi. Satici "aracim cok temiz, cok seviyorum, borca sikismasam satmam" diye yemin billah etti. Kasko teklifi almak istedigimde pert kaydi ortaya cikti. Meger sasi no'daki "0" karekterini sigortada "O" olarak kaydetmisler!

• quote:

Orijinalden alıntı: set

Tüm problemler hukuk sistemini tam bilemediğimizden dolayı oluşuyor. Oysa alış satışda nelere dikkat edeceğimizi biliyor olsak bu tip problemler yaşamayacak.

Basit bir banka kartını bile alırken sözleşmeyi okumuyoruz, düşünmeden atıyoruz imzayı...

Okullarda, üniversitelerde basit hukuk dersleri falan olsa, ne bileyim, seçmeli bir ders olsa...

Bilemiyorum...

Bu konularda çok cahiliz... Hakkımızı bilmiyoruz...

Aynen öyle bu ülkede adalet yok diyen onca kendine baksın. Kendi nerde hata yapmış onu sorgulasın. Aracından en ufak ses gelir sanayinin, servisin yolunu tutar ama bir olay olunca avukata gitmez. Bakkal gider önce sonra berber gelir sonra kesin bu olayı yaşamış bir akrabası vardır. En son istemye istemey avukata gider davayı kaybettik adalet yok avukat böyle şerefsiz söyle beceriksiz saydırır.

Dediğiniz gibi okumadan her yeri imzalar sonra avukat paramı geri alamadı adalet yok yargı satılık vs vs. Ee senin okuma yazman yokmu?

Ben nasıl en basitinden nezle olunca doktora gidiyorsam sizde bilene danışacaksınız. Bin bir türlü kanun var bu kanunların uygulanışı var.

Davalar uzun sürüyor mu evet normalden uzun sürüyor. Orasına lafım yok ama şu da var. O belgeyi istedi şunu istedi böyle uzadı şöyle bitmedi. Hakim olayı yaşamıyor siz olayın içinde olduğunuz için ve sürekli kafanızda ben haklıyım ben haklıyım diye bağırdığınız için size kolay geliyor. Eksik belge alsa yargılamayı kısa tutsa bu sefer koca dava 6 ayda bitti dinlemedi bile dersiniz uzun sürse uzadı dersiniz. 2 tarafın kazanma şansı genelde hukukta yoktur. O yüzden hiç bir zaman türkiye de adalet olmayacak hep eleştirilecek.

Burda bu yakınmalarda bulunana insanların yüzde 90 ı adliyenin yerini ancak tv den duyduğu kadar bilir. Yoldan geçerken görmüştür maksimum. Ama her konuda olduğu gibi çok güzel atar tutar. Bir tek avukatlar hakımler savcılar kalemdeki gorevlıler ıslerını yapmıyor sizler yapmıs oldugunuz meslekte kusursuzsunuz. Allahta bizim belamızı versin ne diyim.

Arkadaşa davasında bol şans umarım haklı hakkını geçte olsa alır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi farks -- 4 Şubat 2013; 20:57:48 >

• Yakından izliyorum ve mahkeme sonucunu bekliyorum..İyi şanslar...
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.