Şimdi Ara

Pert Araç Davası Açıldı (DAVA SONUÇLANDI) (14. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
641
Cevap
43
Favori
124.125
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Herkese mrb ve geçmiş olsun. Dava açanlara temennim kazanmalarıdır bir an önce davayı. Bu gün bu konunun tamamını okudum. Adf33 mu ne bir kullanıcı sürekli satıcıyı savunup duruyor insanların umutlarını kırıyor diye düşünüyorum. Ama verdiği bilgilerde kafa karıştırıyor açıkçası.

Öncelikle 4 gün önce bende bir araba satın aldım binbir güçlükle ve bankadan güçlükle aldığım krediyi kullanarak. Aracı sahibinden.com vasıtasıyla gördüm ve beğendim. Satıcı araç açıklamalarında sadece ''ayrıntılar telefonda görüşülür.Pazarlık payı vardır'' ibaresinden başka bir bilgide bulunmamıştı. Satıcıyı aradım konuştum. Aracın ön yandan çarptıgını, kaputun değiştiğini iki çamurlugun boyalı oldugunu ancak motor ve sasisınde herhangi bır sıkıntı olmadıgını, bunun yanında arac hasarının sahıbının kendı ımkanlarıylarıyla sanayıde yaptıgını söyledi. Hasar kaydına gırmesın dıye bunu yaptıgını soyledı. hasar yada pert kaydının olup olmadıgını sordugumda bana hasar kaydına girmesin diye sanayide yaptırdıgını söyledi. Satıcının bulundugu yerde bir tanıdık buldum ve aracı sanayıye goturup gostermesını ıstedım. götürdü gösterdi. bu hasarlar dısında birde arka sol kapınında bır kısmının boyalı oldugunu söyledıler. daha sonra aracı bırde sehir merkezine goturup ordakı sanayıye kendi akrabalarımın tanıdıgı kaportacı ve motorcuya göstermesi içinsatıcıyı ıkna ettım. götürelim dedi. istediğin yere götürerüp gösterebilirsin dediklerim dışında arabanın herhangi birşeyi yok dedi.plakadanda sorgulattık tramer kaydına rastlanmadı. satıcı da meslektaşım (öğretmen) oldüğü içn ve kendinden o kadar güvenli bir şekilde konuştuğundan güvendim. Merkezdeki sanayıcılerde onay verince yanıma bır iş arkdsımı da alarak satıcının bulundugu ilçeye gittik. satıcı ve babası noterın önunde bekliyorlardı. noterde devrını yaptık. sonra parayı elden ıkı defa sayarak verdık helalleştık ve sehır merkezıne döndük. devirden bir saat sonra sehırdeydık ve tavsıye uzerıne trafık sıgortasını yaptırmak ıcın bir sıgırtaya gittik sıgortacı sıgortayı yaparken bu arabanın pert kaydının oldugunu soyledı. saskına donduk orda.satıcı size söylemedi mi dedi bizde yok soylemedı dedı dedik. başımdan kaynar sular ınmıstı. Satıcı telefonlarda ne bana nede gorusturdugum insanlara pert kaydının oldugunu soylememişti. Yoksa biz salak değiliz bir suru arac cıktı karsımıza sahıplerı durustce hasar kayıtlarından ve pert kaydından bahsedınce vazgecmıstık bunu neden alalım ki. bunu duyduktan sonra satıcıyı aradık boyle bır durum var bız soguduk arabadan bıze nedne soylemeıdn dedık ama nafıle. gerı al dememıze ragmen almam dedı. sıze soylemıstım dıye tutturdu. bizde mecbur yola cıkacagımızdan 238tl (yaklasık) yerine pert oldugu ıcın 450tl trafık sıgortası yatırmak zorunda kaldık ve görev yaptıgın sehre dogru yol aldık. daha sonraki günde satıcıyla görüştürdüğüm hiç bir kişi bizi uzlastıramadı. bende mahkeme yoluna gıdecegımı soyleıdm. bır uc gun boyunca t1 tüketici heyet hakemi,1 savcı 1 hakim 7 avukat arkadsa danıstım hepsıde mahemeye ver kesin kazınırsın dedi. Bende mahkemeyle ugrasmak ıstemıyorum. onca zman o ezıyetı cekmektense uzlasalım anlasalım dıyorum ama satıcı bunu kabul etmeyıp verırsen ver dıyor mahkemeye. bu gun notere gitmek ıcın ıhtarın nasıl yazılacagını arastırdım. pzrteside satıcıyı son kez arayıp durumu soylemeyı dusunuyorum ama olumlu cevap verecegınıde dusunmuyorum. (not: araç fiyatı çok makuldu evet ama kaput dgıstıgı ıcın ve boyalar mevcut oldugu için normal diye düşündüm. tabiki aldıgım fıyat pertli fiyatı değil aracın)

