Şimdi Ara

PHİLİPS 40PFK6510 ANDROİD TV İNCELEME [RESİM VE VİDEO EKLENDİ] (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
129
Cevap
6
Favori
11.458
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Dışarıdan usb ile uygulama kurmak.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba arkadaşlar.Kanal listesinde kanal isminin üzerinde o kanalda hangi programın olduğu yazıyor.Bu içerik bilgisi kaldırılabilir mi?
  • TunaAkkurt T kullanıcısına yanıt
    Kanali açtıktan sonra 1-2 sn çıkıp kayboluyor dimi? Ben kaldıramadım açıkçası...

• AsSakallıDede kullanıcısına yanıt
    kanalı açtıktan sonra gelenden bahsemiyorum listede 8 kanal gözüküyor mesela 8indede hangi programın olduğu yazıyor.
  • TunaAkkurt T kullanıcısına yanıt
    Hocam ben bir daha kurcaladım tvyi bulamadım ne yazık..
  • hsnygtclk H kullanıcısına yanıt
    Hocam tvye güncelleme geldi. Bilinmeyen kaynaklar açıldı. Usb ile uygulama kurmak için googleplaydan es dosya yöneticisini kurarsanız daha rahat olur.
  • Hocam tv için tavsiye ettiğiniz kullanımı kolaylaştıran , televizyona ek özellik getirebilecek programları/uygulamalar neler? Bunu da belki ana başlık altında eklerseniz tüm kullanıcılar için iyi bir kaynak olur. Şimdiden teşekkür ediyorum

• depes kullanıcısına yanıt
    Hocam kullanımı kolaylaştırmak için yapilacak en iyi şey kullanmadiginiz programları kaldirmak yada devre dışı bırakmak. Tv ilk kuruldugunda bayağı uygulama oluyor. Tabi bu da ram kullanımını arttırıyor. Bende uygulama olarak lig tv, kodi ve uc broswer var. Sistem uygulamalarından google, google play music vb uygulamaları devre disi bıraktım . sonuç olarak 300-350 mb boşta rsm oluyor.
    Bos bir zamanımda konuyu düzenlemeye çalışacağım.

• Ürünü 1 hafta önce Vatan'dan aldım. Sıradan bir kullanıcı olarak yazıyorum. Genel kanım olumsuz ve ürünü tavsiye etmiyorum. Aşağıda detaylı olarak gördüğüm olumlu ve olumsuz özelliklerini bulabilirsiniz. Ancak şunu söylemem gerekiyor; ürünü alacak kişilerin mağaza satış danışmanlarına uymamasını tavsiye ederim, çünkü her satışçı bir markanın promotörü ve kendi ürünlerini satmaya çalışıyorlar. Ben sony almaya gitmiştim ama beni aynı özellikleri var ve daha ucuz diye ikna ettiler; şimdi çok pişmanım. Zaten ürünü orda incelemenize imkan vermiyorlar, TV geçişleri için uyduya bağlı değil; internet girişleri için wifi çekmiyor diyorlar.

OLUMU ÖZELLİKLERİ:
    Görüntü kalitesi gerçekten güzel ki bu sebeple TV'yi aldım. Kalitesini başka markaların 4k TVleri ile kıyasladım, bazılarından üstün bile.
    Ayrıca ses kalitesi de çok başarılı, ev sinema sistemi gibi geliyor. 10-15 m2 bir oda için tek başına yeterli.
    Ambilight gerçekten başarılı bir teknoloji, insana projeksiyon algısı yaratıyor, bir kere alıştınız mı kapatarak izleyemiyorsunuz.

