Arkadaşlar sıfır araç aldım opel corsa votaik mavi bu aracıma seramik kaplama yaptırmak istiyorum ama pff kaplama daha iyi diyorlar zıbarda pff kaplama 65 bin tl iken diğer bazı yerlerde reklamlarda gördüğüm autocity gibi firmalar daha uyguna 20bin tl gibi bir fiyata yaptıklarını söylüyor bunlara güvenmeli miyim yaptırıp ta güvenen var mı aranızda nasıl malzeme kullanıyorlar bilen var mı aranızda ilerde sıkıntı yaşar mıyım aydınlatırsanız sevinirim hangi firmalara güvenmeliyim tavsiyeleriniz nelerdir boya koruma ve pff kaplama konusunda uygun fiyata yaptırabilir miyim bütçem 20 bin tl tşkler. |
PFF Boya Koruma Hakkında YARDIM
-
-
65 bin tl verip yaptıranlara şaşıp kalıyorum.
Yaptırana da saygı duyuyorum tercih meselesi.
Benim felsefem araba a noktasından b noktasına ulaşmak içindir. Benimle mezara girmeyecek...
Bu koruma ne için yapılıyor? Satarken söküp bak temiz araba deyip piyasadan 3-5 fazlaya satmak için mi?
Popüler kültürün esiri olmayın. -
Tamam da kardeşim araç sıfır aracı korumam lazım ben tavsiye istiyorum pff kaplama 20 bin tl yaptırılır mı güven verir mi pişman eder mi bu fiyatlara yaptırıp memnun olan var mı bunu öğrenmek istiyorum. Yoksa yok kardesim Ucuz etin yahnisi yavan olur mu demek lazım 65 bin tl verip de adam mercedesine yaptırıyorsa ona koymaz ama bize koyar 20 bin tl yaptıranlarda 2 yıl sonra pişman oluyor muş bu doğru mu ?
-
Bugüne kadar bir sürü aracım oldu hiç birine böyle uygulamalar yaptırmadım. Bence son derece gereksiz işler. -
TPU PPF pahalı (65B fiyat olan TPU ise iyi bile), TPH ppf daha ucuz ama 3 sene sonrası civarı söktürmek lazım. PVC bakmayın bile.
-
20k civarına yaptırağınız ppf arabanın anasını ağlatır. aşırı dolandırıcı var şu anda piyasada en düşük kalite malzemelerle boyanın kaportanın 2 yıl sonra anasını ağlatıyorlar.
65.000 tl olan uygulama işinize yarar lakin stek dyno shield olsun, llumar olsun bu tip gerçek amerikan ppf ürünlerini sağlam işçilikle 80 90 binden aşağıya yapan yer yok, varsa yalan söylüyordur.
yaptırıp yaptırmamak tercih meselesidir, özellikle küçük sürtmelerinden, kuş pisliği yanıklarından, demir tozu asfalt zifti reçine gibi maddelerden, aracınız sağda soldayken biri elinde anahtarla taşla gelip çizmeye çalışırsa vs bunların hepsinden tamamen korur kaliteli ppf. seramik sadece parlak gösterir su kaydırır başka da bir enteresesi yoktur, bana göre asıl çöp uygulama seramiktir, paraya yazık.
-
sökerken boyanı da alıp gidiyor. gitmiyor diyen de yalan söylüyor. madem o kadar güveniyor senet versin değer kaybı kadar yada anlaşma imzalasın noterde sökerse arabayı alacağına dair, yermi? yemezzz . ayrıca satarken eksperde sorun çıkarıyor hep. ben şahsen ppf li arabayı güvenip almam taklalı arabaya mikron boya + ppf yapıyorlar kaportacı ppf yüzünden gözle anlayacağı şeyleri anlayamıyor geriye mikron kalıyor sadece o da mikron boya zaten ama araç taklalı.
-
quote:
Orijinalden alıntı: Cloud Nine
Yaptırana da saygı duyuyorum tercih meselesi.
Benim felsefem araba a noktasından b noktasına ulaşmak içindir. Benimle mezara girmeyecek...
