Şimdi Ara

PHILIPS 9 SERISI KULLANICILARI [ANA KONU] (16. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.673
Cevap
13
Favori
157.192
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Siz anlar mısınız bu işten, nete çok zor bağlanıyorum 46PFL9705 ile.
  • ilk arızalanan 9705 benimki heralde:( 1 ekimde hepsiburadadan 2999tl ye almıştım. 14 kasım itibariyle açılmama problemiyle(acılır gibi yapıyor ama kendini kapıyor) servisin yolunu tutmuş bulunuyor:(
    muhtemel ana kart uctu.
  • MB uçması değil büyük ihtimalle!
    Şayet PWB de sorun yoksa(Voltaj lar nasıl sizin orada örneğin??)

Veya PWB kaynaklı MB yanması da olabilir tabiki!
    Genelde elektriksel sorunlar bizde daha fazla çıkıyor!

Ayrıca ilk arızalanan 9xx serisi senin panel değildir

Bu arada panelde uyarı ledleri yanıyormu??

++
  • SN.Albani phil9705 ile pana 50gt30 arasında kaldım.ikisi farklı kulvarlarda ama sizce hangisi.yardımcı olursanız sevinirim, kızım hadi baba al artık diye başımın etini yiyor sizin görüşleriniz önemli.
  • quote:

Orijinalden alıntı: albani

MB uçması değil büyük ihtimalle!
    Şayet PWB de sorun yoksa(Voltaj lar nasıl sizin orada örneğin??)

Veya PWB kaynaklı MB yanması da olabilir tabiki!
    Genelde elektriksel sorunlar bizde daha fazla çıkıyor!

Ayrıca ilk arızalanan 9xx serisi senin panel değildir

Bu arada panelde uyarı ledleri yanıyormu??

++

elektrikler ile ilgili bir sorun yok bence. cunku 2 adet daha lcd var ecde onlarda hiç sıkıntı olmadı 4 yıllık tvler onlar.
    arıza gösterecek hiçbir gariplik yoktu. 2 gündür zor acılıyordu tv. zor derken 2-3 seferde acılıyordu. acılır gibi oluyor fakat tekrardan stand by a dönüyor. benim sıkıntı bu malesef.
    yalnız ben bu tv yi almadan onceki tvim 42pfl9900 aurea idi. o tvde aynı bu arızayla servise gitti 2ay oldu hala yapılmak için ugrasılıyor. anakart dedi adamlar 500tl ye yapacagız dediler. ama 2 aydır bekliyorum. ama 2 tv ninde aynı arızayı yapması cok ilginç...

• Bakınız arkadaşım,her paneli ayrı ayrı değerlendirmek gerekiyor!
    Evdeki panellerde olmayabilir veya tam tersi olabilirdi v.s
    Bu şekilde örneklemek teknik olarak yalnıştır!

ANCAK;bazı panellerde Serisine bağlı olarak,tipik/karakteristik sorunlar "oran olarak" fazla çıkarsa,
    o zaman o seride şu problem vardır diye daha spesifik konuşabiliriz!

A-Genelde gözden kaçar ama bu olayların "elektriksel kaynaklı" olarak PWB den kaynaklı olduğunu biliyoruz!
    örneğin milisaniyelik bir dalgalanma olsa,bir panel o anda etkilenir ve hatta PWB kendini korumaya bile alamadan
    yanar/yanabilir!!

B-PWB den kaynaklı yine bu elektriksel hata,koruma devreye giremediği vede akımı MB ye kaçırdımı bu seferde
    PWB ye bir şey olmasa bile MB yanar/yanabilir!!!
    Çünkü PWB belki kendisini korudu ama,akımıda kaçırdığı için MB yi yaktı

C-Bu arada PWB ler genelde dandik ÇİN malı ünitelerdir!!(hepsi ÇİN malıdır,ama çoğu kötü kalitedir,ucuz olsun,maliyet
    azalsın diye bütün üreticiler bunları kullanıyor!
    Yani hiç kimse artık Hitachi nin baba PWB lerini kullanmıyor

D-PWB olayı genelde hep gözden kaçar ama başrolda büyük oranda hep bu vardır!
    Tavsiyem Voltaj Regülatörü kullanmanızdır,çünkü PWB lerin çalışma aralığı-bandı geniş olmasına rağmen
    "dandik" olmaları sebebiyle milisaniyelik değişimlerde bile çuvallıyor! saniyelik olursada kafadan yanıyor!