OLUMSUZ ÖZELLİKLERİ:
    En önemlisi: TV açma kapanma sorunu: Açma/Kapama tuşu çok geç yanıt veriyor. TV'yi kapatsanız bile 1-2 dakika içerisinde tekrardan kendisi açılıyor. Bazen açıldığında sadece ses ve beyaz bir ekran geliyor; bazen de ses geliyor görüntü gelmiyor. Uyku zamanlayıcısı keza aynı şekilde. Açmaya bastığınızda ise bazen açılmıyor 3-5 defa daha basmanız gerekiyor ve beklemeniz lazım. Muhtemelen bu sorun TV'nin hafıza tutmasından kaynaklanıyor ve bu aşırı derecede kastırıyor, komutlarınızı algılamıyor ve geç yanıt veriyor. Sorunu çözmek için anahtarlı bir priz kullanıyorum, TV'yi kapattıktan sonra bir daha açılmasın diye prizi de kapatıyorum.
    İkinci olarak TV çok yavaş. Kanal geçişleri, internet bağlanma hızı, uygulama açılış/kapanış hızları, menü geçişleri çıldırtıyor. Sürekli bekliyorsunuz ve bu da TV'nin görüntü kalitesi ve ses avantajını boşa çıkartıyor. Açılmadıktan sonra ne anlamı kalır ?
    Üçüncü olarak çok az sayıda uygulama var. Bu özelliğine kanmayın derim. Sosyal medyayı sadece tarayıcı üzerinden kullanabiliyorsunuz. Varsa yoksa Google ve Youtube uygulamaları var ki bunlarda da 'ayarlar'ı siz yönetemiyorsunuz. Youtube'de internet hızınız azaldığında görüntü kalitesi düşüyor.
    Son olarak klavyesi mantıklı ama hiç fonksiyonel değil. Bilgisayar klavyesine alıştıktan sonra çok kullanışsız geliyor. Aradaki boşluk çok anlamsız ve gereksiz.

SONUÇ:
    Ürünü tarafsız değerlendirmek istedim. Başka insanların da mağdur olmaması adına sıradan bir kullanıcı olarak paylaşıyorum. Teknik konularda pek bilgi sahibi değilim ama kullanan kaç kişinin de bu konuları bildiği muallak. Umarım yorumumu dikkate alırsınız.

• sAmw0w S kullanıcısına yanıt
    Hocam öncelikle bu tvyi yaklaşık 6 aydır kullanıyorum. Şuana kadar yakındığınız hiçbir sorunla karşılaşmadım. Ya tvnizde bir sıkıntı var ya da tvyi kullanma şeklinizde. Şuan evde kulladığım tv gayet akıcı. Tabi bunda benim kullanımımında büyük bir etkisi var. Tvyi aldıktan sonra ilk işim 32 gb usb 3.0 bir flash bellek almak oldu. Tvye dahili hafıza olarak taktım. Bu bilgiyi ilk okuduğumda tvnin büyük ölçüde hızlandığı yazılmıştı. Açıkcası inanmamıştım. Ama taktıktan sonra gördüm ki cidden hız yönünden pozitif yönde bir yükselme oldu. İkinci sırada tvde kullanmadığım tüm uygulamaları kaldrıdım. Tvde yüklü gelen uygulamalardan sadece ligtv uygulamasını silmedim. Tvde uygulamalar menüsünde görülen indirilen uygulamalar, sistem uygulamaları ve çalışan uygulamalar var. Dediğim gibi indirilen uygulamalarda tvde yüklü olarak gelen uygulamalardan sadece ligtv uygulamasını silmedim. Sistem uygulamalarında da boş yere çalışan bir sürü program var. Mesela googleplay müzik diye bir uygulama var. İsterseniz devre dışı bırakabiliyorsunuz. Şuan aklıma sadece googleplaymüzik geldi. Rahatlıkla söyeyebilirimki bunun gibi boş yere çalışıp tvyi yavaşlatan 10-15e yakın sistem uygulaması var.(Yada başka bir örnekle tvde sesli konuşma uygulaması var,googlede veya sesli arama yapmak için ama tv kumandası bu özelliği desteklemiyor. Yok yere tvnin ramını sömürüyor.Bunlar bir kaç örnek, bu tip uygulaam sayısı tvde fazla ve kaldrırılınca hiçbir zararları olmuyor.) Bu tip uygulamarı da kaldırınca tvde yüksek miktarda hızlanma oluyor. Üçüncü olarak ise tvye kurduğunuz uygulamayı işiniz bittikten sonra kapatmak. Yani ne demek istiyorum. Herhangiibr uygulamayı açtıktan sonra siz onu uygulamalar-durdurmaya zorla ile kapatmadığınız sürece arka planda ram yiyor ve tvyi yavaşlatıyor. Bu şekilde kapatmadan birden fazla uygulama açılınca tvnin ramı yetmediğin tv kendine rest atmak zorunda kalıyor. (Şunuda belirmek isterimde şu ana kadar hiç benim tv kendine rest atmadı.)
    Ben wifi kullanamadığım için o konuda bir yorum yapamam ama kesinlikle kablo kullanılmasını tavsiye ederim. Bu internet hızının wifiye göre daha iyi bir kalitede olmasını sağlayacaktır. Sosyal medya uygulamaları olarak tvye isterseniz usb ile facebook, twitter gibi uygulamalar kurabiliyorsunuz. Sonuçta istediğimiz an telefon yada pcden bunlara girebiliyoruz. Tvden girmesemde olur diye düşünmüştüm.
    Tv ile kurulu gelen tarayıcıda tvnin google playinde bulunan tarayıcıdan da bir cacık olmaz bunu kesinlikle kabülleniyorum. Yavaş ve yetersizler. Ama UC Broswerın (Nasıl kurulabileceğini philips pfk 6510 inceleme konusunda ayrıntılı bir şekilde bahsettim) çok üst düzey bir tarayıcı olduğunu söyleyebilirim. Ben UC Broswer kullanmaya başladıktan sonra artık internetten film indirme işine son verdim. İstediğim zaman UC Broswerden istediğim filmi izleyebiliyorum.

