Şimdi Ara

PEUGEOT 408 (39. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
11 Misafir (2 Mobil) - 9 Masaüstü2 Mobil
5 sn
1.038
Cevap
119
Favori
200.815
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3738394041
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 2021 2008 gt 155 bg ( 20k km) ve 2023 408 Gt 130 bg ( 6k km) sahibiyiz, hiçbir sorun yaşamadık şu ana kadar. Yazılımın gelip WiFi nin açılmasını bekliyoruz sadece.

her iki araçta da ( 408 daha belirgin) 1den 2 ye geçerken bir silkeleme var gibi, bunu yaşayan var mı?

• eboyabatli E kullanıcısına yanıt

2023 model gt sahibiyim. Sıfır aldım 5500 km oldu araç. Motor arızası, ekran donması vs kronik bir sorun yaşamadım. Biraz şans işi sanırım. Bir süredir bagajın ayak sensörü çalışmıyor sadece. Bir ara servise uğrayacağım onla ilgili de.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • qNesh Q kullanıcısına yanıt

bundan önce bende 2008 vardı en beğendiğim özelliği motor şanzıman uyumuydu. Aynı motor ve şanzıman olmasına rağmen 2008 de daha pürüzsüz vites geçişleri vs. Benim de tuhafıma gitmişti o ama alıştım. Yazılımla alkalı olabilir. Çok ağır araç yazılımı farklıdır. Bazen d’ den r’ye geçerken veya tam tersi tak vuruyor mesela. Otoparkta ileri geri park ederken ilk kalkış anında veya frene dokunup çok yavaşladığında bi afallıyor gibi ne yapsam diye. Alıştım ama ben çok takmıyorum.

• Merhaba, 27 Haziran'da Peugeot 408 Allure paket aldım, araç 25 temmuz günü geldi.

Aracı teslim alır almaz karşıdaki benzinlikten benzin aldım ve çalıştırdığımda "motor arızası aracı durdurun" şeklinde uyarı verip hemen söndü. Tekrar teslim aldığım yere gidip durumu anlattım, ilk defa benzin alındığı içindir, tekrar uyarı verirse getirirsiniz gibi bir şeyler zırvaladılar, inanmadım ama uyarı söndüğü için devam ettim. sonrasında aracı yaklaşık 10 defa çalıştırmışımdır ve 6-7 defa ilk çalıştırmamda bu uyarı (motor arızası aracı durdurun) yazdı ve gitti. 4 gün kullandım, kullanımda hiçbir sorun yok ama sıfır araçta böyle bir uyarı almak gerçekten çok can sıkıcı. Bugün artık yine aynı uyarı olunca aracı servise götürdüm 210 km'de. Klasik yazılım sorunu vs. muhabbetini yaptılar ve aracı servise bıraktım incelemeleri gerektiği için.

Bir diğer olay da bize ön park sensörü var şeklinde anlatmalarına rağmen araçta ön park sensörü yokmuş. Bu bilgiyi aracı bize anlatan satış danışmanı hanımefendi de bugün öğrendi. ama pakette değişiklik olmuş ve kaldırılmış. ben alırken Peugeot sitesinden incelediğimde de ön-arka park sensörü yazıyordu (kanıtım yok ama böyle olduğuna eminim) şu an o da güncellenmiş ve sadece arka park sensörü yazıyor. Bu konuda da bir çözüm sağlamayacakları kesin.

Peugeot Türkiye servisine de yazdım, numaramı isteyip dönüş yaptılar.Aradıklarında da "aracınız servise alınmış işlemleri başlatılmış bizden ekstra bir talebiniz var mı?" gibi saçma bir soruyla başladılar. Sanki her şey çok normalmiş de bir de lütuf ediyorlarmış gibi. Sinirden konuşamadım bile doğru düzgün onlardan da bir çözüm gelmeyeceği kesin, çok normalleştirmişler bu durumu. Böylesine kronik, artık sağır sultanın bile duyduğu sorunla ilgili kontroller güncellemeler yapılmadan aracı nasıl teslim ediyorlar anlamıyorum. Başka marka bir araca niyetliydim ama o bayiide kalmayınca aklımı kurcalayan 408'e dönmek zorunda kaldım. Aracı alırken en büyük korkumdu, daha ilk çalıştırdığımda bu sorunu yaşadım. Pişmanlık ve moral bozukluğuyla aracımın servisten dönmesini bekliyorum. Siz de bu aracı almaya karar verecek olursanız bin defa düşünün.

• Vulcans V kullanıcısına yanıt

Bagaj sensörü yol bilgisayarından ayarı kapanmış olabilir. Önce oradan bakın açıksa ve çalışmıyorsa kutup başı sök tak deneyin. O da olmazsa servise gidin derim.

• dukesson D kullanıcısına yanıt

Merhaba, aracınız hayırlı olsun.

