Şimdi Ara

PES EDİYORUM ARTIK...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
129
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 16 yaşında vasat durumlu bir ailenin çocuğuyum . Liseye geçmeden önce hayatım güzel,derslerimde en azından normal giderdi . İnişli çıkışlı dönemlerim çok az olurdu,zaten ilk inişi TEOG'ta yaşadım . çok efendi dürüst bir cocuktum . Sonra kötü bir anadolu lisesini kazandım. Bilmiyorum,ergenliktir belkide ama . 2 senedir hiç bir yol katemedim hem sosyal hem psikolojik hem akademik anlamda geriledim. Ergenlik olamaz diyorum,anksiyeteden daha beteri bu . Okulda arkadaşım yok,hepsi geri kafalı aslında. Ama çıkıp diyemiyorsun yemiyor daha 2 senem var diyorsun.

Yıkılıyorum,gelecek kaygısı diye artık bir şey kalmadı çünkü ümidimi bitirmiş,boş yere kürek çekiyorum gibi hissediyorum . Beni okula iten bir etken yok , ailemle sadece konuşuyorum . Yaklaşık belkide 3-4 aydır kimse bana yazmıyor , cikarci mesajlar hariç, Eee okula gidiyorum kimse yok , sinavlar dusuk . İpin neresinden tutsam b*k , hocalarla aram kotulesti , gecen biyoloji sinavi olduk optik hatasi yapmışım sinirlendim attım kağıdı,5 puan vermedi diye . Hoca ile aram bozuldu . Sınavlar zaten düşük.

Bugun kalkamadim ve sinavada gidemedim,sağlık ocağına girdim,rapor vermedi . Her sey yoluna ne zaman girebilir ? İnanın çöküntüdeyim , bu benim her yerimi etkiliyor . Asla kendi kendimi bir kaliba sokan bir insan olmadim fakat anksiyetem olduğundan süpheliyim , psikologa gitmek istemiyorum . Ailem izin vermez cunku , zaten cok uyusuk,usungec oldugumu dusunuyorlar,oraya gitsem kendimi kaliba sokacagimi dusunuyorlar .

Beni hayata iten bir şey yok ; ileriye donuk hayallerim vardi,kaldı öyle . İyi bir çocuktum ,biliyorum yasim kucuk ama inanin ki yıkik durumdayım . Beni seven kişi sayısı az,arkamdan konusuldugunu biliyorum.Ama 2 sene daha var sabret diyorum

Acik liseye gitmek istemiyorum,ailem istemiyor buna asla izin vermezler . Gunumuzde acik liseye giden adam calismiyor derler , boş geziniyor diyorlar. Bunun imkani yok , baska bir liseye nakil isini sicak bakmiyorlar

Olay bu, 2 senedir kesitli olarak bu durumdayım . Pes etmek istemiyorum daha her sey icin cok erken,ha fakir edebiyatina yapmiyorum,sadece bunun cozumunu bulmak istiyorum

Okudugunuz icin tesekkurler

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Hepimiz bir gün ölücez takma bu kadar kafaya.
  • Ergenliğin verdiği ruh yapısındasın ve yalnız değilsin, senin durumunda o kadar çok öğrenci var ki inanamazsın..
    Sen güçlü ol,bu dönemi atlatana kadar kitap filan oku, derslerine yüklen..

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kesinlikle kitap oku, çevrendeki olayları bu kadar ciddiye alma.

Okulda geçen zamanın için iki tane yol var. İstediğini seçebilirsin.

Eğer dersleri dinlemek istiyorsan, iyi bir üniversite hayalin varsa, sınıfın ders dinlemeye müsait bir ortamsa en ön sıralardan birine geç dersleri dikkatle dinle.

Eğer hiçbir şey yapasın yoksa ve sınıfın berbat bir ortamsa hiçbir şeyi kafaya takmamayı öğrenmelisin. Okul başarısı, hatta başarı insanı kurtarabilecek bir etken değildir. Ömrün boyunca kendi ayaklarının üzerinde durmaya, kalp huzurunu yakalamaya çalış.

Kimseye bir şey ispat etmek zorunda değilsin bunu unutma. Kimse sana yazmasın, sıkıntı değil. İstersen her krizi fırsata çevirebilirsin. Günümüz insanlarının çoğunun yokluğu varlığından iyidir.

Sınavlar, notlar, yazılılar falan bunlar kafaya takmaya değecek şeyler değil sadece kendini yıpratırsın.

Var olan sağlığının, var olan imkanlarının kıymetini bil ve çok oku. Herhangi bir ortama dahil olabilmek için kendinden ödün verme, değerlerinden vazgeçme.

Son olarak kimseyi incitme ama asla kendini ezdirme.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Pes ettim...
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.