Şimdi Ara

Peugeot 308 1.6 e-HDi Test Sürüşü / F/P dostu (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
149
Cevap
5
Favori
8.253
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bazı cep sahipleri, dolar geçen sene ne kadardı şimdi ne kadar olmuş, o zaman vergi avantajı vardı ben neden düşük vereyim gibi savunmalara geçiyor.

acaba bu dolarlar sadece cep araçlar için mi değer kazandı diye sorası geliyor insanın :) ikinci el satış bedelleri, TSB tarafından her yıl, yıl düşümü oldukça belirleniyor, yok öyle bir dalga. şu anki 1 yaşındaki CEP araçların satış bedeli ise 71.900 TL. fakat internet ve galerici zihniyeti piyasası ne durumda perti ağır hasarlısı 66bin tl :) herkes biribirinin ilanına bakarak fiyat veriyor ama, ikinci el araç alıp satanlar dediğimi anlar, reel piaysa öyle yürümüyor.
  • turkeril kullanıcısına yanıt
    Kıvırmadım, bak CEP araca daha çok özellik bile ekledim. ancak bu yine ikinci elinin allure ile bir tutularak alınamayacağının gerçeğini değiştirmeyecek. neden mi değiştirmyecek. çünkü ce ve cep araçların sıfırının bir alış bedeli vardır, tsb tarafından da belirlenen ikinci el satış bedeli vardır.

ben kıvırmadan yanıt verdim, sende sorduğum 3 soruya yanıt verir misin?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bjk1903besiktas -- 15 Ağustos 2017; 14:46:12 >
  • bjk1903besiktas B kullanıcısına yanıt
    Ben sadece motor konusunda bir yorumda bulundum. Ancak fırsat aracını alanlar aldı. Allure donanımdan daha yüksek fiyata satan kimseye bir şey diyemeyiz. Araçların satış bedelini serbest piyasa belirliyor aynı donanımda bir aracı alabilen varsa tabii ki alsın. Ancak sınırlı sayıdaki aracı uygun fiyatta aldığı için de kimse ucuza satmaz. Dolar bazında bile araçlar 80 binin üzerinde şu anda. 2.99 du o zaman dolar şu anda 3.60 yakın.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • ben bir araç alırken o kişinin bayiden ne kadarlık bir avantajla aracı aldığına bakmam.

benim aracım 2014 model ve peugeot bayisine kaydedilmiş inanılmaz vergi indirimiyle alınmış allure+comfort+premium paketli bir araç. şimdi ben kalkıpta, satıcıya bu aracı siz piaysasının çok altında almışsınız ondan dolayı ben yüksek fiyattan alamam gibi bişey söyleyemem değil mi?

aracın kasko değerine bakarım, üzerinde bir fiyat değilse alırım, değilse satıcının 5bin-10bin ya da 15bin kar edip etmediğiyle ilgilenmem.

CEP araç sahiplerinin bu hususa göre indirimli bir avantajı bulunmuyor. çünkü bu araçlar allure değil ve allure adı altında satılmamasının nedenleri vardı. cep adıyla cep fiyatı üzerinden satıldılar ve ikinci elide cep fiyatı üzerinden alınır, allure fiyatı üzerinden değil. bilmem anlatabiliyor muyum?
  • Conqueror26 kullanıcısına yanıt
    diğer kısmı sizi zorlayacağı için olabilir mi:) acaba bu dolar sadece CEP araçları için mi değer kazandı?

2014 ve 2015 yılındaki allurelerin sıfırı ne kadara alınmış şu an ikinci eli ne kadara satılıyor?

2016 yılında ce ve cep araçların sıfırı ne kadara alınmış şu an ikinci eli ne kadara satılıyor?

dolardaki artışların olduğunu ve sıfırı uygun alındığını savnduğunuz bir aracın ikinci el kasko değerinde neden bir yükseliş olmamış? bahsettiğiniz durumlar gerçekleşmiş olsa, bu araçların kasko değerleri bu akdar düşük olmazdı.

dediğiniz gibi kimse değerinde satmaz, kimsede değerinin üzerinde bu fiyatlardan almaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bjk1903besiktas -- 15 Ağustos 2017; 15:8:51 >
  • 30bin kmyi aşmamış 2014-2015 model comfort+premium paketli allureler 65-75 bandında alınabilirken.

alıcı kişi neden kasko değeri 72bin olan ve daha boş olan bir aracı 80bin üzeri ödeme yapsın.

