Şimdi Ara

Peugeot 308 Allure Sport Kullanıcıları (13. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
485
Cevap
14
Favori
50.969
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Teşekkürler. 7 bin km de performanslı kullanımınız oldu mu 500-600 km boyunca ve yağ eksiltme var mı?
    Bir de dsg ile eat 8 arasındaki dikkat çeken farklar nedir size göre?
  • Ben 1.6 dizelden benzinliye dizel sesi yüzünden geçtim

aracı içinde inanın sorun yoktu ama araç çalışır vaziyette dururken dışarıda duyulan o ses bana 1 litre benzin daha az yakacağım diye değermi dedirtti iyikide dedirtmiş bir daha dizel arac almam imkanlarım olduğu sürece

1.2 litre benzinlide araç içine gelen motor sesi Okan’dan hoşki bir hırıltı var yani burda açıklayamam ama binipte bu sesi sevmeyecek kullanıcı olabileceğini sanmıyorum alıp kullananlar buyursun yazsın onun dışında 120 km hıza kadar inanın tüm emsallerinden konforludur yol sesi rüzgar sesi yol tutuş konfor buyurun alıp kullananlar yazsın 70k fazla verip golf alacaksam aşırı bir fark isterim 40k fazla fark verip Honda alacaksamda öyle ama şimdi kızmasın arkadaşlar ama bu araç her ikisindende iyi bu benim şahsi fikrim tüm beklentilerimi fazlasıyla karşılıyor alan tüm arkadaşlarında karşılayacaktır, aralarında bazılarında sorunlar olacak onlar isyan edecek tabii ne biliym yağ kaçıran yada buji sorunu olan olacaktır onlarda tabi pejoya küfür edecekler her yerde kötüleyeceklerdir en doğalda hakları ama ben sorun yaşamayan arkadaşların burada belirli bir süre sonra izlenimlerini yazmasını beklerim yazdıklarımla çelişen bir durum varmı görmek istiyorum.

• xdmr X kullanıcısına yanıt
    Araç geldiğinde periyodik olarak bilgilendirme ve görüşlerimi paylaşacağım
  • alluresport A kullanıcısına yanıt

Yaklaşık 18bin km kullandım ama bunun ne kadarı performanslı ne kadarı

normal bilemem eat8 kullanmadım aracım eat6 idi mükemmel bir şansımandı üzerine tanımam tek olur tabi bu fiyat araçların aralığından bahsediyorum tartışmam bile golfde kullandım ben 308 tercih ederim golfün tipi hoşuma gitmiyor kibrit kutusu gibi geliyor bana 350 K bir araba daha yakışıklı olmalı bence ama Buda göreceli tabii DGS güzel bir şanzıman ama ülkedeki arızaların hepsi kullanıcı hatası yoksa şamzımanda hiç sorun yok bizim millet atıyo drive a gideceği yere kadar aynı viteste gidiyo dsg de 50 binde patlıyor tabii golf ile 308 arasında tercih yaparken aradaki neredeyse 70k çık fiyat farkında 308 in hanesine yazın karşılaştırmayı öyle yapın lütfen

• turkeril kullanıcısına yanıt

1.2 motoru tavsiye ederim kesinlikle

ve bu aracın boşunu almam kesinlikle tabii param varsa yani şöyle diyeyim

ben led far yoksa bence o arabada hiç bişey yoktur diye düşünürüm

şimdi style midir nedir bir paket var araçta herşey var 230k ama led yok

ben olsam gerekirse 40k kredi çekerim ledlisini alırım eğer 308 alacaksanız lütfen dolusunu alın ledli olsun imkanlarınızı zorlayın sigarayı bırakın dışarıda az yemeğe çıkın borç alın ama ledli alın çünkü bir süre sonra arayacaksınız ve gün geçtikçe sahip alabilmek zorlaşıyor

• quote:

Orijinalden alıntı: alluresport

Teşekkürler. 7 bin km de performanslı kullanımınız oldu mu 500-600 km boyunca ve yağ eksiltme var mı?
    Bir de dsg ile eat 8 arasındaki dikkat çeken farklar nedir size göre?

Uzun yol hiç yapmadım. Malum pandemiden dolayı bir yerlere çıkamıyorsunuz. Ama yağ eksiltme durumu hiç olmadı. Golf 1.4 TSI 125 Hp’ de vardı mesela.

