Şimdi Ara

Peugeot 308 1.6 e-HDi Test Sürüşü / F/P dostu (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
149
Cevap
5
Favori
8.253
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: bjk1903besiktas

ben mi temizim, ben dünyanın en pis ailesine sahibim belkide. bu fotoğraflar yıkamadan sonraki görüntüler. ben zaten kabul ediyorum zaten bu koltukların çok çabuk kirlendiğini ve irlerinin çok çabuk çıkartılabildiğini. ancak burada tüm allureler açık renklidir o yüzden cep alınır gibi bir algı yaratılmaya çalışılıyor. ben kirlensede silenbildiği için, açık gri ışıkta renk değiştirip daha da açık olabilen bu rengi yinede tercih ederim. kapkara karanlık bir iç mekanda kimse oturmayı istemez. neyse açık renk döşemelere sahip allurelerin kirlenme problemini çok yakında orjinalliği bozmadan hatta daha da iyi bir görünüm kazandırarak hallediyoruz. arkadaşlarınızı haberdar edebilirsiniz. aracı almışlar zaten yapacak birşey var mı? sizin daha çok moral vermeniz ve çözüm önerileri sunmanız gerekir. benim araç gibi siyah alacaktın kaba bir tabir olmamış mı?

Sizde konuyu ve durumu uzatmak ve tartışma ortamına çevirmek için bahane arıyorsunuz, galiba?

Ne kaba tabiri Allah aşkına!

308 Allure aracım var ve tecrübeye istinaden uyarıda bulunmuşum, onlarda dinlememiş ve 308 Allure açık renk kumaşlı olanı ısrarla almışlar. Şimdi de "haklıymışsın" diyorlar. Ne morali vereceğim?

Kapkara mapkara..

Siz açık renk aldınız diye doğruyu mu verecek? Bende o çiğ gri rengi beğenmiyorum ve çok çirkin buluyorum.

Özellikle döşeme harici diğer plastik kısımların açık gri çiğ rengi bana göre çok kötü. Haa! Açık griye siyah plastik olanlar var, onlar yakalanabilir ise bir nebze kabul edebilirim.

Hele hele A sütununda bulunan gri kumaş kaplama(Hepsinde standarttır)çok kötü. Tavan kumaşı ile aynı renk/ton değil ve bu fark gözüme batıyor(du). Tonu bile tutturulamamış.

Onun harici; kişisel tercih meselesi...
    Benim tercihlerim sizi bağlamayacağı gibi, sizinkilerde bizi bağlamaz.

*Acık renk döşemede "KİRLENME PROBLEMİ" olduğu kullanıcısı tarafından beyan edilmiş, daha uzun lafa ihtiyaç da yok.

*Haberdar etmeye hacet yok; birisi sıkıldı zaten ailesine dar geliyor satıp geçecek, diğeri suni deri ve kumaş karışımlı döşeme yaptırmış(Kılıf gibi birşey ve hiç beğenmedim, aracı basit göstermiş)

*Tüm Allure donanımlar Acık grş döşemeye sahip değil Siyah ve Açık gri olarak geliyor.

*Aracın arkası gerçekten dar. Yolcu koltuğu arkası torpidonun içeride olmasından kaynaklı öne gelen durumu ile -bir nebze-
    kurtarıyor ama şöför koltuğu arkası uzun kullanımlarda yolcu için sıkıntılı.

• bjk1903besiktas B kullanıcısına yanıt
    100. Kez dediğim gibi renkler zevkler.Herkes mutlu olduğu sekilde alir

2003 model 2.0 tekna nissan primera idi.Acc xenon yolcu koltuğu altinda subwoofer vs çok hoş arabaydi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Seninki niyeyse ondan

Yeter artik bastım blok.

• quote:

Orijinalden alıntı: rst78

Evet anahtarsız giriş/çalıştırma da müthiş kullanışlı ve alışkanlık yapan bir şey. Bundan sonra olmazsa olmazlarım arasına giren bir donanım. Eller doluyken, meşgulken anahtar arama derdi yok, anahtarı sabah evden çıkarken cebinize atıyorsunuz ve unutuyorsunuz. Bin, in, çalıştır, kapat büyük rahatlık.

