Şimdi Ara

Peugeot 308 1.2 PureTech EAT6 Nihayet Geldi (20. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
428
Cevap
7
Favori
35.097
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    1.2 lere %90 otv vergilendirme sistmine aykiri olur...bizim vergi sisteminde motor buyudukce luks demek fazla yakit tuketimi ve karbondioksit salinimi demek sonucta bu sebeplerden motor hacmi yukseldikce vergi yukseliyor...onun icin bizim 1.2 motorlar saglam yere basiyor su an...1.6larin ayagi kaydirilacak gibi...cunku gazetedeki aciklamada simdi 1.2 motorlar bile eski 1.6larin gucunu, 1.6 lar ise 2.0 larin gucunu sagladigi icin artik luks sinifina girecekmis,,,,

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mercedes ve bmw ye ve 1.6 dizel olan vw ye stop olmuş.cari acıgı artıran unsurlara onlem bunlar.
  • texmo kullanıcısına yanıt
    Cari aciga onlem harcamalari kisarak olur. Fakirin ekmegini calarak degil.

• Arac alirken cok seyi hesap etmek zorunda kaliyoruz...mesela yakit tuketimi,bakim masrafi,yillik vergisi,kasko ve sigorta giderleri...tum bilesenlerin sonucunda parasi az olan köseye sıkışıyor ve tum maliyetleri azaltmaya calisiyor...bende isterim korkusuzca 2.0 suv araclara binmeyi ama bunu devlet para cekincesi olmayan insanlar icin mumkun kilmak istiyor...zaten bugun her turlu aractan( 1.2 lt den bile )otv alinmasiyle cagin zorunlu ihtiyaci olarak degilde ozel tuketim ve luks olarak goruyor...tamam tarih sahnesinde bazi urunler luks olarak baslamis misal cep telefonu bundan 15 sene evvel sadece maddi durumu iyi olan kimselerde olurdu simdi ise iletisim icin zorunlu ihtiyac sayilmasi lazimken halen otv ye devam

• quote:

Orijinalden alıntı: icemy

1.2 üstünü %90 yapmaları imkansız.böyle yaparlarsa 12 yıldır muhalefetin yapamadığı şeyi kendileri yapmış olur.ilk seçimde giderler

hiçbir şey olmaz hocam. şimdiye kadar ne oldu. bir kere etkilenmediler. adamlar seçimden bir ay önce en düşük ötv %100 dese yine %50 oy alırlar.
  • CEMS44 C kullanıcısına yanıt
    Ben mtv sınıfına göre ÖTV bekliyorum.yani 1.2 ve 1.2-1.6 olacağını düşünüyorum.1.2 yi değiştirmezler.1-2-1.6 ya en fazla 5 puan artış yaparlar.%90 bence hikaye.ölümü gösterip sıtmaya razı edecekler.
    Linteki haber gibi olursa reno ağırlığını koymuş gözüküyor.ama 1.6 larda %5 artış taşları yerinden oynatmaz.dizel cephesinde zaten firmalar fazladan fiyat bindiriyordu.ufak bir zamla olayı geçiştirirler.en fazla orta sınıf C segmenti 1.6 benzinliler etkilenir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi icemy -- 3 Kasım 2014; 4:46:23 >
  • 1000 cc. Ve altı.
    1000-1200 arası.
    1200-1300 arası.
    1300-1600 arası.
    1600-2000 arası.
    2000 ve üstü.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • attci kullanıcısına yanıt
    Bu sizin yorumunuzmu? ÖTV oranları da varmı?

• Gelmez olaydi

• Peugeot önyargısı olan ve bu konuda iddialı bir arkadaşımı 308 1.2 VTİ test sürüşüne götürdüm.

Kendisi arabadan dört köşe indi

O sırada 1.2 eTHP otomatik 308 test aracına sticker yapıştırılıyordu. Zamanım vardı bekledim, sonra teste çıktık.

Vites geçişleri gayet kararlı ve konforlu. DSG gibi keskin değil, daha yumuşak ve konfor odaklı bir şanzıman taşıyor araç. Hiçbir yokuşta kararsızlık yaşamadı. Gaz tepkileri sportif kullanım için hissiz fakat normal kullanım için tatmin edici.

