Şimdi Ara

Pert Araç Davası Açıldı (DAVA SONUÇLANDI) (15. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
641
Cevap
43
Favori
124.146
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • noter satisinda kasko degeri olan 45 bin tl gozukuyor ama ben araci 32500 tl sattim. elimde banka makbuzu war 29000 bankadan aldim 3500 de elden aldim.sahibinden com da ilanimda hasar kayitli oldugu yaziyor. ama ilan silindi.
  • noter satisinda kendi el yazisiyla yazilmis bi belge talep ettim satistan sonra ofise geceriz orda bende taslagi var ben surekli satiyourm ben onu doldurur sana veririm dedim sonra ofise gecmedk ben sana mail atarim dedi fakat atmadi. suan benden para talep ediyor.arabami geri ver diyorum onuda vermiyor cunku araba kiralik oldugu icin.
  • ilan silinmiyor. arşivde tutuluyor. birde sizin alışveriş geçmişinizde olması lazım. daha detaylı bakın. benim 4 yıl önceki kuyumcu alışverişim hala kayıt altında mesela.
  • arac satildiktan sonra ben ilani sildim. sahibinden com aradim ilan numarasi verdim yok dediler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cip29

noter satisinda kasko degeri olan 45 bin tl gozukuyor ama ben araci 32500 tl sattim. elimde banka makbuzu war 29000 bankadan aldim 3500 de elden aldim.sahibinden com da ilanimda hasar kayitli oldugu yaziyor. ama ilan silindi.

Mahkeme maalesef noter satışına bakacaktır. Karşı taraf gerisini elden verdim diyebilir. Unutmayın hakim size inansa bile belgelere göre karar vermek zorunda. Şahidiniz var mı olanlarla ilgili bu da önemli. Sizden istediği para kasko için 250 TL mi ? Eğer sırf buysa noterden ihtar çekmesini bekleyin. Böyle bir durum olursa ortalama bir fiyatta bence anlaşın. Çünkü dava açarsa bu dava 45 bin TL lik olacak bu rakamda öncelikle avukat ücretlerini artırır.
  • handuvarları H kullanıcısına yanıt
    sahidim yok bankadan giseden aldi 3500 tl ve bana odedi geri kalaninida kredi cekti ve banka bana odeme yapti.
    sigorta ve kasko yaptirirken aracin hasar kayitli oldugu kendisine soylendi ve 2 kez tramer sorgusu yapti bunlar yeter deil mi.ayrica telefon gorusmelerimizd aracin kayitli oldugunu bildigini soyluyor.
  • @Selçuk ALAGÖZ

Hocam '' Bir sonraki duruşma haziran ayında '' demiştiniz var mi Hayirli gelişmeler, Şuan ki durum nedir.. İnşAllah Hakkinizda En güzeli olmuştur, Lütfen bilgilendirir misiniz..
  • Hocam duruşma Bu Çarşamba. Gelişme oldukça ilk mesajı güncelliyorum.

@Sedat.
  • quote:

Orijinalden alıntı: waljan

Herkese mrb ve geçmiş olsun. Dava açanlara temennim kazanmalarıdır bir an önce davayı. Bu gün bu konunun tamamını okudum. Adf33 mu ne bir kullanıcı sürekli satıcıyı savunup duruyor insanların umutlarını kırıyor diye düşünüyorum. Ama verdiği bilgilerde kafa karıştırıyor açıkçası.