Şuana kadar tvyi kapattıktan sonra tvde kendiliğinden açılma yaşamadım. Muhtemelen bu tvde çok gereksiz uygulama olduğundan. Bu hususta ram yetmezliğinden tvden kendiliğinden kapanma bile olabilir. Bu konuyu yukarıda açıklamıştım. Tekrar yazmaya gerek duymuyorum.

BURADA EN BÜYÜK SIKINTIMIZ GELİŞEN TEKNOLOJİ KARŞISINDA BİZ YERİMİZDE SAYDIĞIMIZ İÇİN SORUNLAR YAŞIYORUZ. BURADA ANLATTIM ŞEYLER HAYATINDA TELEFON BİLGİSAYAR KULLANMIŞ HER KİŞİNİN YAPABİLECEĞİ BASİT ŞEYLERDİR. TABİ TV DÖRT DÖRTLÜK GELMİYOR AMA İYİ BİR KULLANICI TVYİ DÖRT DÖRTLÜK HALE GETİREBİLİR.

EN SON OALRAK DA ŞUNU GÖNÜL RAHATLIĞI İLE SÖYLEYEBİLİRİM. PHİLİPS 40PFK6510 2000 TL ALTINDA ALABİLECEĞİNİZ EN İYİ TVDİR.(BEN 1730'A ARALIK AYINDA ALMIŞTIM)

BURDA BAHSETTİĞİM ŞEYLERİ UYGULADIKTAN SONRA BU SORUNLARLA KARŞILAŞMAYACAĞINIZI DÜŞÜNEREK, EN YAKIN ZAMANDA TEKRAR YORUMLARINIZI BEKLİYORUM

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AsSakallıDede -- 10 Mayıs 2016; 22:29:44 >

• quote:

Orijinalden alıntı: sAmw0w

Ürünü 1 hafta önce Vatan'dan aldım. Sıradan bir kullanıcı olarak yazıyorum. Genel kanım olumsuz ve ürünü tavsiye etmiyorum. Aşağıda detaylı olarak gördüğüm olumlu ve olumsuz özelliklerini bulabilirsiniz. Ancak şunu söylemem gerekiyor; ürünü alacak kişilerin mağaza satış danışmanlarına uymamasını tavsiye ederim, çünkü her satışçı bir markanın promotörü ve kendi ürünlerini satmaya çalışıyorlar. Ben sony almaya gitmiştim ama beni aynı özellikleri var ve daha ucuz diye ikna ettiler; şimdi çok pişmanım. Zaten ürünü orda incelemenize imkan vermiyorlar, TV geçişleri için uyduya bağlı değil; internet girişleri için wifi çekmiyor diyorlar.

OLUMU ÖZELLİKLERİ:
    Görüntü kalitesi gerçekten güzel ki bu sebeple TV'yi aldım. Kalitesini başka markaların 4k TVleri ile kıyasladım, bazılarından üstün bile.
    Ayrıca ses kalitesi de çok başarılı, ev sinema sistemi gibi geliyor. 10-15 m2 bir oda için tek başına yeterli.
    Ambilight gerçekten başarılı bir teknoloji, insana projeksiyon algısı yaratıyor, bir kere alıştınız mı kapatarak izleyemiyorsunuz.