2014 model allurelerin kasko değeri 74bin
    2015 model allurelerin kasko değeri 85bin
    2016 model ceplerin kasko değeri 72bin
    Beni zorlayan bir durum yok açıkçası. Tabii sadece Cep değil tüm arabalar için geçerli. Alabilen varsa alsın binsin valla umrumda değil. Ama kasko değerine bakıp araba alan kimse görmedim. O sınırlı sayıdaki kişiler çok daha sınırlı sayıda arabasını satan kişileri bulsunlar. Diğerleri içinse fazla heveslenmesinler. Gidip Golf, Civic, Focus gibi araçların boşuna 100 bin lira ödeyebilirler. Aman kasko bedelini de kontrol etsinler. İyi günler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Conqueror26 -- 15 Ağustos 2017; 15:15:23 >
    Aracinizin daha değerli olduğunu dusunuyorsaniz daha yuksek fiyattan ilan verirsiniz olur biter.308 konusunda da ayni şeyleri yaptınız .Donanım dediniz kalite dediniz bir bir curutulunce kasko değeri muhabbetine girdiniz.Ben zaten ilk alim sirasinda oldukca karlı bir al iş veris yapmisim arabayı da uzun sure kullanacağım , bu allure gibi araç o yüzden yuksek fiyat isteyeyim gibi bir derdim de yok açıkçası .Sorun cep araçları kendi araciniz ederi dusmesin diye kötü lanse etmenizde.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Conqueror26

Beni zorlayan bir durum yok açıkçası. Tabii sadece Cep değil tüm arabalar için geçerli. Alabilen varsa alsın binsin valla umrumda değil. Ama kasko değerine bakıp araba alan kimse görmedim. O sınırlı sayıdaki kişiler çok daha sınırlı sayıda arabasını satan kişileri bulsunlar. Diğerleri içinse fazla heveslenmesinler. Gidip Golf, Civic, Focus gibi araçların boşuna 100 bin lira ödeyebilirler. Aman kasko bedelini de kontrol etsinler. İyi günler.

kasko değerini sadece araca kaza yapıldığında sigorta şirketinin ödeyeceği tutar gibi düşünmeyin. TSB tarafından açıklanan bu değerler araçların aynı zamanda piyasa değerini belirlemektede kaynak gösterir.

Peugeot, Golf, Civic, Focus hangi ikinci el araca bakarsanız bakın, aracın o yıla ait kasko değeri ne ise, piyasası bunun bir miktar altında seyreder. tabiki CEP araçlar dışında. CEP araçlarda reel olmayan piyasa kasko satış bedelinin yüzde 20-25 üzerinde seyrediyor :)

kasko değerine bakılarak araba alan kişi görmedim diyorsunuz, peki siz 1 yaşında ikinci el araç alırken o aracın 1 sene önce sıfırının ne fiyata alındığını inceliyor musunuz? piyasını belirlemek için genelde ikinci el araç alınırken bu kıstasa dikkat edilir. işte o önemsemediğiniz kasko satış bedelleri tüm enflasyonu, dolardaki yükseliş ve artışları, vergi avantajlarını hepsini hesaba katarak araçların değerlerini belirliyor. iyi günler.

• yunus88 Y kullanıcısına yanıt
    sorun ne biliyor musunuz? cep araca sahip olduğunuz için bu söylediklerim sizin bir kulağınızdan girip öbür kulağınızdan çıkıyor. söylenenleri anlamak işinize gelmiyor. ben 308 konusunda da ilk mesajımda piyasasının reel olmaıdğından bahsetmiştim, ancak sizin gibi CEP araçları sahibi tarafından farklı yerlere çekildi.

tarafsız düşünce paylaşabilmeniz için, öncelikle cep araçla ilişiğiniz olmaması gerekir ve bu araca ikinci el alıcısı gözüyle bakmanız gerekir.

sana bir soru, daha önce hiç cep araç almadığını ve satmadığını var say. şu an sıfırının 70-74 bin liraya alındığını bildiğin bir aracın, kullanılmış yıpratılmış, 1 yaşındaki ikinci eline 85bin lira öder misin?