• waljan arkadaşım öncelikle geçmiş olsun. Bu konu ile ilgili yukarıda yazım var. Onu özellikle avukatlarla ilgili bölümü dikkatle tekrar okumanı tavsiye ediyorum. Benim başıma gelen de bu şekildeydi aracı makul bir fiyata almıştım ama bu makul fiyat pert fiyatı değildi. önce ihtar çektik 2.5 yıllık bir uğraşıdan sonra davayı kazandık. Şahidin var mı bu çok önemli. biz sesimizi çıkarmadıkça bunlar istediğini yaparlar ben de uyarmıştım mahkemeye vereceğim diye ama o satıcı da bana bi şey çıkmaz demişti.Hatta aldığım fiyatın 1000-2000 eksiğine geri al diye o kadar rica etmiştim. Ama hiç oralı olmamıştı.
  • hamduvarları öncelikle ilgı ve alakanız için tesekkur ederim. evet tabıkı sahıtlerım var bır degılı ıkı degıl. mumkunse ırtıbat nonuz varsa bır ıkı cok merak ettıgım konu var sızden bılgı almak ıstıyorum. tşk ederim
  • hakim; 29 mayıs 2013 günü duruşmada : aracın pert değerinin fatura üstündeki değerinin belirlenmesi için bilirkişiye sevk etti..avukat diğer duruşma da mahkeme biter dedi.

bugüne kadar yaptıklarım;

1-aracın pert olduğunu öğrendiğim anda satıcıyla görüştüm aracı geri almasını istedim(doğal olarak kabul etmedi)

2-aynı gün avukatla görüştüm.avukata vekalet verdim.avukat noterden aracı ger ialması için ihtar çekmiş.

3-ihtarın çekilmesiyle sanırım 2 ya da 3 hafta sonra mahkeme süreci başlamış oldu.

4-mahkemeye harç yattı-bilirkişi ücreti yattı bunları bizden mahkeme istemeden sürec hızlı işlesin mahkeme devam ederken nasılsa isteyecekler
    diye avukat istedi.

5-avukatın bizden istediği belgeler( aracı alırken yaptırdığımız test sonucu-pazarlık esnasında şahit varsa onların ismi-parayı verirken bankaya falan yatırdıysak dekont vs..-araca yaptırmış olduğumuz bakımların faturası-sigortacıdan aldığımız aracın pert belgesi)

umutsuzluğa kapılmaya gerek yok er-geç hak yerini bulacak. ben aracımı aldığım dönemde piyasa değerinde almıştım..teste götürdüğümde sağ ön camurluk değişmiş başka da hata kusur boya yoktu.tramer kaydında herhangi bir kaydı çıkmıyordu...daha sonradan öğrendiğimize göre 8 bin liralık hasar kaydı ve kayıttan ötürü pert kaydı olduğunu öğrendik..

• TÜKETİCİ:SATICI PERT ARAÇ AYIBINDAN SORUMLUDUR.
    gönderen teoman » 22 Mar 2013, 16:23

T.C
    YARGITAY 13.Hukuk Dairesi

2012-15893 esas
    2012-25280 karar
    09.11.2012 karar tarihi

- Ayıba Karşı Tekeffül
    - Hukuki Ayıp
    - Pert Araç

Özet: Alıcının, satın aldığı araçla ilgili olarak Trafik Şube Müdürlüğünce tutulan kayıtları ve aracın sigorta kayıtlarını inceleme yükümlülüğü yoktur. Satıcı, satış öncesi alıcıyı aracın pert olduğu konusunda bilgilendirdiğini veya alıcının bu hususu bildiğini ispatlayamadığından iyi niyetli olduğu söylenemez. Satışa konu araç hukuki ayıplıdır. Satıcı ayıpların varlığını bilmese bile onlardan sorumludur.

(818 s. BK m.194)

Taraflar arasındaki alacak davasının yapılan yargılaması sonunda ilamda yazılı nedenlerden dolayı davanın reddine yönelik verilen hükmün süresi içinde davacı avukatınca temyiz edilmesi üzerine dosya incelendi gereği konuşulup düşünüldü.
    …..
    Makemece, dava konusu aracın pert olmasına neden olan kazanın 23.12.2007 tarihinde meydana geldiği, kaza tarihinde davalı şirketin malik olmadığından ve ayrıca davacının 24.05.2010 tarihli sözleşme ile aracın hali hazır durumu ile beğenip aldığı davalının kaza ve aracın pert olmak durumundan sorumlu olmadığı gerekçeleri ile davanın reddine karar verilmiş hüküm davacı tarafından temyiz edilmiştir.