Özellik eksikliği maalesef katalog güncellenmemesi ve bayilerin bilgisizliği kaynaklı çokça yaşayan var. Allure de C0 ve C2 versiyon farklılığı yüzünden bir dönem C0 da olan özellikler yenilerde C2 lerde kaldırılmış.

Motor arızası içinde VSM yazılım güncellemesi ile şuan birçok arkadaşımız artık uyarı almadıklarını söylüyorlar. Araçta fiziksel bir sorun yoksa dert etmeyin derim.

Şase numaranızdan güncelleme olup olmadığına aşağıdaki siteden bakabilirsiniz. Güncelleme varsa mutlaka yaptırılmasını isteyin servisten almadan aracınızı.

PEUGEOT 408www.peugeot.com.tr
    GÖNÜLLÜ GERİ ÇAĞIRMA KAMPANYA KONTROL | PEUGEOT Türkiye
    https://www.peugeot.com.tr/tools/gonullu-geri-cagirma.html

• BlaCKaDDeR59 kullanıcısına yanıt

Çok teşekkür ederim.

Peki bu C0 ve C2 versiyonlarından yeni olan (ön park sensörü içermeyen) ne zaman geldi biliyor musunuz? Başka bir bayii çalışanı yılbaşından beri 408 allure'larda ön park sensörü olmadığını söyledi ama o da bize anlatırken ön-arka park sensörü şeklinde anlatmıştı. Bu konuda bir şey çıkma ihtimali yok, Peugeout'nun herhangi bir iyi niyet yada telafi göstereceğini sanmıyorum zaten ama yine de merak ediyorum.

Yazılım konusu da şöyle ki araç bize söyledikleri tarihten 15 gün geç geldi, bu geç kalma nedeni olarak da bu yazılım lafı geçmişti. Hala bizimle beraber araç almış olup 1 aydan fazla süre geçmiş olmasına rağmen aracı gelmeyen müşteriler var aynı bayiide, büyük ihtimal onlara da aynı şey söyleniyordur. Site için de teşekkür ederim kontrol ettim ve herhangi bir güncelleme bulunmuyor benim aracım için. Fiziksel bir sorun olmadı dediğim gibi ama sıfır araçta daha ilk kontakta böyle bir problem çıkması Peugeot'nun ayıbı. Keşke buradaki yorumları dinleyip ne olursa olsun bu arabadan uzak dursaydım diyorum şimdi. Servisten haber bekliyorum şimdi, umarım çözebilirler ama yine de bir mide bulantısı hep kalacak bu konuda.

C0 dan C2 ye Mart 2024 itibari ile geçilmiş sanırım. Şöyle bir bilgi buldum.

PEUGEOT 408
  • BlaCKaDDeR59 kullanıcısına yanıt

deneyeceğim. Teşekkür ederim.

• Vsm güncellemesinden sonra sorun yaşayan var mı? Yaptıranlar yazabilirler mi?

• eboyabatli E kullanıcısına yanıt

Ben yaptırmadım ama duyduklarım, yaptıranlar henüz sorun yaşayan yok şükür.

• Aracım son buji temizliği sonrası 20 gün/ 1.000 km den fazladır bugüne kadar şükür bir sorun çıkartmadı henüz. Ama her an bir şey olabilir düşüncesi ile hep diken üstündeyim. 30 Temmuz da rutin yağ filtre bakımı için servise gittim. Ek olarak MLV- IVI yazılım güncellemesi yapılması gerekiyordu geri çağırma kapsamında ve vites konsolu/ orta konsol da soyulmalara bağlı garantiye sokmak istedim. Sadece bakım yapıldı. PEUGEOT 408  Server problemleri varmış yazılım atamadılar??? Konsol içinde fotoğrafladılar garantiye gönderdiler, cevap bekliyorum. Arayacaklarına ihtimal vermiyorum ama sabırla bekleyeceğim. Tek tesellim henüz arıza vermemesi.

Merhaba,

haziran ayında 408 GT aldım. Bende de hemen üst üste 3-4 kez "motor arızası aracı durdurun " yazdı ve silindi. Servisi aradım gerçekten dünyadan bir haberler. Herneyse, sonrasında şöyle bir yöntem denedim ve 1 kez bile bakın yineliyorum 1 kez bile aynı uyarıyı almadım.

Araca binin, start stop a frene vs basmadan bir kez basın araç uyansın, tüm kontrolleri yapmasını bekleyin. en son " yağ seviyesi normal" yazınca bir 10 saniye daha bekleyip frenle start stop a basıp çalıştırın.

Benim anladığım ki bence haklıyım, araç tam olarak check işlemini tamamlamadan sabırsızca çalıştırdığımız için herhangi bir noktadaki kontrolünü tamamlamadığı için motor arızası yazıyor ama hemen geçiyor doğal olarak.

Hareket ettirdikten sonra yanıyorsa, yada ilk başta yanıp sönmüyorsa evet bir arıza var demektir.

son olarak, araç canavar gibi, dopdolu ve keyifli bir araç. Keyfini çıkarın derim.

