Şimdi Ara

Philips 46PFL7007K İncelemesi (27. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
653
Cevap
8
Favori
55.952
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2526272829
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 46pfl7007' yi Bimeks Adana'dan bir kampanya ile 2400 TL ye aldım. %10 hediye çeki verdiler sağolsunlar.... :D
    Henüz kurulumu yapılmadı, bekliyoruz. Bir iki güne kurulum yapılır umarım...
  • ufak tefek ışık sızmalarını sorun yapmayın en iyi tv de bile yaşanan sournlar.
  • Hocam merhaba
    öncelikle hayırlı uğurlu olsun tv niz güle güle kullanın

bende vatandan aldım aynısını
    bir sorum olacak sen bu renk denemelerini nasıl yaptın acaba
    o renkte resimler mi attın flash belleğine o şekilde mi baktın yoksa zaten tv nin kendinde böyle testler var mı?
  • tşk ederim. forumda ölü piksel testi ile ilgili sayfa var

http://forum.donanimhaber.com/m_10610390/tm.htm

linke tıkla Gerekli dosyayı indir pc ye, sonra usb at tv ye tak. Renkleri tek tek açarsın tvden o şekilde yaptım
  • çok teşekkür ederm
  • ne demek
  • link verdiğin sayfada pc yazılımından bahsediyor yanlış anlamadıysam
    onu tv de nasıl deneyeceğim laptop mu bağlamam gerekecek acaba
  • yok hayır sadece pc değil led ekranla ilgili bütün ledlerde kullanılıyor diğer sayfalarda olması lazım

https://hotfile.com/dl/224845888/19423a3/olu_pikel_test.rar.html

ya da buradan indir direk dosyayı
  • basis35 arkadaşımızın verdiği linkten 1920x1080 piksellik tek renkli resimleri indirip flash belleğe atıp tv de denedim
    ölü piksel yok ama çok rahatsız etmeyecek düzeyde ışık sızdırma ve azda olsa bulutlanma var

3d için pta517 gözlük çıkıyor içinden ben pilli ama daha ucuz olan pta508 gözlük aldım hepsiburada dan 78 tl idi
    gözlüğü denedim diğer gözlükten farksız şekilde çalışor randıman aldım yani.

bende yine philips 4307k var onda pasif 3d var bunda aktif
    çok dikkat edersen görebileceğin bir çift görüntü var açıkçası ama dediğim gibi dikkatli bak bakalım çift görüntü var mı diye sormazsanız kimse dikkat edip farkına dahi varmaz
    bende pasif deneyimide var olduğundan aradaki farkı anlamak için çok dikkatli bakınca farkettim

hangisinin 3d etkilemesi daha iyi derseniz aktif gerçekten 2d olayını iyi veriyor.her ikisinde de aynı 3d belgeseli izledim popout yani dışarı çıkma efekti aktif olanda daha iyi geldi bana
    gerçi tv ye uzaklığım denemek için 2,5 m kadardı ancak balıklar gerçekten odanın içinde gezindiler resmen

• Hareketli sahnelerde hep bir dalgalanma oluyor ve bir süre sonra gözüm sürekli dalgalanmaya kayıyor.En ufak el sallama görüntüsünde bile dalgalanma oluyor bunun sebebi nedir?

Bir de 7007'nin detaylı en iyi görüntü ayarlarını bilen var mı biz de tvmizde ona göre ayar yapalım.

Teşekkürler.
  • hayırlı uğurlu olsun. ölü piksel çıkmaması sevindirici. ışık sızmalarına çok takılma ne kadar az var o kadar çok şanslısın bu konuda bendeki gözlük pta507 idi sarjlı olması benim için avantaj. pil alma değiştirme derdin yok ama 1 adet daha lazım bulamıyorum piyasada

bu arada aktif 3D candır

tekrar hayırlı uğurlu olsun dertsiz kullanman dileğiyle
  • quote:

Orijinalden alıntı: eliadato

Hareketli sahnelerde hep bir dalgalanma oluyor ve bir süre sonra gözüm sürekli dalgalanmaya kayıyor.En ufak el sallama görüntüsünde bile dalgalanma oluyor bunun sebebi nedir?

Bir de 7007'nin detaylı en iyi görüntü ayarlarını bilen var mı biz de tvmizde ona göre ayar yapalım.

