Şimdi Ara

Phenom II X4 işlemci efsanesi (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
119
Cevap
0
Favori
2.147
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • İyi işlemci hâla is görür ama fx 6300 çıktıktan sonra modası geçti bu işlemcilerin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu hafta sonu sana mesaj atarim sen olursa bana kutusuyla gonderirsin

• Satan arkadaşı tanımıyorum ama ,güzel fiat.

http://forum.donanimhaber.com/m_88306592/tm.htm
  • 2009'da aldığım x4 945'i geçenlerde arkadaşa hediye ettim hala oyunları en yüksek ayarlarda oynatıyor. Ama itiraf etmeliyim, ben 3570K'ya geçtim, baya fark oldu :) Geçmişte Hep AMD işlemciler kullandım ama bundan sonra AMD'ye dönüş zor olur. Zaten elimdeki sistemi de en az 3 sene değiştirmem
  •  Phenom II X4 işlemci efsanesi

Üni bitsin 1 sene kaldı, emekliye ayırıcam sanırım

95W TDP harika, zorlasam 3.9'a kadar çıkıyor ama stabilite de kaçıyor. GTX560Ti'den yukarı bir kart almamı engelliyor ama, gerçi bazı insanlar GTX680 bile takmış az bir darboğaz ile kullanmış ama pek para harcamaya niyetim yok. 1920x1080 low oynasam bile yeter bazı oyunları.

Keşke AMD bu seriyi devam ettirebilseydi, gerçekten efsane bir işlemci. Bu işlemciyi almadan önce piyasa araştırması yapıyordum, buna alternatif E5200'lü sistem falan tavsiye etmişlerdi iyi ki almamışım yani. Babam 50 TL fazla verip 1055T'de almamıştı, keşke onu mu aldırtsaydım da demiyor değilim Neyse 3 yıl 8 aydır kahrımı çekiyor işlemci. Helal olsun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BraveHeart -- 28 Şubat 2014; 3:08:21 >

• quote:

Orijinalden alıntı: AMD HASTASI 044

Bu hafta sonu sana mesaj atarim sen olursa bana kutusuyla gonderirsin

Suan satmayi dusunmuyorum belki yazin satabilirim

• bende phenom ii x4 965 vardı sanırım anakart arızasından o da nasibini aldı bende athlon ii x4 e geçtim resmen bu işlemciyi mumla aradım. onuda sattım fx6300 aldım o hepsine fark atar on numara işlemcidir gayet hızlı ve yeterli :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: metin abi 52

quote:

Orijinalden alıntı: AMD HASTASI 044

O.c nasil yapabilirmiyim

Sen al,o.c yi beraber yaparız.

Bende isterim..,

• Elimde x4 işlemci var anakart ile birlikte satıyorum ilgilenen varsa P.M atsın
  • Arkadaşlar bende de bu işlemci var. Gigabyte 990xa ud3 anakart ve hd7870 ile kullanıyorum. Hiç overclock yapmadım pek anlamam fakat bu işlemciyi satıp 8320 almaya değer mi. Yoksa arada çok fark olmaz mı? Güncel bütün oyunları ultrada oynadım herhangi bir sorun çıkmadı. Bf4 hariç onu henüz alamadım.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: kaiowas

Arkadaşlar bende de bu işlemci var. Gigabyte 990xa ud3 anakart ve hd7870 ile kullanıyorum. Hiç overclock yapmadım pek anlamam fakat bu işlemciyi satıp 8320 almaya değer mi. Yoksa arada çok fark olmaz mı? Güncel bütün oyunları ultrada oynadım herhangi bir sorun çıkmadı. Bf4 hariç onu henüz alamadım.

Sağlam bi soğutuun varsa ,3.8 Ghz yap ve bi süre daha kullan. Ne zaman ekran kartını daha üst seviyeye çıkarırsan,o zaman işlemciyi değiştirirsin
  • quote:

quote:

Arkadaşlar bende de bu işlemci var. Gigabyte 990xa ud3 anakart ve hd7870 ile kullanıyorum. Hiç overclock yapmadım pek anlamam fakat bu işlemciyi satıp 8320 almaya değer mi. Yoksa arada çok fark olmaz mı? Güncel bütün oyunları ultrada oynadım herhangi bir sorun çıkmadı. Bf4 hariç onu henüz alamadım.

