Şimdi Ara

Pert Araç Davası Açıldı (DAVA SONUÇLANDI) (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
641
Cevap
43
Favori
124.125
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşım mahkemenin kararı ne oldu dün mahkemen vardı galiba
  • quote:

Orijinalden alıntı: konyahooligans

arkadaşım mahkemenin kararı ne oldu dün mahkemen vardı galiba

PM den sorunuzu cevapladım

Ayrıca ilk mesajı güncelledim arkadaşlar.
  • bu ne ya mayıs 2013 dava ertelenmesi bazen diorum acaba hukuk bizde varmı 5 ay dava mı ertelenir nerde nasıl yaşıoruz
  • takipteyim arkadaşım eğerki bu davayı kazanırsanız eğer bir çok kişiye öncülük etmiş olacaksınız ki alacağınız hayır dualarını düşünemiyorum :)
  • .......................

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Multistrada -- 30 Ağustos 2016; 10:31:11 >
  • Tek kelimeyle tebrik ediyorum. Bu işin peşine düşüp arabanızı 10. satıcısı olarak gene başka bir mağdura satma yoluna gitmemişsiniz. Umarım dava lehinize sonuçlanır. Konuyu takip edeceğim.
  • Başım ağrıdığı için yazılanları özet geçtim.Antacaklarımda eğer bir yanlışlık olursa af ola.
    Arkadaşım çok geçmiş olsun bu 2. el işi gerçekten çok zor bir iş.
    Şimdi bu sorununa gelecek olursak bu davadan senin kârlı bir biçimde çıkacağını hiç düşünmüyorum.Umudunu kırmak gibi olmasın ama yinede bilmiyorum.
    Sonuçta mağdur durumdasın orası ayrı.Şimdi burda dava açtığın kişi yanlış.Satıcıyı bu konuda suçlayabilirsin suçluda ama sonuç el edemezsin.Burda asıl suçlu olan bence 150 TL verip ekspertiz raporu alman.Yani serviste davayı açacaksan onlara açman lazım.
    Şimdi satıcının suçu nedir.Satıcı eğer bu konuda bilgisi var olupta sana söylemediyse suçludur onun vicdanına kalmış bir durumdur.Ama sen satıcıdan noter huzurunda karşılıklı imzaları attıktan sonra bu iş biter.Şimdi noter satışında şu kişili araç şu kişiye huzurumda satılmıştır gibi sözler geçer sende okudum diyip imza atarsın.
    Bence satıcı o aracı almaz.Çünkü aracın parasını harcamıştır ve geri ödeyemez.2.si satıcı para elinde olmuş olsa dahi paranı geri iade etsede sen paranın tamamını istemen ticari ahlaka uygun değildir.Çünkü satıcının zaman kaybı olmuş olur ve sana bir süreliğine emanet araç vermiş gibi olur bu da onun için zararlıdır.
    Yani sonuç olarak servis eğer doğru bir şekilde araca bakıp sana doğru bir bilgi vermiş olsaydı sen bu aracı almazdın yada satıcıya karşı bir elinde kozun bulunur düşük meblağlara satıcıyı ikna ettikten sonra alırdın.Tahminimce de almazdın.Yani suçlu servis.

• Arkadaşa çok geçmiş olsun diyorum ve Allah bir an önce huzura rahata kavuştursun inşallah.

Dünyada insanların vicdanları katılaştığı için adalet aramak olanaksıza yakın. Bu ülkede adalet yok diyerek suçu bir yerlere atmak işin kolayı ama vicdansız insan syısında yaşanılan patlamaya karşı her 100 kişiye bir hakim bir bilir kişi bir katip v.s düşse bu da 700bin hakim 700bin kati 700 bin memur 700bin bilirkişi v.s eder.Bu mümkün değildir.Adalet insanların vicdanında başlar.Bu adaletli vicdan sayısı arttıkça adalet oluşmaya başlar. Maalesef teknolojik olarak imkan olarak çok iyiyie gidiyor gösterilen dünya savaşlar, hastalıklar, adaletsizlikler olarak da bir o kadar kötüye gidiyor.TVlerde akşam beynimiz duygularımız allak bullak edilip uyuşturulup yatağa gidiyoruz. İnsanlar suö ahlak bakımından hep kendinden aşağıdakilere bakarak kendini temize çıkarma ve ekonomik olarak da hep daha yüksektekilere bakarak isyan etme modunda.

Daha yazılacak çok şey var ama gerek yok biz insan olmanın gereği nedir bilmiyoruz öğrenmeye çalışmıyoruz.

(Yazdıklarım dünyanın gidişatına ve bu gidişatın içinde sürüklenen kendime bir yakınış olup şahıs hedefine değil davranışa hedeftir.)

