Şimdi Ara

PERT Mİ OLUR ? KASKO PARASINDA KESİNTİ OLUR MU ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
1.854
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Geçtiğimiz Perşembe günü yani 27.04.2017 tarihinde saat 17:30 da bir kaza yaptım aracımız OPEL İNSİGNİA 1.6T Edition Elegance 180HP bir araç.
    Çift yönlü yolda sağ şeritte 100KM hızla seyir halinde gidiyorum solumda bir araç var ,aşağı yukarı 100 150 metre ileride sağ şeritte OTOKAR marka yarım otobüslerden var.20 yaşındayım kanımız hızlı akıyor farkındayım hızı da severım arabada gittiği için malum bir anlık zevk uğruna gazı kökleyip sol şeride geçiyordum ki otobüste o sıra sola geçmesiyle arkadan 130 140KM hızla vurdum.O ara bir gözüme takıldı otobüsün önünde sağ tarafta bir araç durmuş dörtlü sinyallerini yakmadan ve mecbur ona çarpmamak için belki durur diyerek otobüsün arkasından frene bastım ama duramadım Allah'a çok şükür ben dahil iki arkadaşımında burnu bile kanamadı.

Şimdi bilgisi olan arkadaşlar üstadlarım size sorularım şunlar ;

1-Arabanın motor yamulmuş gördüğümüz kadarıyla Araba pert olur mu?
    2-Pert olursa Kasko değeri 49.187TL gözüküyor bu paradan kesinti olur mu ? Çünkü arkadan çarptım ve asli kusurluyum..
    4-Yada rayiç bedelini alabilme şansımız var mı? Tahmini ne kadar alırız?
    3-Ehliyete ceza puanı vs. yada ceza alır mıyım ?

Teşekkürler...

• Geçmiş olsun hocam, benzer bir kaza da ben yapmıştım sizin yaşlardayken:) Bende bir Sprinter'a vurmuştum. Aracınızın bu hale gelmesinin sebebi yüksek tamponlu bir araca vurmanız ve frene basmanızdan kaynaklanıyor. Pert olur mu onu bilmeme benimki olmamıştı, ama hava yastığı açmamıştı araç.
  • Çok Teşekkür ederim.Sizede çok geçmiş olsun,valla Allah düşmanımın başına vermesin kaza anı çok zor gerçekten.

Gördüğüm kadarı ile arabanın motor geriye doğru yamulmuş ve şase yamulmuş olabilir pek görmedim ama direklerde yamulmuş olabilir.
    Hayırlısı olur umarım...
  • aracınız %100 pert geçmiş olsun. araç hakkıyla görevini yapmış.
  • pert olur bence. kefeni yırtmışsınız ders olsun
  • Geçmiş olsun.

Araç perte çıkar.

Umarım bu olaydan sonra ders almışsınızdır.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Sizce bu araç pert olur mu?
    5 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • 130-140 ile vursanız bu konuyu acamazdınız. frene basınca 50-60 a düşmüştür o hız.
  • 2-pert olursa maks alacağın ücret 49.187. aracın o anki rayiç değerine bakılır. eğer ki rayiç değer bu değerden düşükse o ödenir. yüksekse 49.187 ödenir. tabii kalan sigorta borcu varsa o düşülerek
    3-alırsın
  • 1-Arabanın motor yamulmuş gördüğümüz kadarıyla Araba pert olur mu?
    2-Pert olursa Kasko değeri 49.187TL gözüküyor bu paradan kesinti olur mu ? Çünkü arkadan çarptım ve asli kusurluyum..
    4-Yada rayiç bedelini alabilme şansımız var mı? Tahmini ne kadar alırız?
    3-Ehliyete ceza puanı vs. yada ceza alır mıyım ?

1-2-3-4
    sıralama bu şekilde.
  • Aracı servise çektirdikten sonra servis sizden trafik sigortası ve kasko poliçesini isteyecek. Aynı zamanda ruhsatın fotokopisini de alacak. Daha sonra araca bir eksper atanıp, aracın hangi parçaları değişmeli onları bir döküman şeklinde hazırlayacak. Daha sonra servis bu dökümana göre bir fiyat çıkarıcak ve kasko firmasına iletecek. Bu fiyat kasko firmasında değerlendirilip pert yada onarım kararı çıkacak. Fakat sizin aracınızın yaklaşık 20-25 bin TL'lik bir hasarı göründüğü için bence pert olacaktır.

http://www.tsb.org.tr/kasko-deger-listesi.aspx?pageID=631

Bu adresten aracın rayiç bedeline bakın. Pert kararı çıktığında burada görmüş olduğunuz fiyata yakın bir teklif alacaksınız. Teklifi kabul edip etmemek size kalmış birşey. Teklifi kabul ederseniz, kaskoyu yaptırdığınız sigorta acentesine bir yazı gelecek. Bu yazı da şu kadar fiyatı kabul ediyorum gibisinden maddeler var. Bunu imzalayıp birde noterden bi kağıt çıkartıp ve aracın orjinal anahtarlarını ve ruhsatını sigorta acentesine teslim ederek işlemleri sonlandırıyorsunuz.

• Senin gibi akıllılar yüzünden sigorta/kaskolarımız yükseliyor.

