Şimdi Ara

Peugeot 308 1.6 e-HDi Test Sürüşü / F/P dostu (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
149
Cevap
5
Favori
8.253
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ben 2 ay once 2014 model allure + comfort + premium paketli tekno gri renk araci 28binkmde 66bin tlye aldim. O zaman forumda bir cep sahibi bana 8 bin daha cikabiliyorsan cep alabilecegimi soyledi. O zamandan beri gicigim var bu cepcilere. Benim aklimdan zorum yok daha bos olan araca sirf 10-15 bin km daha dusuk diye 8 bin lira daha fazla verecek paramda yok. Hadi yaptik bir hata verdik 75-80e aldik diyelim. Yarin obur gun allah korusun kaza yapsak arac pert olsa hangi sigorta sirketi odeyecek o paralari. Alacak kisi bunlari dusunur, sizin uyanik satis politikalarinizi degil.

O zaman 68 civari olsaydi alabilirdim ama iykide olmamis ve almamisim diyorum. Denon kullananlar, anahtarsiz giris ve calistirmanin rahatligini bilenler neden boyle dusundugumu cok iyi bilir. Bir aracin on ve arkasinda 8 adet hassas sensorler varsa sadece direksiyonu kontrol edebilen bir park asistani cokta gerekli degil. Gecen gun bir araci sollarken az daha carpiyordum frende gec kaldim ancak arac kendisi durumu farkedip fren yapti. Uzun yoldaki adaptif sabitleiciyinin rahatligini bekledigim kadar kullanisli olmasada normal sabitleyiciden cok daha rahat oldugunu soylemeye bile gerek. Geriye tek fark ne kaldi kor nokta o da bazi alurelerde var bazilarinda yok. Benim aracta yok, doluluktan soz ediyorsunuz ama benim yukarida saydigim tum ozelliklerin disinda cep araclarin tek artisi kor nokta uyari sisteminin olmasidir. Bu kor noktayi tabiki park asistani gibi kucumseyemem cogu zaman o da acil frenleme gibi can kurtarir. Ancak tum artilar ve eksiler dikkate alindiginda bana 10bin tl altinda gercek bir allure almak daha mantikli geldi ve tercihimide bu yonde yaptim. Ben sizin 70-74e aldiginiz ve yipratip 1 yil kullandiginiz arabaya 75-90 verecek kadar keriz degilim kimseyide keriz yerine koymayin. Diger arkadasinda dedigi gibi PSA grubu araclarin ikinci elinde asiri bir deger kaybi olur ayni deger kaybi ce ve cep araclar icinde gecerlidir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bjk1903besiktas -- 15 Ağustos 2017; 21:43:11 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• cihanair kullanıcısına yanıt
    Hocam napim değil ne yapayım olacak.Yazım kurallarına dikkat edelim.Polo ile 308 aynı sınıf mı?308 sınıfının en iyi araçlarındandır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Urbanrevolt

Hocam napim değil ne yapayım olacak.Yazım kurallarına dikkat edelim.Polo ile 308 aynı sınıf mı?308 sınıfının en iyi araçlarındandır.

308i polo ile kiyaslayan birinin yazim hatalarina cokta takilmamak gerekir. Golf 7de kullanmis biri olarak soyluyorum en dolu opsiyonlu bir allure 308 fiyatina gore golf 7 comfortline ile kiyaslanabilir. Comfotlineda ne mi var hic bir sey bildigin eski polodaki ozellikler :) ama fiyatina gore bence yilin c segmenti araci golf 7 comfortline :) b segmentinde ise birakalim polo olsun. Iki aracida kullanan biri olarak soyluyorum wv segment c de 308in yanina bile yaklasamaz.

Ruzgar sesi, trim sesi, ses izolasyonu, teknlojik ve guvenlik ozellikleri, malzeme kalitesi gibi bir cok konuda 308 cok cok ondedir.

Golf 7yi kiraladim ve 2 hafta kullandim. Esime dedim alacagimiz aractada start stop olacak isiklarda motor duracak. Bu ne yaa ne o oyle traktor gibi ses cikariyor sarsintili sevmedim hic o olmasin dedi. 308de simdi start stopun kapanip acildigini anlamiyor bile. Calisma ve kapanmalar golf 7den en az 5 kat daha az sarsintisiz ve sessiz calisiyor.