• geçmiş olsun

umarım hakkınız olan davayı kazanırsınız...
  • Allah kimseyi bu ülkede adalet sisteminin eline düşürmesin. Şimdiye kadar haklı olduğum hiçbir olayda bu ülkenin adalet sistemi ile hakkımı alamadım. Bu yazıyı okuyunca hem kendi acı tecrübelerim hem de geçenlerde gazetede gördüğüm şu haber aklıma geldi:http://gundem.bugun.com.tr/izmir-de-cete-lideri-avukat-cikti-haberi/216648/
  • 2012/992 Asliye hukuk ve 2012/5005 Ağır Ceza Mahkemelerinde davam var...
    Mağdur olan Hiç kimse kazanamazsın diyenlere inanmasın...Adalet tecelli edecektir...Her iki mahkememde çok iyi gidiyor...İsteyen arkadaşlara yardımcı olurum...Saygılar!!!

(Yok kaznamazsın , yok şuçlu çıkarsın diye ahkam kesen arkadaşlar hayatınızda hiç hakkınızı aramak için mücadele ettiniz mi siz?)

Delil göstereceğiniz kanun maddelerini sıralıyorum:

1-) TÜRK CEZA KANUNU 157. MADDESİ VE 158. MADDESİNİN a, c, f BENTLERİ
    2-) 4077 SAYILI KANUNUNDA DEĞİŞİK 4822 SAYILI KANUNUN 3/f BENDİ
    3-) Borçlar kanunu 28, 30, 36, 49, 50, 77, 79, 219, 223, 227. maddeleri
    4-) TÜKETİCİNİN KORUNMASI HAKKINDA KANUN(4077 SAYILI KANUN) 4. MADDESİ VE 4. MADDENİN 4. PARAGRAFI.

Saygılar
  • Allah kuvvet versin hocam.
    Hayırlı haberler bekliyoruz.
  • Rabbim iyi insanlarla karşılaştırmayı nasip etsin. Allah sizinde yar ve yardımcınız olsun!
    o gün Muhteşem yüzyıl dizisinde Fransız elçi Osmanlı ile ilgili yazılar kaleme aldırıken şöylr bir cümle geçmişti; - Osmanlının bu seviyede olmasının bir sebebide çok kısa sürüp sonuçlandırılan davalar!- şuanda en basit bir maddi dava o bu şu izinli diye 1,5 yıl sürüyor. Sonra gelde bu ülkede hakkını ara!
  • biz kanunları fransadan aldık ama işte ne yazık ki adalet konusunda çok zayıfız karşılıksız çek örnek bankayı sorumlu tutsana ne hakla ona çek vermiş ama sorgulayan yok sahtekar dolmuş ortam kan emici artmış kanun yok ki, var olanda yetersiz nerdeyse tecavüzcü bile haklı güzel ülkeme bu sahtekarlığı aşıladılar vergi verene gülen bir toplum olduk dürst insan para kazanamaz oldu neyse uzar bu konu
  • Şimdi birde şunu düşündüm konuyla ilgili olarak sizin aracı aldığınız şahıs belki aracı aldı hiç kasko yaptırmaya kalkışmadı arabadan çok anlayan biride değil öylece araca bindi ufak tefek arızası varsa yaptırdı sonra size sattı bu eğerki haberi yoksa gerçekten bu durumda onunda suçlu çıkması saçma olmaz mı?Gerçekten bilmiyorsa satıcı bu durumda servisin size düzgün bilgi vermesi gerekirdi bana asıl suçlu ekspertiz yapan servis gibi geldi.Sonuçta araç pert olucak kadar hasar aldıysa illaki anlaşılır ona görede birşey söylerlerdi tahminimce.
  • Sıkılmadan sonuna kadar okudum ;)
    İkinci el araç almak isteyen varsa arasınlar pert olup olmadiğına bakayım
    5337320883

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sigortac

Sıkılmadan sonuna kadar okudum ;)
    5337320883

Nasıl öğreniyorsunuz hocam ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Nikos Kazancakis

quote:

5337320883

Sigorta şirketinde çalıyorum. Kendi ekranlarımızdabakabiliyoruz

• quote:

quote:

quote:

5337320883

Teşekkürler hocam şu sıralar araç alma eğilimindeyiz. 23 yaşındayım ilk aracım olacak , durumumuz sıfır araç almaya uygun ama ilk araç için o kadar para vermek pek içimize sinmiyor. İhtiyaç halinde size ulaşırım

• quote:

quote:

quote:

quote:

5337320883

Teşekkürler hocam şu sıralar araç alma eğilimindeyiz. 23 yaşındayım ilk aracım olacak , durumumuz sıfır araç almaya uygun ama ilk araç için o kadar para vermek pek içimize sinmiyor. İhtiyaç halinde size ulaşırım

Memnuniyetle

• 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.