308'i sattıktan sonra yeni aracın alım sürecinde 1 hafta kadar eski emektarı kullandım (307), alışana kadar arada kapı kolunu tutup açılsın diye beklediğim oldu saf saf

Anahtarsız giriş ve çalıştırma gerçekten bağımlılık yaratıyor ve büyük rahatlık.

Kör nokta olayı da bana göre çok iyi, hep kullandığım ve sonraki aracımda hayıflanarak aradığım özellik oldu.

• Panthér kullanıcısına yanıt
    ben şahsen birinin aldığı bir şeye araba olsun veya olmasın, hoşuna gitmeyen bir durumu bana anlattığında, bende beğenmesem bile daha çok moral vermek için güzel göründüğünü söylerim veya ona farklı çözüm önerileri sunarım. kesinlikle kendi malımla kıyaslayıp, böyle alacaktık bak ben sana demedim mi hata ettin gibi söylemlere girmem.

EDIT: cep sahiplerinede hiç bir zaman ne forumda olsun ne de çevremdekilere neden cep aldınız o araç alınmaz gibi bir söylemim asla olmadı. mantıklı bir iş yapıldığını iyi bir fiyata iyi bir araç alındığını her zaman söyledim. olay bunların ikinci el piyasasında bitiyor, yani reel olmayan piyasada ve allure ile kıyaslanarak satılmada.

döşeme rengi olayına şöyle karar verebiliriz, buyrun getirin siyah renkli ALLURENİZİ:) 100 kişiye soralım anketi yaparkende gerçekçi olacağız.

Beyaz renk koltuklar siyaha göre daha çabuk kirlenir, ama tozu belli etmez, silindiğinde de kolayca çıkar diye belirteceğiz. kaç tanesi beyazı tercih eder. ya da benim resimlerini koyduğum gibi ekleyin foruma yan yana bakıp karşılaştırılsın.

tabi bunu gerçekten 308 almayı düşünen veya tarafsız kişilere soracağız. cep sahiplerinin yüzde 100ü siyahı seçeceğine şüphemiz yok :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bjk1903besiktas -- 16 Ağustos 2017; 14:35:0 >

• Kaale alip cevap vermeyin su allure sempatizani cep dusmani arkadaşa daha fazla. 308 ana konuda en son ceza aldi motoru soğumuş gelmiş burda soluksuz yardiriyor şimdi.

• ilteris_ kullanıcısına yanıt
    o 5 günlük ceza neden alındı biliyor musun? bazılarının tartışmayı çekemediği, aracının piyasasının ve satılabilirliğinin düşeceğinden korktuğu için şikayet etmelerinden dolayı ben dahil 6-7 cep sahibine daha ceza verildi.

EDIT: senin için üzgünüm ama 308 ana konusunda da ne zaman CEP piyasasının konusu açılsa yeniden devam edeceğim. herkes fikirlerini söylemekte özgürdür, bu fikirlere karşılık verip tartışmakta da herkes özgürdür. öyle oradan küçümseyerek cevap vermeyin demekle olmuyor bu işler. işte o tartışmayı beceremeyen ve bu hususu kaldıramayan bir kaç cep sahibinin şikayeti üzerine 5 günlük ceza hem kendilerine verildi hemde bana.

308 konusunda soğuyan bir durum yok, ne zaman birisi cep araçlar hakkında bilgi almak istese ben olmasam bile başka biri muhakkak açar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bjk1903besiktas -- 16 Ağustos 2017; 14:44:8 >
  • Harcadığın vakite yazık gerçekten :)

• cep sahiplerinin bu olağan dışı karla satma çabasını gördükten sonra, nedense motorum daha da ısınıyor. sizin bu yüksek karlı haksız kazanç etme çabanız yanında benimkisi devede kulak kalır. hem gerekli bir çaba bu bu birilerinin öncülüğü yapması ve az da olsa bu tarz satışlar hakkında alıcıları bilgilendirmesi gerekiyor.
  • neyse görüşler ve fikirler bu şekilde. "ikinci el" cep araç almayı düşünen "tarafsız kişiler" 3 sayfada yer alan tüm mesajları okuyup ona göre kararlarını vereceklerdir. herkes kendi verdiği karardan kendisi sorumludur. ben araçlarınızın ne olduğunu söyledim, bir kaç cep sahibide öyle olmadığını savundu. kendinizde bir araştırma yapıp ne olduğuna karar verip ondan sonra tercihinizi yapabilirsiniz.

tartışma kapanmıştır, bir çok konuyada değinildi daha fazla bulandırmanın lüzumu yok.
  • Şu yukarda ki arkadaşa söyleyin biraz motoru soğusun.