Teşekkürler.

ben doğal modu kullanıyorum bir ayar yapmadım
  • prof ayar bulursanız daha iyi olur..

http://www.audiovideohd.fr/tests/343-Philips-46PFL7007H-3.html

http://www.supportforum.philips.com/en/showthread.php?12151-46PFL7007K-12-Calibration

yada kendiniz yapın burada nasıl ayar yapılır ipuçları var ...

http://www.avforums.com/home/pictureperfect.html

Réglages TNT & Satellite

Style d'image : Film
    Contraste Backlight : 60
    Couleur : 53
    Définition : 3
    Réduc. Bruit : Faible
    Reduc. Artefact MPEG : Faible
    HD Natural Motion : Minimum (sauf sur le sport)
    Clear LCD : Activé
    Définition Avancée (upscaling) : Activé
    Contraste Dynamique : Arrêt
    Rétroéclairage Dynamique : Image Optimale
    Couleur Renforcées : Arrêt
    Senseur lumière : Arrêt
    Gamma : 0
    Temp de Couleur : Perso
    Personnalisation Temp Couleur : Rouge 127 - Vert 59 - Bleu 37 / Rouge BL -1 - Vert BL -1 - Bleu BL -2
    Contraste Vidéo : 88
    Lumière : 50

Réglages Blu-ray:

Définition : 1 (si*lecteur Blu-ray*avec réglage de Sharpness)
    Rédc. Bruit : Stop
    Reduc. Artefact MPEG : Arrêt
    HD Natural Motion : Arrêt
    Clear LCD : Marche
    Définition Avancée : Arrêt
    Contraste Dynamique : non
    Couleur Renforcées : Non
    Senseur lumière : Non
    Perso. Temp. Couleur : Rouge 127 - Vert 59 - Bleu 37 / Rouge BL -1 - Vert BL -1 - Bleu BL -2

Réglages Blu-ray 3D & Jeux vidéo

Définition : 2
    Réduc. Bruit : Arrêt (activé pour les JV)
    Reduc. Artefact MPEG : Arrêt
    HD Natural Motion : Minimum
    Clear LCD : Activé
    Définition Avancée (upscaling) : Arrêt
    Contraste Dynamique : Arrêt
    Couleur Renforcées : Arrêt
    Senseur lumière : Arrêt
    Personnalisation Temp Couleur : Rouge 127 - Vert 59 - Bleu 37 / Rouge BL -1 - Vert BL -1 - Bleu BL -2

-----------
    DTT ve Uydu Ayarları

Picture Style: Film
    Kontrast Arka Işık: 60
    Renk: 53
    Tanım: 3
    Azaltma. Gürültü: Düşük
    Reduc. MPEG parazit: Düşük
    HD Doğal Hareket: Düşük (spor hariç)
    Clear LCD: Aktif
    Gelişmiş tanımı (yükseltme): Açık
    Dinamik Kontrast: Kapalı
    Dinamik arka ışık: Optimal Görüntü
    Güçlendirilmiş Renk: Kapalı
    Işık sensörü: Kapalı
    Gamma: 0
    Renk Sıcaklığı: Perso
    Özelleştirme Renk Sıcaklığı: Kırmızı 127-59 Yeşil - 37 Mavi / Kırmızı BL -1 - Yeşil BL -1 - Mavi BL -2
    Kontrast video: 88
    Işık: 50

Blu-ray ayarları:

Tanım: 1 (eğer * Blu-ray ayarlanabilir Keskinlik ile *)
    REDC. Gürültü: Durdur
    Reduc. MPEG parazit: Kapalı
    Yargı için HD Doğal Hareket
    Clear LCD: Açık
    Genişletilmiş Tanımı: Kapalı
    Dinamik Kontrast: değil
    Güçlendirilmiş Renk: Hayır
    Işık sensörü: Hayır
    Kişisel. Sıcaklık. Renk: Kırmızı 127-59 Yeşil - 37 Mavi / Kırmızı BL -1 - Yeşil BL -1 - Mavi BL -2

Ayarlar 3D Blu-ray ve Video Oyunları

Tanım: 2
    Azaltma. Gürültü: Dur (OG için geçerli)
    Reduc. MPEG parazit: Kapalı
    HD Doğal Hareket: Düşük
    Clear LCD: Aktif
    Gelişmiş tanımı (yükseltme): Kapalı
    Dinamik Kontrast: Kapalı
    Güçlendirilmiş Renk: Kapalı
    Işık sensörü: Kapalı
    Özelleştirme Renk Sıcaklığı: Kırmızı 127-59 Yeşil - 37 Mavi / Kırmızı BL -1 - Yeşil BL -1 - Mavi BL -2

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 666azazel -- 30 Mayıs 2013; 16:10:18 >

• kardeş bunları hep film modunda mı yapalım yoksa kişisel modda oynama yapsak aynı şey mi?
  • fransızlar film modunda yapmışlar --- avforumda sinema modunda yapın diyor her tv için ayarlar var. ..

