Şimdi Ara

PHILIPS 5XX7 SERİSİ BAŞLIĞI (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
667
Cevap
8
Favori
25.520
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: decsan

Dinamik arka ışık ve dinamik kontrastı kapatın yada minimum yapın. Muhtemelen görmeyeceksiniz..

Arkadaş doğru söylemiş,

Dinamir kont + ışık, ayarı DR( Dynamic Range ) dediğimiz karanlık ve loş ortamlarıdaki detayları ortaya çıkarmaya yönelik karanlık bölgeleri aydınlaşttırdığından bu bölgelerde göz rahatsız edici "Noise" (gürültü) dediğimiz pikselleşme yapması normaldir, bırakın 2000 tl aldığınız hareketli görüntü yayını yapan ledleri; 4500 tl satılan sabit tek kare çeken dslr fotoğraf makinleri bile yapar bunu...

DR Kapalı kullanın ve siyah kalitesini görürsünüz ama o bölgelerden detay zenginliği ve derinliği almayı beklemeyin doğal olarak !!
  • quote:

Orijinalden alıntı: caver

K Modeli dahili receiver içeriyor,
    H modelinde bu eklenti yok, daha uygun fiyata satılıyor..

Dahili receiver çok tv izleyenler için tavsiye etmem, keza kanal geçişleri çok hızlı değil; aradaki farka biraz ekleyerek daha profesyonel bir hd receiver alınabilir...
    Ama K modeli kablo ve alet kalabalığı olmaması açısan az kullananlar iyi.

Teşekkürler. Peki DTS var mı iki modelde de?
  • quote:

Işık sızması yok değil. Var. Ancak canlı modda ve belli sahnelerde görülebiliyor ancak.
    Clouding neredeyse yok.
    Ghosting iyi ayarlarla hiç yok. Şiir gibi maç izlemek tenis izlemek mümkün. Ancak pixel plus kapalı olmalı.
    İnput lag farketmedim. Konsol modunda gayet hızlı.

Aynen.

Bende Sharp panel 40" 5007h var.

Işık sızması biraz iki yanda da var, 3-4 cm.e kadar uzanıyor. Tabii ekran tam siyahken falan bakmak lazım görebilmek için.

Clouding hiç göremedim ama çok zorlasam görürüm belki:)

Görüntü düzeltmelerin çoğunu kapatınca ghosting yok.

X360 ve PS3 ile denedim input lag hissetmedim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: MAVİSAKAL 2

quote:

K Modeli dahili receiver içeriyor,
    H modelinde bu eklenti yok, daha uygun fiyata satılıyor..

Dahili receiver çok tv izleyenler için tavsiye etmem, keza kanal geçişleri çok hızlı değil; aradaki farka biraz ekleyerek daha profesyonel bir hd receiver alınabilir...
    Ama K modeli kablo ve alet kalabalığı olmaması açısan az kullananlar iyi.

Teşekkürler. Peki DTS var mı iki modelde de?

Yok diye biliyorum,

üstte tavsiye ettiğim 80tl lik üründe dts desteği var, ekstra olarak tüm video, altyazı ve ses sorunları için mükemmel; altyazı boyut renk konumlandırılması, yuksek kapasiteli 1080p filmleri ileri geri sarma çok hızlı, olmazsa olmaz bi ürün bence ne alırsanız alın..

Gerçi LG ve Samsung tv lerde video, altyazı ve ses desteği daha fazla ama yinede olmadık zamanda canınızı sıkabilir... Sonylerde hiç yok diye biliyorum...

• Evet, o ürünü ben de kullanıyorum. Altyazı hafıza olayı dışında çok memnunum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: MacGyver.

quote:

Işık sızması yok değil. Var. Ancak canlı modda ve belli sahnelerde görülebiliyor ancak.
    Clouding neredeyse yok.
    Ghosting iyi ayarlarla hiç yok. Şiir gibi maç izlemek tenis izlemek mümkün. Ancak pixel plus kapalı olmalı.

Aynen.

Işık sızması biraz iki yanda da var, 3-4 cm.e kadar uzanıyor. Tabii ekran tam siyahken falan bakmak lazım görebilmek için.