Davaya konu aracın 23.12.2007 tarihli kaza ile pert olduğu uyuşmazlık konusu değildir. Davacı davalı şirketten 24.05.2010 tarihinde satın aldığı aracın pert olduğunun davalı tarafından gizlendiğini zarara uğradığı iddiası ile eldeki davayı açmıştır. Davalı davaya konu aracı 06.11.2008 tarihinde satın aldığından önceki pert olma durumundan haberi ve sorumluluğu olmadığını savunmuştur.

Davacının satın aldığı araçla ilgili olarak Trafik Şube Müdürlüğü’nce tutulan kayıtları ve aracın sigorta kayıtlarını inceleme yükümlülüğü yoktur. Davalı satış öncesi davacıyı aracın pert olduğu konusunda bilgilendirdiğini veya alıcının bu hususu bildiğini, ispatlayamamıştır. Davalının iyi niyetli olduğu söylenemez. Satışa konu araç hukuki ayıplıdır. Satıcı ayıpların varlığını bilmese bile onlardan sorumludur. Davacı BK 194 ve sonraki ayıba karşı tekeffül maddeleri hükmüne göre sözleşmeyi feshedip tazminat istemekte haklıdır. Mahkemece davacının talep edebileceği alacağının miktarı konusunda uzman bilirkişi aracılığı ile taraf mahkeme ve Yargıtay denetimine elverişli şekilde araştırılıp tespit edilerek hasıl olacak sonuca uygun verilmesi gerekirken, yazılı şekilde davanın reddi usul ve yasaya aykırı olup nedenidir.

Sonuç: Davacının temyiz itirazlarının kabulü ile hükmün davacı yararına ( BOZULMASINA ), peşin alınan temyiz harcın istek halinde davacıya iadesine, 09.11.2012 gününde oybiirliğiyle karar verildi.
    HAYATTA KÜÇÜMSEME HİCBİR KİMSEYİ NOKTA'DA KÜÇÜKDÜR AMA BİTİRİR CÜMLEYİ.
    KÖTÜLÜKLE BESLENENLERİ ZALİMLİKLE TERBİYE EDECEKSİN

teoman
    Global Moderatör

• MERHABA ARKADAŞLAR. BENDE MAHKEMEYE VERMEKTEN ÇEKİNDİĞİM İÇİN VE OLUMLU BİR SONUÇ GÖREMEDİĞİM İÇİN ARABAMA SATLIK İLANI VERDİM. ARABANIN DURUMUNU ANLATTIM. AMA ARKADAŞLAR OLUMLU SONUÇLAR YAZMIŞLAR. ACABA MAHKEMEYE VERMEK İÇİN GEÇ KALDIM MI. ARALIK AYINDA İHBARNAME GÖNDERMİŞTİM. ZAMANI GEÇMİŞ OLUR MU. İNŞALLAH GÜZEL SONUÇLAR ALIRIZ.
  • ........................

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Multistrada -- 30 Ağustos 2016; 10:22:35 >
  • ........................

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Multistrada -- 30 Ağustos 2016; 10:22:27 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: handuvarları

Arkadaşlar merhaba, yaklaşık 2,5 yıldır bu siteyi takip ediyorum. Benim başımdan da böyle bir olay geçti. Aldığım aracın pert kaydı çıktı. Satıcıyı mahkemeye verdim. Mahkeme aracın iadesine karar verdi. Verdiğim parayı geri aldım ve aracı iade ettim. Mahkeme yasal faize hükmetmedi. Geçen zamanı bindiğime saydı. Şu an bu bahsettiğim son karar. Yargıtay aşamaları da kararı benim lehime verdi. En son yerel mahkemede bu karar çıktı ve dava kapandı. Karşı taraf aracın parasını bana ödedi + 10 bin tl civarında mahkeme+ avukat masrafı ödemek zorunda kaldı. Neden bu zamana kadar yazmadım? Çünkü kimseye umut ya da umutsuzluk vermek istemedim. Ama karar kesin sonuçlandı.
    Buradan bu şekilde araç satan ve alan arkadaşlara sesleniyorum. Mahkeme süreci uzun yorucu ve de stresli karşılıklı anlaşmaya çalışsınlar. Satıcı aracı pert olarak sattığını karşı tarafa söylemeli ve bununla ilgili imza almalı( tavsiyem ). Aracın pert olduğunu bilmeden alan arkadaşlar önce ihtar çekip sonra mahkemeye versinler. Benim çok yakın bi avukat arkadaşım ilgilendiği için masrafım olmadı. Başka avukat bulacak, araştıracak arkadaşlara sesleniyorum. Tüketici derneklerinin avukatları bu konularla ücretsiz ilgileniyorlar. Bunun dışındaki avukatlar çok isteyebilirler. Tüketici mahkemelerinden bir avukat bulamazsanız avukatınızla mutlaka pazarlık yapın. Hakı b.....nu geçmesin yani....
    ........................

