Şimdi Ara

Peugeot 307'de ABS Uyarısı Yandı

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
12.749
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Önceki gün bir arkadaşıma giderken önüme çıkan bir araç yüzünden kısmen ani bir fren yaptım, ama çok çok keskin bir fren değildi, herkesin 2-3 günde bir yapabileceği türden bir fren. ABS devreye girdi. Ondan yaklaşık 1-2 km sonra araç bilgisayarında abs arızası gösterdi ve gösterge ekranında da abs ışığı yandı. 1-2 km öyle gidip arkadaşın evine vardım. orada 10-15 dk durdum. sonra aracı yeniden çalıştırdığımda ışık sönmüştü. fakat 1-2 km sonra tekrar yandı. bunun üzerine yakındaaki bir oto sanayiye götürdüm bilgisayara bağladılar. arka sol ya da sağ tekerden sinyal gelmediği, bunun kablolardan kaynaklanmış olabileceği gibi oraya kaçan bir çöp falan da olabileceği söylendi. sonrasında abs nin kontrolü yapıldı, abs çalışıyordu, ışık da tekrar söndü. şu an abs ışığı yanmıyor, abs de devrede. fakat aklımda kaldı, bu tarz hatalarla karşılaşan var mı? sorunun kaynağı servis elemanının dediğinden farklı birşey de olabilir mi?

Teşekkürler.

• Yapay Zekanın Yanıtı

Peugeot 307 ABS Uyarısı Yandı

Peugeot 307'nde ABS (Anti-lock Braking System) uyarı ışığı yandığında, bu, aracın fren sisteminde bir sorun olduğunu gösterir. Bu sorun, aracın frenlerini etkili bir şekilde kullanmasını engelleyebilir ve sürüş güvenliğini tehlikeye atabilir.

Peugeot 307 ABS Lambasının Yanma Nedenleri:

• Hatalı ABS sensörü
    • Arızalı ABS beyni
    • Hasarlı ABS kabloları veya bağlantıları
    • Düşük fren hidroliği seviyesi
    • Tekerlek hız sensörü arızası

"Braking Fault" Uyarısı:

Bazı Peugeot 307 modellerinde, ABS uyarı ışığıyla birlikte "Braking Fault" uyarısı da görüntülenebilir. Bu uyarı, yukarıda belirtilen ABS sorunlarının yanı sıra, ek fren sistemi arızalarını da gösterebilir.

Anomalie ABS 406:

"Anomalie ABS 406" uyarısı, Peugeot 406 ve 307 modellerinde görülebilir. Bu uyarı, ABS sisteminde bir arızayı belirtir ve acil olarak kontrol edilmesi gerekir.

Peugeot ABS Arızası:

Peugeot 307'nde bir ABS arızası meydana geldiğinde, fren pedalına basıldığında ABS sistemi devreye girmeyebilir. Bu durum, özellikle kaygan veya ıslak yol koşullarında, fren mesafesinin uzamasına neden olabilir.

Peugeot 307 ABS Beyni Arızası:

ABS beyni, ABS sisteminin kontrol ünitesidir. Arızalı bir ABS beyni, sistemin düzgün çalışmamasına neden olabilir ve ABS uyarı ışığının yanmasına yol açabilir.

Anomalia ABS Peugeot 406:

Peugeot 406 modellerinde "Anomalia ABS" uyarısı, ABS sisteminde bir arızayı gösterir. Bu uyarı göründüğünde, fren sisteminizin güvenli bir şekilde çalışıp çalışmadığını kontrol ettirmelisiniz.

Peugeot 307'nizin ABS uyarı ışığı yandığında, sorunu en kısa sürede teşhis etmek ve onarmak için aracınızı yetkili bir servise götürmeniz önemlidir. Geciktirmek, daha ciddi sorunlara ve potansiyel olarak güvenlik risklerine yol açabilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • bende de abs hatası verıyo arac bazen. servıse goturdugumde abs beynınden kaynaklandıgını, degıstırılmesı gerektıgını, fıyatının 1100 tl oldugunu soyledıler. arıza vermedıgı surece abs calısır durumdadır dedıler. stop edıp tekrar calıstırınca gecıyo.

aklıma bu geldı. olmayadabılır tabı kı
  • Bende de ABS ve ESP ışığı 308'de yanmıştı. Frenin pedalının altında ABS'ye bilgi gönderen bir müşür var. O müşürü, bağlantı kablosunu değiştirip, bağlantı noktasındaki konnektörleri sıkılaştırarak sorunu çözdüler. Fakat bilgisayara bağladıklarında fren müşüründen sinyal alamadığı ile ilgili bir arıza çıkıyordu, sizdeki farklı sanırım.
  • 206 kullanıyorum geçenlerde rot balans ayarı yaptırdım arabayla geri çıkarken bir bip sesi ve ABS FAULT yazısı noluyo yahu dedim birdenbire ayarı yapan arkadaşa söylenecektimki biraz ilerle o düzelir dedi 100 metre sonra gerçekten dzeldi
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.