Öncelikle 4 gün önce bende bir araba satın aldım binbir güçlükle ve bankadan güçlükle aldığım krediyi kullanarak. Aracı sahibinden.com vasıtasıyla gördüm ve beğendim. Satıcı araç açıklamalarında sadece ''ayrıntılar telefonda görüşülür.Pazarlık payı vardır'' ibaresinden başka bir bilgide bulunmamıştı. Satıcıyı aradım konuştum. Aracın ön yandan çarptıgını, kaputun değiştiğini iki çamurlugun boyalı oldugunu ancak motor ve sasisınde herhangi bır sıkıntı olmadıgını, bunun yanında arac hasarının sahıbının kendı ımkanlarıylarıyla sanayıde yaptıgını söyledi. Hasar kaydına gırmesın dıye bunu yaptıgını soyledı. hasar yada pert kaydının olup olmadıgını sordugumda bana hasar kaydına girmesin diye sanayide yaptırdıgını söyledi. Satıcının bulundugu yerde bir tanıdık buldum ve aracı sanayıye goturup gostermesını ıstedım. götürdü gösterdi. bu hasarlar dısında birde arka sol kapınında bır kısmının boyalı oldugunu söyledıler. daha sonra aracı bırde sehir merkezine goturup ordakı sanayıye kendi akrabalarımın tanıdıgı kaportacı ve motorcuya göstermesi içinsatıcıyı ıkna ettım. götürelim dedi. istediğin yere götürerüp gösterebilirsin dediklerim dışında arabanın herhangi birşeyi yok dedi.plakadanda sorgulattık tramer kaydına rastlanmadı. satıcı da meslektaşım (öğretmen) oldüğü içn ve kendinden o kadar güvenli bir şekilde konuştuğundan güvendim. Merkezdeki sanayıcılerde onay verince yanıma bır iş arkdsımı da alarak satıcının bulundugu ilçeye gittik. satıcı ve babası noterın önunde bekliyorlardı. noterde devrını yaptık. sonra parayı elden ıkı defa sayarak verdık helalleştık ve sehır merkezıne döndük. devirden bir saat sonra sehırdeydık ve tavsıye uzerıne trafık sıgortasını yaptırmak ıcın bir sıgırtaya gittik sıgortacı sıgortayı yaparken bu arabanın pert kaydının oldugunu soyledı. saskına donduk orda.satıcı size söylemedi mi dedi bizde yok soylemedı dedı dedik. başımdan kaynar sular ınmıstı. Satıcı telefonlarda ne bana nede gorusturdugum insanlara pert kaydının oldugunu soylememişti. Yoksa biz salak değiliz bir suru arac cıktı karsımıza sahıplerı durustce hasar kayıtlarından ve pert kaydından bahsedınce vazgecmıstık bunu neden alalım ki. bunu duyduktan sonra satıcıyı aradık boyle bır durum var bız soguduk arabadan bıze nedne soylemeıdn dedık ama nafıle. gerı al dememıze ragmen almam dedı. sıze soylemıstım dıye tutturdu. bizde mecbur yola cıkacagımızdan 238tl (yaklasık) yerine pert oldugu ıcın 450tl trafık sıgortası yatırmak zorunda kaldık ve görev yaptıgın sehre dogru yol aldık. daha sonraki günde satıcıyla görüştürdüğüm hiç bir kişi bizi uzlastıramadı. bende mahkeme yoluna gıdecegımı soyleıdm. bır uc gun boyunca t1 tüketici heyet hakemi,1 savcı 1 hakim 7 avukat arkadsa danıstım hepsıde mahemeye ver kesin kazınırsın dedi. Bende mahkemeyle ugrasmak ıstemıyorum. onca zman o ezıyetı cekmektense uzlasalım anlasalım dıyorum ama satıcı bunu kabul etmeyıp verırsen ver dıyor mahkemeye. bu gun notere gitmek ıcın ıhtarın nasıl yazılacagını arastırdım. pzrteside satıcıyı son kez arayıp durumu soylemeyı dusunuyorum ama olumlu cevap verecegınıde dusunmuyorum. (not: araç fiyatı çok makuldu evet ama kaput dgıstıgı ıcın ve boyalar mevcut oldugu için normal diye düşündüm. tabiki aldıgım fıyat pertli fiyatı değil aracın)

Hocam Adınıza üzüldüm ancak ucuz arabanın altından herşey çıkabiliyor geçmiş olsun .

• 20/09/2013 de ilk duruşma (pert araç davası)yapılacak...

şans dileyin arkadaşlar
  • quote:

Orijinalden alıntı: aysedeniz

20/09/2013 de ilk duruşma (pert araç davası)yapılacak...

şans dileyin arkadaşlar

Bol şanslar
  • İlk mesajı güncelledim arkadaşlar, sigorta şirketinden halen cevap gelmediği için duruşma Eylül ayına ertelendi.
  • ........................

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Multistrada -- 30 Ağustos 2016; 10:20:47 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: adolf35

Selçuk Hocam Bu Cevap Gelene ve Dava Bi Karara Bağlananana Kadar Herhalde 2-2,5 Yıl Sürmüş olacak Tabi Teymiz'e Falan Gitmezse Karşı Taraf.
    Çok Uzun Bir Zaman Zarfı ve Neticesi Kesin Değil.Ayrıca Bu Zaman Zarfında Aracı'da Kullanıyorsunuz Doğal Olarak Deformasyonu ve Geçen Zaman Zarfındaki Değer Kaybıda İlla ki Oluyordur.
    Kısacası Çok Bilinmeyenli Bir Denklem Umarın Çözersiniz.

Açıkçası bu işten fena halde sıkıldım hocam.
  • Selçuk ALAGÖZ kullanıcısına yanıt
    Selçuk Bey Allah kolaylık versin aynı bunalımları ben de yaşadım . Mutlu sona ulaştım. İnşallah sizin için de sonuç güzel olur.
  • takip
  • " adalet bakanlığına bu tür dolandırıcı sahtekarların suç işlediğini, bunun bi suç oldguna dair yasa kanun herneyse ne deniyorsa çıkartılması için başvuruda bulunulabiliyormuş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mustafasadık -- 27 Ağustos 2013; 9:47:42 >
  • Tüm yazışmaları sonuna kadar okudum ve takip listeme aldım. Umarım mahkeme sonucunda doğru ve emsal bir temsil edecek bir sonuç çıkar. Bir kişi dahi olsa bu işten zarar görse birçok kişi doğruları söyler araç satarken. Keske birlik olupta davada yer alabilsek. Birçok kişi bu sebepten dolayı ciddi zorluklarla karşılaştı ve satın aldıkları kişiler ya galeri ya da mafya tarzı kişiler olduklarından seslerini çıkaramadılar. Sizleri kutluyorum verilen paraya değil hakli mücadeleniz için çaba gösteriyorsunuz. İyi forumlar

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • hukuk davası açtım, sonuç 1,5 yılı bulur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mustafasadık -- 27 Ağustos 2013; 9:44:44 >
  • Ocak 1 de 2007 civic aldım. Ustalara gösterdim ve 5664 den sorgulattım. Geçen gün arabayı satmak için serviste başka birisi kontrol ettirirken Servis kayıtlarında "pert kayıtlıdır" şeklinde çıktı. Eski sahibi ben aracı dışarda kendim yaptırdım dedi. Ben şu anda ortada kaldım. Tramer temizken servis pert diyor. ben kime dava açacağım yada kimden hesap soracağım. Acil Yardım Lütfen
  • 
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.