Şimdi Ara

Philips 46PFL7007K İncelemesi (26. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
653
Cevap
8
Favori
55.952
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2425262728
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • hayırlı uğurlu olsun aynı tv den bende de var çok çok memnunum. Menü yavaşlığı diyorlar da ne gibi yavaşlık yaşıyorsunuz bende hiç öyle bir sıkıntı yok.

dsmartın sd kanal kalitesine diyecek laf yok zaten adamların hakkını yememek lazım.

tabletteki kayıtlı resim ve videoları tvye aktarıp sorunsuz seyrediyorum ama canlı görüntüyü hiç denemedim.
  • Teşekkür ederim iyi dilekleriniz için.

Menü yavaşlığı çok can sıkacak boyutlarda değil. İnsan çift çekirdek işlemcili tv kullandığında bastığın tuşun tepkisini hemen görmek istersiniz. Bunda çokta az olsa bekletiyor. Bu hissedilir durumda.

En son güncellemeyi dün yaptığımda kanal listesi menüsünün biraz hızlandığını fark ettim. Güncelleme ile kanal listesinde ki kanal logolarını küçültmüşler. Bundan da olabilir.
  • inan dahili uydu alıcısını hiç takıp denemedim bir şey diyemem.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mare_nostrum

55 PFL 7007 alarak aranıza katılmış bulunmaktayım. Çok araştırdıktan sonra biraz oldu bitti ile aldım.
    DTS desteğinin olmaması, digitürkplay uygulamaması olmaması (benim için), menü yavaşlığı dışında sıkıntı yaratacak başka hiç bir konu yok. Bunları da biliyordum.

Televizyonu HD performansı mükemmel. SD performansı idare eder. Ama sanki D-smart receiverı kendi uydu alıcısından daha iyi gösteriyor gibi bir izlenim elde ettim.

Tabletle olan etkileşiminde görüntü paylaşmayı almadan önce yanlış anlamışım. TV'deki görüntüyü tablette izleyebiliyoruz. Bunun tersini problemsiz yapabiliyoruz diye düşünmüştüm. Ama tablette sadece müzik ve videoyu paylaşabiliyoruz. Canlı görüntüyü paylaşamıyoruz.

Benim bu sıralar tüm derdim seneye, digitürk playi bilgisayarla bağla sök diye uğraşmadan televizyondan seyretmek. Müşteri hizmetleri digitürkle çalışmalarının devam ettiğini birkaç aya kadar uygulamanın geleceğini söylediler. Tabi ne kadar doğru bilinmez. Çünkü bazı çalışmalar hiç bittiyor.

Artık bu sene bitti birkaç ay daha beklerim. Eğer çıkmazsa başka bir yol düşüneceğim. Eğer bu konuda öneriniz olursa sevinirim.

hocam merhabalar nereden kaça aldınız acaba ?

• Teknosadan 10 gün önce 3.800 tl'ye aldım. 500 TL. indirim çekiyle 3.300 TL'ye geldi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mare_nostrum

Teknosadan 10 gün önce 3.800 tl'ye aldım. 500 TL. indirim çekiyle 3.300 TL'ye geldi.

teşekkür ederim.
  • Bu tvnin kumandasinda pil varmı ortada kapak gibi birşey var ama zorlamak istemedim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: basis35

Bu tvnin kumandasinda pil varmı ortada kapak gibi birşey var ama zorlamak istemedim

kumandanın üstunde nokta kadr bır boşluk olacak oraya sıvrı uçlu bıseyle bastır kapak kendını atacak kolay gelsın
  • çok aşırı bilgili philips müşteri hizmetlerine mail attım sağolsunlar hiç yardımcı olamadılar aradım philips müşteri hizmetlerini yine yardımcı olamardılar ben kendim halletim yok güncel versiyondaki sorunuda halletim şu an bir sorun yok
  • konuyu başlatan arkadaş baya bir sıkıntı cekmiş , benim televizyondada aynı ışık sızması var ama sol attan hafif şekilde, neden bilmiyorum ama üst seviye bazı modellerde bile bu ışık sızması gibi sorunlar var bazı modellerdede yok, üretici firmalar bunu görüp sonraki partlarda bu hatayı yapmadıklarını düşünüyorum , bende hiç memnun değilim vatandan televizyonu aldığım güne lanet ediyorum.
  • led tv lerin kronik sorunu bu. Resim çekip koyma şansınız var mı?
  • Benim de sanırım beklentim bayağı yüksekti, bu nedenle ben de tam manasıyla memnun değilim.