Sağlam bi soğutuun varsa ,3.8 Ghz yap ve bi süre daha kullan. Ne zaman ekran kartını daha üst seviyeye çıkarırsan,o zaman işlemciyi değiştirirsin

Metin abi Phenom x4 960 Hiç eline geçtimi bunlar 6 çekirdeğe açılıyormuş :)

• quote:

quote:

Çok teşekkür ederim tavsiye için

• quote:

Orijinalden alıntı: darknesr

quote:

quote:

Metin abi Phenom x4 960 Hiç eline geçtimi bunlar 6 çekirdeğe açılıyormuş :)

Maalesef o furyada alamadım. Açılıyordu

• Peki atıyorum bendeki işlemciye overclockla 4.0 ghz ye çıkarttım. Bana pratikte ne kazandırır bu iş. Zaten aşağı yukarı oyun olsun uygulama olsun sıkıntı olmuyor. Yani bu iş düşük ve ya eski bir işlemciye performans katmak için yapılır belki ama bendeki ve ya daha yeni işlemcilerde ne işe yarar. Sadece ego tatmini midir bu. (Ego tatminini kötü anlamda söylemedim )

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: csufeardir

quote:

Orijinalden alıntı: melikulupinar

Efsaneler ölmez.

Efsanemsi = Intel 10 MHz 286 (8 Mhz 8086 işlemciden 6 kat hızlı, şimdi şöyle I7-4960X * 6 bir işlemci çıkar mı ki ?)
    Efsane = 25 MHz Harris 80286 (intelinki en fazla 12 mi 16 mı neydi)
    Efsanemsi = AMD 486-DX4 120/133 (Pentium 75-83 işlemcileri tokatlıyor 90 ile kapışıyorlardı)
    Efsanemsi = Intel Pentium II-300 (son dönemlerde görülmeyen gerçek devrimsel bir perf zıplaması)
    Efsane = Intel Celeron 300A (Pentium II tabanlı 300 Mhz iken 450 görüp %50 OC veriyor P-II ile kapışıyordu)
    Efsanemsi = AMD K7 Athlon (Pentium II rakibi olarak çıkıp Pentium III işlemcileri bile tokatlamıştı)
    Efsane = AMD Athlon XP 2500+ (1833 iken 3500 ve üstü görüp %90+ OC oluyordu, eşi benzeri yok)
    Efsanemsi = Pentium 4 - 3.06 Ghz (bir ara bakkallar bile satacaktı Athlon 64 tarafından ezilince)
    Efsane = AMD Athlon 64 (Inteli tokatlayan ilk 64 bit işlemci, devrimsel perf artışı)
    Efsanemsi = AMD Athlon 64 X2 (zamanında kıymeti bilinmedi, hala yaşıyor)
    Efsane = AMD Athlon 64 FX-51 (53 ve 55 de, En yakın rakibine iki kat fark atan eşşiz mahluk, 599 $ ile 999$ fiyatlı P4 EE işlemciyi ikiye ++ katlıyordu)
    Efsane = Pentium III-M Dothan (zincirinden çözülünce FX-51 işlemciye sağlam tekme atmıştı)
    Efsanemsi = Intel Core 2 Quad 6600 (peynir ekmek gibi sattı)
    Efsane = AMD Phenom II X4-965 BE (efsaneler ölmez dedirten işlemci, Phenom değil, Fenomen, yaşıtı Q6600 ölürken hala altın değerinde)
    Efsanemsi = AMD Athlon II-Phenom II X2-X3 serisi (çekirdek açıp tam tekmil Phenom II X4 piyangosu, özellikle 550BE olan %80 gibi açılıyordu))
    Efsanemsi = AMD Athlon II X4-640 (dar bütçelerin dostu)
    Efsane = Intel I5-2500K (hala aranıp bulunamayan zevat)
    Efsanemsi = Intel I7-2600K-2700K (daha minderden inmeyen pehlivanlar)

Efsane adayı = AMD FX-6300/8320 (F/P segmentinin yenilmez armadası, öneri zevatı)

Harika liste 8320 arada kalıyor biraz ama, 6300 kesinlikle muhteşem.