cep sahipleri olaya tarafsız bakamadığı için sürekli bir şey söylediğimde bu tarz tartışmalara başlıyoruz. neyse daha fazla uzatmanın bir anlamı yok.
    Kardeşim sen düşük fiyata alıp yüksek fiyata satanlara kızıyorsun ama yanlış örnek üzerinden gidiyorsun. Tamam ben bu aracı 70 bine aldım hem de +2 sene garanti ile. AMa önceki aracımı 50'ye verip bunu aldım. Araya 20 bin TL koydum. Şu an sattığım önceki aracımın piyasası net 60 bin civarı. Ben onu geri almak için bunu sana 70'e satayım, 60'a aynı aracı geri alayım mı istiyorsun? Aradaki 10 bin noldu? Cevap: Piyasa arttı. Bunu kabullenmen gerek artık.

allure araç 2014 ve 2015 yılında ne kadara alınmış şu an 2. eli ne kadara satılıyor? C: 2014-5 fiyatlarından haberim yok. Ben 2016 eylülünde aldım.

ce ve cep araçlar 2016 yılında ne kadara alınmış 2017 yılında 2. eli ne kadara satılıyor? C: 70 civarı alındıla, şu an 80'e yakın gidiyor yanılmıyorsam.

2016 model allureleride geçtik, 2014 model bir allurenın kasko satış değeri 2016 model cep araçtan nasıl daha yüksek olabiliyor?

C: Kasko satış bedeli hesaplamasında bir çok kriter var. Bunların başında da aracın model yılındaki satış fiyatı geliyor. Fakat piyasa değeri ile kasko değeri uyumsuz olan o kadar çok örnek verilebilir ki. Bunları sen de biliyorsundur eminim. Şimdi 2015 Allure'un kasko değeri 2016 CEP'den yüksek diye derdini kimseye anlatma şansın yok. Ha kaza yapınca sigorta şirketi oraya göre ödeme yapar o ayrı. Ama bunu alıcıya anlatmak için buradaki gibi 20 tane açıklama yapsan da sonuç alamazsın. Reel piyasa farklı bir şey. Yukarıda Conqueror26 da anlatmış, aynen katılıyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: turkeril

Kardeşim sen düşük fiyata alıp yüksek fiyata satanlara kızıyorsun ama yanlış örnek üzerinden gidiyorsun. Tamam ben bu aracı 70 bine aldım hem de +2 sene garanti ile. AMa önceki aracımı 50'ye verip bunu aldım. Araya 20 bin TL koydum. Şu an sattığım önceki aracımın piyasası net 60 bin civarı. Ben onu geri almak için bunu sana 70'e satayım, 60'a aynı aracı geri alayım mı istiyorsun? Aradaki 10 bin noldu? Cevap: Piyasa arttı. Bunu kabullenmen gerek artık.

allure araç 2014 ve 2015 yılında ne kadara alınmış şu an 2. eli ne kadara satılıyor? C: 2014-5 fiyatlarından haberim yok. Ben 2016 eylülünde aldım.

ce ve cep araçlar 2016 yılında ne kadara alınmış 2017 yılında 2. eli ne kadara satılıyor? C: 70 civarı alındıla, şu an 80'e yakın gidiyor yanılmıyorsam.

2016 model allureleride geçtik, 2014 model bir allurenın kasko satış değeri 2016 model cep araçtan nasıl daha yüksek olabiliyor?

C: Kasko satış bedeli hesaplamasında bir çok kriter var. Bunların başında da aracın model yılındaki satış fiyatı geliyor. Fakat piyasa değeri ile kasko değeri uyumsuz olan o kadar çok örnek verilebilir ki. Bunları sen de biliyorsundur eminim. Şimdi 2015 Allure'un kasko değeri 2016 CEP'den yüksek diye derdini kimseye anlatma şansın yok. Ha kaza yapınca sigorta şirketi oraya göre ödeme yapar o ayrı. Ama bunu alıcıya anlatmak için buradaki gibi 20 tane açıklama yapsan da sonuç alamazsın. Reel piyasa farklı bir şey. Yukarıda Conqueror26 da anlatmış, aynen katılıyorum.

ilk sorunun yanıtını bulduğunuzda yanlış örnek üzerinden gitmediğimi görebilrsiniz. piyasa sadece cep araçlar için artmadı, aslında cep alıcılarının bunu kabullenmesi gerekiyor.