Pixel plus altında bir sürü ayar mevcut. Kimini tümden kapatmak daha iyiyken. Kimi bazı şeyleri düzeltirken bazı şeyleri bozuyor. Mesela natural motion ayarı. Görüntüyü sanki 60+ fps ymiş gibi gösteriyor. Ama bazı yerlerde de titreme yapıyor. Bu yüzden minimum yapınca iyi oldu. Ben de günlük kullanım için tam ideal ayarları bulamadım henüz. Çok fazla kurcalamadım gerçi. Biraz test görüntüsüne ihtiyacım var ince ayar için.

• quote:

Orijinalden alıntı: Hobar

quote:

quote:

Clouding neredeyse yok.

Aynen.

Pixel plus altında bir sürü ayar mevcut. Kimini tümden kapatmak daha iyiyken. Kimi bazı şeyleri düzeltirken bazı şeyleri bozuyor. Mesela natural motion ayarı. Görüntüyü sanki 60+ fps ymiş gibi gösteriyor. Ama bazı yerlerde de titreme yapıyor. Bu yüzden minimum yapınca iyi oldu. Ben de günlük kullanım için tam ideal ayarları bulamadım henüz. Çok fazla kurcalamadım gerçi. Biraz test görüntüsüne ihtiyacım var ince ayar için.

Meramım HD natural motion kapatılması idi.

• Uygun ayarlar için test görüntüsü lazım. Var mı link mink birşeyler falan
  • günlük kullanım için hepsini açarsanız sorun olmaz bence( günlükten kastım tv kanalları)
    high definition filmler için iyi bir ayar yapılabilir, yabancı forumlarda konuşulmuştur kesin.
  • quote:

Evet, o ürünü ben de kullanıyorum. Altyazı hafıza olayı dışında çok memnunum.

altyazı hafıza derken?

tr dil desteği diyorsan, ana menudeki "ayarlar" sekmesinden yapacağın altyazı ayarlar hafızasına alır, her açılışta hafızasında tutar kaydeder.
  • quote:

quote:

altyazı hafıza derken?

tr dil desteği diyorsan, ana menudeki "ayarlar" sekmesinden yapacağın altyazı ayarlar hafızasına alır, her açılışta hafızasında tutar kaydeder.

TR dil desteği değil. Altyazının büyüklüğünü, rengini ayarlıyorum lakin başka bir film, dizi vs... açtığımda ya da makinayı açıp kapattığımda tekrar eski haline dönüyor. Benim ayarladığım büyüklükte ve renkte kalmıyor altyazılar. Zaten ana konusunda bir çok kişi şikayet etmişti ama Philips bunun için hiçbir yazılım yayınlamadı. Yoksa makina taş gibi, filmleri falan sorunsuz oynatıyor.

• Arkadaslar görüntü ayarlarımızı paylaşır mısınız lütfen?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: talin

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: xweser

quote:

Orijinalden alıntı: edi1907

quote:

Orijinalden alıntı: xweser

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Haien

arada 250 lira fark var ,albani 3dsini çok övüyordu bu panelin.
    benim derdim adamlara kutuyu açıp bakın 400 varsa alırım diyebiliyor muyum acaba?
    böyle bi durumu tecrübe eden oldu mu aranızda?

kimse sizin için birden fazla kutu açmaz.

vatan yapıyor.

Ben merak ettim, vatanın hangi şubesi arkadaki 400 yazısını bulmak için birden fazla kutu açıyormuş. Ölü piksel, clouding, bleeding olsa bir nebze anlarım da sırf bunun için 5 tane tv açacaklarını hiç ama hiç sanmıyorum

Üçe yakın asus laptop açtırdım ölü piksel çıkınca.

Hiçbir tekno marketin böyle bir garantisi yokken.

Kesin konuştum ama izin vereceklerini düşünüyorum.

Vatan o konuda çok iyi.

ölü piksel bir kusurdur. belli bir sayının üstünde olursa ayıplı mal sınıfına bile girer.

televizyonun arkasında 400 değil de 395 yazması ise bir kusur değildir.

sapla samanı karıştırmayalım.

ayrıca bu 395-400 meselesini de yabancı forumlardaki delinin bi tanesinin kuyuya attığı taş olarak değerlendiriyorum. yukarıda satıcı bir arkadaş yazmış, gözümün önünde tv.yi açtılar, panelin markasını gösterdiler öyle değildi diye..

pixel dizilimini incelemeniz lazım diye kendimi yırttım, kendi tv'min pixel dizilimini fotoğrafladım ama sallayan olmadı. siz hala yabancı forumlardaki delilere inanın.

Mcgyver:
    3xx/400 meselesini bu foruma getiren benim onun için şöyle soyleyeyim.Deli benzetmesi yaptığınız adam AVForums'un en çok danışılan ,uzman bilinen kişilerinden birisi.Çok ayrıntılı incelemeleri yorumları var,yanılmaz mı yanılabilir ama bu forumda uzman olarak bilinen bazı kişilerin de ona bilgi danıştıklarını görüyorum boş adam değil yani.

Gelin şunu yapalım:
    5xx7 serisi sahibi bütün arkadaşlar hem etiketten numarayı versin hem de pixel dizilim fotolarını yüklesin.Resim çekmek çok kolay en basit dijital makineyle mümkün olan yakınlıktan makineyi sabit bir yere dayayarak yapılabilir önemli olan ekranda büyütmek çok net olması şart değil.Markaların pixel yapısını biliyoruz böylelikle etiket -pixel dizilim fotoları ile karşılaştırıp en doğru bilgiye ulaşırız ve sonuçlar da AV Forums daki uzmanlara kapak olur!

Arkadaşlar şu önerdiğim etiket numarası ve pixel fotosu karşılaştırması
    işini yapan/ yapacak hiç arkadaş yok mu?

• quote:

quote:

quote:

altyazı hafıza derken?

TR dil desteği değil. Altyazının büyüklüğünü, rengini ayarlıyorum lakin başka bir film, dizi vs... açtığımda ya da makinayı açıp kapattığımda tekrar eski haline dönüyor. Benim ayarladığım büyüklükte ve renkte kalmıyor altyazılar. Zaten ana konusunda bir çok kişi şikayet etmişti ama Philips bunun için hiçbir yazılım yayınlamadı. Yoksa makina taş gibi, filmleri falan sorunsuz oynatıyor.

Anladım, doğru kaydetmiyor. beni çok rahatsız etmedi, niye okadar şikayet etmişler ki, kumandasından hızlıca ayarlanıyor.

• quote:

Bunda nasıl bir harici hoparlör kullanabilirz? Hem şık hem de iyi ses verecek birşey lazım. Özellikle basslarda tv hoparlörleri çok yetersiz kalıyor

katılıyorum,
    hızlı ayarlarda ses için hangi A-B-C sekmelerinden hangisini seçtiniz?
  • Philipse toplu mail atıp biraz baskı yaparsak. Türkçe altyazı desteği gelmesini sağlayabiliriz aslında. Philipsin geçmiş yıllara ait daha alt modellerinde bile altyazı desteği mevcut. Media playeri almak sorun değil ama tv nin altında harici bir alet ve iki ayrı kumanda istemiyorum.
  • buyrun bu tv nin etiketi...

PHILIPS 5XX7 SERİSİ BAŞLIĞI
  • bu da piksel dizilimi, bilmiyorum anlaşılıyormu ama...

PHILIPS 5XX7 SERİSİ BAŞLIĞI
  • @matekeli

1) fotoğraf makineni makro moduna al (eğer kamerası çok iyi değilse cep telefonuyla çok zor,hiç boşuna uğraşma)
    2) fotoğrafı bilgisayarına yükle, ya crop yap ya da bu yaptığın gibi zoom yapıp print screen al. tabii 10 kat falan daha zoom yapman lazım bu gönderdiğin ebatla anlayamayız.

sonuç olarak bu şekilde hiçbir şey anlaşılmıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MacGyver. -- 16 Ekim 2012; 9:11:55 >
  • quote:

Philipse toplu mail atıp biraz baskı yaparsak. Türkçe altyazı desteği gelmesini sağlayabiliriz aslında. Philipsin geçmiş yıllara ait daha alt modellerinde bile altyazı desteği mevcut. Media playeri almak sorun değil ama tv nin altında harici bir alet ve iki ayrı kumanda istemiyorum.

bunu yapalım bence...

ben hazırlarım o maili atalım.
  • 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.