Şimdi Ara

Phenom II X2 550 mi Athlon II X4 635 mi ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
1.756
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Phenom II X2 550 AM3 3.1GHz 7MB Cache 45nm
    Athlon II X4 635 AM3 2.9GHz 2MB Cache 45nm

Fiyatları çok yakın ikisi arasında kaldım siz olsanız hangisini tercih ederdiniz ?

Şimdiden teşekkürler...

• tabi ki de athlonu al

athlon ile phenom arasındaki tek fark phenomun L3 belleğin fabrika çıkışı açık olmasıdır ancak perfomansa etkis %5 tir

athlon x4 635 al
  • quote:

Orijinalden alıntı: highgen

tabi ki de athlonu al

athlon ile phenom arasındaki tek fark phenomun L3 belleğin fabrika çıkışı açık olmasıdır ancak perfomansa etkis %5 tir

athlon x4 635 al

+
  • O.C yapmak ne kadar artırır performansı acaba bu 2 cpu de de yapma imkanım var mı ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: highgen

tabi ki de athlonu al

athlon x4 635 al

phenomlarin athlonlari uzecegi cesitli oyunlar vardir ancak bu ecnebi inceleyenler hepsini incelememis kim bilir daha neler vardir?

oyununa programina sistemine gore degisir su yuzde 5'i sakiz etmeyin agziniza diye 50 kere soyledim.forumda kim icat ettiyse o yuzde 5'i boyu devrilsin.

Phenom II X2 550 mi Athlon II X4 635 mi ?

%20

burada da crysisde yardiran 635.crysiste 4 cekirdek destegi yok evet evet ama oyununa gore degisiyor muymus?piyasadaki butun oyunlari gectim dogru durust destekleyen oyun da olmadigina gore.. belki adamda cekirdek acan anakart var x4 yapacak bir sorun bakalim.

http://www.pcstats.com/articleview.cfm?articleid=2489&page=14

@LLuLL

550'i beceriksiz ol 3.8 yaparsin ama 635'i 3.5 yaparsan helal derim birinin carpan kilidi acik 1dk digerinde ciddi ciddi ugrasiyorsun.diger bilesenlerini de yazar misin?

• .45 ACP
    630'u def voltajda 3.5 yapan var.
  • GT240 512MB DDR5 128bit

ASUS M4A88TD-M AMD 880G/SB850 AM3 DDR3 1333MHZ

2GB Kingston DDR3 1333MHZ tek modül

birde burdaki işlemcilerden biri

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    AMD FX-4100 vs. Phenom II X4 965
    13 yıl önce açıldı
    AMD X2 mi X3 mü ?
    15 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • phenomlari da 4.6 ghz yapiyorlar ama ben yanasamadim bile.hic tanimadigin pc'den anlar mi anlamaz mi bilmedigin birine 3.5 yaparsin genc yapan var diyebilir misin?belki anakartinda nb carpani yok 3.1 diyecek kalacak.yapan beni baglamaz bu arkadas ne yapacak mesele o.evine gelip ben yaparim diyen varsa bilmem.

LLuLL

anakartinin cekirdek acma ozelligi var(demistim).635'lerde cache fabrikadan yok yani alsan acabilecegin bisi yok ama 550 ya da 555 alirsan kapali 2 cekirdegin ikisini de ya da birini acma sansin var belki de hic acilmaz.o ekran kartina hangisini alsan fazla fazla yeter oc yapmasan bile olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jake Lockley -- 9 Eylül 2010; 22:56:03 >
  • @ .45 ACP

