Şimdi Ara

PEYGAMBERSİZ İSLAM OLMAZ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
311
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Artık bunu anlayın hadislerle ve sünnetlerle İslam bir bütündür

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• peygamberler sadece allah ın sözlerini iletirler örnek alınması gereken sadece bu yoldaki örnek davranışları ve yaşadıklarıdır ancak allah ın sözlerini insan ın sözlerinden ayırmazsanız şimdi olduğu gibi ileri de de başınız çok ağrır.iyi insan olsun kötü insan olsun her insan doğru yolu aslında iyi bilir tek fark kötü insanlar kendi yollarında giderler ve o yol allah ın size gösterdiği yol değildir iyi niyetle iyi kalple düşünürseniz doğru yolu kendiniz de görebilirsiniz.bu bir çoğunuzun aklındaki karışık düşüncelerden çok daha basittir.

allah size her şeyi anlattı içinizden bazılarınız o sözleri değiştirdi allah bunu bilir her insan ın bunu ayırabileceğini de bilir buna rağmen ayırmazsanız o size bu yolda yardım etmez.çünkü her insan doğru yolu kendi bulmalıdır işte burada peygamberler örnek kişilerdir.asıl olan allah ın sözleridir.

• quote:

Orijinalden alıntı: ATROMITOS

peygamberler sadece allah ın sözlerini iletirler örnek alınması gereken sadece bu yoldaki örnek davranışları ve yaşadıklarıdır ancak allah ın sözlerini insan ın sözlerinden ayırmazsanız şimdi olduğu gibi ileri de de başınız çok ağrır.iyi insan olsun kötü insan olsun her insan doğru yolu aslında iyi bilir tek fark kötü insanlar kendi yollarında giderler ve o yol allah ın size gösterdiği yol değildir iyi niyetle iyi kalple düşünürseniz doğru yolu kendiniz de görebilirsiniz.bu bir çoğunuzun aklındaki karışık düşüncelerden çok daha basittir.

allah size her şeyi anlattı içinizden bazılarınız o sözleri değiştirdi allah bunu bilir her insan ın bunu ayırabileceğini de bilir buna rağmen ayırmazsanız o size bu yolda yardım etmez.çünkü her insan doğru yolu kendi bulmalıdır işte burada peygamberler örnek kişilerdir.asıl olan allah ın sözleridir.

Tamam işte bende bundan bahsediyorum peygamberin hadis ve sünnetlerini kabul etmeyenlere kızıyorum

• peygamber sünnetleri ayrı ancak bu güne gelmiş binlerce hadis var hadislerin az kısmı gerçektir hangisi gerçek peygamber sözüdür hangisi sadece atfedilendir önce bu çözülmelidir.bir çok söz rivayettir.sizler sadece kur an ın sözlerini okuyun onun dışındakiler allah ın sözü değildir insan olarak ise peygamberleri örnek alın ve hangi amaç için mücadele ettiklerini görün.kur an tüm insanlara yeter.sizden istenen sadece iyi insan olmanızdır bunu başarırsanız yolun çoğunu alırsınız ama sokaklardaki birbirlerine ön yargılı bakan insanları gördükçe bunu yapmakta ne kadar zorlanacağınızı da görebiliyorum.önce aynaya bakmayı öğrenmeliyiz.gerisi daha kolay olur.önce allah gelir daha sonra ise elçileri.peygamberleri örnek alırken asıl yolu unutmayın allah a saygı duymayı bir an bile bırakmayın asıl olan o dur peygamberler sadece insandır ve sadece o nun sözlerini iletirler sizlerden farkları kalplerinin ve akılları nın tertemiz olmasıdır o kadar az insan bunu başarabilir ki parmakla bile sayılabilirler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ATROMITOS -- 5 Ağustos 2021; 2:17:1 >

• Bu konu hakkında benimle aynı düşüncede olmayan arkadaşlar var mı ?

• günaydın 

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Din Meselesi..
    16 yıl önce açıldı
    NEDEN İSLAM
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.