Şimdi Ara

peugeot 3008 vs audi a3 sportback

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
34
Cevap
0
Favori
2.436
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar uzun zamandır araç araştırıyorum en son 3008 e niyetlenmiştimki bugün öylesine bi audi ye de bi bakim dedim,
    gittim baktım ama bakmaz olaydım :) kafam iyice karıştı, araç içine oturunca bile kalitesi kendisini hissetiriyor,
    hafta sonları test sürüşü yokmuş, 3008 i denedim oda oldukça güzel ama iyice kararsız kaldım,
    audi donanım olarak 3008 den daha eksik ama yinede tercih edilebilir.

1.6 tdi s-tronik almayı düşünüyorum, sormak istediklerim

s-tronik dsg gibi sorunlu bir şanzuman mı?
    bu iki araç arasında hangisi tercih edilir?

• Amaç genişlikse 3008 alın.Yoksa a3 yerine passatda bakın sonuç olarak o da kaliteli ve bence audi a3 sportbackten daha iyi.
  • sedan araç düşünmüyorum, hb ler hem daha kısa hem gerektiğinde arka koltuklar yatırılınca ufak bir kamyonete dönüşebiliyor,

a3 de eb büyükk korkum s-tronik, eğer dsg gibi sorunlu ise hiç bulaşmamak en güzeli
  • 3008 makyajlandı bilgi olsun.

http://www.netcarshow.com/peugeot/2014-3008/

Audi kabin kalitesi olarak daha özel hissettiriyor bu gerçek ancak her iki model farklı özellikleri ve avantajları var.

s-tronic dsg kadar olmasa da sorun yaşayan kullanıcılar mevcut.

Bu iki model arasında ben makyajlı 3008 modelini bekler ve alırdım çünkü hacim her zaman avantaj bana göre otomobilde.
  • 2008 Model 75binde A3 sportback birde 2012model 30binde focus 3 var. Audi 4 yaş eski olmasına rağmen daha sessiz ve daha tok bir araba.
  • Hocam 2 yıl 13 bin km 3008 kullandım geniştir büyük cam tavanı var ancak sürekli yazılım atıldığı halde yolda bırakan cam tavanındaki makaraları lıkırdayan a sütunundaki döşemesi düşen hareket halinde bagaji açılan ve km ye 20 km ort. Hızla 10 litre tüketen bir araç 3008 forumunda çoğunun resimleri var girip araştırsın inanmayan hocam 2 haftada bir servisteydim kisaca sen düşün alma demek için yeterli sebepler bence

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ya s-tronik dsg gibi sorunllu olmasa a3 derdim bende ama o şanzuman okuduğum kadarıyla 5-6 yıl içerisinde mutlaka arıza yapacak, kaldıki 2. elde de değer kaybaedecek
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    3008 vs Tiguan
    4 yıl önce açıldı
    audi a3
    17 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: m044010

ya s-tronik dsg gibi sorunllu olmasa a3 derdim bende ama o şanzuman okuduğum kadarıyla 5-6 yıl içerisinde mutlaka arıza yapacak, kaldıki 2. elde de değer kaybaedecek

Sistem dsg'nin aynısı uyanıklar müşteriyi korkutmamak için ismini s- tronik koymuş..

• quote:

Orijinalden alıntı: ensnksr

Hocam 2 yıl 13 bin km 3008 kullandım geniştir büyük cam tavanı var ancak sürekli yazılım atıldığı halde yolda bırakan cam tavanındaki makaraları lıkırdayan a sütunundaki döşemesi düşen hareket halinde bagaji açılan ve km ye 20 km ort. Hızla 10 litre tüketen bir araç 3008 forumunda çoğunun resimleri var girip araştırsın inanmayan hocam 2 haftada bir servisteydim kisaca sen düşün alma demek için yeterli sebepler bence

Bak yeminle başlığı görünce dedim ki bizim meşhur eski 3008ci yeni c-maxcı ensnksr kesin yorum yapmıştır..ve yanılmamışım..
    ne sevgiymiş arkadaş bu..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tttnet.net -- 2 Aralık 2013; 7:28:32 >

• tttnet.net kullanıcısına yanıt
    :)

olsun olumlu yada olumsuz bilgi vermesi güzel yinede teşekkür ederim ona da tüm yardımcı olmaya çalışanlara da,

ama a3 cülerden pek ses çıkmıyor s-tornik hakkında,
    eğer buda dsg kadar sorunlu ise hiç düşünmeye gerek yok 3008 almak en iyisi
    ama öyle değilse bi 10-20 gün daha kafa patlatmaya devam

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi m044010 -- 2 Aralık 2013; 8:44:55 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: tttnet.net

quote:

Hocam 2 yıl 13 bin km 3008 kullandım geniştir büyük cam tavanı var ancak sürekli yazılım atıldığı halde yolda bırakan cam tavanındaki makaraları lıkırdayan a sütunundaki döşemesi düşen hareket halinde bagaji açılan ve km ye 20 km ort. Hızla 10 litre tüketen bir araç 3008 forumunda çoğunun resimleri var girip araştırsın inanmayan hocam 2 haftada bir servisteydim kisaca sen düşün alma demek için yeterli sebepler bence

Bak yeminle başlığı görünce dedim ki bizim meşhur eski 3008ci yeni c-maxcı ensnksr kesin yorum yapmıştır..ve yanılmamışım..

