Şimdi Ara

Phenom II X4 işlemci efsanesi (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
119
Cevap
0
Favori
2.147
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: melikulupinar

quote:

Orijinalden alıntı: csufeardir

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: csufeardir

quote:

Efsaneler ölmez.

Efsanemsi = Intel 10 MHz 286 (8 Mhz 8086 işlemciden 6 kat hızlı, şimdi şöyle I7-4960X * 6 bir işlemci çıkar mı ki ?)
    Efsane = 25 MHz Harris 80286 (intelinki en fazla 12 mi 16 mı neydi)
    Efsanemsi = AMD 486-DX4 120/133 (Pentium 75-83 işlemcileri tokatlıyor 90 ile kapışıyorlardı)
    Efsanemsi = Intel Pentium II-300 (son dönemlerde görülmeyen gerçek devrimsel bir perf zıplaması)
    Efsane = Intel Celeron 300A (Pentium II tabanlı 300 Mhz iken 450 görüp %50 OC veriyor P-II ile kapışıyordu)
    Efsanemsi = AMD K7 Athlon (Pentium II rakibi olarak çıkıp Pentium III işlemcileri bile tokatlamıştı)
    Efsane = AMD Athlon XP 2500+ (1833 iken 3500 ve üstü görüp %90+ OC oluyordu, eşi benzeri yok)
    Efsanemsi = Pentium 4 - 3.06 Ghz (bir ara bakkallar bile satacaktı Athlon 64 tarafından ezilince)
    Efsane = AMD Athlon 64 (Inteli tokatlayan ilk 64 bit işlemci, devrimsel perf artışı)
    Efsanemsi = AMD Athlon 64 X2 (zamanında kıymeti bilinmedi, hala yaşıyor)
    Efsane = AMD Athlon 64 FX-51 (53 ve 55 de, En yakın rakibine iki kat fark atan eşşiz mahluk, 599 $ ile 999$ fiyatlı P4 EE işlemciyi ikiye ++ katlıyordu)
    Efsane = Pentium III-M Dothan (zincirinden çözülünce FX-51 işlemciye sağlam tekme atmıştı)
    Efsanemsi = Intel Core 2 Quad 6600 (peynir ekmek gibi sattı)
    Efsane = AMD Phenom II X4-965 BE (efsaneler ölmez dedirten işlemci, Phenom değil, Fenomen, yaşıtı Q6600 ölürken hala altın değerinde)
    Efsanemsi = AMD Athlon II-Phenom II X2-X3 serisi (çekirdek açıp tam tekmil Phenom II X4 piyangosu, özellikle 550BE olan %80 gibi açılıyordu))
    Efsanemsi = AMD Athlon II X4-640 (dar bütçelerin dostu)
    Efsane = Intel I5-2500K (hala aranıp bulunamayan zevat)
    Efsanemsi = Intel I7-2600K-2700K (daha minderden inmeyen pehlivanlar)

Efsane adayı = AMD FX-6300/8320 (F/P segmentinin yenilmez armadası, öneri zevatı)

Harika liste 8320 arada kalıyor biraz ama, 6300 kesinlikle muhteşem.

Şimdilerde 8086-80286 geçisi gibi 6 kat fark yapacak işlemci de çıkmıyor ki.
    Şöyle I7-4960X işlemcinin 6 katı bir şey çıksa ne sansasyon olurdu.

Artık %5-%15 gıdım gıdım gidiyoruz.

Intelin transistör boyutunu daha da küçülttüğü gün yeni bir efsane işlemci doğacak işte

Yok yahu. AMD inteli fazla zorlamazsa öyle bir şey yapmaz.
    Yine en fazla %10-15 filan verir parayı yolar, sonra bi daha, bi daha. Kaza döneriz.

Amd'nin zorlayabileceğini sanmıyorum Intel ancak geliştirmek isterse yapabilir fakat zor ve masraflı. Uzun bir süre boyunca ihtiyacı olmaz gibi Intel'in buna.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Phenom II X4 955 Black Edition hertürlü akar beylerrrr :)
  • omeeeer54 kullanıcısına yanıt
    aynen laptop packerdbellmi ?
  • Hocam 1605T'ye dönüşen efsane 960T ile 3.8'de devam sıkıldıkça 4-5-6 çekirdek açıp kapatıyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • MrFinito kullanıcısına yanıt

• O.c yapmadin dimi

•  Phenom II X4 işlemci efsanesi Phenom II X4 işlemci efsanesi Phenom II X4 işlemci efsanesi Phenom II X4 işlemci efsanesi Phenom II X4 işlemci efsanesi

• Ben yazın 180tl'ye ikinci el forumuna açtım pahalı dediler 960t'ye. Şimdi 300 verseler satmıyorum arkadaş

• voltajsız 3.6 da kullanıyorum 955 i.. yetiyor bana ama artık yeni teknoloji ve intel için para biriktiriyorum yavaştan..
  • Zamaninda AMD fanı olarak phenom 9850 BE almistim ve isinma probleminden hic kullanamamistim. İcimde halen yaradir. Cok masrafli olmustu o sistem o zamanlar.

• bu islemci gtx770 veya hd7950 yi besleyebilir mi

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 760 tamam, 7950 de denebilir ama 770 oc olmadan zor gözüküyor.

• Liste güzel...
  • quote:

Orijinalden alıntı: kaiowas

Peki atıyorum bendeki işlemciye overclockla 4.0 ghz ye çıkarttım. Bana pratikte ne kazandırır bu iş. Zaten aşağı yukarı oyun olsun uygulama olsun sıkıntı olmuyor. Yani bu iş düşük ve ya eski bir işlemciye performans katmak için yapılır belki ama bendeki ve ya daha yeni işlemcilerde ne işe yarar. Sadece ego tatmini midir bu. (Ego tatminini kötü anlamda söylemedim )

7870,660 Ti ve üstü ekran kartı sahibi olanlarda işe yarar. Oyunda ,ekran kartının gerçek gücünü görmek bakımından.
  • Valla var bende bir Phenom II x4 965 be ... Yakın zamanda satmayı düşünüyorum. Belirli bir bütçe topladım terfi edeyim artık diyorum. Bu konuda ki fiyat tavsiyesi iyi oldu. 180-190 civarı koyarım artık.
  • x4 965. voltajsız 4.0 ghz ama c&q açık vaziyette. diğer türlü sesli çalışıyor.
  • Phenom II x4 965 be den Fx8350 ye gectim ekran kartina darbogaz yapmasin diye benchmarklarim dustu

• sammykunny kullanıcısına yanıt
    quote:

Orijinalden alıntı: sammykunny
    x4 965. voltajsız 4.0 ghz ama c&q açık vaziyette. diğer türlü sesli çalışıyor.

FX ve Phenomlarda çarpanla o/c yapanların kapatmasına gerek yok.Doğru voltaj verildiği ve vdrop olmadığı sürece stabilite bozulmaz.
    Ama FSB üzerinden overclock yapanlar belli bir frekanstan sonra CnQ,C1E,C6 vb tasarruf modlarını kapatmaları gerekiyor.
  • arkdslar am3 phenom 2 x4 işlemci alınacaktır haberiniz olsun
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.