Şimdi Ara

Peugeot 308 Otomatik

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
0
Favori
658
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Otomatik arabalar konusunda pek bilgi sahibi degilim 2008 model otomatik dizel peugeot 308 almak üzereyim. Anladıgım kadarıyla model yılı arasında yakıt şanzıman gibi farklılıklar olabiliyor..Arabayı tanıyanlardan iyisiyle kötüsüyle bahsetmelerini rica ediyorum.Cevaplar için şimdiden teşekkürler.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Aynı aracın manuelini bir sene kadar kullandım. Aynı şanzımana sahip başka bir 308'i ise 2000 km kadar kullandım. Öncelikle konu hakkındaki uzun araştırma yazısına burdan ulaşabilirsiniz:

https://forum.donanimhaber.com/2008-model-peugeot-308-uzun-donem-testi-beklenen-inceleme--97229077#97229077

Bu da sportium'u teslim aldığımda yazdığım yazı:

https://forum.donanimhaber.com/2013-peugeot-308-sportium-inceleme-yazisi--120263525#120263525

Bunları okuduktan sonra aklınızda soru işareti kalırsa alıntı yapıp yazabilirsiniz.

• quote:

Orijinalden alıntı: Aytürk

Aynı aracın manuelini bir sene kadar kullandım. Aynı şanzımana sahip başka bir 308'i ise 2000 km kadar kullandım. Öncelikle konu hakkındaki uzun araştırma yazısına burdan ulaşabilirsiniz:

https://forum.donanimhaber.com/2008-model-peugeot-308-uzun-donem-testi-beklenen-inceleme--97229077#97229077

https://forum.donanimhaber.com/2013-peugeot-308-sportium-inceleme-yazisi--120263525#120263525

Bunları okuduktan sonra aklınızda soru işareti kalırsa alıntı yapıp yazabilirsiniz.

Hocam 2 yazınızıda hiç sıkılmadan tekrar tekrar okudum. Öncelikle çok başarılı ince düşünülerek ve açıklayı olmuş elinize kolunuza sağlık. Fakat aklıma takılan bir kaç şey var.

1- Öncelikle ilk yazinizda manuelin yakıt tüketiminden bahsetmişsiniz sizce otomatik de aynımıdır ?

2- Akrabanız icin aldiginiz otomatik vites aracın 2013 model olması ve benim aracın 2008 model olması şanzımanda motorda yol tutuşunda farklılıklar gösterir mi ?

3- Tamamen şahsi bir soru olacak ama 40 bin liraya hasar kayitsiz 120 binde boya degisen yok sizce de ideal mi ?

• quote:

Orijinalden alıntı: cankaygili

quote:

Orijinalden alıntı: Aytürk

Aynı aracın manuelini bir sene kadar kullandım. Aynı şanzımana sahip başka bir 308'i ise 2000 km kadar kullandım. Öncelikle konu hakkındaki uzun araştırma yazısına burdan ulaşabilirsiniz:

Hocam 2 yazınızıda hiç sıkılmadan tekrar tekrar okudum. Öncelikle çok başarılı ince düşünülerek ve açıklayı olmuş elinize kolunuza sağlık. Fakat aklıma takılan bir kaç şey var.

1- Öncelikle ilk yazinizda manuelin yakıt tüketiminden bahsetmişsiniz sizce otomatik de aynımıdır ?

2- Akrabanız icin aldiginiz otomatik vites aracın 2013 model olması ve benim aracın 2008 model olması şanzımanda motorda yol tutuşunda farklılıklar gösterir mi ?

3- Tamamen şahsi bir soru olacak ama 40 bin liraya hasar kayitsiz 120 binde boya degisen yok sizce de ideal mi ?

Övgünüz için teşekkür ederim . Cevaplara geleyim:

1) Otomatik ile şehirler arası 5.2-5.5 civarı yakarsınız. Şehir içi ilden ile çok değişen bir kavram olduğu için yorum yapmam yanlış olur.

2) Makyajlı kasayla birlikte muhakkak belli iyileştirmeler yapılmıştır. Makyajsız kasanın otomatiğinin de 6 ileri olduğunu hatırlıyorum, aynı şanzıman kullanılıyor. Motorda ise makyajsız kasa Euro4, makyajlı kasa Euro 5 motora sahip. Emisyon değeri Euro 5'te daha düşük, daha az yakıyor.

3)45-46'ya boyasız ve <80.000 km olanları satılıyor. Alacaksanız çok aceleci olmayın. Gözünüze kestirin ve pusuya yatın. Baktınız indirim olmuyor, teklifinizi sunun.

• Dizel 308'lerde yarı otomatik şanzıman kullanılıyor. Kullanıcıların bilhassa şehiriçi sürüşlerde hoşnut olmadığı bir şanzıman tipidir. Ben de araç seçimi esnasında yarı otomatikler tam otomatiklerden az yaktığı halde sırf kullanımındaki nispeten konforsuzluktan dolayı tam otomatik şanzımana yöneldim.
  • cankaygili C kullanıcısına yanıt
    2010 öncesi araçların bazılarında motor yağ keçesi sorunu var, yağ kaçağı olursa 180 binde yapacağınız ağır bakımı 120 bin civarı yapıyorsunuz. Bu bakım yapılmış ya da 2010 ve sonrası araçlara bakmanızı tavsiye ederim, bunun haricinde sorun çıkarmayan bir araç benimki 2009 model ve 140 bine geldi, hor kullanmaya rağmen iyi dayanıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sercos

2010 öncesi araçların bazılarında motor yağ keçesi sorunu var, yağ kaçağı olursa 180 binde yapacağınız ağır bakımı 120 bin civarı yapıyorsunuz. Bu bakım yapılmış ya da 2010 ve sonrası araçlara bakmanızı tavsiye ederim, bunun haricinde sorun çıkarmayan bir araç benimki 2009 model ve 140 bine geldi, hor kullanmaya rağmen iyi dayanıyor.

Cevaplar icin cok tesekkurler arkadaslar. Sizlerin genel memnuniyetini göz önüne alarak kararlılığım ve güvenim arttı.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    /// PEUGEOT 308 ///
    18 yıl önce açıldı
    Kia Ceed 2010 sw Otomatik dizel
    12 yıl önce açıldı
    Peugeot 307 Otomatik Vites Sorunu
    15 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: anyhill

Dizel 308'lerde yarı otomatik şanzıman kullanılıyor. Kullanıcıların bilhassa şehiriçi sürüşlerde hoşnut olmadığı bir şanzıman tipidir. Ben de araç seçimi esnasında yarı otomatikler tam otomatiklerden az yaktığı halde sırf kullanımındaki nispeten konforsuzluktan dolayı tam otomatik şanzımana yöneldim.
    Bende aktif olarak 2011'den başladığım 308 hdi ve 308 ehdi modellerini kullanıyorum otomatik çok güzel eğer bu sanzımanı kullancaksanız ilk önce lastik havası ve yumusak hamur lastik tipi kullanması gerekiyor, 308 Ankara olarak gruplarda da aktif olarak buluşuyoruz. Bu sorunları çözebiliyoruz. Sorun yaşayan olursa yardımcı olmak isterim.
  • 2013 EAT6 aisin tam otomatik olabilir, 2008 ETG6 Otomatiklestrilmis Robotize Yari Otomatik şanzıman.

Yakit tüketimi manuelden fark etmez, problemli değildir ancak, bildiğimiz manuel vites gibidir kavramayi hissettirir birazcik ayağı gazdan çekmek gerekir. Alışana kadar...

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.