• quote:

Orijinalden alıntı: HümanistAdam

Şu yukarda ki arkadaşa söyleyin biraz motoru soğusun.

Valla motorunu hangi usta yapıp yüklediyse yüksek basınç ve ısıda bile tam performans çalışıyor arkadaş :)

• bir cep sahibinin allure kategorisinde yazdığı ilana bakıp hep beraber gülebiliriz :)

Peugeot 308 1.6 e-HDi Test Sürüşü / F/P dostu

aracın modeli 1,6 blue hdi allure classic edition plus :) üçünü birden bünyesinde barındıran ender ilanlardan. hadi 1,6 ehdi allure classic edition plus yazsa, bir nebze sizin kafanızda deyip anlayabilirdik ancak, blue hdi nereden çıkmış olabilir. sizler bu araçların allure olduğuna ve allure olarak satıldığına kendinizi inandırmışsınız, belkide gerçekten blue hdi bile olabilirler emin değilim.

• quote:

ben şahsen birinin aldığı bir şeye araba olsun veya olmasın, hoşuna gitmeyen bir durumu bana anlattığında, bende beğenmesem bile daha çok moral vermek için güzel göründüğünü söylerim veya ona farklı çözüm önerileri sunarım. kesinlikle kendi malımla kıyaslayıp, böyle alacaktık bak ben sana demedim mi hata ettin gibi söylemlere girmem.

EDIT: cep sahiplerinede hiç bir zaman ne forumda olsun ne de çevremdekilere neden cep aldınız o araç alınmaz gibi bir söylemim asla olmadı. mantıklı bir iş yapıldığını iyi bir fiyata iyi bir araç alındığını her zaman söyledim. olay bunların ikinci el piyasasında bitiyor, yani reel olmayan piyasada ve allure ile kıyaslanarak satılmada.

döşeme rengi olayına şöyle karar verebiliriz, buyrun getirin siyah renkli ALLURENİZİ:) 100 kişiye soralım anketi yaparkende gerçekçi olacağız.

Beyaz renk koltuklar siyaha göre daha çabuk kirlenir, ama tozu belli etmez, silindiğinde de kolayca çıkar diye belirteceğiz. kaç tanesi beyazı tercih eder. ya da benim resimlerini koyduğum gibi ekleyin foruma yan yana bakıp karşılaştırılsın.

tabi bunu gerçekten 308 almayı düşünen veya tarafsız kişilere soracağız. cep sahiplerinin yüzde 100ü siyahı seçeceğine şüphemiz yok :)

O sizin düşünceniz. Tecrübeye dayalı uyarmak, arkadaş/dost işidir.

Olmayan yada iyi durmayan birşeyi sırf arkaşın beğensin diye "onun istediği tarz" da cevaplıyorsan, orada yanlış vardır.
    Çünkü acı söyleyen adam dost'tur, sırf mutlu olsun yada avunsun diye gerçekleri görmemek/göstermemek asıl yanlışı verir.

Tüm koyuyu okumadım, konudaki sıkıntlı durum nedir tam bilemiyorum ama; Döşeme rengine de fazla takılma, bu aracı almış kullanmış birisi olarak gri renk gerçekten çok çiğ ve renk ton seçimi yanlış.