Sistemi çalıştıran Processor deki algılama ve güç iletimi v.s yeterince yapılamıyor ve PWB nin normalde çok çok hassas
    olması gereken tepkimesi gecikince,sorun çıkıyor ve örneğin sendeki durumda buna benzeyip MB yide iş göremez
    veya İşlemciden bir sorun yaratarak paneli açamadan kapatıyor veya oradaki otomatik algılama bozulduğu için
    PWB kendisini tamamen korumaya alıp paneli çalıştırmıyor!!

Gibi değişik şeyler olabilir

++
    Servisin ilk bakması gereken yer,doğrudan senin MB ye bir başka PWB yi haricen takıp denemesidir!!
    zaten sorun MB de yoksa şak diye panel açılacaktır,o zamanda sadece PWB değişecektir!
    Veya PWB de sorun yoksa(tam tersi bir işlem yaparlar ve ilk önce PWB yi denerler)o zaman direk MB yi değiştirirler!

Not;bu kabil elektriksel sorunlar genelde MB yi yakar veya yakmaz ama HDMI devresini yakar/yakabilir!!
    HDMI port ünitesi lar bu konuda çok ciddi hassastır ve MB nin üzerinde olduğu için herhangi bir port sorununda
    direk MB yi etkilediği için o zamanda doğrudan MB komple değişir!

++
    Ancak senin eski panelinin hala tamir edilememesi ise ilginç ve sanırım elde malzeme yok ve Hollanda Merkezden bekliyorlar!
    Garantiside bittiği için(öyle anlıyorum)herifler sallıyor galiba ama madem para alacaklar neden sallıyorlar sorusu da akla gelmiyor değil
    Maalesef TR de bu özellikle Merkez Servis iileri bütün Markalarda aynen böyle!!
    Hele hele LGE ile Samy de tek kelime rezalet!

+

• Hoşgeldin sevgili üstad,@albani.
    Hatırlarsan sene sonuna doğru TV(ler) alacağımı ve o dönemde sana danışarak bütçem doğrultusunda karar vereceğimi söylemiştim.
    Ama ne yazık ki sizin istirahat zamanınıza denk geldi
    Velhasılı size danışamadan şunları aldım;
    * 1.899 TL'ye PANASONİC TX-P50UT30E 3D (salon için,pek kullanılmayacak,genelde PS3 takılacak)
    * 2.899 TL'ye PHILIPS 46PFL9705H 3D + Transmitter + 2 Çift Gözlük (Oturma odası için,aktif kullanılacak,HD D-Smart/Digitürk ile kullanılacak)
    * 999 TL'ye SAMSUNG 27D5010 (Mutfak için,Alırken tek kriter beyaz çerçeveli ve güzel olmasıydı :) , Mini HD Reciver ile kullanılacak)
    Soruma verdiğiniz cevaptan anladığım kadarıyla F/P oranına göre iyi bir TV aldığım (Philips için) ve bahsettiğiniz sorunları çoğu kullanıcının anlayamayacağı şeklinde.
    Yani etrafımızda soran olursa 3 Bin Lira altında önerebiliriz

Not: Philips 9705 'in 32"-37"-42" boyutlarına hiç rast gelmedim.Üstelik epeyce bir araştırdım.

• 3d killzone 3 ve gran turismo oynadım gerçekten ghosting var. 3d için değil de görüntü kalitesi için alınır bu tv.
  • 3D'deki ghostingi oyunlarda değil de asıl belgesellerde merak ediyorum.
  • quote:

Bakınız arkadaşım,her paneli ayrı ayrı değerlendirmek gerekiyor!
    Evdeki panellerde olmayabilir veya tam tersi olabilirdi v.s
    Bu şekilde örneklemek teknik olarak yalnıştır!