308i birakin polo ile kiyaslamayi golfle kiyaslamak bile sayfalar dolusu tutabilir. O yuzden bir cumle ile sacmalamis kendini ifade edememis birinin yazim hatalarina takilmaya gerek yok. Zaten dogru ve alakali bir sey soylemis olsa o yazim hatasini umursamayacaginizdan da eminim :)

Ayrica o yilin araci mevzularinada cokta aldanmayin. Her arac bir baska platformda yilin araci secilebiliyor. Kullanici yorumlarina bakin su forumda 308 kullanipta sikayetci memnun olmayan biris varmi. Daha once 1 yil kadar astra j kullandim her gun farkli bir seyinden sikayetci oluyorum. Buyrun benim kullanici yorumuma gire c segmentinin baba araclari vw opel peugeot. Peugeotyu uzak ara c segmentinde yilin araci seciyorum. Poloyu ise arkadas alinmasin diye b segmentinde kullanmadigim halde yilin araci sectim gitti :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bjk1903besiktas -- 15 Ağustos 2017; 22:15:47 >

• Bjk1908besiktas isimli arkadaşı lütfen dikkate alip kendinizi yorup cevap vermeyin. Kendisi " allure cep kasko 2014 2015 2016 2017 tsb kaza pert cam tavan dolu euro5 euro6 fiyat zoka " gibi kelimelerden classic edition plus aleyhine rastgele cümle üreten bir bot olup sahip olduğu yapay zeka konusunda zuckerberg ve elon musk a tepki olarak kodlanmıştır.

• quote:

Orijinalden alıntı: ilteris_

Bjk1908besiktas isimli arkadaşı lütfen dikkate alip kendinizi yorup cevap vermeyin. Kendisi " allure cep kasko 2014 2015 2016 2017 tsb kaza pert cam tavan dolu euro5 euro6 fiyat zoka " gibi kelimelerden classic edition plus aleyhine rastgele cümle üreten bir bot olup sahip olduğu yapay zeka konusunda zuckerberg ve elon musk a tepki olarak kodlanmıştır.

Buna cok guldum iste yorumun hosuma gitti. Sende cep araclari savunan clevetbot oluyorsun herhalde. Googleun urwttigi bu bot yapay zeka hatta akilli bir insan oldugunu soylemektedir ancaj google tarafindan sadece eglence olsun diye uretilmistir. Clever gibi eglencelisin ve tipki onin gibi zeki oldugunu saniyorsun hosuma gitti yorumun.

• bjk1903besiktas B kullanıcısına yanıt
    Ayni arabayı 20 bin ucuza alarak degerinde almis oluyorsam allure alanlar o zaman değerinden 20bin fazla vermiş oluyor o zaman.

Mevcut piyasada bütün arabalar zaten ederinin üzerinde.Sunduklariyla fiyatinin çok uygun olması sebebiyle kapis kapış satildilar zaten.

Ayni arabaya sirf peugeot turkiye nin isim değişikliği sebebiyle tu kaka muamelesi yapıp daha eski daha çok kullanılmış allure alan adama laf eden yok zaten.

Cep araçları alma asamasinda araştıran arkadaslar bilir, cep güçlendirilmiş klimaya, bozuk yollar için uygun süspansiyona, 2 kez oturuldugunda iğrenç renk almayan siyah iç döşemeye sahiptir.Hicbir Cep sahibi de çıkıp Allure almayın cep alin demedi.

Ortalığı bulandirmaya çalışan sizsiniz

• Neyseki bu baslikta cep sahibi olmayan tarafsiz biri dogru bir yorum yapabildi. O halde ne diyoruz makinanin ve yapay zekanin fendi cep sahibi clever cepi yendi.

• quote:

Orijinalden alıntı: bjk1903besiktas

30bin kmyi aşmamış 2014-2015 model comfort+premium paketli allureler 65-75 bandında alınabilirken.

alıcı kişi neden kasko değeri 72bin olan ve daha boş olan bir aracı 80bin üzeri ödeme yapsın.

