2,5 ay kadar önce 2011 model 23.000 de 1.4 hdi bipper aldık. araçtan genel olarak çok memnunuz. Aracı babam aldı. Bende 92 model şahin var. Bizim bipper da arka amortisörler aşırı sert. Ufacık bir çukurda veya kasiste tak tuk ses geliyor. Ve arka koltukta oturanı çok rahatsız ediyor. Benim 92 model aracımda bile böyle degil. Ön koltuklarda sorunumuz yok ama arkalar gerçekten çok kötü. Bu genel olarak böylemidir ? yumuşatma imkanımız yokmudur ?
Birde şehiriçi ortalama 8.5 lt yakıt tüketiyor. Ve bazen dip gaz yapsak bile düşük devirlde araba resmen yıgılıyor. Mesala bir kasisten geçmek için yavaşladıgımızda 2. viteste araba çok agır hareket ediyor. hele birde egim varsa çok kötü oluyor illa 1. vitese düşürtüyor. Şu chip tuningler var biraz araştırdım ama maalesef net bilgilere ulaşamıyorum. Babam aracı çok sakin kullanır. 92 model şahinim sıfırdan beri bizde. Siz düşünün artık. Güvenlimidir bu chip tuning yaptıran varmı acaba ?
Şimdiden cevaplarınız için çok teşekkür ederim.
Oncelikle aracınız hayırlı olsun.
Aracinizin muadili olan Fiorino ya cok kez bindim. Mini kamyon diyebilirim. Gerçekten arka taraf odun gibi.ama bu araç hafif ticari. Yani suclayamam. Yük taşıma amacı var.
Chip tuning denen sey turbolu araçlarda gercekten hissedilebilir farklar yaratıyor. Ancak sizin aracin yakit tüketimi cok fazla. 8.5 lt hiç görmedim ben. Enjektör arızası olabilir aracinizda ( muhtemel bakılması gereken yer ).
Şayet normal çalışan bir motorda chip tuning fayda sağlar ve işin ehli bir usta yaparsa sorun çıkarmaz. Otomatik araçlarda çok dikkat edilmeli -ki sizin araç manuel.
Bence ilk olarak araciniza bir baktirin. Enjektör vs ariza var ve giderilirse chip tuning ihtiyacı duymayabilirsiniz.
Amortisor için ise degistireni duymadım. Bence öyle kabul etmekte fayda var .
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
quote:
Orijinalden alıntı: mr.big
Oncelikle aracınız hayırlı olsun.
Aracinizin muadili olan Fiorino ya cok kez bindim. Mini kamyon diyebilirim. Gerçekten arka taraf odun gibi.ama bu araç hafif ticari. Yani suclayamam. Yük taşıma amacı var.
Chip tuning denen sey turbolu araçlarda gercekten hissedilebilir farklar yaratıyor. Ancak sizin aracin yakit tüketimi cok fazla. 8.5 lt hiç görmedim ben. Enjektör arızası olabilir aracinizda ( muhtemel bakılması gereken yer ).
Şayet normal çalışan bir motorda chip tuning fayda sağlar ve işin ehli bir usta yaparsa sorun çıkarmaz. Otomatik araçlarda çok dikkat edilmeli -ki sizin araç manuel.
Bence ilk olarak araciniza bir baktirin. Enjektör vs ariza var ve giderilirse chip tuning ihtiyacı duymayabilirsiniz.
Amortisor için ise degistireni duymadım. Bence öyle kabul etmekte fayda var .
O zaman önce bir servise gitmekte fayda var. Chip tuning neysede şu amortisörler gerçekten canımı sıkıyor benim. Araçtan sogumaya başladım sırf bu yüzden. dediginiz gibi böyle kabul etmekte fayda var. Buda bana babamdan bir ders oldu her zaman fiorino veya bipper sevmişimdir bende artık asla almam :) Sanırım babamda fazla dayanamaz kredi bitince satar. Cevabınız için çok teşekkürler
Allah yardımcınız olsun.Araba cidden gitmiyor.
Bilenler bilir, Kızılay'dan köşkün oraya tırmandım o arabayla.Oradan da Turan Güneş'e geçtim.O yokuşları ikinci vites dip gazda bile çıkamadı.Devir sürekli düşüyor mecbur birinci vitese geçiyorsunuz.
Haliyle gaza çok bastiğiniz için de araba iyi yakıyor.
Çip tuning ile motor gücü yükseltilip alt devirler canlandırılabilirse yakıt tüketimi büyük oranda düşecektir.
Süspansiyonlar için Koni ve Bilstein'in ürün kataloglarına bakın.Aracınıza uygun, konfor odaklı bir süspansiyon bulabilirsiniz belki.
Arka koltuklar için de koltuğun komple boşaltılıp yeniden doldurulması gerekir sanıyorum.
Koltuk konusunu aşağıdaki linkten danışabilirsiniz;
Bilenler bilir, Kızılay'dan köşkün oraya tırmandım o arabayla.Oradan da Turan Güneş'e geçtim.O yokuşları ikinci vites dip gazda bile çıkamadı.Devir sürekli düşüyor mecbur birinci vitese geçiyorsunuz.
Haliyle gaza çok bastiğiniz için de araba iyi yakıyor.
Çip tuning ile motor gücü yükseltilip alt devirler canlandırılabilirse yakıt tüketimi büyük oranda düşecektir.
Süspansiyonlar için Koni ve Bilstein'in ürün kataloglarına bakın.Aracınıza uygun, konfor odaklı bir süspansiyon bulabilirsiniz belki.
Arka koltuklar için de koltuğun komple boşaltılıp yeniden doldurulması gerekir sanıyorum.
Koltuk konusunu aşağıdaki linkten danışabilirsiniz;
Aslında turbo açınca o kadarda kötü degil gibi. Yada ben onu çok sık kullanmadıgım için öylede olabilir. Benim şahin ile hergün gittigim yoldan giderken sadece eski olmasından dolayı pat küt sesler geliyordu. Ama bipperda bir o yana bir bu yana sallıyor seni resmen koltukta zıplatıyor. hatamı yaptık almakla acaba. çünkü alanlar hep memnundu şimdi sorsam evet öyle derler...