1. sigorta şirketi kasko değerine göre ödeme yapmaz.
    2. TSB'nin her yıl güncellediği değerler araçların reel piyasısını belirleme niteliğindedir.
    3. sahibinden.com'da her hangi bir markanın herhangi bir modelinin genel ortalama fiyatını aldığınızda kasko değerinin üzerinde olmadığı görebilirsiniz.
    4. geçen yıl sattığınız araç neydi? 1 yılda 10bin prim yapamaz. model yılını, yakıt ve şanzıman cinisini, kmsini, hangi markanın hangi modeli olduğunu yazarak örnekleme verirseniz daha sağlıklı olur. siz galeriye ya da bayiye ölü fiyattan verip takasdan sattıysanız o ayrı mesele. aracın ne olduğunu söylerseniz geçen yıl ki fiyatlarıyla şimdiki fiyatlarını ancak o zaman karşılaştırabiliriz.
    5. benim söylediğim gerçeklere tabiki katılacak haliniz yok, Conqueror26 gibi, tıpkı sizin gibi bir diğer CEP sahibine katılmanız, tarafsız okuyanlar ve CEP almayı düşünenler tarafından doğal karşılanacaktır.

• Kisir bir tartisma olmuş psa grubu araclarin ikinci eli iyi değildir öncelikle bunu kabul edin.Sonra isteyen arabasina istedigi fiyati çeker satabiliyorsa sorun yok ama bilincli bir alici bir iki marka hariç aracin sifir degerini kistas alir ve ona göre fiyat verir...

• allue = cep diyoruz hatta cepin boş allurelerden bir çok artılarının olduğunuda varsayıyoruz.

geçen sene allure aracı alan kişi kazık yemiş olamaz, çünkü sıfır alış fiyatı ve kasko satış bedeli bellidir, ikinci el satış bedelide değrindedir.

cep aracı alan kişide fırsat yakalamış olamaz, çünkü sıfır alış fiyatı ve kasko satış bedeli bellidir, ikinci el satabileceği fiyatta bellidir. aldığı fiyatın üzerinde, allurelerin satış değeri ile kıyaslayarak satmak kazık atmaya çalışmaktır. değilse allure aracın sıfırını alan peugeot'dan neden kazık yemiş ya da bir yerine oturmuş olsun. bu aracın allure sıfırını alan zaten yüksek fiyattan rahatça satabiliyor. cep sahiplerinin kimisi ne yapıyor? kendi kategorisinde istediği fiyatı bulamayıp, katekulle yapıp araçlarını allure kategorisinde satmaya çalışıyor. allure 115 HP kategorisindeki ilanların 4te biri CEP :) bu da her 4 cep sahibinden birinin gerçek potansiyelini göstermektedir. cep sahipleri daha bu konu hakkında neden benimle tartışma içerisine giriyor, anlamıyorum ki! bırakılmda tarafsız ve gerçekten cep araç almayı düşünen kişiler yorum yapsın.

• drmelihx D kullanıcısına yanıt
    işte budur, bende onu söylemeye çalışıyorum ancak cep sahipleri anlamamakta ısrarcı. access, active allure ya da herhangi bir markanın her hangi bir model aracı sıfır alındıktan sonra prim yapamıyor, kullanılıp yopratıldığı için değer kaybı oluyor, peugeot'da bu 2. el değer kaybı daha fazla olmasına rağmen, CEP araçlar yüzde 25 üzerine eklemiş olarak görünüyor. bilinçsiz alıcılara burada uyarılar yaptığımızda ise CEP sahiplerinin zoruna gidiyor. genel 308 konusunda da, burada da tartışmanın uzaması bundan kaynaklanıyor zaten.

isteyen istediği fiyata satabiliyorsa aracını satar. bilinçli alıcıda dikkat eder, araştırır ve bu tongaya düşip değerinin çok çok üzerinde araç satın almaz. aracın gerçek değerini ise aldıktan sonra öğrenirse de moral bozmaya gerek yok, her topal satıcının, muhakak bir kör alıcısı vardır.