OLUMSUZ ÖZELLİKLERİ:
    En önemlisi: TV açma kapanma sorunu: Açma/Kapama tuşu çok geç yanıt veriyor. TV'yi kapatsanız bile 1-2 dakika içerisinde tekrardan kendisi açılıyor. Bazen açıldığında sadece ses ve beyaz bir ekran geliyor; bazen de ses geliyor görüntü gelmiyor. Uyku zamanlayıcısı keza aynı şekilde. Açmaya bastığınızda ise bazen açılmıyor 3-5 defa daha basmanız gerekiyor ve beklemeniz lazım. Muhtemelen bu sorun TV'nin hafıza tutmasından kaynaklanıyor ve bu aşırı derecede kastırıyor, komutlarınızı algılamıyor ve geç yanıt veriyor. Sorunu çözmek için anahtarlı bir priz kullanıyorum, TV'yi kapattıktan sonra bir daha açılmasın diye prizi de kapatıyorum.
    İkinci olarak TV çok yavaş. Kanal geçişleri, internet bağlanma hızı, uygulama açılış/kapanış hızları, menü geçişleri çıldırtıyor. Sürekli bekliyorsunuz ve bu da TV'nin görüntü kalitesi ve ses avantajını boşa çıkartıyor. Açılmadıktan sonra ne anlamı kalır ?
    Üçüncü olarak çok az sayıda uygulama var. Bu özelliğine kanmayın derim. Sosyal medyayı sadece tarayıcı üzerinden kullanabiliyorsunuz. Varsa yoksa Google ve Youtube uygulamaları var ki bunlarda da 'ayarlar'ı siz yönetemiyorsunuz. Youtube'de internet hızınız azaldığında görüntü kalitesi düşüyor.
    Son olarak klavyesi mantıklı ama hiç fonksiyonel değil. Bilgisayar klavyesine alıştıktan sonra çok kullanışsız geliyor. Aradaki boşluk çok anlamsız ve gereksiz.

SONUÇ:
    Ürünü tarafsız değerlendirmek istedim. Başka insanların da mağdur olmaması adına sıradan bir kullanıcı olarak paylaşıyorum. Teknik konularda pek bilgi sahibi değilim ama kullanan kaç kişinin de bu konuları bildiği muallak. Umarım yorumumu dikkate alırsınız.

kardeş eylül 2015 den beri kullanıyorum ilk aldığımda senin dediğin ufak tefek seyleri yaşadım fakat o tarihten bu zamana kadar yanlış hatırlamıyorsam 4 güncelleme geldi ve en sonuncuyu dün kurdum ve tv inanılmaz seri çalışıyor ve bi sorunum olmadı bence tv nizi internete bağlayıp güncelleme yapın eski sürüm tv olabilir.Dışardan uygulama yükleme ilede artık tv yi özgürce kullanabilirsin kodi yi ilk aldığımda krmuştum dün digitürkplay ı da kurduktan sonra tv den başka bir isteğim kalmadı. bundan sonra güncelleme yüklemem heralde :)

• Bugün uyarı yazısı çıktı ve güncellendim. 👍

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tv den genel manada çok memnunuz fakat bir sorun var, gunde bir iki sefer herhangi bir kanal izlerken sinyal gidiyor, kanal ileri geri yapinca duzeliyor, boyle bir sorunla karşilasan var mi

• yüksel75 Y kullanıcısına yanıt
    Bu son guncellemede bana hiç olmadı. Gerçi öncekilerde de olmuyordu ama istersiniz siz müsteri hizmerlerini arayınbelki tvyi fabrika ayatlariba döndürtür.

• AsSakallıDede kullanıcısına yanıt
    Güncelleme ile alakalı mı bilemiyorum, birkaç haftadır farkettiğim bir durum, androidi ilk durumuna döndürme veya tamamen ilk duruma dönme gibi bir seçenek var mı acaba?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • yüksel75 Y kullanıcısına yanıt
    Fabrika ayarlarına döndürürmeyi deneyin önce. Yalnız fabrika ayarlarına döndürünce uydu kurulumunu falan bastan yapıyorsunuz. Olmazsa guncelleme surum dusurme diye birşey var sanirim ama nasil yapiliyor bilmiyorum. Diğer android tv konularında görmüştüm.
    Ama önce phiphs tv müşteri hizmetlerini arayın belki düzeltmenin basit bir yolu vardır.