...eski ayarlarını biryere yaz da beyenmezsen eski haline getirirsin

bende tam bilmiyorum denemekte fayda var
  • akşam bi test edeyim denemekte fayda var
  • Bizde yaklaşık 1 ay önce vatan dan 46pfl7007 aldık. Ürün çok şık ve şükür ne ölü piksel nede bulutlanma gibi problemlerle karşılaşmadım. Ama çok can sıkıcı bir tv olduğunu söyleyebilirim.
    1.si kanal geçişleri çok ama çok yavaş özellikle hd kanlallara geçerken bi 7-8 sn beklemek zorunda kalıyorsunuz. Ayrıca menüsüde yavaş. Çok aşırı yavaş olmasada insanı sinirlendiriyor yani akıcı değil.
    2. Olarak dahili medya oynatıcısı da güzel değil. Sürekli hatalarla karşılaşıyorum. Format hatası, ses hatası gibi şeylerin yanı sıra bazen durduk yere filmin ortasında da hata verebiliyor.
    Sonuç olarak çok memnun olduğumu söyleyemiyeceğim. Yeni güncellemelerle bu problemler çözülebilir diye umut ediyoruz.
  • ben 2 aydır kullanıyorum ve son derece memnunum. Neden dersen.
    1-Tv den herşeyi beklemiceksin.
    2-Almadan önce araştırma yaptıysan bütün modellerin dahili uydu alıcıları yavaş, bilmen lazımdı. Al 150 liralık bir cihaz bak görüntünün keyfine
    3-Tv bir media player değildir. Her formatı her dosyayı açmasını beklemeyeceksin. Yada LF Samsung alacaksın.Pc ler bile her formatı açmıyor ona göre program bulup yüklüyorsun.Bugün en iyi dediğimiz sony ler de, panasoniclerde bile mkv dts sorunları var. 80-90 liralık media player alacaksın görüntünün tadını çıkaracaksın
    4-2bin liranın üstünde tv alan arkadaşlara hep söylüyorum 2000 lira verip sinir olacağına 80 daha ver al bi media player bak keyfine.
    5-Ne geliyorsa başımıza stresten sinir den geliyor unutma
    6- Tv nin kıymetini bil çok iyi bir tv sahibisin

• quote:

Orijinalden alıntı: basis35

ben 2 aydır kullanıyorum ve son derece memnunum. Neden dersen.
    1-Tv den herşeyi beklemiceksin.
    2-Almadan önce araştırma yaptıysan bütün modellerin dahili uydu alıcıları yavaş, bilmen lazımdı. Al 150 liralık bir cihaz bak görüntünün keyfine
    3-Tv bir media player değildir. Her formatı her dosyayı açmasını beklemeyeceksin. Yada LF Samsung alacaksın.Pc ler bile her formatı açmıyor ona göre program bulup yüklüyorsun.Bugün en iyi dediğimiz sony ler de, panasoniclerde bile mkv dts sorunları var. 80-90 liralık media player alacaksın görüntünün tadını çıkaracaksın
    4-2bin liranın üstünde tv alan arkadaşlara hep söylüyorum 2000 lira verip sinir olacağına 80 daha ver al bi media player bak keyfine.
    5-Ne geliyorsa başımıza stresten sinir den geliyor unutma
    6- Tv nin kıymetini bil çok iyi bir tv sahibisin

+1

• Aslında beklentilerim çok uçurum beklentiler değilller. Kanalların hızlı geçmesi bence bi tv de olmazsa olmazlardandır. 150 tl verip ekstradan uydu alıcı da alacaksak neden tümleşik bir tv aldık? Aynı şekilde bu medya oynatıcısı içinde geçerli. Ben gereksiz kalabalıktan kurtulmak için aldım zaten böyle bir TVyi.
    Sonuç olarak ben beğenmedim beğenenlerde güle güle kullansınlar.
  • 
Sayfa: önceki 2526272829
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.