Şimdi Ara

peugeot 206 almayı düşünüyorum. tavsiyelerinizi önerilerinizi bekliyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
19
Cevap
0
Favori
12.411
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

3-4 AY İÇİNDE ARABA ALMAYI DÜŞÜNÜYORUM.
    BÜTÇEM 11.000 - 13.000 (SIKSAN)
    EN SON 206 DA KARAR KILDIM.
    BEKLENTİLERİM;
    -YAKIT PARÇA İŞÇİLİK KONUSUNDA EKONOMİK OLACAK.
    -AYDA EN FAZLA 300 KM FİLAN GİDERİM BELKİDE YARISI
    -NÜFUSUM 2.5 KİŞİ
    -ŞÖFÖRLÜĞÜMDE PEK AHIM ŞAHIM DEĞİL AMA KÜÇÜK Bİ MEMLEKET TRAFİK YOĞUN DEĞİL.
    -BENZİN LPG YOKSA (1999-2001) HDİ Mİ (2002-2003)
    -ARABAYI BELKİ 6 AY SONRA SATARIM BELKİ 1 SENE SONRA TAKAS YAPIP MODELİ YÜKSEK BİR ARABA ALABİLİRİM BELKİ HİÇ SATMAM. BELLİ DEĞİL.

BU KRİTERLER GÖZ ÖNÜNDE BULUNDURULURSA SEÇİMİM DOĞRU MU? BENZİN LPG HDİ SEÇİM NE YAPMALIYIM?

BU ARABAYI KULLANANLAR CEVAPLARLASA ÇOK SEVİNİRİM ŞİMDİDEN TEŞEKKÜRLER.

(BİLEN VARSA HDİ LERİN MOTOR ÖMRÜ KAÇ KM DİR. MOTOR MASRAFI BUGÜNKÜ KOŞULLARDA NE TUTAR)

• Bizde 2010 206 sedan var(1.4 HDI),birkaç soruna cevap verebileceğim(zira otodan çok anlamam)
    Yakıt:Biz bu yaz(4 kişi) G.Antep'ten Niğde'ye bir depo benzinle gidip gelmiştik(120-130 km sabit hızla)yakıt tüketimi iyi sayılabilir.
    İşçilik:Sade bir iç tasarımı var.Plastik kalitesinin pek iyi olduğu söylenemez.
    Şimdilik bunları yazabildim(dediğim gibi pek bilgim yok kusura bakmayın)
  • peugeot ların güvenliğinin düşük olduğu söyleniyor ne derece doğru bilen var mı?
  • aslında bıraz daha zorlasan 15.000 e dusuk kmde reno modusler vari hem yaşı genç hem daha ferah

o yastakı pejodan hayır gelmez gıbı gelıyor bana
  • quote:

Orijinalden alıntı: watkseburt

aslında bıraz daha zorlasan 15.000 e dusuk kmde reno modusler vari hem yaşı genç hem daha ferah

o yastakı pejodan hayır gelmez gıbı gelıyor bana

Bu araçta çok tipsiz..

• quote:

Orijinalden alıntı: eksikroman

HERKESE SELAMLAR

BEKLENTİLERİM;
    -YAKIT PARÇA İŞÇİLİK KONUSUNDA EKONOMİK OLACAK. ---> 1.4 benzinli motor yakar, lpg ye uyumlu değildir, gerçi az km yapacaksınız sorun olmaz
    -NÜFUSUM 2.5 KİŞİ
    -BENZİN LPG YOKSA (1999-2001) HDİ Mİ (2002-2003) ---> buji sistemi nedeniyle lpg uyumu zayıf, çok araştırdım.
    -ARABAYI BELKİ 6 AY SONRA SATARIM BELKİ 1 SENE SONRA TAKAS YAPIP MODELİ YÜKSEK BİR ARABA ALABİLİRİM BELKİ HİÇ SATMAM. BELLİ DEĞİL.
    ---> al-sat ta değer kaybı olabilir, polo daha az değer kaybetirir.

BU KRİTERLER GÖZ ÖNÜNDE BULUNDURULURSA SEÇİMİM DOĞRU MU? BENZİN LPG HDİ SEÇİM NE YAPMALIYIM?
    ---> bence lpg uyumlu bir vw polo seçerseniz daha yerinde olur, olduüu gibi binerseniz p206 da olur.

BU ARABAYI KULLANANLAR CEVAPLARLASA ÇOK SEVİNİRİM ŞİMDİDEN TEŞEKKÜRLER. (5 sene kullandım)

(BİLEN VARSA HDİ LERİN MOTOR ÖMRÜ KAÇ KM DİR. MOTOR MASRAFI BUGÜNKÜ KOŞULLARDA NE TUTAR)

bütçenize göre çok temiz corsa ve polo bulmanız mümkündür.

• zaten 15.000 tl olsa direk vw polo ya bakarım ama dediğim gibi bütçe kısıtlı
    o fiyatlara düşünebildiğim tek tercih gibi belkide getze yada clio ya yönelmeliyim
    ne dersiniz?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: sunshines35

quote:

HERKESE SELAMLAR

BEKLENTİLERİM;
    -YAKIT PARÇA İŞÇİLİK KONUSUNDA EKONOMİK OLACAK. ---> 1.4 benzinli motor yakar, lpg ye uyumlu değildir, gerçi az km yapacaksınız sorun olmaz
    -NÜFUSUM 2.5 KİŞİ
    -BENZİN LPG YOKSA (1999-2001) HDİ Mİ (2002-2003) ---> buji sistemi nedeniyle lpg uyumu zayıf, çok araştırdım.

---> bence lpg uyumlu bir vw polo seçerseniz daha yerinde olur, olduüu gibi binerseniz p206 da olur.

BU ARABAYI KULLANANLAR CEVAPLARLASA ÇOK SEVİNİRİM ŞİMDİDEN TEŞEKKÜRLER. (5 sene kullandım)

Kararı etkilemiş olmayım ama polo ların lpg ye uyumlu oldugu söylenmez hatta arkadaş golfune lpg taktırdı bobinler uyum saglamamış diye onlarıda degiştirmiş .
    206 güzel arabadır ama temizini bulmak neredeyse imkansız

• quote:

Orijinalden alıntı: PIERzig

quote:

Orijinalden alıntı: sunshines35

quote:

HERKESE SELAMLAR

BEKLENTİLERİM;
    -NÜFUSUM 2.5 KİŞİ

Kararı etkilemiş olmayım ama polo ların lpg ye uyumlu oldugu söylenmez hatta arkadaş golfune lpg taktırdı bobinler uyum saglamamış diye onlarıda degiştirmiş .
    206 güzel arabadır ama temizini bulmak neredeyse imkansız

aynen temizini bulmak imkansız gibi bişey. gençlerin elinde eriyip bitiyor 206'lar.

• 206 almada ne alırsan al. Euro Civic bak. Hem piyasada temiz 206 bulmak zor hemde arıza çıkarmaya başladımı ardı arkası kesilmez.
  • kullanıpta memnun olan da var alma diyeni de var. 2004 2006 civarı bakmakta fayda var.
  • Dediğiniz fiyata benim 206' m var ve satıyorum. Gerçi ben İstanbul' dayım ama düşünürseniz ulaşabilirsin bana.

206 için 4-5 kişilik bir aileyseniz düşünmeyin. 3 Kişiye kadar son derece ideal.

Bagaj hacmi malum.

Araç bir fiestaya göre corsa' ya göre seridir. Yedek parça sıkıntısı yoktur. Sanayiye gitseniz hemen hemen her usta Pejo motorundan anlıyordur. Sıkıntı yaşamazsınız.

Kaportası pejo kaportası iyi sayılmaz.

Yakıt olarak da sınıfının iyi arabalarındandır.

Nacizane yardımcı olmaya çalıştım.
  • ben grande punto dizel kullanıyorum.
    daha öncesindede karbüratörlü-LPG li broadway kullanıyordum.
    bulunduğunuz şehir, erzurum, sivas yda ardahan kadar soğuk değilse dizeli tercih edin.
    dizeli sürmek LPG ye göre daha keyiflidir.
    ama soğuk memlekette, aralık 15-şubat 15 arasında dizeller çalışmaz. donar.
    pejo 206 eski model kaldı ama çok tutuldu, muhtemelen 2. elide iyidir.
    güzel bir seçim.
    aracı alırsan, keyfi olarak değiştirme,
    ihtiyacını karşılayıncaya kadar bin.
    sana yetmez olursa o zaman değiştir.
    şehirler arası yolda 90 ı geçme.
    yakıtı çok ama çok az yakar.
    yakıttan daha önemlisi, güvenli ve konforlu bir yolculuk yapmış olursun.
    naçizane görüşüm böyledir.
    2006 kullanıcıları daha yerinde tavsiyeler vereceklerdir muhtemelen.
  • değerli yorumlarınız için teşekkürler,

arabayı kullanacağım memleket baya soğuk
    benzine gücüm yetmez diye düşünüyorum
    zaten hdi olanlarada param yeterli olmaz
    lpg olsa tadından yenmez hem ekonomikde olur ama
    peugeot lpg uyumlu değil işte ne bileyim sorun çıkartır diye gelen
    yorumlar biraz moralimi bozdu
    az bineceğim araba için sanayiye çok gitmek istemiyorum
    ama böyle olursa mecbur clioya yöneleceğim
  • quote:

değerli yorumlarınız için teşekkürler,

Arkadaşım size kim uyumlu değil dedi bilemiyorum ama ilk defa sizden duyuyorum.Ben 4 yıldan fazladır kullanıyorum çok şükür geçiş ısısı haricinde (ikinci usta 5 dakikada halletti) hiçbir sorun yaşamadım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: egebuca

quote:

değerli yorumlarınız için teşekkürler,

Arkadaşım size kim uyumlu değil dedi bilemiyorum ama ilk defa sizden duyuyorum.Ben 4 yıldan fazladır kullanıyorum çok şükür geçiş ısısı haricinde (ikinci usta 5 dakikada halletti) hiçbir sorun yaşamadım.

aracınız kaç model ve 1.4 mü?

• Aracım 2001 model 1.4 xr
  • bende de 2000 model 206xt otomatik vites var tüplü 1.5 senedir biniyorum soğuk havalarda ısınıncaya kadar arabayı yürütmekte zorlanıyorum onun dışında sıkıntısı yok clio diosunda iş yerinde arkadaşımda var ondada aynı problemler hatta o tüpe bile geçemiyor soğuk havalarda. belki bu durumlar şahsa munasırdır herkes karşılaşmıyor olabilir ama benim sorunum bu muhtemelen daha kaliteli bir tüp takılsaydı buda olmayacaktı ama onun dışında arabanın yaşının getirdiği sorunlar var ben pek takmıyorum masrafta etmiyorum zaten şu aralar model yükseltmeyide düşünüyorum

saygılar
  • vay arkadaş 10 yıl önce 10 bin tl ye Peugeot geliyormuş şimdi 4 çift tekerlek gelmiyor. Peugeot olmuş 40 bin, dolardan hızlı artmış... yeri geldi mi mehteri veriyorsunuz yeri geldi mi birbirimizi ***yoruz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.