ANCAK;bazı panellerde Serisine bağlı olarak,tipik/karakteristik sorunlar "oran olarak" fazla çıkarsa,
    o zaman o seride şu problem vardır diye daha spesifik konuşabiliriz!

A-Genelde gözden kaçar ama bu olayların "elektriksel kaynaklı" olarak PWB den kaynaklı olduğunu biliyoruz!
    örneğin milisaniyelik bir dalgalanma olsa,bir panel o anda etkilenir ve hatta PWB kendini korumaya bile alamadan
    yanar/yanabilir!!

B-PWB den kaynaklı yine bu elektriksel hata,koruma devreye giremediği vede akımı MB ye kaçırdımı bu seferde
    PWB ye bir şey olmasa bile MB yanar/yanabilir!!!
    Çünkü PWB belki kendisini korudu ama,akımıda kaçırdığı için MB yi yaktı

C-Bu arada PWB ler genelde dandik ÇİN malı ünitelerdir!!(hepsi ÇİN malıdır,ama çoğu kötü kalitedir,ucuz olsun,maliyet
    azalsın diye bütün üreticiler bunları kullanıyor!
    Yani hiç kimse artık Hitachi nin baba PWB lerini kullanmıyor

D-PWB olayı genelde hep gözden kaçar ama başrolda büyük oranda hep bu vardır!
    Tavsiyem Voltaj Regülatörü kullanmanızdır,çünkü PWB lerin çalışma aralığı-bandı geniş olmasına rağmen
    "dandik" olmaları sebebiyle milisaniyelik değişimlerde bile çuvallıyor! saniyelik olursada kafadan yanıyor!

Sistemi çalıştıran Processor deki algılama ve güç iletimi v.s yeterince yapılamıyor ve PWB nin normalde çok çok hassas
    olması gereken tepkimesi gecikince,sorun çıkıyor ve örneğin sendeki durumda buna benzeyip MB yide iş göremez
    veya İşlemciden bir sorun yaratarak paneli açamadan kapatıyor veya oradaki otomatik algılama bozulduğu için
    PWB kendisini tamamen korumaya alıp paneli çalıştırmıyor!!

Gibi değişik şeyler olabilir

++
    Servisin ilk bakması gereken yer,doğrudan senin MB ye bir başka PWB yi haricen takıp denemesidir!!
    zaten sorun MB de yoksa şak diye panel açılacaktır,o zamanda sadece PWB değişecektir!
    Veya PWB de sorun yoksa(tam tersi bir işlem yaparlar ve ilk önce PWB yi denerler)o zaman direk MB yi değiştirirler!

Not;bu kabil elektriksel sorunlar genelde MB yi yakar veya yakmaz ama HDMI devresini yakar/yakabilir!!
    HDMI port ünitesi lar bu konuda çok ciddi hassastır ve MB nin üzerinde olduğu için herhangi bir port sorununda
    direk MB yi etkilediği için o zamanda doğrudan MB komple değişir!

++
    Ancak senin eski panelinin hala tamir edilememesi ise ilginç ve sanırım elde malzeme yok ve Hollanda Merkezden bekliyorlar!
    Garantiside bittiği için(öyle anlıyorum)herifler sallıyor galiba ama madem para alacaklar neden sallıyorlar sorusu da akla gelmiyor değil
    Maalesef TR de bu özellikle Merkez Servis iileri bütün Markalarda aynen böyle!!
    Hele hele LGE ile Samy de tek kelime rezalet!

+

bilgiler için cok tesekkur ederim. prizde akım korumalı coklayıcı var. iyide bir marka. Boludaki servis bir acemi. ne kadar sıkıstırsam ha bugun ha yarın diye sallıyorlar(eski tv yi).
    Ben bu akım degişimden korunmak için o priz gurubuna ne takmamı onerirsiniz.

