Herkese selamlar. Başlığı yanlış yere açtıysam affola. Fiat Linea aracımıza dört tane lastik almak istiyoruz. Bu yüzden bazı işletmeleri ve rodbalans işi yapanları aradım, fiyat aldım. İyi lastik nedir, kötü lastik nedir, nasıldır hâlâ bilmiyorum. İnternet üzerinden alışveriş yapmaya da bilgim olmadığı için güvenemiyorum. Ancak şu lastik yorumlarda baya övülmüş:
www.hepsiburada.com
Petlas 195/60 R15 88H Imperium Pt515 Oto Lastik (Üretim Fiyatı
fikir belirtmek, yardımcı olmak isteyenlerin görüşlerine ihtiyacım var. cevaplarınız için şimdiden teşekkür ediyorum.
Fiat Linea-2013 model- 1.3 mj
Aynı model lastikten daha önce kullandım. İlk yıl fena değil ama sonraki yıllarda lastik çabuk bozuluyor, kütük gibi oluyor, bu yüzden önermiyorum. Aynı ebatta kendiminde kullandığı Falken Lastiğini öneririm. Petlas ile Japon Sumitomo, Çankırı'da ortak olarak açtıkları fabrikada üretiyorlar.
Petlas kullanmadım ancak yukarıda arkadaşın önerdiği Falkeni tavsiye ederim. 2 aracımızdada Falken takılı Volvo s40 ve Skoda octavia memnunuz. Volvodaki lastik 2 yıllık Skodadaki 4 yıllık. Diş derinliğide çabuk bitmiyor.
Yaklaşık 4 aydır Petlas kullanıyorum. 185/65/15R boyutunda. Toplamda 5000 km yaptım. İki kere İstanbul-Konya-İstanbul yaptım. İki Kere İstanbul-Akyazı-İstanbul yaptım. Performansı iyi. Fakat son bir aydır arabayı çalıştırdığım zaman ilk 1-2 dakika direksiyonu sağ-sol yaptığımda lastik cıyıl cıyıl ötüyor. Bunun dışında bir sıkıntısı yok.
Ha bir de şu var. Yepyeni lastik arabanın altında eski gibi görünüyor. Sanırım kullanılan kaplama renginden kaynaklanıyor. Komşunun 4 senelik Lassa lastikleri benimkinden daha yeni gibi duruyor.
Nemo da kullaniyoruz pt515 imperium. Fena değil, ekonomik ve dayanıklı lastik.
Falken kullanan arkadaşlar memnun mu? peugeot 2008 aracıma lastik bakıyorum.ebatlar 205/50/17 olunca kaliteli 4 lastik 2500 tl civarına geliyor. petlas düşündüm ama sanki biraz ses yapıyor diyorlar. Falken kullananlar acaba lastikler söylendiği gibi gerçekten sessiz mi?
kirwanaK
kullanıcısına yanıt
Falken'in çok büyük fiyat avantajı var. 4 lastik 1111 TL. Lastikte kalite olarak fena değil bence bunu alın.
Türk Lirası ciddi değer kaybettiği için yerli üretim mallar ithallere göre çok fazla fiyat avantajı sunmaya başladı.
ilgi gösterip cevaplayan herkese teşekkür ederim. İzmir ata sanayisindeki bir rot balansçıda goodyear marka lastik alarak hallettim işi. bilgi vermesi için lastik başına 275 lira verdim. ayrıca dört tane aldığım için de 1 yıl boyunca yol destek hakkı kazandım.
iyi günler efenim
quote:
Orijinalden alıntı: kirwana
Falken kullanan arkadaşlar memnun mu? peugeot 2008 aracıma lastik bakıyorum.ebatlar 205/50/17 olunca kaliteli 4 lastik 2500 tl civarına geliyor. petlas düşündüm ama sanki biraz ses yapıyor diyorlar. Falken kullananlar acaba lastikler söylendiği gibi gerçekten sessiz mi?
falken kullanıyorum şuan için memnunnum 5 ay oldu. kıştan sonra ki durumu daha önemli. çünkü lassa greenway vardı . ilk kıştan sonra sertleşmeye başlamıştı.
petlas 91h yerine 91 v kullanıyorum . daha önce michelin kullandım hep fakat fiyatları arttı ve ömürleri kısaldı en son michelin lastikler 26,000 km de bitmişti bende gitti petlas aldım 1 sene önce o zaman yarı fiyatı idi michelin in simdiye kadar 15,000 km oldu erime az, yolda memnuniyet iyi ama tabii michelin gibi değil onu da belirteyim . zaten çok hızlı sürmem .
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme