Şimdi Ara

Peugeot 208 amortisör ve rot ayarı hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
314
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar merhabalar 2015 model makyajlı kasa Peugeot 208 aracım var son 1 haftadır aracımın sağ önünden hafif lokurtu sesleri gelmeye başladı ses oldukça tanıdık ilk anda aklıma amortisör geldi arkadaşımla bugün kontrol ettik ben amortisörü tuttum o aracı salladı sol tarafta en ufak sıkıntı yokken sağ tarafta bariz bir tıkırtı vardı(aynı olay amortisör takozunun üzerinden tutunca da oluyor) kafamdaki düşünce netleşti muhtemelen amortisör ömrünü dolduruyor.Benim araçla ilgili şöyle bir durum var şuan aracım 44 bin km de , yaklaşık 34 bindeyken sol ön amortisörü patladı ve tek olarak optimal marka takılarak amortisörü değişti km düşük ve sağlam olduğu için sağ taraf değişmedi…Sonrasında direksiyon hafif sola bakmaya başladı bende rot ayarı yaptırdım lakin istediğim sonucu alamadım ama çok da üstelemedim (çok hafif bir yamukluk var bunu aracın konsol tasarımına bağlayan var,direksiyon açı sensörünü sıfırlamadığınızdan böyle diyen vs de var) geçen hafta uzunyola çıkınca fark ettim direksiyon biraz daha sola bakmaya başladı ses de gelince şüphelendim amortisörü test ettim evet o tıkırtı var…Gelelim esas soruya şimdi sol amortisör değişeli 10 bin km oldu ve en ufak sıkıntı yok oldukça memnunum sağı da tek alıp optimal ile değiştirsem sonrasında düzgün bir yerde rot ayarı yaptırsam sorun düzelir mi sizce yoksa çift değişmeden olmaz mı ? Bu arada kontrol esnasında fark ettim sol rot başının körüğü de yırtılmış boşluk yok gibi lakin hem muayene yaklaşıyor hemde ayara sokacağım için eksiklerini de yaptırmayı düşünüyorum rot başı için marka önerilerinize de açığım . Biraz uzun oldu kusura bakmayın arkadaşlar :)

Edit: Aklımdakini yaptım patlak sağ amortisörü de aynı marka(optimal) alıp tek olarak değiştirdim , üstüne de rot ayarı yaptırdım araba ok gibi oldu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi toyota16 -- 20 Haziran 2024; 2:21:23 >

• Merhaba. 2016 model 208 sahibiyim. Bende de sağ önde 40 küsür bin km'lerde sağ ön amörtisörden ses gelmeye başladı. Servise sol sağ ön değiştirdim. Yeni revize modeller ile değiştirildi. Kronik bir sıkıntıymış. O yüzden ben olsam ikisini de değiştiririm.

Aynı şekilde akrabamın 2016 yıla ait 2008 model suv aracında da 40 küsür binlerde sağ ön amortisör değişti.

Sıkıntı kronik. Yeni seri amortisörlerlerle değişim yapılıyor.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.