Şimdi Ara

Philips 58PUS7304 İNCELEME. (18. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4.528
Cevap
76
Favori
283.272
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
16 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: keep clubbin

valla ben aceleciliğimin kurbanı oldum 4999 dan aldım mağazadan. ben olsam kaçırmazdım. Şimdiden hayırlı olsun :)

Alıntıları Göster
    Hocam 100 hz bir tvye bakmaya gerek var mı sizce 6500 civarı falan onlarda, ps4 oynarım film ve maç izlerim genel olarak, siz bu cihazı bayağı bir incelediniz mi eksi yanı neler

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: aykutcrbc

Hocam 100 hz bir tvye bakmaya gerek var mı sizce 6500 civarı falan onlarda, ps4 oynarım film ve maç izlerim genel olarak, siz bu cihazı bayağı bir incelediniz mi eksi yanı neler

Alıntıları Göster
    valla sayfalarca inceleme var :) okuyabilirsin. VA panel p5 işlemci ve android olup 58 inç benim için kaçmaz fırsattı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi keep clubbin -- 21 Kasım 2019; 23:14:4 >
  • Vatan daha önce 4600₺ ye sattığı 49sm8600 modelini şahane Cuma kampanyasında 5700 den satıyor. Gerçekten önce bindirip sonra indiriyorlar.
    58 pus 7304 en dip fiyatı görmüş 4700 civarı. Bence yetersiz
    Daha önce zaten 5 binden sattığını hatırlıyorum black friday indirimi 250₺ den fazla olmalı.

• quote:

Alıntıları Göster
    Bence ilerisini düşünüp imkan varda 100 hz alınmalı. Bir ara vatan 100 hz olan 49sm8600 modelini 4600₺ civarına satmıştı çok iyi fiyattan gitti

• quote:

Orijinalden alıntı: nevruz84

Vatan daha önce 4600₺ ye sattığı 49sm8600 modelini şahane Cuma kampanyasında 5700 den satıyor. Gerçekten önce bindirip sonra indiriyorlar.
    58 pus 7304 en dip fiyatı görmüş 4700 civarı. Bence yetersiz
    Daha önce zaten 5 binden sattığını hatırlıyorum black friday indirimi 250₺ den fazla olmalı.
    Evet hocam 4999 TL olarak daha önce satıldı, şuan 4749 TL emsallerine göre uygun değil mi sizce? 100 hz mı almalıyız? Siz ne kullanıyorsunuz yoksa araştırıyor musunuz bizim gibi.

• nevruz84 kullanıcısına yanıt
    Evet hocam tv bir kez alınıyor uzun vade de kullanılıyor o yüzden kararsız kaldım hep, lg 55sm8600 yada 55q60r aklımda

• quote:

Evet hocam 4999 TL olarak daha önce satıldı, şuan 4749 TL emsallerine göre uygun değil mi sizce? 100 hz mı almalıyız? Siz ne kullanıyorsunuz yoksa araştırıyor musunuz bizim gibi.

Alıntıları Göster
    Bende daha almadım. Almışken 100 hz alayım diyorum ama o zaman fiyatlar çok yükseliyor özellikle 55 inç te.
    Aslında en çok lg sm 8600 modelini beğendim kumandası işletim sistemi vs çok iyi ama ips panel olduğu için kontrast karanlık performans çok kötü deniyor
    Samsung bu konuda iyi ama dts desteği yokmuş harici kaynaktan film izlenmiyor üstelik panel edge ledmiş
    Philips hakkında çok şikayet var işletim sistemi çok hantal deniyor. Amblight güzel ama bana nedense hemen bozulacskmış gibi geliyor
    En alınası model sony xf9005 neredeyse olumsuz hiçbir yorum yok genel anlamda, va panel kontrast iyi film performansı güzel üstelik 100 hz ama fiyat 6 bin küsür ve fazla indirim görmüyor

• quote:

Bende daha almadım. Almışken 100 hz alayım diyorum ama o zaman fiyatlar çok yükseliyor özellikle 55 inç te.
    Aslında en çok lg sm 8600 modelini beğendim kumandası işletim sistemi vs çok iyi ama ips panel olduğu için kontrast karanlık performans çok kötü deniyor
    Samsung bu konuda iyi ama dts desteği yokmuş harici kaynaktan film izlenmiyor üstelik panel edge ledmiş
    Philips hakkında çok şikayet var işletim sistemi çok hantal deniyor. Amblight güzel ama bana nedense hemen bozulacskmış gibi geliyor
    En alınası model sony xf9005 neredeyse olumsuz hiçbir yorum yok genel anlamda, va panel kontrast iyi film performansı güzel üstelik 100 hz ama fiyat 6 bin küsür ve fazla indirim görmüyor

Alıntıları Göster
    Aynen bende sizin gibi düşünüyorum seçenekler arasında kararsız kaldım, 55sm8600, 55q60r ve 55xf9005 (2018 model?) arasında kaldım, canlı izlediğimde en güzel görüntü sanki 55xf9005 deydi ama test etme şansım olmadı. Fiyatlar ise zaman zaman düştü ama kararsız kalınca alınamadı 😊

• Fiyatta bir anormallik var gibi. 55PUS7304 ile aynı fiyatta (4999) olarak gözüküyor.
    Sepete eklenince de ekstra %5 ile baya bir uyguna geliyor.

Daha geçen hafta vatanda 5500dü fiyatı.

Philips 58PUS7304 İNCELEME.
  • Herkese iyi geceler. Bende biraz önce 58pus7304 serisini sepete ekleyip tam satın alacakken vatandaki tv satış temsilcisi beni aradı. Lg yi ısrarla öneriyor. Anlamadığım teknosada görüştüğüm arkadasta ısrarla Lg sm8600 modelini tavsiye ediyor. Aslında kafama da yatmadı değil. Ürün bir cok özelliği ile ön plana cıksada siyah renk olayı beni ciddi manada kendinden soğuttu. İşin garip yanı tüm magazalarda Lg ürünlerini övüp duruyorlar. Prim mi alıyorlar bilemiyorum lakin aklım iyice karıştı bu konuda. Şimdide bu tv için vatanda cidden güzelde bir fırsat var. Bu ürünü kullanan arkadaslar siz neler söylemek istersiniz. Sizlerinde yorumlarınıza ihtiyacım var karar verme acısından. Bütçe max 5.000

• iyi geceler bende sepette %5 indirimle 4749 liraya siparis verdim bakalım nasıl bir cihaz:=)
    Benim cocuklugumdan beri ilerisi dusunulup 100 hz alinmali deniyordu. Ben 40 yasina geldim :))

Eskiden tv ureticileri daha fazla 100 hz panel uretiyordu simdi dogru durust uretmez oldular. Bu tarz panelleri daha cok monitorler icin gelistiriyorlar. Zaten ciddi anlamda farkini gorebileceginiz tek ortam orasi su an. Ve onda da sadece tv destegi yetmiyor kullandiginiz ekran kartinin da bu performansa destek olmasi gerekiyor. bildiginiz uzere kucucuk monitorlerin fiyati da dev tv lerle yarisiyor.

Bunu bir elestiri olarak dusunmeyin lutfen bu konu forumlar da yillardir tartisiliyor ve alinan sonuclar tv ve film yayinlari ve oyun konsallari icin bir fark dogurmadigini ortaya koyuyor. Cunku bu kanallardan alinan hic bir yayin 100/120 hz veya katlarinda degil. Detaylarina fazla girmeden fikrimi soyleyeyim. Hz olayi ve va mi? İps mi? gibi insanlarin kafasini bulandiran ve uc kurusluk keyfimiz icin almayi planladigimiz tv icin bile (hangi marka model olursa olsun) kafamizda bir suru soru isareti birakan detaylar inanin tv yi alip odaniza koyduktan bir sure sonra anlamsizlasiyor.

Herkesin hem fikir olmasi gereken konu kusursuz bir panel yok maalesef olmasi da soz konusu degil gibi gorunuyor. Bugun en pahali panel olan ve bir cogumuzun imrenerek baktigi oled panellerle ilgili bir arastirmaya baslasaniz burda okudugunuzdan cok daha fazla sorun ve elestiri ile karsilacakasiniz. Ki bu forum da bile arizali oldugu icin ayni marka ve donemi icin en iyi kabul edilen oled tv sini 3 kez yenisi ile degistirip 4. De tamamen iade ettigine sahit olursunuz.

O yuzden bence diger kullanici elestrilerini elbette degerlendirmekle birlikte kendi ihtiyaclariniza hitap edecegini dusundugunuz, kendi deneyimleriniz ve aliskanliklariniza gore guvendiginiz bir marka ve model uzerinde karar kilmaniz en dogrusu olacaktir.

Çok uzattim kusura bakmayin :))

• manga261 M kullanıcısına yanıt
    Merhaba,

Hem teknosa da hem de vatan da philips ve lg adina calisan arkadaslarim var. İkisi de kendi markalarini satmak durumundalar. Magazada satilan toplam tv lerin belli bir oraninin kendi markalari olmasi gerekiyor ki prim alabilsinler ve cogu calisan bunu diger markalari kotuleyerek yapmaya calisiyor. O yuzden magazadaki kisi tanidiginiz dahi olsa herhangi bir marka yada modele o kisilerin soylemleri ile kendinizi yonlendirmemeniz iyi olur.

• Arkadaşlar son olarak Android işletim sistemi ile iligili kendi goruslerimi paylaşayim. Zaman zaman sistemin agir, hantal calistigi yonunde elestiriler oldugu soyleniyor. Benim philip pus serisi ile 4. yilim ve android yeterince hizli ve sorunsuz calisiyor. Ben hic bir sorun ile karsilasmadim. Kanal gecisleri icin yavas deniyor evet yavas da sonucta dakikalarca beklemiyorsunuz en fazla iki saniyenizi alir. Bunun en hizlisi nasil geciyor kanallari merak ediyorum. Herhalde kanal degistirilegini anlayip daha tusa dokunmadan o kanala atlayan zihin okuyucu modeller mevcut :)) Ustelik eskiden ailecek her aksam ayni anda uc bes dizi izlenirken kanallar arasinda zap yapilirdi. Simdi izleyecek program bulamiyoruz. Hepimiz netflix yada harici kaynaklardan film yada dizi izleme veyahut oyun konssollarindan oyun oynama pesindeyiz.

Lutfen yanlis anlamayin amacim kullandigim modeli ovmek yada elestrilere karsi cikmak degil. Burdaki bircok kisi bu tv yi almis kullaniyor zaten. Bir kac kisinin daha almasini saglamak kimseye bir fayda getirmeyecek. Sadece deneyimlerimizi paylasarak almayi dusunenen kisilere bilmedikleri detaylarda yardimci olabiliriz. Gercekten ihtiyac duyulan ve alim kararlarinizda belirleriyici olabilecek detaylar uzerinde durmaniz en dogrusu. Yoksa insanin kafasi bulaniyor yok yere.

Ben bu tv yi alirken onceliklerim asagidaki gibiydi. Ve bu saydigim ozellikler disinda olasi kusurlari da goze almistim zaten. Siz de boyle bir sira belirlerseniz kolaylik olur.

1- Android Tv İstiyorum (Çünkü kullandigim diger cihazlar ve uygulamalar pc, cep telefonu, soundbar, spotify, deezer vs birerbir uyumlu ve kusursuz calisiyor)
    2- Chromecast (Yukarida saydigimi uyumu saglayan en onemli ozellik)
    3- Ambilight ( Sinema izlemenin keyfini baska bir boyuta tasiyor. bir tv nin otesinde evinizin salonu icin harika bir detay ve alternatifi yok. Kullanmayi dusundugum Philips hue urunleri ile salonun dekorasyonu ve aydinlatmasi icin en gerekli parca)
    4- Güncel Görüntü ve Ses Formatları (Dolby Vision ve Dolby Atmos gibi şu an için en güncel formatları destekleten en makul fiyatlı ürünlerden biri. Sahip oldugum soundbar ve oyun konsolum da bu formatlari destekliyor ve bu ozellikleri verimli bir sekil de kullanabiliyorum.)
    5- Fiyat (Onceligim olan tüm özellikleri en uygun fiyata sunuyor)
    6- Görüntü Performansi ( Bunu sona koydugum icin onemsemedigimi dusunmeyin. Kendi segmenti ve fiyat araligi icin goruntu performansi da fazlasiyla yeterli. Bu segmentteki diger marka ve modellerin bu tv den daha basarili oldugu noktalar oldugu gibi basarisiz oldugu alanlar da vardi ve bu benim secimimi etkileyecek boyutta bir fark olusturmadi)
    7- Dizayn-Malzeme Kalitesi-İşçilik (Bu konuda markalar arasinda ciddi bir fark gormuyorum. Metal cerceve arti bir deger olabilir.)
    8- Servis (Bu konuda her marka da ciddi memnuniyetsizlikler var ve bu bolgesel olarak farkliliklar gosterebiliyor. Ustelik servis calisanlarinin bir cogunun bizler kadar bile teknik bilgisi yok maalesef. Bu yuzden iyi yinde bir beklentim hic olmadi.)

Aklima gelenler bunlar...

• quote:

Orijinalden alıntı: alcatraz07

Arkadaşlar son olarak Android işletim sistemi ile iligili kendi goruslerimi paylaşayim. Zaman zaman sistemin agir, hantal calistigi yonunde elestiriler oldugu soyleniyor. Benim philip pus serisi ile 4. yilim ve android yeterince hizli ve sorunsuz calisiyor. Ben hic bir sorun ile karsilasmadim. Kanal gecisleri icin yavas deniyor evet yavas da sonucta dakikalarca beklemiyorsunuz en fazla iki saniyenizi alir. Bunun en hizlisi nasil geciyor kanallari merak ediyorum. Herhalde kanal degistirilegini anlayip daha tusa dokunmadan o kanala atlayan zihin okuyucu modeller mevcut :)) Ustelik eskiden ailecek her aksam ayni anda uc bes dizi izlenirken kanallar arasinda zap yapilirdi. Simdi izleyecek program bulamiyoruz. Hepimiz netflix yada harici kaynaklardan film yada dizi izleme veyahut oyun konssollarindan oyun oynama pesindeyiz.

Lutfen yanlis anlamayin amacim kullandigim modeli ovmek yada elestrilere karsi cikmak degil. Burdaki bircok kisi bu tv yi almis kullaniyor zaten. Bir kac kisinin daha almasini saglamak kimseye bir fayda getirmeyecek. Sadece deneyimlerimizi paylasarak almayi dusunenen kisilere bilmedikleri detaylarda yardimci olabiliriz. Gercekten ihtiyac duyulan ve alim kararlarinizda belirleriyici olabilecek detaylar uzerinde durmaniz en dogrusu. Yoksa insanin kafasi bulaniyor yok yere.

Ben bu tv yi alirken onceliklerim asagidaki gibiydi. Ve bu saydigim ozellikler disinda olasi kusurlari da goze almistim zaten. Siz de boyle bir sira belirlerseniz kolaylik olur.