Dsg bence çok iyi bir şanzıman. EAT8’ den daha hızlı. Arıza yapmadığı müddetçe ki bende hiç yapmadı, en iyi şanzımanlardan biri. Keşke EAT8 yerine Dsg olsaydı diyebilirim. Bu EAT8’ in kötü olduğu anlamına gelmiyor. Tam otomatikler arasında referans gösterilecek bir şanzıman. Sağlamlığı ise çabası. Ama hız ve keyif konusunda Dsg gibi değil.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • xdmr X kullanıcısına yanıt
    Hocam naptın sen ya! Gruba sırf aracı kötülemeye gelen 1-2 arkadaş var şimdi onlar odalarına kapanıp hıçkırıklar içinde gözyaşlarını mendille siliyorlardır.Lütfen bu kadar acımasız olma.En azından onların gönüllerini almak için buji kırması yaşadım, triger koptu motor yatak sardı falan deseydin de arkadaşları bu kadar üzmeseydin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kancello -- 13 Aralık 2020; 14:52:23 >
  • kancello K kullanıcısına yanıt

😂valla sadece dediğim gibi 1.6 dizelde bu sorunu yaşadım onuda satarken farkettim onun dışında hiç bir aracımın servis ışığı yanmadı tabii çok uzun yıllar kullanmadım ama 1 senede bir araç için yorum yazılabilecek süre bence bide şu var şu araç şöyle bu araç böyle diye yazıyoruz doğru olanı gerçeği yazarsak burada araç almak isteyen arkadaşlara referans olur bunlar için çok emekler harcanıyo düşünce ne pejo nede başka bir marka seni arayıp sormaz ama birbirimize tecrübelerimizi doğru aktarırsak daha faydalı alış verişler yapabiliriz yoksa benim aracım 308 diye en iyi araba 308 dersek olmaz somut konuşmamız lazım en önemli parametre fiyat çünkü bunun sonu yok 1 milyonada araba var

şimdi benim 250-260 param var söyleyin hadi bana hangi aracı alayım ? En iyi alabileceğim araç 308 dir.

ama 400-500k param var o zaman daha iyi arabaya binebilirim ama bu fiyata en iyisi bu☺️

• Bu soruları şundan soruyorunm.2015 1.2 tsi dsg sahibiyim. Hayat pahalılaştığından, arabayı 308 allure sport ile sıfırlamak zorunda kaldım. C SEGMENTİ bir araca 300 bin tl üzeri vermeye içim elvermedi.
    Golf den memnunum genel olarak. Ancak ben uzun yolda hep tam gaz giderim. Ve istisnasız her yolsonu çubuğu çektiğimde yağ eksilmiş olur. Dsg de problem yok. Biraz benim bilinçli kullanımım ile de alakalı olabilir. Golf rüzgarvsesi alır 110 dan sonra. Arkalar torsiyon 1.2 de. Genel olarak konforlu ama virajlarda yan yatma (esneme) var ve kayma sınırı çok istediğim noktada değil. 308 geyik testinde golften daha iyi. Şimdi diyeceksiniz birader 1.2 golfle yan yatsan ne olur, kaysan ne olur 😆. Ama ben arabayı uzun yolda çok zorlarım. Ve keyif vermezse üzülürüm.
  • 207m kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler

İşte zorlama fazla yan yatırma yoldan keyif al 5 dakika geç git sağ Salim git gençken hepimizin oluyo bu işleri ama anlık bir hatada tüm emekler değerli zamanlar hatta hayatlar kaybedilebiliyor bu arabayı bir ulaşım aracı olarak normal kullanımla her gün aynı keyfi alarak uzunca yıllar kullanırsın ama ben 160 la makasa gircem 170 le viraja gircem dersen zaten onun için gti var al onu bak gör neler yapıyo makine ön koltuktan arka koltuğa atlayanı gördü bu gözler

Hocam ben 1 sene 1.2 tsi dsg golf mk7 kullandım ayrıca 1.5 sene de 1.2 tsi dsg mk3 leon kullandım.

1.2 allure sportum henüz gelmedi ama 1.6 bluehdi 308 2 sene kullandım.Size şöyle söyleyeyim kısaca: Leon ile 308 i kıyaslamam bile.Leon 10 disiplinden 9 unda geride.Sadece arka diz mesafesi ve sürüş pozisyonu ve ses sistemi daha iyiydi.Geri kalan tüm disiplinlerde 308 bariz daha iyi geldi şahsi fikrim.