Anlattıklarını anladım arkadaşım zaten kartı alır almaz o.c işi yapmazdım ilerde ekran kartını falan degiştiririm diye sormustum ...atıyorum 2 yıl sonra bu ekran kartı yerine başka bir kart taksam phemonu da o.c yapsam (yapmaya çalıştırsam) idare eder mi ???
  • simdi anakart acan bir anakarta alacaksin 550 555 filan dusunmelisin bilemiyorum cekirdek acar misin acmaz misin ama acarsan oc filan da yaparsan 2 seneden fazla gider ama 2 sene sonraki alacagin ekran kartina kac sene gider bilemiyorum o sana bagli.550 555'de en kotu senaryo diyelim acamadin 2 sene sonra da guclu bir ekran karti aldin islemciyi de 3.8 yaptin.yetmeyen oyunlar olacaktir bir de monitor cozunurlugune bagli 1920x1080 filansa islemci pek onemli degil ama 1680x1050 veya 1280x1024 filansa islemci onemli.635 olarak da dusunelim cekirdek derdi yok ama cache ve kolay oc de yok birine yaptirman lazim.birine yaptiririm dersen cekirdek acma isine girmeyip direkt 635 de alabilirsin anakart oc'ye uygun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jake Lockley -- 9 Eylül 2010; 23:49:48 >
  • x2 555be almanı öneririm. Bir arkadaşın paylaştığı inceleme bağlantısı vardı, açık bir şekilde "oyun işlemcisi olarak x2 555be daha iyi" deniyordu incelemede. Bulmaya çalışıcam.
  • 550 artık BE olarak üretilmiyor çekirdek açılma garantiside yok bence fiyatı yüksek 635 daha mantıklı geliyor bana.Yukarıdaki karşılaştırılan işlemciler 4 çekirdekli burada bahsettiğimiz işlemci çift çekirdekli %100 çekirdek açma garantiside verilmediğine göre açılmazsa 635'in gerisinde kalır.Leon-x 'in L3 hakkında bir konusu vardı L3'ün performansta çok fazla fark oluşturacağını düşünmüyorum.Bütçe elverişliyse bu saatten sonra çift çekirdekli işlemci almak mantıklı değildir ben phenom II x2 serisini çok gereksiz buluyorum onun yerine uygun fiyatlı x3 serisini satsalar daha iyi olurdu.Athlonlara haksızlık ediliyor onlarında gayet iyi o.c potansiyeli var ben 620 ve ecs 780 ultra black anakart ile 3.3 ghz'e kadar çıktım ancak ram engeline takıldığım için default hızlarına geri almak zorunda kaldım anakart ve ramler ve soğutma iyiyse rahatlıkla 3.5ghz'e çıkar ne var bunda anlamadım forumda 3.6 ghz bile kullanan var.

Leon-x'in konusu

http://forum.donanimhaber.com/m_40440384/mpage_1/key_/tm.htm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Razor Crest -- 11 Eylül 2010; 9:35:49 >

• x4 635 3.0GHz'de o ekran kartı için fazlasıyla yeter. çekirdek açmak tabiki iyi olur ama açılmazsa sıfır işlemci almak boşuna olur.
  • quote:

Everything that was true about Crysis is doubly true for FEAR. The quad-core L3-less Athlon II X4 635 comes in near-last place. It's just not a chip designed for gaming.
    "Crysis testinde gerçek olan her sözümüz FEAR'da iki misliyle gözümüze çarpıyor. 4 çekirdekli l3 önbelleksiz Athlon II X4 635 neredeyse sonuncu geliyor. Belli ki oyunculuk için tasarlanmış bir çip değil."
    http://www.pcstats.com/articleview.cfm?articleid=2489&page=15

• quote:

Orijinalden alıntı: El Mukteda

x4 635 3.0GHz'de o ekran kartı için fazlasıyla yeter. çekirdek açmak tabiki iyi olur ama açılmazsa sıfır işlemci almak boşuna olur.

Evet 3GHz den aşşağısı ekran kartları için pek iyi değil. Darboğaz yapabilir. Ama OC ile bu sorun atlatılır. Phenom ile Athlon arasındaki fark L3 cache dir. Deneb kod adlı athlonlarda L3 açılabiliyordu. Propuslarda ise olmuyor. Bide L3 cache ye %5 demişsiniz. Program açmalarda 10-15 saniye oynuyo diye biliyorum.
  • yinede 555'in oldukça iyi oc potansiyeli var bunuda unutmayın ama birbirlerine çok yakın işlemciler karar vermek zor
  • 635 alıp stok fanla 3.2 civarı kulanırsan herhangi bir performans sorunu yaratmaz.
  • Bende 2 ay önce bu ikili arasında kalmıştım.Bazı arkadaşlar Athlon II X4 635'in minimum FPS değerlerinin kötü olduklarını söylediler.Hatta bu forumdan bir arkadaş 635 ve HD5770 ile GTA 4'ü çok rahat oynayamadığını dile getirmişti bir aralar.Bende gidip Phenom II X2 555 Black Edition modelini aldım.Gayet memnunum.Yanına bir de kule tipi soğutucu aldım.Evin içi 30 derece iken işlemci tam yükte 54 derece civarında dolaşıyor.Öneririm.İstersen ACC ile 4. çekirdeği de açabilirsin.
  • eğer kasan iyiyse rahat 3.5 ghzde kullanabilirsin x4 635i ama değerleri ayarlaman lazım
    fakat 2.9 ile 3.5 arasında oyun performansında pek fark yok diyebilirim benchde fark oluyor baya

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi uykucu_17 -- 12 Eylül 2010; 17:47:07 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.