• merhaba

televizyonu 2 aydır sorunsuz kullanıyordum fakat dün kumandaya birşey oldu
    kumanda bir anda işlememeye başladı.. önce pillerden kuşkulandım ama 2 aylık kumanda.. yine de pilleri kontrol ettim. pillerde şarj sorunu yok.
    ilk olarak televizyonu açıp kapattım, ve sorun geçti..
    daha sonra (15-20 dakika geçtikten sonra) kumandayı tekrar kullanmak istedim ama yine işlemedi.
    bu sefer televizyonun güç kaynağını tamamen çekeren android'e restart attım. yine aynı şey tekrarladı.
    biraz yurtdışı forumlardan araştırdım, sonra philipsin kullanım kılavuzunda kumandanın eşleştirilmesi gerekebileceğini okudum.
    kumanda üzerindeki kırmızı ve mavi tuşlara basarak eşleştirmeye çalıştım, sonuç alamadım.
    en son çare televizyonun tüm ayarlarını sıfırladım ve fabrika ayarlarına geri döndüm. ilk kurulum ekranında kumandanızı eşleştirin diye uyarı verdi.
    5 saniye kırmızı ve mavi tuşa aynı anda bastım ve eşleştirdim. televizyonun kurulumunu yaptım. kumanda sorunsuz çalışıyordu (hiç bir takılma, gecikme bekleme olmadan).
    sonra yine kumandayı bir kenara bıraktım.. yarım saat bir saat sonra elime aldığımda yine aynı sorun vardı..
    son olarak yine de pilleri sıfır pil ile değiştirdim.. ama birşey değişmedi.

şimdi kumanda keyfe keder çalışıyor. tv'ye bağlı bluetooth klavye mouse'u söktüm.. üzerindeki tüm USB diskleri çıkarttım.. sorun geçmedi.

bir öneriniz var mı?

• depes kullanıcısına yanıt
    Hocam tvnin arkasındaki analoğa 5-10 sn civarında basılı tutun. Ondan sonra sizden kumanda eşlettirmeyi isteyecek. Kumanda üzerinde kırmızı ile mavi tuşa basın eşleşme olacaktır. Kumanda çift taraflı olduğundan hangi tarafı dönükse o tarafı çalışır. Belki sizin tokluğunuzda umanda yere falan düşmüştür. Siz en son çare olarak philipsin tv müşteri hizmetlerini arayınız. Yardımcı olurlar illakim.
  • dede değişin gibi olabilir.. ben de öyle düşündüm aslında.. evde iki tane yumurcak var.. kumandanın başına çeşitli şeyler gelebilir ama ben yine de kumandadan kaynaklı olduğunu sanmıyorum çünkü kumandada tutukluk veya yön değiştirmeye bağlı sorun olmuyor.
    kumanda çalışmazken yer/konum değiştirmeden televizyonu açıp kapayınca bir anda sorunsuz çalışmaya başlıyor.

bu arada arkadaki tuşa basık tutmayı da denedim. sağ altta 1sn tuşlara basık tutun diyor. ama yine de kumanda işlev almıyor.
    sorun eşleşme değil bence tv bir şekilde, bir nedenden kumandayı bloke ediyor..
    acaba takılı kalan bir tuş mu var diye düşünerek tüm tuşların üzerinden de geçtim ama sonuç alamadım.

ben en iyisi dediğiniz gibi bir müşteri hizmetleri ile veya teknik servis ile konuşayım..
    yardımınız için teşekkürler

sonuç alırsam bilgi veririm..
  • selamün aleyküm abi hayırlı ramazanlar. abi biz de tv almayı düşünüyoruz da lg ve philips arasında kaldık.
    sizin önerdiğinz marka hangisidir?
    biz daha çok bu tv yi alacak gibiyiz...
    simdi size bu tv hakkında bir kaç sorum olcaktı:
    1-televizyona android 6.0 marshmallow güncellemsi geldimi?
    2-televizyona usb den ya da herhangi bir yerden .apk uzantılı dosyaları yükleyebilr miyiz?
    3-google play store da clash of clans gibi online oyunlar mevcut mu?
    4-oyunlarda,uygulamalarda ve menü de kasma,takılma vs.oluyor mu?
    5-tv yi duvara assak ambilight görünümü nasıl olur sizce?
    6-kablosuz klvye ve mouse almak gerekir mi?

simdilik soracaklarım bu kadar ilrde takıldıgım bi konu olursa tekrar sorabilirim ...
    bi de abi tv hakkında daha detaylı bi inceleme (video resim oyun incelemesi vb.) yapabilir misin?

simdiden tesekkür ederim ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi YENİ_KULLANICI_42 -- 19 Haziran 2016; 14:33:53 >

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.