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Multistrada -- 30 Ağustos 2016; 10:22:11 >

• quote:

Orijinalden alıntı: arfi01

TÜKETİCİ:SATICI PERT ARAÇ AYIBINDAN SORUMLUDUR.
    gönderen teoman » 22 Mar 2013, 16:23

T.C
    YARGITAY 13.Hukuk Dairesi

2012-15893 esas
    2012-25280 karar
    09.11.2012 karar tarihi

- Ayıba Karşı Tekeffül
    - Hukuki Ayıp
    - Pert Araç

Özet: Alıcının, satın aldığı araçla ilgili olarak Trafik Şube Müdürlüğünce tutulan kayıtları ve aracın sigorta kayıtlarını inceleme yükümlülüğü yoktur. Satıcı, satış öncesi alıcıyı aracın pert olduğu konusunda bilgilendirdiğini veya alıcının bu hususu bildiğini ispatlayamadığından iyi niyetli olduğu söylenemez. Satışa konu araç hukuki ayıplıdır. Satıcı ayıpların varlığını bilmese bile onlardan sorumludur.

(818 s. BK m.194)

Taraflar arasındaki alacak davasının yapılan yargılaması sonunda ilamda yazılı nedenlerden dolayı davanın reddine yönelik verilen hükmün süresi içinde davacı avukatınca temyiz edilmesi üzerine dosya incelendi gereği konuşulup düşünüldü.
    …..
    Makemece, dava konusu aracın pert olmasına neden olan kazanın 23.12.2007 tarihinde meydana geldiği, kaza tarihinde davalı şirketin malik olmadığından ve ayrıca davacının 24.05.2010 tarihli sözleşme ile aracın hali hazır durumu ile beğenip aldığı davalının kaza ve aracın pert olmak durumundan sorumlu olmadığı gerekçeleri ile davanın reddine karar verilmiş hüküm davacı tarafından temyiz edilmiştir.

Davaya konu aracın 23.12.2007 tarihli kaza ile pert olduğu uyuşmazlık konusu değildir. Davacı davalı şirketten 24.05.2010 tarihinde satın aldığı aracın pert olduğunun davalı tarafından gizlendiğini zarara uğradığı iddiası ile eldeki davayı açmıştır. Davalı davaya konu aracı 06.11.2008 tarihinde satın aldığından önceki pert olma durumundan haberi ve sorumluluğu olmadığını savunmuştur.

Davacının satın aldığı araçla ilgili olarak Trafik Şube Müdürlüğü’nce tutulan kayıtları ve aracın sigorta kayıtlarını inceleme yükümlülüğü yoktur. Davalı satış öncesi davacıyı aracın pert olduğu konusunda bilgilendirdiğini veya alıcının bu hususu bildiğini, ispatlayamamıştır. Davalının iyi niyetli olduğu söylenemez. Satışa konu araç hukuki ayıplıdır. Satıcı ayıpların varlığını bilmese bile onlardan sorumludur. Davacı BK 194 ve sonraki ayıba karşı tekeffül maddeleri hükmüne göre sözleşmeyi feshedip tazminat istemekte haklıdır. Mahkemece davacının talep edebileceği alacağının miktarı konusunda uzman bilirkişi aracılığı ile taraf mahkeme ve Yargıtay denetimine elverişli şekilde araştırılıp tespit edilerek hasıl olacak sonuca uygun verilmesi gerekirken, yazılı şekilde davanın reddi usul ve yasaya aykırı olup nedenidir.

Sonuç: Davacının temyiz itirazlarının kabulü ile hükmün davacı yararına ( BOZULMASINA ), peşin alınan temyiz harcın istek halinde davacıya iadesine, 09.11.2012 gününde oybiirliğiyle karar verildi.
    HAYATTA KÜÇÜMSEME HİCBİR KİMSEYİ NOKTA'DA KÜÇÜKDÜR AMA BİTİRİR CÜMLEYİ.
    KÖTÜLÜKLE BESLENENLERİ ZALİMLİKLE TERBİYE EDECEKSİN

teoman
    Global Moderatör

........................