2014 model allurelerin kasko değeri 74bin
    2015 model allurelerin kasko değeri 85bin
    2016 model ceplerin kasko değeri 72bin

Bir sürü boş tartışma olmuş, benim aracım CEP kasko değeri 92.000 lira gözüküyor nasıl olacak ? Üstelik kasko yaptırırken ilk hasar için, prim bozulmaması için ekstra para ödedim.

2. el Honda Civic'in kasko değeri ne kadar ? Ne kadara satılıyor ? Yahu adamlar 2010 model Corolla gibi araçlara 60.000 lira yazıyor. Bu araçların kasko değeri 60.000 TL mi ? Şimdi ufak bir araştırma yaparım sana kasko değeri ve satış rakamları arasında uçurum olan onlarca araç dökerim.

Burada neyin ispatı, derdi içerisinde düşmüşsünüz anlayamadım. CEP sahipleri araçlarını boş 2. el Polo'ların 50.000 olduğu piyasada 55.000 liraya mı satsın ? Geçen bir Mercedes C250 ile görüştüm. Alma niyetim yok piyasa yoklaması yapıyorum. Adam 75.000 lira verdi arabaya. Ne diyeyim şimdi adama ? Benim araba o kadar etmez mi diyeyim ?

• ilteris_ kullanıcısına yanıt
    Bak otomatik yanit sistemi mantigiyla calisan yunus88den ayni iceriklere sahip bot gibi bir karsilik daha gelmis. Yani cleverla konusmak ne kadar zorsa bir cep sahibine olayi anlatmakta o kadar zor. Şu galaksinin koruyuculari filmindeki tahta parcasiyla farenin verdigi mucadeleyi vermekteyim su anda.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bjk1903besiktas -- 15 Ağustos 2017; 22:33:1 >
  • Ah ah gicigi varmis mevzu anlaşıldı.Benimde aklımdan zorum yoktu sadece 6 bin fazla vererek ayni arabanın 0km olanini aldım.Varsın denon olmasın kralını yaptırırım .Manuel arabada adaptif cc de gereksiz.

• quote:

Orijinalden alıntı: yunus88

Ah ah gicigi varmis mevzu anlaşıldı.Benimde aklımdan zorum yoktu sadece 6 bin fazla vererek ayni arabanın 0km olanini aldım.Varsın denon olmasın kralını yaptırırım .Manuel arabada adaptif cc de gereksiz.

Yunuscum biz sifir piyadasindan dehil ikinci el piyadasindan konudmuyor muyduk. Sen aklindan zorun olmadigi icin ayni araca 20bin vermedin sifirinda. Ikinci elini alacak kisininde aklindan zoru yok.

Dedi ve policesini oksamaya gitti

• Bak o kisma katiliyorum iki kez oturmada igrenc renk alan dosemeler konusunda haklisin. Ancak hepsi beyaz degil o tercih meselesi siyah renge sahip allurrlerde mevcut.

Bu islerle ugrasacaginiza bence aracinizdan keyif almaya bakın.Çok güzel araclarimiz var .Kazasız surusler iyi aksamlar

• quote:

Orijinalden alıntı: Gorod

quote:

Orijinalden alıntı: bjk1903besiktas

30bin kmyi aşmamış 2014-2015 model comfort+premium paketli allureler 65-75 bandında alınabilirken.

alıcı kişi neden kasko değeri 72bin olan ve daha boş olan bir aracı 80bin üzeri ödeme yapsın.

2014 model allurelerin kasko değeri 74bin
    2015 model allurelerin kasko değeri 85bin
    2016 model ceplerin kasko değeri 72bin

Bir sürü boş tartışma olmuş, benim aracım CEP kasko değeri 92.000 lira gözüküyor nasıl olacak ? Üstelik kasko yaptırırken ilk hasar için, prim bozulmaması için ekstra para ödedim.

2. el Honda Civic'in kasko değeri ne kadar ? Ne kadara satılıyor ? Yahu adamlar 2010 model Corolla gibi araçlara 60.000 lira yazıyor. Bu araçların kasko değeri 60.000 TL mi ? Şimdi ufak bir araştırma yaparım sana kasko değeri ve satış rakamları arasında uçurum olan onlarca araç dökerim.

