Şimdi Ara

Peugeot 301 ve Citroen c-Elysee alınır mı? Alınırsa hangisi alınır?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
1
Favori
17.082
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar. Yakın zamanda olmasa da bir müddet sonra arabamı değiştirmek istiyorum. Sedan, yeni model ve az kilometreli bir araba düşünüyorum ama hem sıfırlar hem de 2. eller o kadar pahalı ki düşündüğüm bir çok araçtan
    ( Focus, Corolla, Civic vb. ) vazgeçmek üzereyim. Daha önce almayı aklıma dahi getirmediğim arabalara fiyatlarının makul olması sebebiyle bakmaya başladım. Şu durumda dikkatimi başlıkta yazdığım iki araç çekti. Dizel, az kilometreli, ucuz fiyatlı, sedan olmaları gibi beni cezbeden bir çok olumlu yanı var. Fakat bu araçların hem dayanıklılık hem de performans açısından nasıl oldukları konusunda hiç bir bilgim yok. Ayrıca konforları nasıl onu da bilmiyorum. Tecrübeli arkadaşlara bu arabalar konusunda iki sorum olacak.

1- Bu arabalar alınır mı?
    2- Alınırsa hangisi tercih edilir?

Not: Şimdiki aracım 2006 model Astra Classic 1.4 Twinport. Genel olarak memnunum ama 1.4 olması sebebiyle yokuşlarda biraz vites düşürmek gerekli. Düz yolda hiç bir problem yaşamadım. Zaten arabayı çok sert kullanan, aşırı hız yapan biri değilim. Bu yüzden aman aman performans beklemiyorum ama bastığımda da gitmesini, bir araç sollarken sıkıntı çekmemeyi ve yokuşlarda da sürekli vites düşürmek zorunda kalmamayı istiyorum. Ayrıca dizel ya da benzinli olması benim için çok önemli değil. Bu bilgiler ışığında yorumlarsanız sevinirim.

• Yapay Zekanın Yanıtı

Peugeot 301 ve Citroen C-Elysee: Hangisi Alınır?

Bütçe dostu sedanlar arasında yer alan Peugeot 301 ve Citroen C-Elysee, Türkiye pazarında popüler seçeneklerdir. Peki bu iki model arasından hangisi alınır? İşte bu sorunun cevabını bulabileceğin bir kılavuz:

Tasarım ve Özellikler:

Hem Peugeot 301 hem de Citroen C-Elysee, modern ve şık tasarımlara sahiptir. İç mekanlarında bolca alan sunarlar ve konforlu yolculuklar için yeterli donanıma sahiptirler.

Motor ve Performans:

Peugeot 301, 1.2 litre benzinli ve 1.6 litre dizel olmak üzere iki farklı motor seçeneğiyle gelir. Citroen C-Elysee ise 1.2 litre benzinli ve 1.6 litre dizel motorlarla sunulur. Her iki modelin de performansları orta düzeydedir ve şehir içi kullanım için uygundur.

Yakıt Verimliliği:

Peugeot 301, 1.2 litre benzinli motoruyla ortalama 5,4 litre/100 km yakıt tüketirken, 1.6 litre dizel motoruyla bu değer 4,1 litre/100 km'ye düşer. Citroen C-Elysee'nin 1.2 litre benzinli motorlu versiyonu 5,6 litre/100 km, 1.6 litre dizel motorlu versiyonu ise 4,3 litre/100 km yakıt tüketir.

Fiyat ve Donanım Seviyeleri:

Peugeot 301'in başlangıç fiyatı Citroen C-Elysee'ye göre biraz daha yüksektir. Ancak Peugeot 301, daha yüksek donanım seviyelerinde daha fazla özellik sunar.