• quote:

Birde sorum olacak,bilen duyan varsa cevap verebilir,bu 9xx serisi panelin 32/40/52 leride vardır,bunlar bulunuyormu
    veya nerede,kaça bulunuyor;birisine 32 almak istiyorum örneğin,bir başkasına 52 gibi

40 ını buldum üstad burada;

http://www.bimeks.com.tr/urun/113569/philips-40pfl9705-102--3d-led-tv.aspx
  • Bir rivayete göre 9706 çıktığı için mm, philips türkiyenin elindeki tüm 9705i almış (yaklaşık 250 adet), şu an 9705 satanlar ya kendi elindeki yada kendi deposundaki ürünü satmaktadır elinde olmayan satıcıya tedarikçisinden yok cevabı almakta çünki. mm bu ürünü kaça kadar düşürür onun bileceği iş şu an 200 den biraz az stok kaldı deniyor. onlarda biterse elveda 9705.
  • 13 kasım pazar günü mm de 2900e kadar (+transmitter + 2 adet gözlük) düşmüştü bugün gene 3300 gibi fiyatı ben 2980 e almıştım
  • quote:

Orijinalden alıntı: sabitkale

Bir rivayete göre 9706 çıktığı için mm, philips türkiyenin elindeki tüm 9705i almış (yaklaşık 250 adet), şu an 9705 satanlar ya kendi elindeki yada kendi deposundaki ürünü satmaktadır elinde olmayan satıcıya tedarikçisinden yok cevabı almakta çünki. mm bu ürünü kaça kadar düşürür onun bileceği iş şu an 200 den biraz az stok kaldı deniyor. onlarda biterse elveda 9705.

Doğrudur, Şuan en uygun satan firma MM , Dün EW yazan fiyat 4400tl idi, 2011 Model 8000 ve 9000 serilerinde indirim olması için, 9705 stokta eritmeleri gerekiyor.. 9705 En son 2500-2600tl fiyatları görüp bitirirler diye düşünüyorum...
  • quote:

Orijinalden alıntı: barisdragon

3d killzone 3 ve gran turismo oynadım gerçekten ghosting var. 3d için değil de görüntü kalitesi için alınır bu tv.

bu olmadı işte
  • quote:

Orijinalden alıntı: ProjectX

quote:

Orijinalden alıntı: sabitkale

Bir rivayete göre 9706 çıktığı için mm, philips türkiyenin elindeki tüm 9705i almış (yaklaşık 250 adet), şu an 9705 satanlar ya kendi elindeki yada kendi deposundaki ürünü satmaktadır elinde olmayan satıcıya tedarikçisinden yok cevabı almakta çünki. mm bu ürünü kaça kadar düşürür onun bileceği iş şu an 200 den biraz az stok kaldı deniyor. onlarda biterse elveda 9705.

Doğrudur, Şuan en uygun satan firma MM , Dün EW yazan fiyat 4400tl idi, 2011 Model 8000 ve 9000 serilerinde indirim olması için, 9705 stokta eritmeleri gerekiyor.. 9705 En son 2500-2600tl fiyatları görüp bitirirler diye düşünüyorum...

Bence 2500'lere varmadan biter gibi. Belki 2799'u görür ama daha altını görmez diye düşünüyorum.
    Bu arada TV'yi alacak arkadaşlar 3D'den fazla bir şey beklemesin. Bu TV'nin 3D performansı HD&SD performansının altında deniliyor. ben daha test etmedim, haftasonu test edeceğim.

• @burak

-Servislerin durumu maalesef bütün "Markalar" için genelde böyle;kısaca al birini çal ötekine,iş zaten normalde Merkez
    Servise kalıyor ve bu heriflerde başlarını kaldıramıyor işten
    Çünkü bu panel denen meretlerin tamir/değişim sorun v.s işleri hiç bitmez(Pio hariç tabiki!)
    Aslında Servisler(bölge servisleri)de fazla problem yoktur,çünkü o da Merkeze bağlı eli ve oradan parça
    gelmezse hiç bir şey yapamaz ve müşteriyi de aynen sallar!
    Veya paneli paketler komple,gönderir İstanbula!!