Burada neyin ispatı, derdi içerisinde düşmüşsünüz anlayamadım. CEP sahipleri araçlarını boş 2. el Polo'ların 50.000 olduğu piyasada 55.000 liraya mı satsın ? Geçen bir Mercedes C250 ile görüştüm. Alma niyetim yok piyasa yoklaması yapıyorum. Adam 75.000 lira verdi arabaya. Ne diyeyim şimdi adama ? Benim araba o kadar etmez mi diyeyim ?

Evet bunu soyledikten soyledikten sonra bir cep sahibinin listeyi dokmesi gerekiyor.

Herhangi bir arac belirle. Model yili markasi modeli yakit turu v.s belli olsun. Sonra bu aracin sahibindendeki ortalama fiyatini al sonra tsbnin yayinladigi degerle karsilastir. Ondan sonra galaksinin koruyuculari filmindeki tahtadan feyz al. Ben o sevimli nesneye cep araclarin tsb deger listesinden yuzde 20-25 daha fazla olamayacagini anlatmistim ama size anlatamam.

• quote:

Orijinalden alıntı: yunus88

Bu islerle ugrasacaginiza bence aracinizdan keyif almaya bakın.Çok güzel araclarimiz var .Kazasız surusler iyi aksamlar

Ben ugrasmiyorum aslinda. Basit bir aciklama yapiyorum bu cep sahiplerinin zoruna gidiyor ve tartismanin arkasi geliyor. Tabiki araclarimiz keyifli ve guzel sizede kazasiz belasiz surusler.

• Doseme konusunda hafta sonunu bekleyin. Genel 308 konusunda paylasiyorum. Siradisi kir tutmayan aracin konsol rengiyle birebir uyumlu cift renk acik gri deri, siyah tay tuyu doseme yaptiriyorum. Fotograflari gordukten sonra karanlik cep mi ferah kirlenmeyen alluremi tekrar gorusebiliriz :)

Oto koltugu giydirmede koca uluslararasi ticaret yapan buyuk bir firmayi araca uygun renkte calisma yapma konusunda ilk defa ikna edebilmis bir yapay zeka ile kapisiyorsunuz. Ilteris daha cok ekmek yemen lazim.

Ayrica yine genel 308 konusunda garantisi biten aracin 1800 lira tutan parcalarinin tekrardan nasil garanti destekten yararlanilabilecegini ve parcalarin yuzde 99a varan indirimle nasil 48liraya degistirilebileceginden de bahsetmistim.

Bunlari soyledigimde belki buyuk gonullu gibi gorunebilirim ancak kiminle dans ettiginizi bilin. Bir gorusu savunuyorsam o konuda sonuna kadar hakliyimdir. Haksizsamda ve tarafsiz goruse sahip degilsemde her zaman susmasini bilirim. Cep araclarin piyasa degeri hakkinda soylediklerimi degerlendirecek ve karar verecek kisilerde cep sahipleri degildir. Tarafsiz goruse sahip cep almayi dusunen cep alicilardir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bjk1903besiktas -- 15 Ağustos 2017; 23:33:32 >

• quote:

Orijinalden alıntı: pegasus00

quote:

Orijinalden alıntı: rst78

Bende de 2014 Allure mevcuttu, lansman rengi Tekno Gri. Geçtiğimiz hafta 101.400 km'de sattım.

Testteki araca ilave olarak :

Anahtarsız Giriş & Çalıştırma,
    8+1 Denon ses sistemi (her seferinde iyi ki almışım dedirten opsiyon, maalesef 2015+ modellerde kaldırdılar),
    Adaptif Cruise Control,
    Takip mesafesi ve çarpışma uyarısı, çarpışma engelleyici otomatik fren,
    Navigasyon,
    Kadranlar arasında da çok fonksiyonlu renkli grafikli ekran mevcuttu.

Bu kombinasyonla iki yıl çok severek, keyif alarak bindik.

Hocam ben de bu aracı 307 gibi uzun süre kullanırsınız diye düşünmüştüm.

Bi aksilik mi oldu?

Yok hocam bir aksilik olmadı, dediğim gibi aracı da çok seviyorduk. Segment yükseltelim dedik, bir vesile ile bir fırsat oluştu diyelim. Yoksa 308'den yana bir şikayetimiz ya da olumsuz görüşümüz yoktu.