• 6008 konusunda 55pfl7007 aldigimdan bahsetmistim, burasi daha ilgili diye ilk izlenimlerimi buraya yazmak istedim.
    Ilk basta kutunun acilmis olduguna dair suphelerim vardi, ondan dolayi biraz moralim bozuktu. Hala da kutunun
    acilmis oldugunu dusunuyorum ama servis menusunden kontrol ettigim kadariyla kullanilmamis gozukuyor.
    Televizyonun kurulumunda yer alamadim cunku servis gelmek icin bir vakit vermiyor yarim saat sonra geliyoruz
    diye ariyorlar, sadece gun icin randevu aliyorsunuz. Esime televizyonu iyi incele, en azindan parmak izi var mi
    iyi bak diye tembih ettim:) Sorun yok gibi gozukuyor ama icerideki kopukler kirilmis gozukuyordu, bu da onceden acilmis
    oldugun isareti. Ama niye acarlar niye kullanmadan kapatirlar bilmiyorum. Forumda fazla dolasmak insani bu konularda
    paranoyak yapiyor.

Televizyondaki olasi sorunlarin testiyle ilgili olarak daha onceden bir hazirligim yoktu. En kolayi olu pixel testi oldugu
    icin once onu yaptim ve bir olu pixel oldugunu gordum. Ekran beyaz veya sari oldugunda bir pixel pembe/mor gibi
    bir renk aliyor. Cok sorun yapmadim. Sonra isik sizmasi, bulutlanma gibi testleri yapmaya calisayim dedim. Cocuklar
    yatinca odaya gectim ortami hazirlamaya calistim. Oncelikle philips'in parlaklik/kontrast gibi ayarlarini bulmakta zorlandim.
    Isin kotu tarafi isik sizmasi/bulutlanma yuzde yuz nasil tespit edilir onu da bilmiyorum, ekrana bakinca gordugum her
    farkliliga acaba bu sorun mu gozuyle bakmaya baslayinca bir an durdum dusundum. Niye sorun bulmak icin cabaliyorum
    ki dedim:) Sorun gormek icin cok ozel sartlar olusturuyorum, benim normal kullanimda farketmeyecegim sorunlar icin
    niye kendimi uzeyim diye dusundum. Bir sorun oldugu durumda forumda yasanan tecrubelerde gordugum kadariyla
    zaten yapabilecek cok birsey yok, kolay kolay degisim yapilmiyor, en iyisi varsa bile bilmemek cunku o zaman normal
    kullanimda bile baska seyleri sorun diye yorumlamaya baslayacagim dedim. Servis gelene kadar 2 gun acaba kutu acilmis
    mi, tv kullanilmis mi diye dusunmek bile yeterince yipratici oldu, o yuzden kendi adima bu cabayi gereksiz hatta zararli
    buldum ve daha fazla arastirmaktan vazgectim:)

Gelelim goruntu kalitesine. Evde digiturk hd kullaniyorum. Westen Digital media player'im var, zaman zaman da
    hdmi'dan bilgisayar bagliyorum. Onceki televizyonumda toshiba 42rv635 idi. Televizyon kurulduktan sonra telefonda esimden
    ilk yorumlarini aldigimda renkleri sanki eski televizyon'a gore soluk yorumu almistim ve bu yorum biraz rahatsiz
    etmisti ama kendim bakinca hic de oyle olmadigini gordum. Ancak su varki hd kanallar ile sd kanallar arasinda
    cok fark var. Hele bir de sd kanalin yayin kalitesi kotu ise 55 inch'de bu daha bariz oluyor. 1.5-2 metre mesafeden
    bakinca da cok hos olmuyor tabi. Ancak normal izleme mesafesinden(3-3.5 m) bakinca bu da rahatsiz etmiyor, renkler ve
    goruntu gayet guzel. Acaba 50 inch plazma mi alsam diye de dusunmustum. Telefonda esim televizyon cok buyuk
    diye yorum da yapti. Ama bence hic de buyuk degil, daha bile buyuk olabilirmis:) Normal izleme mesafemiz icin
    gayet ideal bence.
    HD kanallardan bahsedecek olursam, onlar bir baska. TV arama maceramiz esnasinda bir gun esimle dolasirken 70 veya
    80 inch bir Sharp gormustuk, spiderman oynuyordu. Esimin "Bu tv gozluksuz bile 3 boyutlu goruntu veriyor sanki"
    yorumu olmustu. 7007'yi gorunce o zamana atifta bulundu, eger kaliteli bir goruntu izliyorsaniz ayni seyi hissediyorsunuz.
    Bazi sahnelerde arkadaki derinligi cok net hissediyorsunuz. Burada bazi arkadaslar bundan bahsetmisti, 3D'yi fazla
    kullanmazsin, zaten televizyon acayip bir derinlik hissi veriyor demislerdi, bunu gayet iyi anlamis oldum.