-Senin panelinde çok büyük ihtimalle yukarıda anlattıklaırm çerçevesinde bozulmuştur,ya PWB+MB yada MB komple
    değişecek,zaten yapılacak bir işlemde yoktur!
    Bunlar bu gibi işlerde fazla kafa yormazlar,değiştirirler Board ları veya işin içinde çıkamazlarsa o zaman panel
    Garanti kapsamında ise TV değişimi olur!

Dolayısıyla sende bekleyeceksin

Bir bilgi daha vereyim;genelde işin bu kısmı atlanıyor ve "Akım Korumalı Grup Prizler"i bir şey sanıyorlar!!
    şayet VOLTAJ ile ilgili bir problem varsa;Yüksek/Alçak/veya gün içinde aşırı oynama varsa dansöz gibi!!
    veya anlık(bu genelde milisaniye/saniye cinsinden oluyor)akım oynaması varsa v.s;bunlar özellikle
    Panel tip TV lerde PWB nin anasını ağlatır!!zaten bunlar dandik birde böyle işler oldumu,iyice çuvallar
    ve sonunda bir yerleri yakar veya işemciyi aptal eder ve kndisini sürekli korumaya alıp hiç paneli açmaz v.s

Akım Korumalı prizler sadece size kaliteli ve anahtarlı bir "grup prizi" vazifesi görür;başka hiç bir boka yaramaz bunlar
    ve sakın bunlara güvenmeyin!
    Sadece MONSTER 800/1000 gibi çok kaliteli ve bu işe tam uygun cihazlar hariç diğerleri için bir güven kaynağı g
    gibi görmeyin,kaldıki bizim memlekette Voltajlar çok ciddi sorunludur!!
    Bazıları diyebilir,neden o zaman diğer cihazlarda arızalanmıyor??? aslında çok fazla arızalanıyor ama belki siz görmüyorsunuz!
    ANCAK panel tip TV lerin PWB leri bunlar için tam uygun değildir ve özellikle PDP lerde bu iş dahada fazladır ve PDP panel
    kullanıyorsanız tavsiyem bir "Voltaj Regülatörü" kullanmanızdır+bunun arkasınada Akım Koruma prizini takarsınız ve panelide
    uzun süre sakın Stand-by da bırakmayın,komple akımını kesin!!

Panellerde PWB ler için normalde 80-260Volt çalışır ve gücü böyledir v.s densede kağıt üstünde veya adam gibi bir PWB
    de eyvallah ama sizin PWB ler böyle değilki!!
    80-260 arası gezmesi gün içinde veya çok seyrek olsa eyvallah ama bazı yerde akım sürekli oynuyor ve PWB kendini
    buna göre ayarlıyamıyor!! biraz fazla oynadımıda akımı komple kesip korumaya geçiyor veya genelde en çok PDP lerde
    olan milisaniyelik veya saniyelik dalgalanmada PWB kapanıyor ve stand-by a geçmeden yeniden açılıyor!! buda sakat bir
    durum tabiki!! yani yeşil ışık hiç kırmızaya düşmeden yeşilde kalıyor ama bu PWB yi ciddi yoruyor v.s

Sonuç olarak bütün bu elektriksel panel için hareketlerinde belli bir yere kadar koruma programı devreye giriyor ama
    fazlası olunca ya MB yada PWB yada her ikisi yanabiliyor,normalde panellerdeki MB ler,PC MB leri gibi değildir,daha nazik
    ve daha sorunludur ayrıca HDMI kablolama yaparken özellikle panelin elektrik gücünü tamamen OFF yapın!!!ve tabiki
    diğer uçtaki cihazıda tamamen OFF yapıyorsunuz!!!
    HDMI portlar MB üzerindedir ve elektriksel hatalardan acaip etkilenirler!! HDMI kablo "sıfır elektrik yüklü" olmalıdır cihazlara takılırken!
    Aksi halde en ufak bir kaçakta MB üzerindeki HDMI port yanar veya komple yanar daha olmadı MB yide bozar v.s

+++

@Dr Bey demekki sonunda panelleri aldın,hayırlı olsun,bence doğru Marka/Seri paneller aldın

Phil 9xx serisi(Sharp Modüllü)32/40/46/52 ebatlıdır;42 yoktur 9 serisinde(42 ler zaten Sharp değil LGD Modüllüdür
    ve diğer bazı serilerde kullanılıyor)