Golf ile 308 kıyasında da dediğiniz gibi kalite anlamında yakın araçlar.Golfün bariz daha iyi olduğu bir konu bence yok.Hatta ben aynı fiyatta dahi 308 diyorum.Özellikle golfün iç mekanı kaliteli olsa da çok sıkıcı ve demode geliyor bana.Hele hele multimedya ekranının konumu bana ciddi anlamda eski nesil araçları çağrıştırmakta.Bu demek değildir ki golf kötü bir araç.Hayır elbette değil.Fakat benim değerlendirmeme göre kafa kafaya araçlar.Fakat fiyatlara bakınca aynı donanımda araçlar için arada 100.000₺ civarı saçma bir fark bulunuyor.

Karşılaştırma olarak merak ettiğiniz bir şey varsa yanıtlayabilirim.

• quote:

Orijinalden alıntı: kancello

Hocam naptın sen ya! Gruba sırf aracı kötülemeye gelen 1-2 arkadaş var şimdi onlar odalarına kapanıp hıçkırıklar içinde gözyaşlarını mendille siliyorlardır.Lütfen bu kadar acımasız olma.En azından onların gönüllerini almak için buji kırması yaşadım, triger koptu motor yatak sardı falan deseydin de arkadaşları bu kadar üzmeseydin.

Terbiyesizlik yapma sana ilk konu başında hayırlı olsun dedik haddini aşma al arabanı bin git 

• defiant82 kullanıcısına yanıt
    Ne oldu niye üstüne alındın ki?Yoksa gruba 308 kötülemeye gelen tanımıma uyan kişi sen misin?Utanmadan kabul de ediyor rahatlığa bak.

Haddini aşma ne demek sen kimsin bana haddimi bildireceksin?
  • Aynen önemli eksilerden birini yazmamışım onuda belirteyim arkadaşlara tercih yaparken dikkate alsınlar
    Benim 308 de olmasını istediğim 2 şey olabilirdi
    Birincisi koltuk yükseklik ayarı yukarıda bazıları yüksek kullanımı seviyor ama gömülerek kullanımı olsun isterdim koltuğun biraz daha aşşağıya alınabiliyor olması gerekiyordu
    İkinciside sürücünün arkasındaki diz mesafesi yetersiz bu ikisini sorun etmiyorsanız alın arabayı gerisi ortalamada ve üzerindedir emin olun.

• kancello K kullanıcısına yanıt
    Trim sesi, ön takımdan ses, rüzgar sesi, iç mekan malzemelerinde erken deformasyon gibi şeyler oldu mu?
    Trim sesi sıfır hocam.Az, biraz değil sıfır.Bu konuda Leonda çok dertliydim mesela.Araç kötü yollarda senfoni çalıyordu resmen.

Golf te trim sesi konusunda problemsizdi.

Malzemelerle ilgili deformasyon problemi de yaşamadım.Araçla ilgili hiç problem yaşamadım aslında 2 sene 22000 km kullanımımda.
  • Terim sesi olmadı iç mekanda hiç bir sorun çıkmadı yol sesi dediğim gibi emsallerinden iyi

tabii araca bakacaksınız araca bakarsanız araç sizi taşır bakmazsanız siz aracı taşırsınız titiz kullanıcılar için ben öyleydim aracımın içi sıfır gibiydi

hatta 1.6 yağ eksilten aracımı satarken çoksa niyetli değildim aracı alacak arkadaş görmek istedi hanımıyla birlikte gördü tam bir hafta mesaj attı ben sürekli erteleme ye çalıştım en sonunda satmam gerekti ve ekspertizde yağ akıttığını farkettiğimiz halde aracı aldı gitti okadar temizdi yani yakıtı öpetten aldım başka marka koymadım araca her 2 haftada bir yıkattım çocukta olmayınca iç mekan aldığım gibi verdim arkadaşa

teker teker yazmayayım eğer 250 K verip bugünün şartlarında bu aracı alabiliyorsanız alın

300k olsaydı bugün bu araba aynı fikirde olmayabilirdim farklı tercihler yapılabilirdi

yarın ülke ekonomisinde bir silkelenme bir sorun daha olsa bu araç 300k olacak ama diğerleride aynı oranda yükselecek biri yükselirken diğeri yerinde saymıyor

• Arkadaş 2 gün önve leon 1.5 tsi yı bakıma götürdü, ilk bakım, 1.517 TL. peugeot da standart bakım nedir acaba?
  • 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.