Şimdi Ara

Peugeot 308 1.6 e-HDi Test Sürüşü / F/P dostu (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
149
Cevap
5
Favori
8.253
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Evet anahtarsız giriş/çalıştırma da müthiş kullanışlı ve alışkanlık yapan bir şey. Bundan sonra olmazsa olmazlarım arasına giren bir donanım. Eller doluyken, meşgulken anahtar arama derdi yok, anahtarı sabah evden çıkarken cebinize atıyorsunuz ve unutuyorsunuz. Bin, in, çalıştır, kapat büyük rahatlık.

308'i sattıktan sonra yeni aracın alım sürecinde 1 hafta kadar eski emektarı kullandım (307), alışana kadar arada kapı kolunu tutup açılsın diye beklediğim oldu saf saf
  • bjk1903besiktas B kullanıcısına yanıt
    Sizin durumda ben de comfort+premium olanı tercih ederdim tabi ki. Cep'in artılarına gelince, cam tavan olmasa da olur benim için. Alarm da öyle. Kör nokta bulundupum şehirde pek işime yaramıyor. Önceki hafta istanbulda faydalandım ama. Park asistanına gelince, aslında kendim rahat park ederim ama arada kullanıyorum yine de, güzel çalışıyor.

Hepsinden vaz geçerim, ama arabanın en vazgeçilmez yanları, uzun yola çok giden birisi için full led farları, bozuk yerlerde çok işe yarayan yerden yüksek olması, ön ve arka yaklaşma açılarının gayet iyi olması (bazı suv'lara yakın), keskin direksiyon, ön-arka park sensörleri de büyük rahatlık.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Komik adamlarsiniz valla

Sizin acc den haberiniz yokken 2004 yilinda acc kullaniyorduk biz.

Koltuklar kirlenmiyormus yalana bak.Çok kolay açın sahibindeni bakın .Fotoğraflardan bile net belli.Adamcağız perişan oldu yok at tüyü deve kuyruğu bilmem ne

Kendinizi parcaliyorsunuz bosuna .Sizin bk atmanizla ilan fiyatları düşmeyecek

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: rst78

quote:

Orijinalden alıntı: pegasus00

quote:

Bende de 2014 Allure mevcuttu, lansman rengi Tekno Gri. Geçtiğimiz hafta 101.400 km'de sattım.

Testteki araca ilave olarak :

Anahtarsız Giriş & Çalıştırma,
    8+1 Denon ses sistemi (her seferinde iyi ki almışım dedirten opsiyon, maalesef 2015+ modellerde kaldırdılar),
    Adaptif Cruise Control,
    Takip mesafesi ve çarpışma uyarısı, çarpışma engelleyici otomatik fren,
    Navigasyon,
    Kadranlar arasında da çok fonksiyonlu renkli grafikli ekran mevcuttu.

Bu kombinasyonla iki yıl çok severek, keyif alarak bindik.

Hocam ben de bu aracı 307 gibi uzun süre kullanırsınız diye düşünmüştüm.

Bi aksilik mi oldu?

Yok hocam bir aksilik olmadı, dediğim gibi aracı da çok seviyorduk. Segment yükseltelim dedik, bir vesile ile bir fırsat oluştu diyelim. Yoksa 308'den yana bir şikayetimiz ya da olumsuz görüşümüz yoktu.

Hocam Serhat abiden haberleri aldım,aracınız hayırlı olsun.

• quote:

Orijinalden alıntı: turkeril

Sizin durumda ben de comfort+premium olanı tercih ederdim tabi ki. Cep'in artılarına gelince, cam tavan olmasa da olur benim için. Alarm da öyle. Kör nokta bulundupum şehirde pek işime yaramıyor. Önceki hafta istanbulda faydalandım ama. Park asistanına gelince, aslında kendim rahat park ederim ama arada kullanıyorum yine de, güzel çalışıyor.

Hepsinden vaz geçerim, ama arabanın en vazgeçilmez yanları, uzun yola çok giden birisi için full led farları, bozuk yerlerde çok işe yarayan yerden yüksek olması, ön ve arka yaklaşma açılarının gayet iyi olması (bazı suv'lara yakın), keskin direksiyon, ön-arka park sensörleri de büyük rahatlık.

saydığınız full led farlar ve 8 adet akıllı sensörler ceplere özel bişey değil zaten, boş allurelerde bile olan özellikler. park asistanı tam otomatik çalışsa anlayabilirim ancak kontrollerin neredeyse tamamı sizde olduğundan pek bir hükmü kalmıyor. sadece vaaay arabaya bak kendi kendine park ediyor denilesi artist bir özelliktir. kör nokta uyarı sistemi iyi bir özellik boş geçmeyin.