Motor ise klima, yolcu sayısı, yokuş vs takılmadan bastığınız kadar taşıyor aracı.

Test sürüşü esnasında güzergahta akan trafik vardı, bulduğum boşluklarda ise bazen 3/4 bazen de tam gaz ile devam ettim. Sonuç beni tatmin etti. 52 km/s ortalama hız ve 7.6 litre tüketim.

Efendi gibi kullanılırsa 6'lı değerleri görmek mümkün.

Fiyat hariç tatminkar bir kombinasyon olmuş bence.

Ayrıca 308 SW de sordum, 2015'in üçüncü çeyreğinde beklediklerini söylediler. Onun haricinde aynı 6 ileri tam otomatik şanzıman 1.6 dizel motor için de sunulacakmış ve robotize manuel yerini yavaş yavaş bu şanzımana devredecekmiş.

• Dizel otomatik ne zaman gelecek?
    Avrupa'da çıktı mı acaba?
  • arkadaşlar dün 1.2 130 bg lik yeni 308 i test ettim kısaca bilgi vermem gerekirse otomatik vites bu sefer olmuş aracın vites geçişlerini kesinlikle hissetirmiyor güç oldukça tatminkar.benim 308 den süspansiyonları oldukça başarılı stabilize yola özellikle girdim süspansiyon oldukça yumuşak malzeme kaliteside oldukça iyi bundan sonraki aracım tekrar 308 olabilir .aracın dış görünüş olsun iç görüntüsü şahsen benim çok hoşuma gitti. yalnız önler led olmalı , normal ampullu olanın ön görüntüsü bence o kadar iyi değil. ancak fiyat belki biraz pahalı olabilir.yakıt konusuna dikkat edemedim yanımda volkan ışık ekibinden arkadaşın dediğine göre 5.5 6 lt şehir içi tüketimi bilemiyorum kendisi 17 bin km deir aracı kullanıyormuş herhalde doğrudur o zaman bence bu rakam güzel
  • Merhabalar kardeş sayfadan geliyorum ( 3008). Yaklasık 1 yıldır merakla beklediğim yeni otamatik şanzımanı test ettim şanzıman mükemmel yakıt konusunda da gayet başarılı test sırasında 6,1 lt yaktı. şehir dısında tahminim 5,3 ile 5,5 lt arasında yakar. ama fiyat için aynı şeyi söylemek mümkün değil bu araç golf avcısı ama Golf 1.2 TSI BMT 105 PS DSG comfortlinın en fulu (opsiyon olarak; renk+camtavan+zenon+anahtarsız çalıstırma+18 jant+ hız sabitleme+ ışık paketi) 80.040tl peugeot 308 83.000 tl oluyor. 308 iç malzeme kalitesi olarak golften daha iyi dış görünüm olarak daha karizmatik ama 83 bin lira verip 308 mi yoksa 80 bin liraya golf mü ? golfu avlayacaksa 83 bin lirayı 73 bin liraya çekmeliler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cngzhan -- 21 Kasım 2014; 17:15:17 >
  • peugeot 308'de en beğendiğim vites aralığının yüksek tutulması ve dizel yakıt tüketimi kokluyor dedikleri bu olamalı. ( resimler yabancı forum sitesinden alınma)

• Aracı 1hafta önce full paket + cam tavan olarak amcam aldı. İçi gerçekten muhteşem tasarımda çok dikkat çekici fakat gel gelelim o paralar etmez, etse bile bu pazarda o paralara tutunamaz (72bin liraya aldı amcam) yakıt konusuna gelince, şehir içi çok yoğun olmayan trafikte kullanılıyor ve şuan yol bilgisayarı 9litre gösteriyormuş. Tercih meselesi ama ben olsaydım dizel full paket dsg leon tercih ederdim aynı paraya. Ve piyasa konusunda seat eski seat değil. 308den daha rahat müşteri bulur.

• quote:

Orijinalden alıntı: ysuleymany

Dizel otomatik ne zaman gelecek?
    Avrupa'da çıktı mı acaba?