cep araçlar zaten öyle gelmiş öyle gidecek, bundan dolayı satışı normal bir peugeotdan 10 kat daha zor olacaktır. ben zaten ilanları zaman zaman takip ediyorum ara ara 70-74 aralığında araçlar oluyor, onlar bile bir aya yakın bekledikten sonra satılabiliyorken 80-90 aralığı şu an için imkansız, kaldı ki 95 yazan olmuş :)

CEP dediğin şey Pug TR'nin verdiği bir isim. Normal Allure sattıkları adamlar bozulmasın diye oturup kafa yormuşlar, böyle bir isim uydurmuşlar. Bu araçlar Peugeot'un online "Service Box" sisteminde Allure görünüyor. Fabrikadan Allure çıkmış araba anlayacağın. İsteyen istediği gibi satar. Ben şahsen Classic edition plus yazarım. Başkası Allure yazarsa da beni ya da seni ilgilendirmez.

Araç fiyatlarının geçen seneden bu yana 10 bin fark etmesini kabullenememişsin. Önceki aracımı ve fiyatını yazıp yeni bir polemik kapısı açmama gerek yok. Ama ben 50'ye verdim, şu an 60 bin ediyor. Çoğu araçta durum böyle. Kime sorsan böyle sadece ben değil. Bırak isteyen istediği fiyatı yazsın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: turkeril

CEP dediğin şey Pug TR'nin verdiği bir isim. Normal Allure sattıkları adamlar bozulmasın diye oturup kafa yormuşlar, böyle bir isim uydurmuşlar. Bu araçlar Peugeot'un online "Service Box" sisteminde Allure görünüyor. Fabrikadan Allure çıkmış araba anlayacağın. İsteyen istediği gibi satar. Ben şahsen Classic edition plus yazarım. Başkası Allure yazarsa da beni ya da seni ilgilendirmez.

Araç fiyatlarının geçen seneden bu yana 10 bin fark etmesini kabullenememişsin. Önceki aracımı ve fiyatını yazıp yeni bir polemik kapısı açmama gerek yok. Ama ben 50'ye verdim, şu an 60 bin ediyor. Çoğu araçta durum böyle. Kime sorsan böyle sadece ben değil. Bırak isteyen istediği fiyatı yazsın.

isteyen istediği fiyata yazabilir, o konuda sıkıntımız yok. bence siz bırakında alıcıları, almayı düşünenleri bilinçlendirelim :)

ben araç fiyatlarının 10bin prim yaptığını neden kabulenemeyim :) öyle birşey olmuş olsa daha çok işime gelir. öyle bir prim olmadı olduysada sattığın aracı özellikleriyle söylediğinde nasıl bir polomik oluşacak. galericiye ya da bayiye takasta mı verdin? araçta değer kaybı oluşturacak boya, hasar kaydı, değişen durumu ne idi?

geçen sene hangi araç sıfır alınıpta, bu sene ikinci eli yüzde 20 yüzde 25 üzerine koydu? öyle bir piyasa yok ki! neyse arakadaşım sen istediğin fiyattan satmaya devam edebilirsin.

dediğin gibi allure olarak üretildiler, bir ülke bizi ilgilendirmeyen çeşitli nedenlerden dolayı kabul etmeyince bizim ülkemizde neden allure olarak satılamadılar? fiyat ve piyasa değişkenini belirlemek için peugeot türkiye bu araçları satılamayan ülkeden uygun aldığı için active araçlara ce, allure araçlara ise cep dedi ve sizlerede aldığı gibi uygun fiyattan verdi. 2016 yılında bu araçları allure olarak o fiyata vermiş olsaydı hem allure alıcılarına hem de allure piyasasına ayıp etmiş olurdu ama bunu yapmadı, allure olduğunu bildiği halde uygun aldı ve uygun verdi. şimdi bu araçların ikinci eline sahip olanlar ne yapıyor? ce araçları active kategorisine ekliyor ya da active fiyatıyla kıyaslayarak satış yapıyor, cep araçları ise allure kategorisine ekliyor ya da allure fiyatıyla kıyaslayarak satış yapıyor. peugeonun yaptığı gibi uygun alıp uygun vermiyor, uygun alıp yüksek veriyor. yani allure alıcılarına ya da ikinci el cep araç almayı düşünenlere peugeot türkiyenin hiç bir ayıbı olmadı, asıl ayıbı cep sahipleri yapıyor.

bazılarının zoruna gitti bunu kabullenemiyor diyenler, önce kendine şu soruyu soracak. acaba ayıbı türkiye peugeot mu yaptı yoksa ben mi yapıyorum? bilinçli cep alıcısıda, allure kullanıcısıda bu ayıbı kimin yaptığını çok iyi biliyor, boşa parmaklarınızı yormayınız.