birisi genel 308 konusunda aynaya bakmayan adam oradaki yanıp sönen ışığa mı bakacak ne gerek var bence sesli ikazlı olmalıydı gibi saçma bir yorum yapmıştı kör nokta uyarı sistemi için :) adı üstünde KÖR nokta, aynaya baksanızda o noktaları göremezsiniz, sistem sizi şerit değiştirirken aynadan göremeyeceğiniz noktalarda nesne olduğunu söyler ve uyarır. bu özellikte uzun yolda her zaman hayatınızı kurtarır, tıpkı acil durumda frenleme gibi. peki bmwlerde kör nokta uyarı sistemi nasıl çalışıyor. araba varsa şerit değiştirmenize ve direksiyonu çevirmenize engel oluyor. bu özellik benim allurede yok, ceplerde ve bazı opsiyonlu allurelerde mevcut o yüzden kıymetini bilin ve küçümsemeyin. kör nokta, park esnasındaki otomatik direksiyon manevralarından en az 10 kat daha gerekli bir özelliktir. bana tercih yap deseler, kesinlikle kör noktayı seçerim.

bu olay tabiki tercih ve bütçe meselesi comfort+premium olmayan allurede daha uyguna alınabilir. bütçesi daha az olan active veya access alır. burada tartıştığımız zaten o değildi, ceplerin allure ile kıyaslandığında fiyat performans olarak hiç bir cazibesinin olmadığıydı. ve sıfırının ne fiyata alındığı belli olan ve şu an üretimi bile olmayan, kasko değeri düşük arabaya 10 hatta 20bin tl (bir araba parası kadar) fazla para vermek mantık dışıdır. bu sonuçlara göre cep araçların reel piyasasının oldukça üzerinde olduğu açıkça görünmektedir. daha bunun tartışalacak tarafı kalmadı sanırım. şimdi isteyen herkes istediği fiyata arabasını satabilir. alacaklarda bu bilgileri dikkate alır, aklına yatarsa gider comfort veya premium paketli allureyi alır veya 10-15 lira daha fazla verip daha boş olan cep aracı alır. buna kimsenin müdalesi olamaz, ancak cep araç sahipleride gerçekte değeri yüksek olmayan aracının, piaysasını arttırabilmek için, yani sırf kar edebilmek için, yok aracım şöyle, yok bu araç aslında allure hatta allurelerden daha dolu, o zaman kampanya vardı, ben ondan düşük aldım, o yüzden şimdi allure fiyatına hatta 1-2 yaş daha düşük olduğu için ondan daha pahalıya satarım gibi mevzulara girerse, bende son alıcıları uyarmak için aracın gerçek piyasasını bu şekilde ortaya dökerim.

zaten dün başka bir arkadaş çok güzel özetledi, psa grubunun tüm araçlarının ikinci elinde aşırı bir değer kaybı olur. bu değer kaybı allureler içinde geçerlidir, cepler içinde. sıfırının ne kadara alındığını ve ikinci el kasko değerinin ne kadar ettiğini bilen, bilinçli bir alıcı zaten bu aracı almaz gibi bir açıklama yaptı. başka söze sanırım gerek yok. allure atıyorum 80e alındıysa değer kaybı yüzde 10 olur, ikinci eli 72ye düşer, cep araçta 74e alındıysa değer kaybı 1 yaşında olduğu için yüzde 5 olur, ikiğnci eli 68'e düşer. her araç sıfır alındığı fiyatın yüzde 20, hatta yüzde 100 üzerinden bile satılabilir, ancak alınamaz. bilinçli alıcı bu durumun zaten farkındadır, sahibindendei yaklaşık 30 adet cep sahibi, bu şekilde kendilerine ancak kör bir alıcı bulabilirler, hayırlı satışlar olsun.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Bende de 2014 Allure mevcuttu, lansman rengi Tekno Gri. Geçtiğimiz hafta 101.400 km'de sattım.

Testteki araca ilave olarak :

Anahtarsız Giriş & Çalıştırma,
    8+1 Denon ses sistemi (her seferinde iyi ki almışım dedirten opsiyon, maalesef 2015+ modellerde kaldırdılar),
    Adaptif Cruise Control,
    Takip mesafesi ve çarpışma uyarısı, çarpışma engelleyici otomatik fren,
    Navigasyon,
    Kadranlar arasında da çok fonksiyonlu renkli grafikli ekran mevcuttu.

Bu kombinasyonla iki yıl çok severek, keyif alarak bindik.