Londra'da askeri ateşe olan arkadasımla konustum kendisinde de 308 SW GT modeli var. aldığım bilgilere göre 6 modelden olusuyor. Acces, sportium, active, allure, GT line ve GT. GT iki motorla satılıyormuş 1,6 MOTOR 205 HP manuel ve 2,0 hdi 180 hp 6 ileri otomatik şanzıman diğer modeller klasik olarak 1,2 otomatik ve manuel şanzıman, 1,6 hdi manuel şanzıman ve 2,0 hdi 150 hp otomatik ve manuel şanzıman. İngiltere'de £ 16,845'den başlıyormuş. kendisininkini £ 30,790 almış. ALLURE 2,0 HDİ 150 HP fiyatı £ 23,545.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cngzhan -- 22 Kasım 2014; 1:00:24 >
  • Bugun fiyat araştırması ve test için abc peugeot ya gittim. Testte başlamadan yakıtı tüketimini sıfırladım otomatik şanzımanla ilgili yorumumu yapmıştım geçişler sarsıntısız hızlanmalarda hızlı tepkiler veriyor Manuel kullanımda aynı şekilde sarsıntı yapmıyor vites yükseltmede ve düşürmekte hızlı tepkiler veriyor motor ve şanzıman çok uyumlu yakıt tüketimine gelince yaklaşık 7 km kullandım 6,9 litre tüketti 86 km hızla anlık tüketim 3,9 litre şu an da 3008 kullanıyorum şehir içi 6,4 litre. Fiyat olarak ellerinde tek araç varmış Sedef beyazı allure 18 lik jant cam tavan sürücü asistan sistemi anahtarsız çalıştırma olan model için 81 bin lira verdiler. Yıl sonuna kadar beklemeyi düşünüyorum fiyatlarda düsürme yapacaklarından eminim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cngzhan -- 23 Kasım 2014; 18:03:22 >

• bu araç için ayrıca arka diz mesafesini dar bulanlar var tamam eski 308 e göre dar ama ben kendi açımdan konuşacak olursam aracı sürerken arka koltukta sürmeyeceğim ayrıca başkası için araç almıyorum .aile olarak düşünecek olursak benim çocuklar küçük biri zaten daha bebek o nedenle benim gibi aileler için çok problem olacağını sanmıyorum. arabaya yetişkin birini alacaksam bu da arasıra olacak sonuçta araçtan memnunsam arka taraf benim için o kadar problem değil. fiyatına gelecek olursak biraz fazla olabilir ama diğer araçlarda pahalı 3 5 bin indirim daha olursa otomatik olanı çok güzel bir araç. cam tavan olursa ayrıca ferah bir ortam sunuyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: tazcan

bu araç için ayrıca arka diz mesafesini dar bulanlar var tamam eski 308 e göre dar ama ben kendi açımdan konuşacak olursam aracı sürerken arka koltukta sürmeyeceğim ayrıca başkası için araç almıyorum .aile olarak düşünecek olursak benim çocuklar küçük biri zaten daha bebek o nedenle benim gibi aileler için çok problem olacağını sanmıyorum. arabaya yetişkin birini alacaksam bu da arasıra olacak sonuçta araçtan memnunsam arka taraf benim için o kadar problem değil. fiyatına gelecek olursak biraz fazla olabilir ama diğer araçlarda pahalı 3 5 bin indirim daha olursa otomatik olanı çok güzel bir araç. cam tavan olursa ayrıca ferah bir ortam sunuyor.

Sınıfının en geniş bagaj hacmine sahip (470 lt) bu sebepten dolayıda bazı insanlara diz ve baş mesafesi dar gelebilir. ama ortalama boylardaki insanlar için yeterli ben 179 boyundayım yeterli buldum. birde arka koltuklar dik ayarlanmış baş mesafesini buda etkiliyor ancak benim boyumda biri için yarım karış mesafe kalıyor. diz ve baş mesafesini kıyaslarken bağaj hacmini de göz önüne almak lazım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cngzhan -- 25 Kasım 2014; 17:17:02 >

• 
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.