Bu koruma ne için yapılıyor? Satarken söküp bak temiz araba deyip piyasadan 3-5 fazlaya satmak için mi?
Popüler kültürün esiri olmayın.Boydan boya çizilince, aracın 65 bin PPF parasından daha çok değer kaybedeceğine emin olabilirsiniz.
-
Şimdi araç metalik boya ve mavi olduğu için güneşi çekecektir. PPF kapalı otopark yoksa en geç 3 sene içinde sökülüp yenilenmesi gerekecek.
PPF güneşte yanmamalı. Yanarsa, boyanın verniğine yapışabilir. PPF kurumamalı, PPF için mat varsa mat tercih edin. Daha az ışık geçeceği için kaporta daha serin olacaktır.
PPF öncesi seramikli sert cila uygulayın. Vernik yerine cilaya tutunsun folyo.
Belli bir süre kullanıp kabuk değiştirir gibi söküp atmak lazım. Aracı kasıtlı/kasıtsız gelebilecek zararlardan korur.
Abartılı yerlere yaptırmaya gerek yok ama 20 bine de PPF yok, iş yapacak yerlerde ben en düşük 25 bin fiyat aldım. Sanayide bir yerde yaptırırsan daha iyi olur. Süslü ve concon yerlere gitmeye pek gerek yok. Birkaç sene durup yenilemek veya sökmek gerekecek.
@RedNex -
Selamlar. Arabamız tamamen ppf kaplı. Piyasasında tanınan bir arkadaştan yaklaşık 2 sene önce stek marka yaptırdık. Arabamız yazın 1 ayı hariç geri kalan aylarda, günün büyük bölümü kapalı otoparkda duruyor. Ne kadar zamanda çıkartmamızı tavsiye edersiniz? Bir de ppf bakımı için cila/wax türü bir koruma ürünü var mi?
-
Dostum desteğin için teşekkürler bir sorum daha olacak bu instgramda AutoGold denen bir firma var Ataşehir de Ben sakaryada oturuyorum oraya yaptırmaya gitsem nasıl olur ? O kadar yol gidermiydin sakarya da bu işi yapan yerler var ama çok yüksek fiyat söylüyorlar, PFF kaplama 45 bin tl dedi TPH 35 bin dedi ben TPU ürününü autogold da kampanya olduğu için 25 bin tl gibi bir fiyata yaptırabiliyorum sence o kadar yola değer mi ne diyorsun bu konuda, birde firma hakkında fikrin varmı güven verir mi adamların otoparkı çok büyük bu işi uzmanı görünüyorlar bu firmaya güvenirmiydin sen olsaydın gidip yaptırmamı tavsiye edermisin kampanyada şu anda.
-
Bu işin nirvanası detailing dukkanı dır. Gönül rahatlığı ile yaptırabilirsiniz. Piyasaya göre pahalı ama hakkını veriyorlar hem işçilik hem malzeme olarak. Tek handikapları aşırı yoğunlar. Adamlardan randevu alamıyorsunuz istediğiniz tarih için, çok ileri tarihe atıyorlar. Ben iki kere ppf+seramik uygulaması yaptırdım ve memnun kaldım. Full ppf kaplatmak zorunda değilsiniz. ön tarafa ppf, kalan yerlere seramik yaptırarak bir tık uyguna getirebilirsiniz.
-
Aracımda 4 senedir TPU film var. Bugüne kadar beni üç defa araç sürtmesinden, sayısız kapı vurmasından, araç üzerinde uzun bir süre (ve güneş altında) kalan martı/kuş pisliğinden ve uzun yol sonrası önde biriken sineklerin boyaya olası zarar vermesinden korudu.
Titiz bir insan olarak, böyle bir kafa rahatlığı olamaz diyorum.
Dört sene sonra kaput filminin orta kesimi, kedi tırmalaması + araba yıkamacısının su tutması sebebiyle deforme oldu. Bir gün kafama bu durum takıldı ve beklediğimden daha kolay bir şekilde kaput filmini sökebildim. kaput boyası aracı ilk aldığım gündeki gibi parlamaya başladı. TPU’lar min. 5-6 sene sorunsuz gider diye düşünüyorum.