• Bir de maaşallah abartmayı ne seviyoruz.

Açık döşeme iki kere oturunca iğrenç oluyormuş

2 yılda 71bin km yol yaptım açık renk döşeme araçla, iğrenç renk alan bir yer görmedim. Yaptığım tek şey yılda 1-2 defa koltukları temizletmek ve koruma attırmak, çok bir para değil 200-250 TL. 308 iç hacim olarak zaten ölesiye kompakt, bir de siyah döşemelerle iyice boğuluyor iç mekan. Bu arabanın hakkı açık renk döşeme, segment atlıyor araç resmen.

ACC ve otomatik çarpışma freni küçümsenmiş gerek yok denmiş, kullandıktan sonra verdiği rahatlık ve güveni bilmeyince normal derim...

Kralı yaptırılır denilerek Denon küçümsenmiş, aracı kullandığım 2 yıl boyunca diğer tüm özellikler bir yana defalarca "iyi ki tercih etmişim" dedirten opsiyondur. Buyurun kapı döşemelerinizi söktürün, elektrik tesisatınızı bozdurun da yaptırın o zaman. O opsiyonu kaldırmaları büyük hata oldu yeni model yıllarında. E serisinden daha kuvvetli ve iyi ses veriyor (radyo dışındaki kaynaklarda), bunu da belirteyim, Denon opsiyonu sahipleri kıymetini bilsin :)

Herkese keyifli sürüşler, güzel arabadır 308.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rst78 -- 16 Ağustos 2017; 13:15:33 >

• rst78 kullanıcısına yanıt
    Siyah-Açık Gri konsol aracın havasını değiştiriyor. Bu konuda katılıyorum, ancak döşeme kumaşı gerçekten sorunlu, çok çabuk kirleniyor, hele bir de ufak çocuğunuz varsa binilecek gibi değil. Tabi detaylı temizliğe verince yeni gibi çıkartıyorlar o da ayrı mesele.

Acil durumda frenleme 2 hafta önce beni kazadan kurtardı, yine daha önce ışıklarda dalmışım araç boşta gidiyor öndeki araca vuracak dııııt diye uzun sesör sesi ve kendi kendine fren. Bunlar hep aracı ve sizi koruyan özellikler. Küçümsenmesi bencede garip.

Adaptif hız sabitleyici ise stabil çalışmıyor, ama gereksiz mi, olmasa da olur mu kesinlikle hayır. Öndeki araç ani fren yapar ve hızlı yavaşlarsa mesafe daralıyor ve sabitleyici devre dışı bırakıp sizin müdale etmenizi söylüyor. araç 10-30 km/s yavaşlamalarda otomatik olarak hız sabitleyiciyi bozmadan azaltıp arttırabiliyor. Bu da uzun yolda hız sabitleyicisinin rahatlığını ve konforunu ikiye katlıyor.

Denona gelecek olursam, normalde müziğin sesini açayım arabayla dolaşayım gibi durumlarım yoktur ama, gerçeğe yakın ses kalitesiyle bu ses sistemi aracın hakkını fazlasıyla vermektedir. Telefonun ekranından film açıp bluetooth ile bağladığımızda aracın ortamında sinema havasını, digiturkplayden maçları açtığımızda stadyum ortamını oluşturmaktadır. Araçta ölü bir ses sistemi olmaktansa böyle bir ses deneyimi olması harika bir şey. Sonradan takılan 1000 liralık ses sistemlerinide gördüm, yüksek seslerde kulağınızı rahatsız etmektedir. Ancak denonda böyle bir durum söz konusu değil, en yüksek seslerde bile kalitede hiç bir bozulma olmuyor ve ses kulak zarınızı zorlamıyor. allure 308'lerde bmw harman kordonla bile yarışabilecek bir ses deneyimi bulunmaktadır. arkadaş garip bir şekilde bu opsiyonuda küçümsemiş :)

Neyse daha bitmedi, gelelim anahtarsız giriş ve çalıştırma özelliğine. Kullanmayanlar çok gereksiz gibi görebilir bu özelliği, ancak alıştıktan sonra anahtar hayatınızdan çıkar ve kapıları açarkende dahil kullanmak istemezsiniz. Geçen gün 2 elimde dolu, kapıları kapatmak için dizimle ufak bir dokunş ve kapılar kitlendi. anahtarı çıkart, düğmeye bas, anahtarı kontağa tak, çevir bunlar zor geliyor artık bana. kapıya elimi uzattığım anda kapılar açılıyor, düğmeye bastığım anda araba çalışıyor.