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Multistrada -- 30 Ağustos 2016; 10:22:06 >

• quote:

Orijinalden alıntı: adolf35

quote:

Arkadaşlar merhaba, yaklaşık 2,5 yıldır bu siteyi takip ediyorum. Benim başımdan da böyle bir olay geçti. Aldığım aracın pert kaydı çıktı. Satıcıyı mahkemeye verdim. Mahkeme aracın iadesine karar verdi. Verdiğim parayı geri aldım ve aracı iade ettim. Mahkeme yasal faize hükmetmedi. Geçen zamanı bindiğime saydı. Şu an bu bahsettiğim son karar. Yargıtay aşamaları da kararı benim lehime verdi. En son yerel mahkemede bu karar çıktı ve dava kapandı. Karşı taraf aracın parasını bana ödedi + 10 bin tl civarında mahkeme+ avukat masrafı ödemek zorunda kaldı. Neden bu zamana kadar yazmadım? Çünkü kimseye umut ya da umutsuzluk vermek istemedim. Ama karar kesin sonuçlandı.
    Buradan bu şekilde araç satan ve alan arkadaşlara sesleniyorum. Mahkeme süreci uzun yorucu ve de stresli karşılıklı anlaşmaya çalışsınlar. Satıcı aracı pert olarak sattığını karşı tarafa söylemeli ve bununla ilgili imza almalı( tavsiyem ). Aracın pert olduğunu bilmeden alan arkadaşlar önce ihtar çekip sonra mahkemeye versinler. Benim çok yakın bi avukat arkadaşım ilgilendiği için masrafım olmadı. Başka avukat bulacak, araştıracak arkadaşlara sesleniyorum. Tüketici derneklerinin avukatları bu konularla ücretsiz ilgileniyorlar. Bunun dışındaki avukatlar çok isteyebilirler. Tüketici mahkemelerinden bir avukat bulamazsanız avukatınızla mutlaka pazarlık yapın. Hakı b.....nu geçmesin yani....

Sevabına Şu Emsal kararı Bi Yayınlasanız

Evet siz de haklısınız bir tane dava no yayınlayan yok ben şimdi sadece dava numaralarını yazacağım açıklamalarını da yazacağım. Bu numaraları alarak detaylara ulaşabilirsiniz.
    2011/ 1 ( 1.asliye hukuk mahkemesinde açılan ilk dava. Davanın bu yerel mahkemede görülen bölümü alehimize sonuçlandı.)
    2012/ 5709-13.Hukuk Dairesi ( yerel mahkeme alehimize sonuç verince yargıtaya itirazda bulunduk. Bilirkişiyi bu aşamada devreye soktuk. Yargıtay itirazımızı haklı buldu ve mahkemenin yerel mahkemede tekrar görülmesine hükmetti. Tabi bu sonuçtan sonra Yargıtay kararına da itiraz etme süresi var biliyorsunuz. Karşı taraf bu süre içerisinde Yargıtay kararına da itiraz etti. Ancak itirazları tekrar Yargıtay tarafından reddedildi..2012-18978)
    2012/ 419 ( Bu da yerel mahkemede en son çıkan karar.(Aracı geri verdim ve araca verdiğim parayı geri aldım. Mahkemenin bu kararı doğrultusunda)
    Daha da inanmayan arkadaş varsa bu dosya numaralarından inceleyebilirler.
    Sonuç olarak kazanılamaz diye bir şey yok. Pert araç alan herkes mahkemeye verecek diye bir şey yok. Kandırılarak almışsanız sorun vardır. Milyonlarca kişinin de örnek böyle bir dava var biz de mahkemeye verelim diyeceği kadar basit ve ucuz bir olay değil. Çünkü mahkemelerde uğraşmak çok zor . Ve her davanın kendi iç dinamikleri var. Her dava aynı şekilde sonuçlanır diye de bir şey yok ispatlayabilecek durumdaysanız uğraşın. Tabi avukatlar çok uyanıktır. Her avukat dava açalım kazanırız der Çünkü kaybederseniz sadece sizden parasını alır 2-3 bin tl gibi. Kazanırsanız bir o kadar da karşıdan alır. Yani avukatlar her durumda kazanıyor. Kendi vereceğiniz para konusunda iyi pazarlık yapın.Bu şekilde satan ve de satacak arkadaşlara da sesleniyorum. Aracın bütün bilgilerini mutlaka alıcıya söyleyin. Her iki taraf için de büyük sıkıntı oluyor. Kötülükten hiç kimseye fayda gelmez.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi handuvarları -- 4 Haziran 2013; 17:27:02 >

• quote:

quote:

quote:

Sevabına Şu Emsal kararı Bi Yayınlasanız

Evet siz de haklısınız bir tane dava no yayınlayan yok ben şimdi sadece dava numaralarını yazacağım açıklamalarını da yazacağım. Bu numaraları alarak detaylara ulaşabilirsiniz.
    2011/ 1 ( 1.asliye hukuk mahkemesinde açılan ilk dava. Davanın bu yerel mahkemede görülen bölümü alehimize sonuçlandı.)
    2012/ 5709-13.Hukuk Dairesi ( yerel mahkeme alehimize sonuç verince yargıtaya itirazda bulunduk. Bilirkişiyi bu aşamada devreye soktuk. Yargıtay itirazımızı haklı buldu ve mahkemenin yerel mahkemede tekrar görülmesine hükmetti. Tabi bu sonuçtan sonra Yargıtay kararına da itiraz etme süresi var biliyorsunuz. Karşı taraf bu süre içerisinde Yargıtay kararına da itiraz etti. Ancak itirazları tekrar Yargıtay tarafından reddedildi..2012-18978)
    2012/ 419 ( Bu da yerel mahkemede en son çıkan karar.(Aracı geri verdim ve araca verdiğim parayı geri aldım. Mahkemenin bu kararı doğrultusunda)
    Daha da inanmayan arkadaş varsa bu dosya numaralarından inceleyebilirler.
    Sonuç olarak kazanılamaz diye bir şey yok. Pert araç alan herkes mahkemeye verecek diye bir şey yok. Kandırılarak almışsanız sorun vardır. Milyonlarca kişinin de örnek böyle bir dava var biz de mahkemeye verelim diyeceği kadar basit ve ucuz bir olay değil. Çünkü mahkemelerde uğraşmak çok zor . Ve her davanın kendi iç dinamikleri var. Her dava aynı şekilde sonuçlanır diye de bir şey yok ispatlayabilecek durumdaysanız uğraşın. Tabi avukatlar çok uyanıktır. Her avukat dava açalım kazanırız der Çünkü kaybederseniz sadece sizden parasını alır 2-3 bin tl gibi. Kazanırsanız bir o kadar da karşıdan alır. Yani avukatlar her durumda kazanıyor. Kendi vereceğiniz para konusunda iyi pazarlık yapın.Bu şekilde satan ve de satacak arkadaşlara da sesleniyorum. Aracın bütün bilgilerini mutlaka alıcıya söyleyin. Her iki taraf için de büyük sıkıntı oluyor. Kötülükten hiç kimseye fayda gelmez.

Alıntıları Göster
    ........................

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Multistrada -- 30 Ağustos 2016; 10:21:29 >

• yargıtaya ilk yaptığımız itiraz(Yargıtay 13. Hukuk dairesi) sayfasında esas no:2012/5709 karar no:2012/10953 yazıyor daha sonra onların yargıtayın kararına yaptıkları itiraz sonucu çıkan sayfada esas no:2012/18978 karar no: 2012/21838 yazıyor. Bunlar Yargıtay safhası idi en son yerel mahkeme sayfasındaki esas nosunu göremedim ( Bu bilgileri e-devletten bakıyorum. Yargıtayla ilgili bölümler yargıtayın kendi sayfasında ancak yerel mahkeme bilgilerini gösteren sayfada dava kapanmıştır yazıyor. Onu da bulmaya çalışıcam)
    Bu davaya asliye hukuk mahkemesi baktı. Onu da belirteyim.
    tekrar baktım yerel mahkeme bilgilerimde esas no yazmıyor sadece dava kapandı yazıyor o mahkemenin no su nu tekrar yazıyorum ben bulamadım belki siz bulursunuz. 2012/419 zaten düz mantık yürütürseniz ilk dava dosya numaram 2011/ 1 en son yerel mahkemenin dana no su da az önce yazdığım.yani çeşitli safhalardan sonra tekrar dava açılıyor ve tek celsede iş bitiyor.
    Tabi buradan yine açıklama yapmak istiyorum .Ben davayı kazandığım halde dava açmayı düşünen arkadaşlar varsa olayı çok iyi tahlil etsinler. Haklı bile olsanız ispatlayamayacak durumda iseniz. İyice düşünün taşının hakimler delillere göre ve bilirkişilere göre karar veriyor. Yani hakim belki sizin haklı olduğunuza gönülden inanabilir ama ispat yoksa lehinize hukuken karar veremez.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi handuvarları -- 4 Haziran 2013; 23:24:16 >

• MERHABA ARKADASLAR. YAKLASIK 3 AY ONCE HASAR KAYITLI ARABAMI INTERNET UZERINDEN SATTIM. ALAN KISI RENTA KAR SIRKETIYDI ARABANIN KAYITLI OLDUGUNU SOYLEDIM.EKSPETIZ YAPTIRMADILAR.KENDILERI BAKTILAR VE BOYALI YERLERI TESPIT ETTILER. KENDILERIDE BANA HASARLI ARABA ALIM SATIMI YAPDIKLARINI SOYLEDILER.NOTERDE SATIS VERDIK VE SATTIGIM BEDEL 32 500 TL DI FAKAT SIRKET KREDILI ALACAKLARI ICIN ARACIN BEDELINI KASKO BEDELI OLARAK ISLETTILER.(45 BIN TL) 5664 DEN IKI DEFA SORGULAMA YAPTILAR VE SORGULAMADA AGIR KAYITLI OLDUGUNU SOYLEDILER.BENDE DAHA ONCE ONLARA BELIRTMISTIM AGIR KAYITLI OLDUGUNU.BANKAYA GITTIK VE BEN PARAMI ALDIM KASKO YAPTIRMAK ISTEDI CALISTIGI SIGORTA SIRKETI ARACIN AGIR KAYITLI OLDUGUNU VE KASKO YAPAMAYACAKLARINI SOYLEDI.SONRA BANKA KENDISI KASKO YAPTI VE KASKO RAKAMI YUKSEK CIKTI.BENDEN 250 TL ODEMEMI ISTEDI BENDE BEN KAYITLI OLDUGUNU SOYLEDIM ODEMIYCEGIM DEDIM. VE SIMDI BENI MAHKEMEYE VERMEKLE TEHTID EDIYOR. YARDIMLARINIZI BEKLIYORUM
  • quote:

Orijinalden alıntı: cip29

MERHABA ARKADASLAR. YAKLASIK 3 AY ONCE HASAR KAYITLI ARABAMI INTERNET UZERINDEN SATTIM. ALAN KISI RENTA KAR SIRKETIYDI ARABANIN KAYITLI OLDUGUNU SOYLEDIM.EKSPETIZ YAPTIRMADILAR.KENDILERI BAKTILAR VE BOYALI YERLERI TESPIT ETTILER. KENDILERIDE BANA HASARLI ARABA ALIM SATIMI YAPDIKLARINI SOYLEDILER.NOTERDE SATIS VERDIK VE SATTIGIM BEDEL 32 500 TL DI FAKAT SIRKET KREDILI ALACAKLARI ICIN ARACIN BEDELINI KASKO BEDELI OLARAK ISLETTILER.(45 BIN TL) 5664 DEN IKI DEFA SORGULAMA YAPTILAR VE SORGULAMADA AGIR KAYITLI OLDUGUNU SOYLEDILER.BENDE DAHA ONCE ONLARA BELIRTMISTIM AGIR KAYITLI OLDUGUNU.BANKAYA GITTIK VE BEN PARAMI ALDIM KASKO YAPTIRMAK ISTEDI CALISTIGI SIGORTA SIRKETI ARACIN AGIR KAYITLI OLDUGUNU VE KASKO YAPAMAYACAKLARINI SOYLEDI.SONRA BANKA KENDISI KASKO YAPTI VE KASKO RAKAMI YUKSEK CIKTI.BENDEN 250 TL ODEMEMI ISTEDI BENDE BEN KAYITLI OLDUGUNU SOYLEDIM ODEMIYCEGIM DEDIM. VE SIMDI BENI MAHKEMEYE VERMEKLE TEHTID EDIYOR. YARDIMLARINIZI BEKLIYORUM
    ........................

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Multistrada -- 30 Ağustos 2016; 10:21:21 >

• quote:

yargıtaya ilk yaptığımız itiraz(Yargıtay 13. Hukuk dairesi) sayfasında esas no:2012/5709 karar no:2012/10953 yazıyor daha sonra onların yargıtayın kararına yaptıkları itiraz sonucu çıkan sayfada esas no:2012/18978 karar no: 2012/21838 yazıyor. Bunlar Yargıtay safhası idi en son yerel mahkeme sayfasındaki esas nosunu göremedim ( Bu bilgileri e-devletten bakıyorum. Yargıtayla ilgili bölümler yargıtayın kendi sayfasında ancak yerel mahkeme bilgilerini gösteren sayfada dava kapanmıştır yazıyor. Onu da bulmaya çalışıcam)
    tekrar baktım yerel mahkeme bilgilerimde esas no yazmıyor sadece dava kapandı yazıyor o mahkemenin no su nu tekrar yazıyorum ben bulamadım belki siz bulursunuz. 2012/419 zaten düz mantık yürütürseniz ilk dava dosya numaram 2011/ 1 en son yerel mahkemenin dana no su da az önce yazdığım.yani çeşitli safhalardan sonra tekrar dava açılıyor ve tek celsede iş bitiyor.
    Tabi buradan yine açıklama yapmak istiyorum .Ben davayı kazandığım halde dava açmayı düşünen arkadaşlar varsa olayı çok iyi tahlil etsinler. Haklı bile olsanız ispatlayamayacak durumda iseniz. İyice düşünün taşının hakimler delillere göre ve bilirkişilere göre karar veriyor. Yani hakim belki sizin haklı olduğunuza gönülden inanabilir ama ispat yoksa lehinize hukuken karar veremez.
    ........................