130la vurmuşmuş. en fazla 50km/h hızla vurmussun. Daha fazla olsa mezardan yazardın buraya. 130la vurup sağ çıkacağını mı sanıyorsun

Alkol filan yoksa kaskodan paranı alırsın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sadece Sürücü -- 3 Mayıs 2017; 11:59:20 >
  • Sadece Sürücü kullanıcısına yanıt
    Ya birader bir şey merak ettik foruma yazdık ne kadar boş muhabbet seven insanlar var kaos ortamından mı besleniyorsunuz anlamadım
    Ne akıllılığından bahsediyorsun benim kendı arabam kendım sıgortasını kaskosunu ödüyorum seninle ne alakam var? hasarsızlık indiriminden muhaf olamıyacaksam ben olamayacagım sana ne oluyor ?130 la vurduk diye hava mı atıyoruz burda bende biliyorum 130 la vurup sıyrıksız atlatamayacağımı arka koltukta oturan arkadasımın söylediği bu şekilde camın çatlamasına kadar gördüm birebir diyor ayrıca 130 la duvara yada normal hususi bir araca vurmuyorum resimlere baktıysan alt tarafta darbe yok kaput bitimi ızgaradan itibaren ön cama kadar biçiyor arabayı yani araba otobüsün altına giriyor umarım anlamışsındır.

Alkol kullanmıyorum,
    sadece sordugum sorularda yardımcı olursanız sevınırım
    saygılarımla...
  • quote:

Orijinalden alıntı: rectoverso060

Ya birader bir şey merak ettik foruma yazdık ne kadar boş muhabbet seven insanlar var kaos ortamından mı besleniyorsunuz anlamadım
    Ne akıllılığından bahsediyorsun benim kendı arabam kendım sıgortasını kaskosunu ödüyorum seninle ne alakam var? hasarsızlık indiriminden muhaf olamıyacaksam ben olamayacagım sana ne oluyor ?130 la vurduk diye hava mı atıyoruz burda bende biliyorum 130 la vurup sıyrıksız atlatamayacağımı arka koltukta oturan arkadasımın söylediği bu şekilde camın çatlamasına kadar gördüm birebir diyor ayrıca 130 la duvara yada normal hususi bir araca vurmuyorum resimlere baktıysan alt tarafta darbe yok kaput bitimi ızgaradan itibaren ön cama kadar biçiyor arabayı yani araba otobüsün altına giriyor umarım anlamışsındır.

Alkol kullanmıyorum,
    saygılarımla...

Kusura bakma yazılan herşey doğru yazılmış.Aynı yaştaymışız.Yani genciz diye herhaltı yiyelim sonra kanımız kaynıyor diye arkasınamı saklanalım.Kazayı yapabilirsin ama burda atarlı konuşmamalısın.Hatalarını yüzüne vurunca atar yapmanın alemi yok.

Konuya gelecek olursak size hiçbir sigorta şirketi tam parayı vermez.Asli kusurlu olduğunuz için çok düşük rakamlarıda alabilirsiniz.Çok samimi tanıdğım sizin gibi arkadan çarptı arabanın kasko değeri 55bindi.30bin verdiler.

• Geçmiş olsun araç pert olur ...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Senyour

quote:

Alkol kullanmıyorum,
    saygılarımla...

Kusura bakma yazılan herşey doğru yazılmış.Aynı yaştaymışız.Yani genciz diye herhaltı yiyelim sonra kanımız kaynıyor diye arkasınamı saklanalım.Kazayı yapabilirsin ama burda atarlı konuşmamalısın.Hatalarını yüzüne vurunca atar yapmanın alemi yok.

Konuya gelecek olursak size hiçbir sigorta şirketi tam parayı vermez.Asli kusurlu olduğunuz için çok düşük rakamlarıda alabilirsiniz.Çok samimi tanıdğım sizin gibi arkadan çarptı arabanın kasko değeri 55bindi.30bin verdiler.

Öyle saçma şeymi olur aracın bedeli neyse paşa paşa ödemek zorundalar.Öyle olduktan sonra ne anladım ben kaskodan

• quote:

Orijinalden alıntı: Aléister Crowley

quote:

quote:

Alkol kullanmıyorum,
    saygılarımla...

Öyle saçma şeymi olur aracın bedeli neyse paşa paşa ödemek zorundalar.Öyle olduktan sonra ne anladım ben kaskodan

Bunu çoğu kişi bilmektedir hocam.Kasko siz hatalı değilseniz o bedeli öder.Yoksa ödemez.Bizim samimi olduğumuz kişi yazın biraz bu arkaddaşınki gibi kaza yaptı.Sollamaya çıkan araç yerine girmedi ve karşıdan gelen kamyonete çarptı.Arkadaşta passatla arkadan kamyonete çarıptı.Kaza sonra Kasko sen suçlusun sadece aracın bedelinin %60ını veririm dedi.Arkadaşta aracı galeriye sattı.İsterseniz haberide var pmden gönderirim.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Aléister Crowley

quote:

quote:

Alkol kullanmıyorum,
    saygılarımla...

Bunu çoğu kişi bilmektedir hocam.Kasko siz hatalı değilseniz o bedeli öder.Yoksa ödemez.Bizim samimi olduğumuz kişi yazın biraz bu arkaddaşınki gibi kaza yaptı.Sollamaya çıkan araç yerine girmedi ve karşıdan gelen kamyonete çarptı.Arkadaşta passatla arkadan kamyonete çarıptı.Kaza sonra Kasko sen suçlusun sadece aracın bedelinin %60ını veririm dedi.Arkadaşta aracı galeriye sattı.İsterseniz haberide var pmden gönderirim.

Hangi kasko şirketiymiş o öğrenelimde ona göre yapalım kaskoyu

• ilerde potansiyel makascı olacak insan konusu.
  • Sigorta acentesi sahibiyim öncelikle bunu belirteyim.

Aracın perte çıkıp çıkmayacağı servis ne kadar masraf çıkaracak ona bağlı.
    Sürücü alkollü veya ehliyetsiz olmadığı sürece kasko ödemeyi yapar.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.