Hocam ben de bu aracı 307 gibi uzun süre kullanırsınız diye düşünmüştüm.

Bi aksilik mi oldu?

Yok hocam bir aksilik olmadı, dediğim gibi aracı da çok seviyorduk. Segment yükseltelim dedik, bir vesile ile bir fırsat oluştu diyelim. Yoksa 308'den yana bir şikayetimiz ya da olumsuz görüşümüz yoktu.

Hocam Serhat abiden haberleri aldım,aracınız hayırlı olsun.

Sağolun

• yunus88 Y kullanıcısına yanıt
    2004 yılında acc kullanıyordunuz, ancak 2017 yılında cep araçta kullanamıyorsunuz yazık acıdım halinize :)

resimleri aşağıya yükledim, yaklaştırda bak bakalım, 3 yıllık araç görüyormusun bir leke? iç mekanın ferahlığını da hisset. silinebilir özelliğe sahip kumaş bunlar. evet perişan oldum, konsol çift renk, koltuklarda uyumlu çift renk olacak yakında. o zaman bakalım nasıl bir bk atacaksınız allurelere.

her araç koltuğu kirlenir, siyah renkte tozu çok belli eder mesela. ayrıca tüm allureler beyaz döşemelere sahip değil ki, daha öncede dediğim gibi o tercih meselesidir. tekrar allure al deseler ben yine tercihimi açık gri ve siyah iç mekandan yana kullanırım. ceplerde ise böyle bir tercih yapma şansınız yoktur. çünkü üretilmiştir ve satılamadığı için ülkeye siyah olarak gelmiştir, tek tercihiniz siyah rengi alıp geçmektir. siyah renk koltuklarınız kirleniyorsa sizede mor ve siyah karışımlı bir döşeme siparişi geçebiliriz isterseniz. orta ve sırt kısımları için bahsettiğiniz gibi deve veya at tüyü kalmamış, bıldırcın tüyüyle idare edeceksiniz artık :)

Peugeot 308 1.6 e-HDi Test Sürüşü / F/P dostu

Peugeot 308 1.6 e-HDi Test Sürüşü / F/P dostu

• 308 in 1.2 vti motoru hakkinda bilginiz var mi? Siz begendiniz mi araci Leon ile kiyaslarsak ferahlik, malzeme kaliteei ve surus dinamikleri olarak nasil?

Herkes sizin kadar temiz ve titiz kullanmıyor olabilir.

İki arkadaşım da -özellikle isteyerek- 2.el açık gri renk döşemeli 308 aldı, koltuklar leke içinde ve çok pişmanlar. Oysa ki! onlara benim 308 deki gibi siyah iç döşeme almalarını tavsiye etmiştim. Haklıymışsın, diyorlar ama ne fayda...

• amasseia kullanıcısına yanıt
    fiyatlar nasıl dizele göre, çok bir fark yok diye biliyorum. bence fazla yakar, verilen bilgiler ve satıcı-kullanıcı yorumları aldatıcı.
  • amasseia kullanıcısına yanıt
    Bu 308 deki 1.2VTİ atmosferik, 1.2 Turbo beslemeliler ike kıyaslamak yanlış olur.

• Panthér kullanıcısına yanıt
    ben mi temizim, ben dünyanın en pis ailesine sahibim belkide. bu fotoğraflar yıkamadan sonraki görüntüler. ben zaten kabul ediyorum zaten bu koltukların çok çabuk kirlendiğini ve irlerinin çok çabuk çıkartılabildiğini. ancak burada tüm allureler açık renklidir o yüzden cep alınır gibi bir algı yaratılmaya çalışılıyor. ben kirlensede silenbildiği için, açık gri ışıkta renk değiştirip daha da açık olabilen bu rengi yinede tercih ederim. kapkara karanlık bir iç mekanda kimse oturmayı istemez. neyse açık renk döşemelere sahip allurelerin kirlenme problemini çok yakında orjinalliği bozmadan hatta daha da iyi bir görünüm kazandırarak hallediyoruz. arkadaşlarınızı haberdar edebilirsiniz. aracı almışlar zaten yapacak birşey var mı? sizin daha çok moral vermeniz ve çözüm önerileri sunmanız gerekir. benim araç gibi siyah alacaktın kaba bir tabir olmamış mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bjk1903besiktas -- 16 Ağustos 2017; 13:45:11 >

Evde 3 araba var.Hepsinin ici full siyah diger ikisinin deri koltukları da siyah .İmkan olsa tavan dosemesini de siyah yaparım.Renkler zevkler meselesi

Acinacak halde olan ben değilim

• quote:

Orijinalden alıntı: yunus88

Evde 3 araba var.Hepsinin ici full siyah diger ikisinin deri koltukları da siyah .İmkan olsa tavan dosemesini de siyah yaparım.Renkler zevkler meselesi

Acinacak halde olan ben değilim

renkler zevk meselesi ise, herkes tercihini siyah ya da beyazdan yana kullanır.

beyaz tercih eden cep aracı alamaz çünkü hepsi siyah.

siyah tercih eden bütçesine göre cep veya allurelere bakabilir. siyah renk iç mekan hem ceplerde hemde allurelerde mevcuttur.

siz sanırım allureleri sadece beyaz iç mekana sahip biliyorsunuz. ilanları bir çoğu o şekilde çünkü en çok beyaz renk tercih ediliyor. değilse siyah olan allurelerde mevcut. siyah iç mekan için cep alınır gibi lanse etmenize gerek yok :)

ayrıca acınacak halde olmanız döşemelerin renginden yana değil. acc'yi 2004 yılında kullanıyorduk deyip, 2016 yılında alıp, 2017 yılında kullanamanızdır. sizde olmayan bir özellik için bu bk atmaktan başka bişey değildir.

EDIT: ben kör nokta uyarı sisteminide 1915 yılında savaş zamanında dedemin dedesi kullanıyordu o da bişey mi demedim. bu özellik gayet kullanışlı kıymetini bilin bazı opsiyonlu allurelerde bile mevcut değil dedim. siz naptınız oradan olayı döşeme rengine bağladınız, accyi, acil frenlemeyi küçümsediniz. denon gibi ses sisteminide 1000 liraya taktınız geçtiniz. şu an en az 5 bin lira harcasan araca böyle bi ses deneyimini yaşatamazsın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bjk1903besiktas -- 16 Ağustos 2017; 13:55:38 >

• Bu konuyu da 308 ana konusunda olduğu gibi cep - allure tartışmasına döndürmüşsünüz. Tebrikler.

• macropolo kullanıcısına yanıt
    aynen öyle bende tebrik ediyorum cep sahiplerini. konu aslında cep araçların gerçekçi olmayan piyasasıydı ama nedense sürekli allure-cep tartışmasına dönüyor. acaba cep sahiplerinin araçlarını allure olarak görüp, allure fiyatı üzerinden satmak istediklerinden, hatta bazılarının ise allure kategorisine koyup satmaya çabaladıklarından oalbilir mi :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bjk1903besiktas -- 16 Ağustos 2017; 14:1:13 >
    Ben anladım neye acinacak dediğinizi siz anlayamamissiniz cevabimi

Çok şükür 30 a yakın araç tatdik , doyduk artik bazı seylere .Bunları acinacak şey olarak goruyor olmanız sizin adina kayıp.Bende eksilen bir şey yok.Çok dert etsem manuel araba almam degil mi?

İci siyah allure olduğunu da gayet iyi biliyorum ama ara ki bulasın .

• Konu aslinda cep testiydi ama can sıkıntısı olan biri yine baltaladi

• quote:

Orijinalden alıntı: yunus88

Ben anladım neye acinacak dediğinizi siz anlayamamissiniz cevabimi

Çok şükür 30 a yakın araç tatdik , doyduk artik bazı seylere .Bunları acinacak şey olarak goruyor olmanız sizin adina kayıp.Bende eksilen bir şey yok.Çok dert etsem manuel araba almam degil mi?

İci siyah allure olduğunu da gayet iyi biliyorum ama ara ki bulasın .

döşemelerden yana söylüyorsunuz benim acınacak ne gibi bir durumum var? resimleri yükledim var mı böyle tertemiz ferah bir iç mekan. kirlenmesin diyede ister deve tüyü taktırırım, ister at tüyü, istersem de bıldırcın tüyü. konsolda yarı beyaz, renk kumaş değil, kirlenmiyor, rahat olabilirsiniz.

100 kişiye göstersen en az 80 tanesi beyaz iç mekanı seçer. yaptırcağım döşemeyle 100 kişiye göstersen 99u beyaz olanı seçer.

bu 2004 yılında acc kullandığınız aracın markası neydi?

• yunus88 Y kullanıcısına yanıt
    cep testinde ikinci el cep fiyatlarının konuşulması, tartışması anormal bir durum mudur?

EDIT: videodaki eleman bile uygun alındılar, yurt dışında bir ülke kabule tmediği için burada uygun satıldılar. hatta bir çok kişide bunları kar etmek için aldı falan demiş :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bjk1903besiktas -- 16 Ağustos 2017; 14:10:53 >
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.