1- Android Tv İstiyorum (Çünkü kullandigim diger cihazlar ve uygulamalar pc, cep telefonu, soundbar, spotify, deezer vs birerbir uyumlu ve kusursuz calisiyor)
    2- Chromecast (Yukarida saydigimi uyumu saglayan en onemli ozellik)
    3- Ambilight ( Sinema izlemenin keyfini baska bir boyuta tasiyor. bir tv nin otesinde evinizin salonu icin harika bir detay ve alternatifi yok. Kullanmayi dusundugum Philips hue urunleri ile salonun dekorasyonu ve aydinlatmasi icin en gerekli parca)
    4- Güncel Görüntü ve Ses Formatları (Dolby Vision ve Dolby Atmos gibi şu an için en güncel formatları destekleten en makul fiyatlı ürünlerden biri. Sahip oldugum soundbar ve oyun konsolum da bu formatlari destekliyor ve bu ozellikleri verimli bir sekil de kullanabiliyorum.)
    5- Fiyat (Onceligim olan tüm özellikleri en uygun fiyata sunuyor)
    6- Görüntü Performansi ( Bunu sona koydugum icin onemsemedigimi dusunmeyin. Kendi segmenti ve fiyat araligi icin goruntu performansi da fazlasiyla yeterli. Bu segmentteki diger marka ve modellerin bu tv den daha basarili oldugu noktalar oldugu gibi basarisiz oldugu alanlar da vardi ve bu benim secimimi etkileyecek boyutta bir fark olusturmadi)
    7- Dizayn-Malzeme Kalitesi-İşçilik (Bu konuda markalar arasinda ciddi bir fark gormuyorum. Metal cerceve arti bir deger olabilir.)
    8- Servis (Bu konuda her marka da ciddi memnuniyetsizlikler var ve bu bolgesel olarak farkliliklar gosterebiliyor. Ustelik servis calisanlarinin bir cogunun bizler kadar bile teknik bilgisi yok maalesef. Bu yuzden iyi yinde bir beklentim hic olmadi.)

Aklima gelenler bunlar...
    sizin tv 55 mi yoksa 58 inç miydi?
    Eğer 55 ise(ips den dolayı) tv nin film izlerken karanlık sahne performansından memnun musunuz? Yada tv iyi güzel ama şu özelliği keşke daha iyi olsaydı dediğiniz durum var mı?

Merhaba

Benim ki biraz daha kucuk :))

50" kullaniyorum ben ama 58" de oldugu gibi va panel benim ki de. Ben cogunlukla cocuklar yattiktan sonra aksam karanlikta netflix uzerinden dizi veya film izliyorum ve ara ara da xbox ile oyun oynuyorum.

Benim aliskanliklarim icin va panel ideal gorunuyor. İps e karsi cok on yargili olmasam da film izleyenler siyah konusunda genel de hassas oluyor o yuzden va panel daha iyi olur tabi eger sizin de aliskanliklariniz bu yondeyse.

Şunu da belirtmeliyim. Va panel de de izleme acisi arttikca goruntu performansi dusuyor. Kaliteli icerikler de cok sorun yaratmasa da tv yayinlarinda biraz capraz acidan izleyen bir kisi de memnuniyetsizlik yaratabilir. Va panel de tek dikkate alinmasi gereken konu bu bence. Yani izleme acisi arttikca performans dususunu biraz daha makul seviyelere cekmenin bir yolu bulunabilir belki. Ama diger markalarin test videolarina baktigimda onlarda da durum cok farkli degil.

Va panelin aci dezavantajini dondurulebilir ayak buyuk olcude ortadan kaldiriyor. Sehpa uzerinde kullanan arkadaslar oturduklari aciya gore tv yi cevirebiliyorlar. Bu da iyi bir cozum.

• quote:

Orijinalden alıntı: alcatraz07

Merhaba

Benim ki biraz daha kucuk :))

50" kullaniyorum ben ama 58" de oldugu gibi va panel benim ki de. Ben cogunlukla cocuklar yattiktan sonra aksam karanlikta netflix uzerinden dizi veya film izliyorum ve ara ara da xbox ile oyun oynuyorum.