Neyse daha sayıyorum bu özelliklerin hepsini ben 10bin lira daha fazla ödemeden aldım.

CEP araçlarda 220v priz ve navigasyon var mı? sanırım yok, çok gerekli mi, bence değil, ama olmasınında zararı yok.

Gelelim CEP aracın artılarına, park asistanı ve kör nokta uyarı sistemi. park asistanını sadece navigasyon gibi görüyorum. tıpkı navigasyon gibi artist bir özellik olmasada olur. gaz, fren, debriyaj neredeyse tüm kontroller sizde, sadece sizi park sensörü gibi görsel olarak uyarıyor ve direksiyon hareketlerini eline almaktan başka hiç bir ayrıcalığı yok. bu nasıl otamatik park, tüm kontrol sizde, geriye tak, öne tak, frene bas, boşa al, debriyaja basmayı unutma, arada gazada bas. oldu canım hepsini ben yapıyorum sen ne yapacaksın, bende açıyı ayarlayıp direksiyonu çevireceği. bırak kardeşim çekil şurdan öyle açı ayarlanmaz, ben ayarlarım açıyı deyip en son pes edersin bu sistemden. opsiyonlu allure araçların navigasyonunda da aynı durum söz konusu, bu ne kardeşim böyle harita, böyle menü, böyle adres girmemi olur, onu ayarlayana kadar ben adresi zaten arayarak kendim bulurum, gerek yok diyip kullanmazsınız, unutursunuz o özelliği.

CEP araçların bir diğer artısı ise kör nokta uyarı sistemdiri. bu da 2014-2015 model bazı opsiyonlu allurelerde mevcut. tek mükemmel olan özelliği budur. kimse kusura bakmasın sadece kör nokta uyarı sistemi özelliği için, başlarda çokta önemsemediğim denondan bile vazgeçemem.

ortak opsiyon özellikleri nedir, sanırım sadece cam tavan.

TÜMÜNÜ AÇIKALDIKTAN SONRA OLAYA BENİM AÇIMDAN BAKIN

2 ay önce 308leri araştırıyordum. 66bin tlye yukarıda saydığım tüm özelliklere sahip 2014 model 28bin kmde bir araç satın aldım.

O zaman 2016 model ceplerin en uygunu 75 civarındaydı kmleri ise 10-15bin civarında. yani arada bu kadar özellik farkı var ve 11 bin lira daha pahalı. 10-15bin km için değer mi? kaldıki bu araçların alış fiyatıda belli, ben enayimiyim, senin 70-74e alıp, 1 yıl yıprattığın arabaya, sıfır fiyatından daha fazla para bayılayacağım. hadi onuda geçtik hata yapıp bayıldık diyelim, allah korusun kaza yapsak, araç pert olsa, ya da hasar alsa, ödediğimiz 75-80 bin lirayı hangi sigorta şirketi verecek. sigorta şirketleri sahibinden.comdaki araç fiyatlarına bakarak aracın piyasasını belirlemiyor. kaldıki bazı arkadaşlar poliçe okşamaktan, fazla ödeme yapınca fazla tutar alınabileceğinden falan söz etmiş. ben neden boşu boşuna her yıl fazla tutarda ödeme yapayım. buyur 2014 model allurenin kasko değeri 74bin, araç pert olursa kaskodan 65-70 civarı alabilen şanslıdır. cep araç içinde aynı durum geçerli. sizler sıfır aldığınız için verdiğiniz paraları alırsınız, ancak ikinci elini 75-80e alan biri aracı pert olduğunda şayet içinden sağ çıkabilrise 10-15bin lira zararı olur. bundan dolayı kimse bu araçlara 10-15bin lira fazla para bayılmak istemez.

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.