-
Ben tavsiye ediyorum. TPU olması tercihim. Arkadaşımın sıfır Audi a3 aracına anahtar takıp çizmeye çalışmışlar korumuş boyaya hiç gelmemiş. Benim aracımı aldıktan 2 hafta sonra kaput dahil boydan boya çizdiler. Kaplama yoktu öyle kaldı her bindiğimde gözüme batıyor içine sinmiyor. -
Merhaba.
Folyonun üzerine elle renksiz oto cilası sürebilirsiniz, kesinlikle polisaj makinası vurmayın. Her sene cila sürülürse, araç açık renkse 5 sene gidiyor.
Kaput ve tavan genelde en çok yıpranan kısım, kaputu kontrol etmenizi tavsiye ederim. Folyonun durumu kötüyse kendini belli eder, çıtır çıtır olur zaten. Eğer durumu iyiyse, kuruma vs. yoksa cila sürüp sıradaki seneyi bekleyebilirsiniz.
-
Hocam ben esnafı bilemem ama Sakaryalı olsaydım, Sakarya'daki esnafın kazanması benim tercihim olurdu.
Sakarya'dan İstanbul'a gitmek de risk. PPF'de usta hatası olursa tekrar git-gel mi yapacaksın?
Sakarya'da esnafla pazarlık yap, 20-25 bine yapan olursa tercih et. O kadar da abartılacak bir şey değil. Araban beyazsa daha rahat olabilirsin.
-
bana bu tarz masraflar çok gereksiz geliyor çevremde de epey yaptıran arkadaşım var. bir arkadaş az önce boydan boya araç çizilirse demiş tamam anlıyorum aracın değeri düşecek ama 65bin tl mi düşecek aradaki farkı kompanse etsin? araçta çizik var diye 20bin tl az yazsın piyasadan yine 45bin tl kardasınız :)
-
Benzer durumdayım. Aracı aldığım kişi kendisi yapmış, bu işlerle de ilgileniyor. Araç güneşte duracaksa 3 yıl kapalı otopark varsa 5 yıl dedi. Benim aracım %90 belki daha fazla kapalı otoparkta duruyor. Ancak 3 seneyi bitirince söktürmeyi düşünüyorum. Biraz da kaplamasız biz binelim :) ikinci sahibine kalmasın
-
Alıntı yapmamışsınız fakat benim mesajıma istinaden cevap yazdığınızı varsayıyorum. Kimse 20 bin için boydan boya 4 tarafı derin çizikli yeni bir aracı almak istemez. Hadi onu geçelim ben sıfır aldığım aracıma bu şekilde binmek istemem. Kaplamaya 65 bin de verilmez A3'e 30 bine komple TPU kaplandı. Kaplanmasaydı kaput haritaya dönmüş olacaktı. Yine de her fikre saygı duyarım, siz böyle binerim derseniz tercihiniz.
-
hayır size demedim canberk nickli arkadaşın 65bin tl değeri düşecek demesine yazdım.
En Beğenilen Yanıtlar
Tüm Yanıtları Genişlet
Yaptırana da saygı duyuyorum tercih meselesi. Benim felsefem araba a noktasından b noktasına ulaşmak içindir. Benimle mezara girmeyecek... Bu koruma ne için yapılıyor? Satarken söküp bak temiz araba deyip piyasadan 3-5 fazlaya satmak için mi? Popüler kültürün esiri olmayın. |
Bugüne kadar bir sürü aracım oldu hiç birine böyle uygulamalar yaptırmadım. Bence son derece gereksiz işler.
|
Benzer içerikler
- opel astra h kasa
- sarı dişli içinde ünlem işareti
- türkiye"de dizel araç yasaklanır mı
- 2001 araba fiyatları
- kırmızı ışıkta geçtim ceza gelir mi
- mg yakıt tüketimi
- citroen 2024 fiyat listesi
- volkswagen fiyat listesi 2024
- araç kamerası
- toyota corolla 2024 fiyat listesi
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X