Şimdi Ara

Philips 46PFL7007K İncelemesi (25. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
653
Cevap
8
Favori
55.952
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2324252627
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • - es7000 ve es 8000 hassas panellerdir. Bu panelin yanlış taşınması duvara monte ettirilmesi bile bulutlanma seviyesini artıracak ya da yoksa bile oluşturacaktır. Bunu samsung çalışanlarından biride söyledi bana. Ayrıca Edge led teknoloisinden , flashlight köşelerdeki sızma ya da genel bulutlanma kaçınılmaza yakındır.

- Philips konusunda elbette 8000 serisi 7000 den iyidir, 3 taraflı amblight ile ve kalibrasyon menüsü ile. Ama bunları aramayıp daha uygun fiyat arıyorsan 7000 serisi olabilir. Ya da bu kadar smart sevdan varsa sen direk philipsleride unut samsunglara yönel.

- Bulutlanma için, tüm perdeleri çekilmiş kapkaranlık bir odada siyah bir fotoğraf ya da görüntü üzerinden. Kontrastı 100 e kadar çekip bulutlanma varsa, yavaş yavaş düşüreceksin bulutlanmanın hangi seviyede kaybolduğunu izleyeceksin, 65-70 te kayboluyorsa yeterlidir. Ve bu ayarı tüm modlarda yapmalısın (normal-oyun-sinema) İllaki o kontrast artınca bulutlar patlayacak. Yukarıda arkadaşın dediği gibi, hiç olmayanı yerine çok az olanını tutturmak lazım aslında. Ha bazı insanlar '' Çok şükür bende yok'' desede. Testi yapamadıkları için bunu söylüyorlar. Testi doğru yapan herkes birşekilde görüyor abicim. Philips'tede samsung'tada Lg'dede sony'dede Edge led olanların hepsinde var. Hatta Full led olanlardan bile çıkıyormuş ALBANİ hocanın dediğine göre.

- 3700 lira Teşhir 46hx850 için çok çok pahalı haberin olsun. O fiyata Kapalı kutu alınıp üstüne 2 yıl garanti ve sigorta + dvdli ses sistemi falan alınır. Hakkettiği budur. Biz bundan 3 tane kapalı kutu sattık 3250 liraya DARTY de 2-3 ay evvel. Hatta sony centerları gez mutlaka güzel bir fiyata hx850 kaparsın. Ayrıca bu serinin efsanesi olan hx920 yide bulursan kaçırma. Bak bu 920 ye 3700 her türlü verilir bilesin. Yav markalar ne modeller çıkardı 2013 serileri geldi, hala 2011-2012 lere çekilen fiyatlara bak şaka gibi !

- Ben 7007 kullandım evet azda olsa bende de bulutlanma vardı. Sehpa üzeri kullanıyordum. Görüntü-keskinlik-doygunluk samsunglardan çok daha iyiydi.

- Ama iade edip, panasonic 55vt30 alarak son noktamı koydum, mutluyum.

• quote:

Orijinalden alıntı: darknessjack

- es7000 ve es 8000 hassas panellerdir. Bu panelin yanlış taşınması duvara monte ettirilmesi bile bulutlanma seviyesini artıracak ya da yoksa bile oluşturacaktır. Bunu samsung çalışanlarından biride söyledi bana. Ayrıca Edge led teknoloisinden , flashlight köşelerdeki sızma ya da genel bulutlanma kaçınılmaza yakındır.

- Philips konusunda elbette 8000 serisi 7000 den iyidir, 3 taraflı amblight ile ve kalibrasyon menüsü ile. Ama bunları aramayıp daha uygun fiyat arıyorsan 7000 serisi olabilir. Ya da bu kadar smart sevdan varsa sen direk philipsleride unut samsunglara yönel.

- Bulutlanma için, tüm perdeleri çekilmiş kapkaranlık bir odada siyah bir fotoğraf ya da görüntü üzerinden. Kontrastı 100 e kadar çekip bulutlanma varsa, yavaş yavaş düşüreceksin bulutlanmanın hangi seviyede kaybolduğunu izleyeceksin, 65-70 te kayboluyorsa yeterlidir. Ve bu ayarı tüm modlarda yapmalısın (normal-oyun-sinema) İllaki o kontrast artınca bulutlar patlayacak. Yukarıda arkadaşın dediği gibi, hiç olmayanı yerine çok az olanını tutturmak lazım aslında. Ha bazı insanlar '' Çok şükür bende yok'' desede. Testi yapamadıkları için bunu söylüyorlar. Testi doğru yapan herkes birşekilde görüyor abicim. Philips'tede samsung'tada Lg'dede sony'dede Edge led olanların hepsinde var. Hatta Full led olanlardan bile çıkıyormuş ALBANİ hocanın dediğine göre.