Benim onem verdigim seylerden birisi de hareketli goruntu kalitesiydi. TV arama maceramin son gunlerinde elime
    gecen 1-2 dakikalik videoyu bilgisayarda seyredince hizli kamera gecislerinin oldugu birkac yerde rahatsiz olunca
    bunu bir de tv'de deneyeyim demistim. 7007'de deneyince bu problemlerin minimum seviyede oldugunu gordum.
    Diger bir kriter olabilecek mac yayinlarda tv'nin performansi gayet guzel, rahatsiz edici bir durum yok.

Yukarida her ne kadar problemlere cok odaklanmadim desem de cok rahat duramadim:) En azindan karanlik ortamda
    film seyrederken karanlik sahnelerde daha dikkatli oldum. Zaman zaman durdurup daha dikkatli baktim. 1-2 goruntu
    modunda ekranin sag tarafinda siyah renklerinde sorun oldugunu gordum. Bulutlanma veya isik sizmasindandaydi galiba,
    bahsedilen V seklindeki lekeler vardi, ona benzer bir durum hissettim. Sonra baska moda gecince bunun duzelebilecegini
    okudugum aklima geldi, baska moda gecince bunlar ortadan kalkti. Yanlis hatirlamiyorsam film modundan problem vardi,
    Dogal moda gecince sorun ortadan kalkiyordu. Zaten genelde dogal modda seyrediyorum.

Dun cocuklar yattiktan sonra ilk filme deneyimimizi yasadik. Televizyonun goruntusu Toshiba'ya gore farkli. Bahsettigim
    gibi bir derinlik hissi var. Ama bu bana biraz yapaylik izlenimi de verdi. Tabi bu objektif bir yorum degil. Alisinca belki
    yapay degil dogal olan bu diyecegim:) Isiklari kapatip ambilight'i acinca hersey cok daha guzel. Isiklar acik olunca
    ambilight pek belli olmuyor ama isiklar kapaninca ben cok sevdim.

Sesten bahsedecek olursa ben ses konusunda okudugum yorumlardan daha basarili bir ses performansi bekliyordum.
    Simdi ses tv'nin ayaklarindan geliyor olunca yine bir gariplik oluyor. Ekranda birileri konusuyor, ses baska bir taraftan
    geliyor gibi hissediyorum zaman zaman. Bu da belki aliskanlik meselesi ama ses de biraz garip geldi.

Biraz kullanimindan bahsedecek olursak kumdanasini eline alinca bir kalite hissi yasiyorsunuz. Toshiba'nin cok daha plastik
    bir kumandasi vardi. Ancak hem kumandanin tuslarinin yumusakligindan hem de menu tepkilerinden onu daha hizli
    kullanmaya alisinca 7007 biraz farkli geldi. Eski tv'deki kadar hizli hareket edemedim. Aliskanlik var tabii ki ama
    eskisi kadar rahat olacagini dusunmuyorum. Menuleri gercekten hic hos degil. Neyin nerede oldugunu bulmakta
    zorlaniyorsunuz. Kumanda da renkli tuslar var, bunlara basinca bazi menuler cikiyor, bunlar ayar menusu mu
    bilgilendirme menusu mu cok anlayamiyorsun. Smart tv daha onceden cok defa bahsedildigi gibi kullanissiz. Ancak
    klavye ve mouse'la veya dokunmatik ekranla kullanmaya alistigimiz seyleri gidip de televizyonda kullanmak zaten
    ne kadar pratik olabilir diye dusunuyorum :) Bir suru uygulama kurulmus ama youtube haricinde hicbirini pek kullanacagimi
    sanmiyorum. Youtube'da da 1-2 deneme yaptim sadece, kumandanin arkasinin klavye olmasi arama acisindan cok yardimci
    oluyor. 1 video gayet guzel oynadi, biri takildi. Eger youtube'i pratik kullanabilirsem benim icin iyi olacak, cunku
    duzenli takip ettigimiz 1-2 dizi var, simdiye kadar genelde bilgisayari tv'ye baglayip izliyorduk, youtube'dan bu isi
    kivirabilirsek o super olacak.