Şimdilerde 8086-80286 geçisi gibi 6 kat fark yapacak işlemci de çıkmıyor ki.
    Şöyle I7-4960X işlemcinin 6 katı bir şey çıksa ne sansasyon olurdu.

Artık %5-%15 gıdım gıdım gidiyoruz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi melikulupinar -- 2 Mart 2014; 23:59:13 >

• quote:

quote:

quote:

Efsaneler ölmez.

Efsanemsi = Intel 10 MHz 286 (8 Mhz 8086 işlemciden 6 kat hızlı, şimdi şöyle I7-4960X * 6 bir işlemci çıkar mı ki ?)
    Efsanemsi = AMD 486-DX4 120/133 (Pentium 75-83 işlemcileri tokatlıyor 90 ile kapışıyorlardı)
    Efsanemsi = Intel Pentium II-300 (son dönemlerde görülmeyen gerçek devrimsel bir perf zıplaması)
    Efsane = Intel Celeron 300A (Pentium II tabanlı 300 Mhz iken 450 görüp %50 OC veriyor P-II ile kapışıyordu)
    Efsanemsi = AMD K7 Athlon (Pentium II rakibi olarak çıkıp Pentium III işlemcileri bile tokatlamıştı)
    Efsane = AMD Athlon XP 2500+ (1833 iken 3500 ve üstü görüp %90+ OC oluyordu, eşi benzeri yok)
    Efsanemsi = Pentium 4 - 3.06 Ghz (bir ara bakkallar bile satacaktı Athlon 64 tarafından ezilince)
    Efsane = AMD Athlon 64 (Inteli tokatlayan ilk 64 bit işlemci, devrimsel perf artışı)
    Efsane = AMD Athlon 64 FX-51 (53 ve 55 de, En yakın rakibine iki kat fark atan eşşiz mahluk, 599 $ ile 999$ fiyatlı P4 EE işlemciyi ikiye ++ katlıyordu)
    Efsane = Pentium III-M Dothan (zincirinden çözülünce FX-51 işlemciye sağlam tekme atmıştı)
    Efsane = AMD Phenom II X4-965 BE (efsaneler ölmez dedirten işlemci, Phenom değil, Fenomen, yaşıtı Q6600 ölürken hala altın değerinde)
    Efsanemsi = AMD Athlon II-Phenom II X2-X3 serisi (çekirdek açıp tam tekmil Phenom II X4 piyangosu, özellikle 550BE olan %80 gibi açılıyordu))

Efsane adayı = AMD FX-6300/8320 (F/P segmentinin yenilmez armadası, öneri zevatı)

Intelin transistör boyutunu daha da küçülttüğü gün yeni bir efsane işlemci doğacak işte

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

quote:

quote:

Efsaneler ölmez.

Intelin transistör boyutunu daha da küçülttüğü gün yeni bir efsane işlemci doğacak işte

Yok yahu. AMD inteli fazla zorlamazsa öyle bir şey yapmaz.
    Yine en fazla %10-15 filan verir parayı yolar, sonra bi daha, bi daha. Kaza döneriz.

• Fx4100 ve amd6850 var oyle fazla bi oyun da oynamiyorum gerci maksimum skyrim falan. 965 her zaman bir ukte olarak kalmistir. Acaba alsam mi ? Diye dusunmeden edemiyorum. Nhu12pse2 sogutucum var.

965 gercekten efsane aah ah o gunler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Göze Kaçan Sigara Dumanı -- 3 Mart 2014; 0:22:20 >
    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >
  • Fazla abartıyorsunuz. Bende kullandım voltajsız 4ghz gideri var sonra 180'e sattım ama öyle abarttığınız kadar da uçar kaçar bir işlemci değil. Onun ayarı Q9650 serisi falan. Efsane arıyorsanız 2500K lara bakın işini bilen için kaç nesil gitmiş olan işlemci ve hala da gider.
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.