- 3700 lira Teşhir 46hx850 için çok çok pahalı haberin olsun. O fiyata Kapalı kutu alınıp üstüne 2 yıl garanti ve sigorta + dvdli ses sistemi falan alınır. Hakkettiği budur. Biz bundan 3 tane kapalı kutu sattık 3250 liraya DARTY de 2-3 ay evvel. Hatta sony centerları gez mutlaka güzel bir fiyata hx850 kaparsın. Ayrıca bu serinin efsanesi olan hx920 yide bulursan kaçırma. Bak bu 920 ye 3700 her türlü verilir bilesin. Yav markalar ne modeller çıkardı 2013 serileri geldi, hala 2011-2012 lere çekilen fiyatlara bak şaka gibi !

- Ben 7007 kullandım evet azda olsa bende de bulutlanma vardı. Sehpa üzeri kullanıyordum. Görüntü-keskinlik-doygunluk samsunglardan çok daha iyiydi.

- Ama iade edip, panasonic 55vt30 alarak son noktamı koydum, mutluyum.

46 inç değil Sony 55HX850 için 3.700 TL istediler.
    Tüm LED'lerde bu sorun oluyorsa alacağım tüm modellerde çıkabilir. Bana sadece Samsung ve LG özellike ES7000 ve ES8000'de var denildi.
    8007 alabilirim fakat mağazadan alacağım için iade kabul etmiyorlar. Işık sızması ve Bulutlanma istemiyorum. Bunların olmadığı model olarakta 8007 ve 7007 söylendi.
    Birde Işık sızması ve Bulutlanma Testleri yaptığımda kesin ortaya çıkıyor mu ? Hemen çıkmayıp 5-6 ay veya 1 yıl sonrada çıkabilir mi ? Bu konuda bilgi var mı ?

• Birde bana söylenen cihazı masaüstü kullanacaksan bulutlanma ve ışık sızması olmaz denildi. Ama duvara asarsan kesinlikle ışık sızması ve bulutlanma olur dendi. Bu doğru mudur ?
  • Çok sağlam tv ya
  • quote:

Orijinalden alıntı: DonanımlıSanMarinolu

Çok sağlam tv ya

Hangisi olduğunu ve neye dayanarak söylediğini de belirtseydin daha iyi olurdu :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: boolidge
    46 inç değil Sony 55HX850 için 3.700 TL istediler.
    Tüm LED'lerde bu sorun oluyorsa alacağım tüm modellerde çıkabilir. Bana sadece Samsung ve LG özellike ES7000 ve ES8000'de var denildi.
    8007 alabilirim fakat mağazadan alacağım için iade kabul etmiyorlar. Işık sızması ve Bulutlanma istemiyorum. Bunların olmadığı model olarakta 8007 ve 7007 söylendi.
    Birde Işık sızması ve Bulutlanma Testleri yaptığımda kesin ortaya çıkıyor mu ? Hemen çıkmayıp 5-6 ay veya 1 yıl sonrada çıkabilir mi ? Bu konuda bilgi var mı ?

Size kim demişse "sadece Samsung ve LG özellike ES7000 ve ES8000'de var" iyi paraya iyi yalan konuşmuş yada müthiş kore düşmanıymış.

Arkadaşım satın aldığım 46HX850 3 kez ışık sızması yüzünden değişti, hatta forumda bütün fotoğraflarını paylaştım.

Öyle marka başlıklarından modellerin sorunlarına göre ortalama not çıkarıp yada ordan burdan duyup özellikle Samsung'un LG'nin o modelinde bu modellerinde ışık sızması olur diye düşünenler, X marka 1000 Samsung-LG 10000 adet satıyor. X markanın fiyatı muadillerine göre 1000-2000tl daha yüksek olursa satış adedi az olur, sorunlarıda varsa az görülür. Ben tecrübeyle göreceğimi gördüm!