Bu 2'li renk koltuk sunumunda bence en iyisi Golf'üzerindeki döşeme, koyu olan simsiyah değil, açık renk olan da tam ayarında ne açık ne koyu nede renk tonu sıkıntı verici.

konunun 4. sayfasından itibaren sonuna kadar boş zamanınızda okursanız döşeme rengi konusunun kim tarafıdnan ne şekilde ne amaçla açıldığını görebilirsiniz :)

arkadaşınızı uyardığınız mevcu aracın sağlığıyla ya da güvenliğiyle lakalı bir durum değil.

alacağı ya da aldığı araçta atıyorum airbagler problemliyse ya da fazla yakıt tüketimi varsa bu konularda tabiki uyarılabilir. ancak ben sana dedim benim araç gibi alacaktın diye koltukalrının kirlenmesini yüzüne ben asla vurmazdım. olsun arada temizlemeciye verirsin sorun kalmaz bu renklerde güzel duruyor araçta, ya da uygun renkte kılıf takarsın olur biter o da dert mi deyip geçiştirirdim. sonuçta çaresi olmayan bir durum söz konusu değil. bu kumaş silindiğinde çok kolay temizlenebiliyor. beyaz rengi beğenen beyazı alır siyah rengi beğenen siyah rengi alır.

bana göre 308lerin ön konsolunda çok az tuş olduğu için siyah renk aracın içini göstermemektedir. buz beyazının koyu füme ile ahehnki ise çok güzel yakalanmıştır. araca daha ferah daha geniş bir iç mekan görünümü kazandırmıştır.

• quote:

fiyatlar nasıl dizele göre, çok bir fark yok diye biliyorum. bence fazla yakar, verilen bilgiler ve satıcı-kullanıcı yorumları aldatıcı.

1.2 vti ler 50.000 tl civari 1.6 dizeller 75.000 civari hocam arada 1 araba alacak kadar fiyat var ama.

• quote:

konunun 4. sayfasından itibaren sonuna kadar boş zamanınızda okursanız döşeme rengi konusunun kim tarafıdnan ne şekilde ne amaçla açıldığını görebilirsiniz :)

arkadaşınızı uyardığınız mevcu aracın sağlığıyla ya da güvenliğiyle lakalı bir durum değil.

alacağı ya da aldığı araçta atıyorum airbagler problemliyse ya da fazla yakıt tüketimi varsa bu konularda tabiki uyarılabilir. ancak ben sana dedim benim araç gibi alacaktın diye koltukalrının kirlenmesini yüzüne ben asla vurmazdım. olsun arada temizlemeciye verirsin sorun kalmaz bu renklerde güzel duruyor araçta, ya da uygun renkte kılıf takarsın olur biter o da dert mi deyip geçiştirirdim. sonuçta çaresi olmayan bir durum söz konusu değil. bu kumaş silindiğinde çok kolay temizlenebiliyor. beyaz rengi beğenen beyazı alır siyah rengi beğenen siyah rengi alır.

bana göre 308lerin ön konsolunda çok az tuş olduğu için siyah renk aracın içini göstermemektedir. buz beyazının koyu füme ile ahehnki ise çok güzel yakalanmıştır. araca daha ferah daha geniş bir iç mekan görünümü kazandırmıştır.

Kumaş rengi ile bu kadar kafayı bozmaya/kırmaya değmez.
    Takma bu kadar kafana, sıkma kendini...

Yemişim kumaşını! Bu kadar konuşulup uzatılacak iş mi??
    Her mesaja alıntı yapıp uzatıp duruyorsun, saçma ve anlamsız alıntı-cevap durumuna dönüştürmüşsün.

Tecrübeliyim, net ifade edebilirim; İç rengi beyaza yakın olan döşeme ve plastik rengi hiç iyi değil, bu araçta da hiç güzel durmuyor.

Araç sahibi de olduk, siyah da var içi çiğ gri de...
    İkisini de kullandık. Kullanıcı tecrübemiz siyah döşeme ve plastiğin daha iyi ve ağır durduğu, aracı daha iyi gösterdiği yönünde.

Tecrübeye dayalı uyarma da bu açıdan bir görevdir. Uyardığın halde alınıyor ve sonucun da "evet haklıymışsın" denmesinin ve "ben demiştim" cevabının gelmesi nesi yanlış??

Bunu diretmenin manası nedir? Bu üstelemen, sürekli lafları uzatıp sündürmen nedendir?

Boş ver bak sen keyfine, bin gri açık renk arabana ferah ferah(!) gez dolaş.
    Millet siyah alsa ne gri alsa sana ne? Bu saçma sapan inatlaşma ne??

Dostum hadi git az da yeni 308 techno edition fiyat ve donanımına sar rahat bırak bizi. Git pejoya sitem et utanmiyomusinuz active paket araçları ucuza vermeye falan de meşgale bul kendine.