Sonuç:

Peugeot 301 ve Citroen C-Elysee, benzer özellikler sunan ve bütçe dostu sedanlardır. Peugeot 301, daha yüksek donanım seviyeleri ve biraz daha iyi yakıt verimliliği sunarken, Citroen C-Elysee daha uygun bir başlangıç fiyatına sahiptir. İhtiyaçlarınızı ve bütçenizi göz önünde bulundurarak, hangisinin sizin için en iyi seçenek olduğuna karar verebilirsiniz.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • İkisi tamamen aynı araç, sadece logolar farklı, tabi buna bağlı olarak da dış tasarımda farklılıklar var. 1.6 dizelleri gayet iyi gidiyor, performans olarak istediğinizi alırsınız rahatça, tüketimleri de düşük. Ama izolasyon, kalite gibi sorunları var ve güvenlik seviyeleri düşük. Konfor olarak da orta diyebiliriz ama izolasyonun zayıf olması olumsuz etkiliyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yurtdışında iken her tr ye gelişimde c elis kiralardim ve memnunda kalırdım. Yalıtımı fena değil, performansı gayet yeterli, konforu ben uzun yolda kullandım rahatsız olduğumu söyleyemem. Alternatif olarak bulunabilirse aynı fiyat bandında 1,6 Egea yada accent blue seçeneklerini de inceleyin derim. Egea ile blue bahsettiğiniz araçlardan bi tık daha iyiler.

• C elyse kiralamıştım bir keresinde.

Açıkçası yol tutuşu hissiyatı olarak fluence'den çok daha iyi hissettirdi. Direksiyonunda keza öyle.

Fakat ergonomi ve de kalite olarak baz sıkıntıları var. İşçilik seviyesi fena değildi. Araç kiralık olmasına ve de kilometresinin de 30bin civarı olmasına rağmen pütürlü asfaltta trim sesleri çıkmıyordu.

Bence parasının hakkını veren bir araç.

• Arkadaşın biri 301 almış.Kullanmadim ama virajı dönerken sanki kendini atacakmis gibi hissettiriyordu.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • bana c elysee yolda hiç durmuyormuş gibi geliyor, 301 tercih ederdim
  • İkinci el piyasada istediğim gibi bir araç bulamadığım ve güvenmediğim için sıfır km 2016 301 aldım.araci alalı iki gün oldu 2011 model 1.3 motor puntodan geçtim araçtan fazla beklentilerim olmadı için memnun kaldım.motoru puntodan daha sessiz kaput keçesi olmadığı halde sesi iyi geldi bana konfor olarak fena değil.açıkcasi mantıklı bir iş yaptığımı dusunuyorum

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Peugeot 3008 1.2 alınır mı?
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • 3 yıla yakın C-Elysee kullandım. Tamamen aynı araçlar ama Citroen daha yakışıklı bence. Bu arada C-Elysee'nin makyajlısı çıktı onu alın derim, arabada CarPlay donanımı bile var.

• 301 kullandım . Yol tutuş ve frenleme konusunda ciddi sıkıntıları var. Araba kaymaya çok erken başlıyor. Ama yakıtı gidişi 10 numara
  • Yakıt ve motor dışı hiçbir artısı olmayan filo arabası..

B sınıfı Sedan denince Linea,Rapid,Toledo,Accente bakman daha iyi olur...Ama Rapid favorim..

C sınıfı Sedan fiyatları uçtu zaten elantra,megane,Egea,vs...Mercedes,BMW parası istiyorlar...

• 301 tavsiye ederim ben. Her ne kadar ayni aracta olsa peugeot in citroen out oldu iyice.

• her ikiside alınır...ucuza dolasılır....
  • 90hp lik motorlarının performansı çok iyi 115 lik Focus umla zor yetişiyorum fakat virajlarda falan gördüğüm kadarıyla baya bir yatma eğilimi gösteriyor fazla zorlanmadan kullanılınca çok iş görür gibi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: entigin

3 yıla yakın C-Elysee kullandım. Tamamen aynı araçlar ama Citroen daha yakışıklı bence. Bu arada C-Elysee'nin makyajlısı çıktı onu alın derim, arabada CarPlay donanımı bile var.

şuan bayiler satıyor mu makyajlısını? daha hiç göremedim de trafikte.
  • Daha iyi bir alternatif varsa değerlendirilmeli, aksi takdirde alınabilir araçlar anladığım kadarıyla. Bilgi ve yorumlar için teşekkür ediyorum arkadaşlar.
  • şirket aracı olarak ikisini de kullanıyorum. Her ne kadar aynı aracta olsa 301 yol tutusu konusunda c elysee den bir tık üstte. İkisi arasında 301 derim ama güven veren arabalar değil. Ncap sonucları kotu.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.