Arkadaşım TV markaları LED teknolojisine geçtiğinden beri ışık sızması ve bulutlanma sorunları bir çok marka ve modelinde karşımıza çıktı.

Satın aldığın TV'de testleri yaptığında varsa sorun görürsün zaten, hemen çıkmayıp 5-6 ay sonra çıkması uyumsuz yada hatalı monte edilmesinden kaynaklanır (örn: duvar askı aparatı uyumsuz yada esneme yapıyorsa zamanla çerçeve paneli kasabilir buda ışık sızması bulutlanma olarak sorunlar başlar).

Philips 46PFL7007K İncelemesi

Yukarıdaki satın aldığım ES8000 7 ay oldu, görüntü ilk gün test ettiğimde nasılsa şu an yine aynı. Ama 2 sene 3 sene sonra ne olur hiç bir markada bilemeyiz!.

Ayrıca "Bunların olmadığı model olarakta 8007 ve 7007 söylendi" diye kim demişse aşşağı baksın!.

Alıntıdır.
    quote:

Orijinalden alıntı: hasans

Arkadaşlar bulutlanma için servis nihayet bugün geldi (yaklaşık 3-4 hafta önce servise bildirmiştim) Tv yi Servise götürdüler bakalım ne olacak.

Philips 46PFL7007K İncelemesi  Philips 46PFL7007K İncelemesi  Philips 46PFL7007K İncelemesi

quote:

Bende S8000 den clouding ve ışık sızması problemleri nedeniyle philips e dönmüştüm ama sanırım hata yapmışım.

quote:

Servisten gelen cevap

Belirtmiş olduğunuz konunuz ile ilgili olarak, TV'niz üzerinde Merkez servisimiz tarafından yapılan ürün test ve inceleme işlemleri sonucunda ürününüzde herhangi bir arızaya rastlanmadığından, ürününüz tarafınıza teslim edilecektir.
    Bilgilerinize sunarız.

Her türlü konu ve önerilerinizde size yardımcı olmaktan mutluluk duyarız.

Türk Philips TV Tüketici Danışma Merkezi
    Saygılarımızla
    444 8 445

4448445 aradım ve aradığımda yapabilecekleri hiçbir şeyin olmadığını söylediler yasal hak edişlerimi arayabilirmisşim zaten arayacağım.

Her türlü konu ve önerilerinizde size yardımcı olmaktan mutluluk duyarız. diyen Müşteri hizmetleri elemanınız Telefonu yüzüme kapattı.Harikasınız başka birşey demiyorum.sizin müşteri memnuniyetinizin bu kadar olduğunu net bir şekilde gördüm.

quote:

Yeni resimler

Bugün Tüketici hakem heyetine verdim.

Ve bu arkadaşımıza Philips hiçbir şekilde yardım etmediği için 7007 TV'sini satarak 55ES8000 aldı.

Koskoca Sony bile bana "abi bu ışık sızması çok normal hepsinde var" dedikten sonra Samsung hakkında yazılan çizilenlere gülüyorum...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pocemonmutlu -- 26 Nisan 2013; 23:29:54 >

• Ne kadar içimi rahatlattığınızı söylesem inanamazsınız :)
    Beni Samsung ES7000 veya ES-8000'den öyle bir soğutmuşlardı ki askalsın vazgeçiyordum.Yarın gidip ES7000 veya ES8000 alacağım ve bu dertten kurtulacağım.
    Size çok teşekkür ediyorum...
  • elektronik şans işi ne çıkacağı ne olacağı belli olmaz. Bir tvde sorun çıktı diye bütün seri aynı olacak mantığı çok yanlış. Bende 7007 var hiç bir sorunu yok. Arkadaşımda var sorunlu çıktı değişim yaptı şimdiki sıfır hata. Bu olanlar samsungta da öyle lgde de sonyde de. Kısmetinde neyse o gelir.
  • quote:

Ne kadar içimi rahatlattığınızı söylesem inanamazsınız :)
    Beni Samsung ES7000 veya ES-8000'den öyle bir soğutmuşlardı ki askalsın vazgeçiyordum.Yarın gidip ES7000 veya ES8000 alacağım ve bu dertten kurtulacağım.