Hocam öyle uyarmak vazifemiz c maxta gidici yalnız bundan memnun ayrılıyorum tavsiye edeceğim bir araç

• dizel + otomatik kriterler olunca ford kafadan eleniyor zaten,

fordu da bu yüzden anlamak mümkün değil, demekki daha dizel otomatik yapabilecek düzeyde bile değiller ne yazıkki
  • quote:

dizel + otomatik kriterler olunca ford kafadan eleniyor zaten,

fordu da bu yüzden anlamak mümkün değil, demekki daha dizel otomatik yapabilecek düzeyde bile değiller ne yazıkki

1.6 dizel motoru bile psa üretimi

• quote:

quote:

quote:

Hocam öyle uyarmak vazifemiz c maxta gidici yalnız bundan memnun ayrılıyorum tavsiye edeceğim bir araç

Hocam eyvallah uyar da senden başka bu dediğin tarz sorun yaşayan bi Allah'ın kuluda yok yani..buda ilginç geliyor bana..varsa söyle bilelim..

• Arkadaşım 6 ay once ilk sahıbınden, 2010 model 32 binde 3008 1.6 vti benzinli premium araç aldım. Lpg baglattım. suanda 40 bin km oldu, son derece memnunum 3008 genıslıgı alısınca passat bile dar gelıyor. Servıs malıyetlerıde uygun sıradan bakımını 300tl halledıyorsunuz, Audıde sanmıyorum yedek parcanın ve bakımların ucuz olacagını.

Bence ıhtıyacınız once belırleyın sonra karar verın, ben yenı evlendım ve kolay kolay arac degıstırmem, ileride cocuk falan olacagı ıcın ve cevremde cocuklu arkadasların malzemelerı sıgdırmakta sıkıntı cektıgını gordugum ıcın, genıs konforlu malıyetlerı uygun bır arac olarak 3008 tercıh ettım.

Bırazda elımde nakıt para olsaydı dizel otomatıgını alırdım.
  • tttnet.net kullanıcısına yanıt
    ya ben çevremde kime desem 3008 niyetim var, "aman aman pejo uzak dur masraflı, sorunlu "vs.vs. diyorlar,
    pejo hakkında hiçbir bilgim olmadığı için önce bir forumlara bakayım dedim, bakınca şaşırdım, ufak tefek tıngırtı zıngırtı haricinde öyle kronik ve alındığına pişman eden birşey okumadım, istinalar hariç,

ama anlamadığım pejo bu kadar sorunlu bilinirken ve ülkemizde çok az tutulup satılırken özellikle 3008 ve 308 de çok çok az sorun okudum, dsg arızası ile ün salmış vw kapış kapış gidiyor, bunada bir anlam veremedim.

hatta şuan bile a3 tercihim olacak neredeyse s-tronik ten korkmasam,

bu arada halen karar veremedim,

4,3 metrelik 510 lt bagajlı ferah konforlu 3008 mi
    4,3 metrelik 380 lt bagajlı, daha da konforlu ve içine oturunca bile off be dediğiniz ama s-tronik ten sorun yaşama ihtimali olan a3 mü
  • quote:

quote:

quote:

quote:

Hocam eyvallah uyar da senden başka bu dediğin tarz sorun yaşayan bi Allah'ın kuluda yok yani..buda ilginç geliyor bana..varsa söyle bilelim..

Ben arabayı aldığımda bir sıkıntı yoktu ilk 5 ay çok rahat kullandım bana almadan önce bir 3008 sahibi aman ha alma dedi dinlemedim çünkü dış görünümünü halen severim 3008 in neyse kendimden sonra tokatta tam 5 kişiye alırdım 2 si ile aram bozuldu arabada onlarda yaşadı benzer problemleri 4 kişi sattı şu an sadece biri kullanıyor oda pek takmaz zaten hor kullanır durum bu 3008 forumunda simyacı60 diye bir arkadaş var oda tokatta ben al demiştim oda sorunlarını dile getirmişti kendi açımdan yalnız değilim

Birde istanbulda bir haber vardı adam araçtan iniyor araç kendiliğinden hareket edip kaza yapıyordu o araç 3008 di adam peugeota dava açtı el frenini 3008 otomatik çekiyor mesela cekmemis bir örnek

• quote:

ya ben çevremde kime desem 3008 niyetim var, "aman aman pejo uzak dur masraflı, sorunlu "vs.vs. diyorlar,
    pejo hakkında hiçbir bilgim olmadığı için önce bir forumlara bakayım dedim, bakınca şaşırdım, ufak tefek tıngırtı zıngırtı haricinde öyle kronik ve alındığına pişman eden birşey okumadım, istinalar hariç,

ama anlamadığım pejo bu kadar sorunlu bilinirken ve ülkemizde çok az tutulup satılırken özellikle 3008 ve 308 de çok çok az sorun okudum, dsg arızası ile ün salmış vw kapış kapış gidiyor, bunada bir anlam veremedim.