EDIT: Ne demek beni ya da seni ilgilendirmez? Bu pekala alacak kişiyi ilgilendirir. Doğru kategorisinde ve özelliklerinde yer almayan bir araç yüksek fiyattan sana satılmış olsa demekki bu seni de ilgilendirmeyecek :) ben sıfır almışım, ikinci elini o fiyattan almış olsam beni ilgilendirir diyorsan, sana yapılsa hoşuna gider miydi diyorum? hoşuna gidiyorsa diyecek birşeyimiz yok. gitmez diyorsan da, sana yapılmasını istemiyorsan başkasına yapma, başkasına yapmaya çalışanları da tefriş et.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bjk1903besiktas -- 15 Ağustos 2017; 19:44:9 >

• genel peugeot konusundaki tartışmada, başka bir cep sahibi sırf kendini haklı çıkarabilmek için, karataş peugeot bayisi elinde kalan 2016 model cep aracı 84bin liraya sahibinden.comda satıyordu, araçlar 1 yılda üzerine koydu demesi üzerine yaptığı ayıbı bayinin yüzlerine vurmak için aradım, 2016 model sıfır classic edition plus aracınız varmış o araç için aramıştım dedim, adamların söyledikleri ben daha saydırmaya başlamadan o araçla ilgili peugeot türkiyeden şikayet aldık ondan dolayı ilandan kaldırdık şu an kendi aracımız olarak kullanıyoruz satışı kaldırılmıştır dediler. işin komiği bu yani, bu aracın sıfır kmsini peugeot bayisi bile 84bin liraya satamıyor. çünkü yapılan bir kampanya vardı o kampanyaya sadık kalınmak zorundadır. hiç bir peugeot bayiside 70bin üzerinde şu an ikinci el cep aracı takasda veya nakitte almaz, satarkende bunun üzerinde satmaz.
  • Demiş ki geçen sene allure alanlar kazık yemiş olamaz cep alanlar fırsat yakalamis olamaz.

Ayni arabayı 20 bin ucuza almissam bal gibi fırsat yakalamisim demektir.Allure alanlar kazık yemismidir ben bilmem.İkinci elde allure ile ayni deger kaybı yaşasa bile oldukca avantajliydi.

Avantajliydi diyorum cunki kampanya bitti.Artik ayni araba için 20bin daha koymak lazim.

Aracını allure kategorisine koyup satış yapan kişilerin yanlis yaptığını düşünüyorum ama cep ilanı açıp istediği fiyatı yazabilir insanlar.Kime ne?

Yoksa 2 yas eski daha yuksek kilometreli allure fiyatları duser diye mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yunus88 -- 15 Ağustos 2017; 20:39:46 >
  • yunus88 Y kullanıcısına yanıt
    Tek cumleye degil baslik uzerindeki konuyla ilguli tum mesajlari okumadiginizdan anlamadiginiz ortaya cikiyor. Neden firsat olmadigi ve neden kazik yenmedigi ayrintilariyla aciklanmistir. Cep arac aldiginizda ayni araci almis ve firsat yakalamis olmuyorsunuz. Peugeotnun uygun fiyattan alip uygun fiyata vermis oldugu kasko degeri dusuk araci degerinde almis oluyorsunuz. Degerinin uzerinde satmak ya da satilabilecegini dusunmek ya da alure kategorisine koyup satmak kazik atmaya calismaktir. Kazik yeme ve cekememe olayini cep sahipleri oryaya atyi zaten. Alure sahipleri zaten peugeot turkiyenin cep adini kullandigi icin allure sahiplerine ve allure piyasasina sadik oldugunu ve kazik atmaya calusanlarin kimler oldugunu cok iyi bilmektedir.

Aksine ceplerin yuksek yazmasi allurelerin fiyatinida yukseltiliyor ve reel piyadaninin uzerinde olmasina neden oluyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bjk1903besiktas -- 15 Ağustos 2017; 21:12:43 >
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.