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Multistrada -- 30 Ağustos 2016; 10:21:01 >

• quote:

quote:

yargıtaya ilk yaptığımız itiraz(Yargıtay 13. Hukuk dairesi) sayfasında esas no:2012/5709 karar no:2012/10953 yazıyor daha sonra onların yargıtayın kararına yaptıkları itiraz sonucu çıkan sayfada esas no:2012/18978 karar no: 2012/21838 yazıyor. Bunlar Yargıtay safhası idi en son yerel mahkeme sayfasındaki esas nosunu göremedim ( Bu bilgileri e-devletten bakıyorum. Yargıtayla ilgili bölümler yargıtayın kendi sayfasında ancak yerel mahkeme bilgilerini gösteren sayfada dava kapanmıştır yazıyor. Onu da bulmaya çalışıcam)

Hocam Bu Vermiş Olduğunuz Karar Nolarından Hiçbirşeye Ulaşamadım Acaba Yalnış Falan Mı Yazdınız ???

Saygıdeğer Adolf bey hepsi doğru. Ancak bu verilerden bir yere bir dosyaya ulaşılıyor mu ulaşılamıyor mu onu bilmiyorum. Belki siz ulaşamamışsınızdır. Tanıdığınız bir avukat varsa onlar belki bu bilgilere ulaşabilirler. Şu konuda bana güvenebilirsiniz. Yazdıklarımın hepsi doğru ve aracı teslim ettim paramı geri aldım hatta yaklaşık 20 gün özce de söylemesi ayıp yeni araç siparişi verdim ağustos ta gelecek...

• quote:

Orijinalden alıntı: cip29

MERHABA ARKADASLAR. YAKLASIK 3 AY ONCE HASAR KAYITLI ARABAMI INTERNET UZERINDEN SATTIM. ALAN KISI RENTA KAR SIRKETIYDI ARABANIN KAYITLI OLDUGUNU SOYLEDIM.EKSPETIZ YAPTIRMADILAR.KENDILERI BAKTILAR VE BOYALI YERLERI TESPIT ETTILER. KENDILERIDE BANA HASARLI ARABA ALIM SATIMI YAPDIKLARINI SOYLEDILER.NOTERDE SATIS VERDIK VE SATTIGIM BEDEL 32 500 TL DI FAKAT SIRKET KREDILI ALACAKLARI ICIN ARACIN BEDELINI KASKO BEDELI OLARAK ISLETTILER.(45 BIN TL) 5664 DEN IKI DEFA SORGULAMA YAPTILAR VE SORGULAMADA AGIR KAYITLI OLDUGUNU SOYLEDILER.BENDE DAHA ONCE ONLARA BELIRTMISTIM AGIR KAYITLI OLDUGUNU.BANKAYA GITTIK VE BEN PARAMI ALDIM KASKO YAPTIRMAK ISTEDI CALISTIGI SIGORTA SIRKETI ARACIN AGIR KAYITLI OLDUGUNU VE KASKO YAPAMAYACAKLARINI SOYLEDI.SONRA BANKA KENDISI KASKO YAPTI VE KASKO RAKAMI YUKSEK CIKTI.BENDEN 250 TL ODEMEMI ISTEDI BENDE BEN KAYITLI OLDUGUNU SOYLEDIM ODEMIYCEGIM DEDIM. VE SIMDI BENI MAHKEMEYE VERMEKLE TEHTID EDIYOR. YARDIMLARINIZI BEKLIYORUM

Öncelikle geçmiş olsun! 28 Mayıs tarihinde yazmış olduğum yazıyda belirttiğim gibi bence pert araç satan ve satacak olan arkadaşlar bu saatten sonra mutlaka aracın pert olduğu bilgisini karşı tarafa belirttiklerine dair bir belge imzalatmalılar. Kötü niyetli kişiler bunu kullanabilir. Noter satışında aracın değeri kaç tl görünüyor. Bu davalarda kimse kesin olarak kazanırsın ya da kaybedersin diyemez. Benim size tavsiyem karşı taraf sizi mahkemeye vermeden önce bir kaç kez bağlantıya geçecektir. En sonunda mahkemeden bir önceki adım olan ihtar çekme durumu olacaktır. İhtar çekerse ve siz makul bir fiyatta anlaşırsanız( yani dediği parayı vermeyi kabul ederseniz) mutlaka parayı vermeden önce karşı tarafın pert araç almayı kabul ettiğine dair noter tastikli bir belge almanız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi handuvarları -- 6 Haziran 2013; 19:19:25 >

• selçuk beyin davası ne durumda??
  • Hocam öncelikle geçmiş olsun böyle garip olaylar olabiliyor ancak birşey çıkacağını düşünmüyorum elinizde yazılı bir belge vs olmadıgından sonuç çıkacağını sanmıyorum . keşke iyicene inceleyip alsaydınız diyorum ama götürüp inceletmişsiniz ve bu konuda sanırım Opel servisine patlayacak herşey :)
  • 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.