hatta şuan bile a3 tercihim olacak neredeyse s-tronik ten korkmasam,

bu arada halen karar veremedim,

4,3 metrelik 510 lt bagajlı ferah konforlu 3008 mi
    4,3 metrelik 380 lt bagajlı, daha da konforlu ve içine oturunca bile off be dediğiniz ama s-tronik ten sorun yaşama ihtimali olan a3 mü

valla hocam bende kardeş araç 5008 var..almadan önce bana da aman pejo"mu uzak dur çok dendi ama bunu diyenlerin tamamı daha önce hiç peugeot kullanmayan insanlar..bilmiyorum adam hayatında hiç 308-3008-508-5008 kullanmamış kullanmayı bırak direksiyonuna bile oturmamış ama sorsan hemen uzak dur diyor..iyide kardeşim kullananlar genelde memnun..biz burada kullanmayanlara mı yoksa kullananlara mı inanalım..her araçta sıkıntılar olabilir..ben şahsen çok memnunum..2 sene ve 35 bini devirdim çok şükür normal rutin servis ziyareti haricinde servisin yolunu bile bilmem..biri çıkar sıkıntı yaşar ama bu her markada olabilecek türden şeyler..ben genele bakarım..başkası ne diyecek diye beğendiğin aracı almamak yada beğenmediğin araç almak bana çok saçma geliyor..bu arada audi a3 çok güzel bir araç..ben burda tercihimi ihtiyacım neyse ona göre yapardım..geniş bir araçsa 3008 hb bir araçta işimi görür diyorsam a3 alırdım..

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Ben arabayı aldığımda bir sıkıntı yoktu ilk 5 ay çok rahat kullandım bana almadan önce bir 3008 sahibi aman ha alma dedi dinlemedim çünkü dış görünümünü halen severim 3008 in neyse kendimden sonra tokatta tam 5 kişiye alırdım 2 si ile aram bozuldu arabada onlarda yaşadı benzer problemleri 4 kişi sattı şu an sadece biri kullanıyor oda pek takmaz zaten hor kullanır durum bu 3008 forumunda simyacı60 diye bir arkadaş var oda tokatta ben al demiştim oda sorunlarını dile getirmişti kendi açımdan yalnız değilim

Birde istanbulda bir haber vardı adam araçtan iniyor araç kendiliğinden hareket edip kaza yapıyordu o araç 3008 di adam peugeota dava açtı el frenini 3008 otomatik çekiyor mesela cekmemis bir örnek

demek ki bütün sorunlu araçları tokat"a göndermişler.. hocam bak gerçekten çok ilginç bir arkadaşsın..10 lt yakıt tüketiminden bahsediyorsun..istanbul gibi bir yerde bile çok zorlasan özel olarak uğraşsan belki görebileceğin değerleri tokat gibi küçük bir şehirde sanki bütün bu araçlar böyleymiş gibi bir izlenim çıkıyor..benim izmirde şu an ki ortalamam 4,5 lt ki aynı araçtan kullanan birebir görüştüğüm arkadaşlarında 5 lt civarında ortalamaları var..yakıttan şikayet ediyorsun aynı motoru kullanan c-max az yakıyor diyorsun..yoldan çıkıyordum diyosun bu tarz bir sorunu bugüne kadar ne forumda duydum ne yaşadım..bırak sen yoldan çıkmayı daha önce kullandığım ve 80 km hızla bile girmeye korktuğum virajları rahatlıkla 100 km üzerinde hiç bir tedirginlik yaşamadan giriyorum..şu istanbuldan verdiğin örnek eğer el frenini çekmessen bütün araçlar kendiliğinden hareket eder..c-max kusursuz bir araç mı..hemen aklıma geldi örnek vereyim otomatik park ederken bilmem hiç duydun mu ama kamyon yada otobüs gibi tamponu yüksek araçların arasına park ederken sensörler belli bir yükseklikte ki tamponları algılamayıp kazaya sebebiyet veriyormuş..hatta c-max forumunda bir arkadaş bu şekilde kaza yapmış ve ford"un verdiği cevap böyle bir sıkıntının olduğunu kabul etmiş..yani bunu genelleyibilirsin..çünki bütün c-max"larda tamponu yüksek olan araçların arasına park ederken dikkat etmessen çarpabilirsin..ama peugettaki sorunları genelleyemessin..bütün araçlarda yaşanabilecek türden şeyler..dediğim gibi ben genele bakarım..bir kaç tek kişiye değil..

• quote:

quote:

ya s-tronik dsg gibi sorunllu olmasa a3 derdim bende ama o şanzuman okuduğum kadarıyla 5-6 yıl içerisinde mutlaka arıza yapacak, kaldıki 2. elde de değer kaybaedecek

Sistem dsg'nin aynısı uyanıklar müşteriyi korkutmamak için ismini s- tronik koymuş..

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.