- Mesele marka modelde değil, led - edge led teknolojisinde. Nasıl ki plazmaların resim üretim tekniğinde burnin kaçınılmaz ise. Ledlerdede neredeyse kaçınılmazdır. Yoksa philipste fazla samsungta a teoremi değil bu.

- Ayrıca evet aklıma iyi getirdin, unutmuştum. Ben 7007 aldığım ilk 2-3 gün testlerimde bir bulutlanmaya rastlamadım 1 hafta sonra pörtledi birden. Hani kayda değer bir seviyede değildi ama vardı. Hasans nickli bu başlığı açan arkadaşın ki kadar değildi elbet. Birde duvara asma olayından ötürü fazlaca tetiklendiğinide samsungun kendi personeli söyledi.

- Ama mesela youtubedaki clouding videolarına bak nerdeyse hepsinde sony ledler var. Arada toshibalar panasoniclerde aynı şekilde. Yahu aslında alıcaksın baba gibi Panasonic neoplazma, direk bunlardan kaçacaksın ama herkese gelmiyor tabi plazmalar.

- 7007
    ve 8007 bu sorunların az rastlanacağı tvler olabilir ama maksimum garanti elbette yok. ayrıca 55h850 için 3700 lira fena değil. Ama 3300-3400 e de olmayacak cinsten değil. Teşhir olayından korkmayın sağlam olduktan sonra dert değil. Birde bu tvleri dağıtılmış mağaza videolarını referans alarak değilde. Yanınızda usb bellekle ne biliyim ps3 konsolla giderek test edin. O mağazalarda kullanılan grüntüler ve tvlerin ayarlandığı full dinamik modların hiçbiri referans ve klavu değildir dikkate almayın. Harbi testi yapacak olan sizsiniz. Sizin belirlediğiniz dosyalar ve görüntülerdir.

Not : Klavyemin bazı harfleri zor basıyor, capslock ve shift tuşlarıda dahil. Yazım imla bakımından saçma olabilir. Bu sebeple özür diliyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi darknessjack -- 27 Nisan 2013; 0:43:08 >

• quote:

quote:

- Mesele marka modelde değil, led - edge led teknolojisinde. Nasıl ki plazmaların resim üretim tekniğinde burnin kaçınılmaz ise. Ledlerdede neredeyse kaçınılmazdır. Yoksa philipste fazla samsungta a teoremi değil bu.

- Ayrıca evet aklıma iyi getirdi, unutmuştum. Ben 7007 aldığım ilk 2-3 gün testlerimde bir bulutlanmaya rastlamadım 1 hafta sonra pörtledi birden. Hani kayda değer bir seviyede değildi ama vardı. Hasans nickli bu başlığı açan arkadaşın ki kadar değildi elbet. Birde duvara asma olayından ötürü fazlaca tetiklendiğinide samsungun kendi personeli söyledi.

- Ama mesela youtubedaki clouding videolarına bak nerdeyse hepsinde sony ledler var. Arada toshibalar panasoniclerde aynı şekilde. Yahu aslında alıcaksın baba gibi Panasonic neoplazma, direk bunlardan kaçacaksın ama herkese gelmiyor tabi plazmalar.

65 inç Panasonic Neo Plazma'yı da inceleme fırsatım oldu :) Gerçekten çok iyi bir plazma fakat elektrik tüketimi 273watt :)

• quote:

quote:

quote:

- Ayrıca evet aklıma iyi getirdi, unutmuştum. Ben 7007 aldığım ilk 2-3 gün testlerimde bir bulutlanmaya rastlamadım 1 hafta sonra pörtledi birden. Hani kayda değer bir seviyede değildi ama vardı. Hasans nickli bu başlığı açan arkadaşın ki kadar değildi elbet. Birde duvara asma olayından ötürü fazlaca tetiklendiğinide samsungun kendi personeli söyledi.

65 inç Panasonic Neo Plazma'yı da inceleme fırsatım oldu :) Gerçekten çok iyi bir plazma fakat elektrik tüketimi 273watt :)

- Bak bu elektrik tüketimi konusundan bende korkardım. Ama forumda ilgili cihazlarla ölçüm yapmış arkadaşlar var gördüğümde kprkularım azaldı hatta hayrete düştüm. Sende bir incele istersen. Elektrik tüketim olayı eskidendi, hem plazmada kullanacağın modlar ve gün içinde hangi saatlerde izlendiğide önemli. Mesela BEDAŞMI ne 19-22 arası çift tarife kitliyor.