Neyse gulup geciyorum, benim dosemeyle ilgili bir problemim zaten yok dediginiz gibi biniyoruzda. Kafaya takan kim sikan kim. Hala diyorsunuz ki siyah daha kaliteli ikisinide kullandik beyaz alinmaz kullanici yorumudur v.s.

Tercih meselesi oldugunu zaten defalarca soyledik. Isteyen beyaz tercih eder isteyen siyah. Hala neden bu durumla ilgili bana mesaj gonderiyorsunuzki.

Nerden nereye beyazla siyaha donduk :) konu o degil zaten siz fransiz kaldiniz konuya ya da fransizi oynuyorsunuz.

Ayrica istedigin arkadasina istedigin sekilde kaba veya kibarca davrananabilirsin beni ilgilendirmez. Ancak ayni uslupla tanimadigin kisilere bu sekilde davranamazsin. Sirf kendi araci iyi olacak diye beyaz renk iki oturmada bk gibi oluyor gibi soylemlere gerek yok.

Bana ilk yaniti veren sizdiniz hatirlatirim. Resimde gorunen temizlik ve ferahlik karsisinda soyleyecek bir laf bulamayip herkes sizin gibi temiz kullanmiyora getirdiniz olayi. Sadece ben degilmisimki bugun forumda baska biri daha beyaz renkli 308inin temiz oldugundan ve memnun oldugundan bahsetmis. Gerek yok bu tarz yanit vermenize yanit verirsen verdiginiz ualuba neticesinde ayni uslupla yanit alirsiniz.

Tartisma esnasinda sirf kendini hakli cikarabilmek icin ilk okul cocuklari gibi ben arkadasimdan biliyorum benim 5 tane arkadasim var onlar memnun degiller gibi soylemlere gerek yok. Ben size tanimlayamayacaginiz kisilerden ornekler veriyor muyum? Yani siz her tartismanizda uste cikabilmek icin buna benzer ornekler mi veriyorsunuz? Ben sundan biliyorum o oyle degil. Arkadastan duydum. Benim arkadadimda ondan var yaniliyorsunuz.

Kaldiki benimle tartisma ortamina girmeye calistiginiz mevzu basit bir renk konusudur. Kimisi beyazdan hoslanir kimisi siyah. Ben beyazdan hoslaniyorum sizde siyahtan. Beyazdan hoslananin, neden bu renkten hoslandigiyla ilgili dusuncelerine saygi duyarsan, bu rengi severek tercih edenlere camur atmazsan ayni karsiligi ve uslubu alabilirsin. Zaten diger arkadasin uslubuda beyaz renkli allurelere bu sekilde alakasizca birsey bulamayip camur atmaya calisan kisilere bicak gibi gelmistir. Sizin hayali arkadaslar kimdir neredeler forumdan mi? Hayali diyorum cunku kendilerinin yorumlarini biz gormedik duymadik bilmiyoruz. Sayet boyle iki kisi varsa bile tartismaya basliyorsan bu tarz ornek vermek olmaz. Bende size tanimadiginiz bilmediginz gormediginiz 2 degil 20 tane ornek versem nasil olur? Ilkokul cocugu degilsiniz yetiskin insanlarsiniz ona gore davranin ona gore uslup takinin.

• ilteris_ kullanıcısına yanıt
    Bana motorla capak kactigi icin yanit vermeye calisan sizlersiniz acaba kim kimi rahat birakacak.

Ilk mesaji oku bakalim ne demisim. Cep sahipleri tarafiz goruse sahip olamadiklari icin benimle tartisma ortamina girmesin diye acikca belirmisim. Ancak nedense 6 adet cep sahibi hala karsilik veriyor. 2 farkli tarafsiz kiside benimle ayni goruste. 1 farkli tarafsiz kiside sadece renk mevzusuna takilmis ve konuyu bastan takip etmedigi icin fransiz.

Madem benden bu kadar rahatsiz oluyorsun o zaman uslupsuzca yanit verme. beni ve cep hakkinda tarafsiz goruse sahip kisileride rahat birak.

Tekrar soyluyorum birakalimda artik tarafsiz cep almayi dusunen kisiler yorumlarini yapsin.

• 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.