Televizyonun media player'i guzel calisiyor ama yine onceden bahsedilen problemleri var. Benim wd player'a gore
    daha hizli diyebilirim. Altyazi problemini asarsam ve wd player'daki gibi kaldigi yerden devam etme fonksiyonu varsa
    wd rafa kalkabilir.

3 boyuttan da kisaca bahsedeyim. Elimde test icin indirdigim 1-2 film ve animasyon vardi ama bunlar ne kadar orjinal
    goruntuler bilmiyorum. Bunlarin haricinde digiturk'un 3 boyutlu yayin yapan bir kanali var, zaman zaman bunu izledim.
    Genelde iceriye dogru derinlik var, disari cikan pek birsey yok. Dun digiturk'te orman icinde bir nehirde dolasiyordu
    goruntu cok guzeldi. Zaman zaman goruntude titremeler hissettim ama her zaman yoktu. Evvelki gun bir buzaginin
    dogumunu gosteriyordu, sanki olay onumde oluyordu, degisik bir tecrubeydi. Dolayisiyla anladigim kadariyla 3 boyuttan
    alacaginiz zevk kaynagin kalitesiyle cok yakindan alakali. Uzun sure seyretmek icin cok pratik durmamakla birlikte
    zaman zaman guzel olacak diye dusunuyorum.

Genel olarak degerlendirecek olursam gordugum seyler onceden okudugum yorumlarla olusan beklentiyle ortusuyor
    diyebilirim, o yuzden bir sorun yok. Ancak 3-4 yildir kullandigimiz tv'den farkli sonucta, hem kullanim olarak hem de
    goruntu olarak bir aliskanlik gerektiriyor. Ben bir sorun olmayacagini dusunuyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: FreeRun

konuyu başlatan arkadaş baya bir sıkıntı cekmiş , benim televizyondada aynı ışık sızması var ama sol attan hafif şekilde, neden bilmiyorum ama üst seviye bazı modellerde bile bu ışık sızması gibi sorunlar var bazı modellerdede yok, üretici firmalar bunu görüp sonraki partlarda bu hatayı yapmadıklarını düşünüyorum , bende hiç memnun değilim vatandan televizyonu aldığım güne lanet ediyorum.

evet aynen bende daha önce paylaştım bende hiç memnun değilim..
    keşke mediamarkt tan alsaydım diyorum bazen
    kuruldupu sat içinde geri verirdim
  • 7007 icin onerebileceginiz goruntu ayarlari var midir?
  • Bu aletin mediaplayerinda bir filmde yarim kalinca daha sonra tekrar filme girince bastan basliyor. Wd player'da bastan mi baslasin kaldigi yerden mi devam etsin diye soruyor. Bunda boyle bir secenek yok mu? Veya hizli sarma secenekleri disinda direkt istedigImIz dakikaya gitme sansi var mi?

• bende kısmetse 1 ay içerisinde 42" tv almak istiyorum ama led tvler için ışık sızması ve bulutlanmadan bahsedilmiş hiç haberim yoktu açıkcası canım sıkıldı. bugun philips 7108 ve 7008 modellerini inceledim ve beğendim sadece fiyat araştıracaktım ki bu yorumları gördüm. şimdi aklıma geldi acaba led tv yerine teknolojisi eskide olsa lcd tv mi alsam diye???
  • neo plasma alın keyfinize bakın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cosark

neo plasma alın keyfinize bakın.

plazma almak istemiyorum ;)
  • merhabalar aylar önce 55' 8007 almıştım ve çok memnunum. Şimdi de aileme 7007 almak istiyorum fakat 46' hemen hemen hiç biryerde yok kısa süre önce 46' 3300 tl iken şu an 55' 3260 tl ye satılıyor. 46' sizce tekrar stoklara girer mi yoksa 55' lerde stoklarda tükenmeden alıp çekilsem mi? Fikirlerinizi paylaşırsanız memnun olurum arkadaşlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kngpn -- 25 Mayıs 2013; 19:10:56 >
  • 
Sayfa: önceki 2425262728
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.