Benim aliskanliklarim icin va panel ideal gorunuyor. İps e karsi cok on yargili olmasam da film izleyenler siyah konusunda genel de hassas oluyor o yuzden va panel daha iyi olur tabi eger sizin de aliskanliklariniz bu yondeyse.

Şunu da belirtmeliyim. Va panel de de izleme acisi arttikca goruntu performansi dusuyor. Kaliteli icerikler de cok sorun yaratmasa da tv yayinlarinda biraz capraz acidan izleyen bir kisi de memnuniyetsizlik yaratabilir. Va panel de tek dikkate alinmasi gereken konu bu bence. Yani izleme acisi arttikca performans dususunu biraz daha makul seviyelere cekmenin bir yolu bulunabilir belki. Ama diger markalarin test videolarina baktigimda onlarda da durum cok farkli degil.

Va panelin aci dezavantajini dondurulebilir ayak buyuk olcude ortadan kaldiriyor. Sehpa uzerinde kullanan arkadaslar oturduklari aciya gore tv yi cevirebiliyorlar. Bu da iyi bir cozum.
    Aslında ben tv yerine va mı yoksa ips panel mi alayım ona karar veremedim.
    ips ye karar versem alacağım tv Lg 49sm8600/55sm8200 den biri olacak.Lg nin bu tv lerini çok beğeniyorum tek korkum ips den dolayı film keyfimi kaçırır mı acaba?
    sizin tv nin film performansı nasıl hocam?Birde sormak istediğim va panelde açı genişledikçe görüntü bozulur diyorlar.sizde de böyle mu oluyor?ille tam karşıdan mı izlemek lazım tv yi?

• quote:

Aslında ben tv yerine va mı yoksa ips panel mi alayım ona karar veremedim.
    ips ye karar versem alacağım tv Lg 49sm8600/55sm8200 den biri olacak.Lg nin bu tv lerini çok beğeniyorum tek korkum ips den dolayı film keyfimi kaçırır mı acaba?
    sizin tv nin film performansı nasıl hocam?Birde sormak istediğim va panelde açı genişledikçe görüntü bozulur diyorlar.sizde de böyle mu oluyor?ille tam karşıdan mı izlemek lazım tv yi?

Alıntıları Göster
    Bende 55sm8600 modelini takip ediyorum ama ips ve karanlık sahnelerde sıkıntılı olduğunu yazanlar var o yüzden kararsızım
    Şuanda vatanda 55Q60R 5749 TL va panel 100 hz. bu modelde aklımı çelmiyor değil aslında.

İnce elememek lazım sanırım :)

Merhaba tekrar

Goruntu bozuluyor demek dogru olmaz renk performansi dusuyor. Ama bu daha cok dusuk kaliteli yayinlar da goze batiyor. Elbette va panel sadece tam karsisina gecip film izlemek icin kullanacaginiz bir panel degil. Sonucta diger acilardan da izleyeceksiniz sadece karsidan aldiginiz goruntu ile aci buyudukce alacaginiz goruntu farkli olacaktir. Ben de koltuguma uzanip capraz bir acidan da film izliyorum. Size fikir vermesi icin bir kac fotograf eklemeye calisirim.

İps panele gelince aslinda daha once de bahsettigim gibi ilk baslar da siyahla ilgili kusurlar illaki gozunuze batacaktir cunku daha tv yi amladan bile bu bilinc yer etmis olacak zaten sizde ama emin olur birkac gun sonra cok da onemli olmayacak. Ayrintili ortamlar da zaten fazla goze batmayabilir.

• aykutcrbc A kullanıcısına yanıt
    nevruz84 kullanıcısına yanıt
    Rtings.comyoutube
    LG SM8600 TV Review - RTINGS.com
    https://www.youtube.com/watch?v=fWwnpMCBjlg&feature=youtu.be

Bu inceleme de 8600 ile ilgili guzel bir degerlendirme var. Diger marka va panellerle de karsilastirma mevcut. Faydasi olur sanirim size

• 
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.