• quote:

quote:

quote:

quote:

- Bak bu elektrik tüketimi konusundan bende korkardım. Ama forumda ilgili cihazlarla ölçüm yapmış arkadaşlar var gördüğümde kprkularım azaldı hatta hayrete düştüm. Sende bir incele istersen. Elektrik tüketim olayı eskidendi, hem plazmada kullanacağın modlar ve gün içinde hangi saatlerde izlendiğide önemli. Mesela BEDAŞMI ne 19-22 arası çift tarife kitliyor.

Plazma bana göre değil ya :)
    Ben sorunsuz bir LED istiyorum o kadar :) İnşallah sorun da çıkmaz. Alacağım yerden bulutlanma ve ışık sızma garantili almayı planlıyorum.

• Led TV'lerin Elektrik Sarfiyat Testleri -Fotograflı-:http://forum.donanimhaber.com/m_68750464/tm.htm

Plazma'nın Elektrik Sarfiyat Testleri -Fotograflı-:http://forum.donanimhaber.com/m_37475227/tm.htm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pocemonmutlu -- 27 Nisan 2013; 1:09:29 >

• Bnde 40es8000'den vazgeçip bu tvyi almayı düşünüyorum :)Ancak dizimaga girilip dizi falan izlenebiliyo mu ?Yardımcı olursanız sevinirim arkadaşlar
  • quote:

Orijinalden alıntı: 19_Excalibur_03

Bnde 40es8000'den vazgeçip bu tvyi almayı düşünüyorum :)Ancak dizimaga girilip dizi falan izlenebiliyo mu ?Yardımcı olursanız sevinirim arkadaşlar

ben seyredemedim benim için smart 0 değerde olduğu için önemsemiyorum bu sorunu
  • quote:

Orijinalden alıntı: basis35

quote:

Orijinalden alıntı: 19_Excalibur_03

Bnde 40es8000'den vazgeçip bu tvyi almayı düşünüyorum :)Ancak dizimaga girilip dizi falan izlenebiliyo mu ?Yardımcı olursanız sevinirim arkadaşlar

ben seyredemedim benim için smart 0 değerde olduğu için önemsemiyorum bu sorunu

neden ki ?

• mrb arkadaşlar 46 pfl 7007 yeni güncelleştirmesini indiridim hiç memun değilim geri dönüşte yapamadım eski setup yok resmi sitesinde şu sürümü ;000.150.087.000,

rica etsdem elinde olan upluoad edebilir mi eski sürümü ;000.150.085.000, :(
  • Yeni güncellemenin neyinden memnun değilsiniz ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 55 PFL 7007 alarak aranıza katılmış bulunmaktayım. Çok araştırdıktan sonra biraz oldu bitti ile aldım.
    DTS desteğinin olmaması, digitürkplay uygulamaması olmaması (benim için), menü yavaşlığı dışında sıkıntı yaratacak başka hiç bir konu yok. Bunları da biliyordum.

Televizyonu HD performansı mükemmel. SD performansı idare eder. Ama sanki D-smart receiverı kendi uydu alıcısından daha iyi gösteriyor gibi bir izlenim elde ettim.

Tabletle olan etkileşiminde görüntü paylaşmayı almadan önce yanlış anlamışım. TV'deki görüntüyü tablette izleyebiliyoruz. Bunun tersini problemsiz yapabiliyoruz diye düşünmüştüm. Ama tablette sadece müzik ve videoyu paylaşabiliyoruz. Canlı görüntüyü paylaşamıyoruz.

Benim bu sıralar tüm derdim seneye, digitürk playi bilgisayarla bağla sök diye uğraşmadan televizyondan seyretmek. Müşteri hizmetleri digitürkle çalışmalarının devam ettiğini birkaç aya kadar uygulamanın geleceğini söylediler. Tabi ne kadar doğru bilinmez. Çünkü bazı çalışmalar hiç bittiyor.

Artık bu sene bitti birkaç ay daha beklerim. Eğer çıkmazsa başka bir yol düşüneceğim. Eğer bu konuda öneriniz olursa sevinirim.

• 
Sayfa: önceki 2324252627
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.