• Güncelleme:

Aracımı bugün servisten aldım. Yazılım atılmış. Özellikle bugünkü tüm işlerimde bu aracı kullandım ve 10dan fazla kez çalıştırdım.

Herhangi bir arıza lambası yakmadı. Umarım problem yazılımla çözülmüştür.

Park sensörü olduğu konusundaki yanlış bilgilendirmeyle ilgili ise tabii ki yapacak bir şey yok. Artık bu konuda da çok iyi araştırıp net olarak öğrenerek almak gibi bir tecrübe kazanmış olduk sadece.

Umarım herhangi bir arıza yaşamam ve yeni bir güncelleme yazmama gerek kalmaz.

Yardımcı olan herkese teşekkürler.

Hangi yazılım yapıldı ?

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Yazılım yüklemesi yapılmıştı geçen hafta Çarşamba, yükleme sonrası motor arızası vermedi. umuyorum bir daha vermez.

Araç özellikleri ile ilgili net bilgilendirmeler yapılmıyor bayilerde.

Haziran 2023'de Citroen C4X Shine Bold almıştım, en üst paket. Araçta otonom sürüş sistemini ve ACC'yi kaldırmışlardı ve bir çok kişi bunu bilmiyorduk. 2023'de çip sorunu sebebiyle Nisan-Ekim arası üretimler dediğimiz V1 versiyonlarda ACC ve otonom sürüş sistemi yok maalesef.

Bir de Citroen araçlarımızın arka tampon ile egzoz arasında altı tamamen kapatan bir kapak var. Bu kapağı da kaldırmışlardı, yani takmamaya başlamışlardı. Ekim 2023'de tekrar araca takmaya başlamışlar. Bu kapak olmayınca arka çamurluklar sallanıyordu.

Tüketici haklarına verdim olumsuz döndüler ancak dönüşten 1 ay sonra tüm satılan araçları geri çağırıp bu parçayı taktılar serviste.

Ekonomik nedenlerden olduğunu düşündüğüm durumlardan dolayı devamlı araçlarda donanım ve parça eksiltmeyi yapıyor bazı markalar.

Mesela Türkiye'de satılan Peugeot 408lerde Focal Hi-fi müzik sistemi yok, ön cam ısıtma yok vs.

• adamcaz kullanıcısına yanıt

Focal Hi-fi sistemi sadece opsiyon olarak sunuluyor yurt disinda. Türkiye'de ise bu opsiyon yok.

ön cam ısıtma ise cam tavan ile uyumlu degilmis. Belki de GT versiyonunda isitmasi mevcuttur?PEUGEOT 408 

• brood B kullanıcısına yanıt

Focal sistemi standart biliyordum, doğrudur, opsiyon olabilir.

Citroen C4X'de V1 versiyonlarda ön cam ısıtma vardı. Aynı cam tavan Citroen'de de vardı.(Citroen, Opel, Peugeot aynı cam tavanı kullanıyor)

Sadece şöyle bir durum; Citroen ön cam ısıtmayı soğuk iklim ülkelerinde sunuyormuş araçlarda diye duymuştum. V1 versiyonda da sanki otonom sürüş sistemini kaldırmışlar da ön cam ısıtma ile gönül alacaklarını sanmışlar gibi bir durum, ilk versiyon Citroen C4Xlerde ön cam ısıtma yoktu mesela.

Zonguldak'ta oturuyorum, ön cam ısıtmayı da hiç kullanmadım ama sert kışı olan illerimizde çok kullanışlı olabilirdi.

Bu arada bende GT 408 var Mayıs 2024 üretim ancak ön cam ısıtma yok maalesef.

• Arkadaşlar merhaba,

Torpido gözünde havalandırmaya bağlı menfez var ve torpidoyu soğutuyor.

Ön kol dayamanın içinde de küçük bir menfez var ama buradan hava gelmiyor, sadece arka menfeze giden havalandırma kanalları ön kol dayamanın altından iki yandan geçiyor ve el sürdüğünüzde baya soğuk(ısıtmada da sıcak olacaktır diye düşünüyorum.

Sizlerin araçlarında da ön kol dayamanın içindeki menfezden hava geliyor mu klimayı açınca, bilgi verebilir misiniz?

Teşekkürler

• adamcaz kullanıcısına yanıt

408 de kol dayamada yok,torpido da var.3008 de tam tersiydi.Bir ara kol dayamadan soğuk geliyor şikayetleri bayağı vardı.

Şöyle bir durum var.408 de ki torpidodaki soğutma 3008 deki kol dayamadan daha başarılı geldi bana nedense.

Gt lerin hiç birinde ön cam rezistans yok.Ön cam buğu çözücü yeterli oluyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi icemy -- 2 Ağustos 2024; 23:45:39 >
  • 
Sayfa: önceki 3738394041
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.