TR ye full serimi geldi,yoksa sadece 40/46mi geldi bilemiyorum,zaten onun için sordum özellikle
    32 ve 40 için
    Bu herifler TR için farklı çalışıyorlar,ülen bir seri çıktımı komple her ebatını getirin,ama bir bakıyorum bazı ebatları yok!
    Özellikle 32 ve 52 bakınıyorum,ucuzlamışken bir kaç yakınıma aldıracağım

++

@barisdragon ve diğer bazı arkadaşlar

Ghosting/Crosstalk/ gibi hız sorunları;

Phil 3D konusunda çok başarılı değildir! aynı şekilde 3D Gaming olayında yine iyi değildir;burada İşlemciden
    kaynaklı Hız sorunu vardır+birde asıl sorunu olan "stabilite" sorunu vardır;örneğin iki paneli yan yana koyun
    birisinde sorunsuz iken diğeri çuvallayabiliyor!
    Kısaca her panel böyledir diyemeyiz,kimisinde sorun yokkne bazılarında hıza bağlı sorun oluyor!
    Burada iş "şansa" kalıyor!

++

• quote:

Orijinalden alıntı: gümüş_süvari

quote:

Birde sorum olacak,bilen duyan varsa cevap verebilir,bu 9xx serisi panelin 32/40/52 leride vardır,bunlar bulunuyormu
    veya nerede,kaça bulunuyor;birisine 32 almak istiyorum örneğin,bir başkasına 52 gibi

40 ını buldum üstad burada;

http://www.bimeks.com.tr/urun/113569/philips-40pfl9705-102--3d-led-tv.aspx

Evet fiyat çok güzelmiş,sanırım teşhirdir ama hiç önemi yok(benim için!)

Ben asıl 32 merak ediyorum kimde var ve kaça var,40/46 da fiyatlar
    böyle ise 32 de bayağı cazip olmalı,2.nci Monitör olarak benim Pany LCD yerine
    bunu alabilirim örneğin,teşhir filan olması önemli değildir!

++
    Üreticiler artık 2011 Model panelleri üretmiyorlar hatta çoktandır üretim bitti ve 2012 lere
    çalışıyorlar artık,stokları dolduruyorlar!

Ancak TR gibi ve diğer bazı özellikle Doğu Avrupa ülkeleri için,elde kalan paneller(Avrupanın
    gelişmiş pazarlarından)toplayıp bilahare getiriyorlar,dolayısıyla şuandaki stoklar Phil/TR
    bitse bile;ilerde hiç gelmeyecek demek değildir! çünkü Batı Avrupada bu panellerin
    satışı çok önceden bitiyor ve kalan stoklar daha sonra ucuz fiyattan diğer bazı ülkelere
    aktarılıyor,ama her zaman böyledir ve böyle olacak değil tabiki!

Yani 9xx serisi artık TR ye hiç gelmeyecek de olabilirilerde anlarız bu durumu,ama üretimi çoktan bitti!

Phil zaten dünyada bir tek Avrupada panel satabiliyor ve en büyük pazar olan USA(Canada dahil)
    hiç yok!!dolayısıyla maliyetleride yüksek,satışlarıda düşük!

Sharp Modüllü tüm 9xx serileri bugüne kadar hep sorunlu çıktı veya istenen başarıyı yakalıyamadı
    +fiyatta çok yüksek olunca satışta zaten bir tek Avrupa olduğu için zorlandılar,ama bunun tam tersine
    8xx serileri ise her zaman çok daha başarılı vede stabil paneller çıktılar!

Hi-End Phil lerde bir türlü önlenemeyen bir sorunlar durumu vardır!

++

• ghosting değil de crosstalk olabilir, sağ sol görüntüler üst üste binmiyor sanki, ikiz objeler olabiliyor. 3d derinlik azalınca daha iyi görünüyor.
  • bugun teknosadan eyeq hdmı kablo aldım30 lıra 8 taksıt guzel kablo hdmi1,4 üstelık..gıtmısken bırde lg nın pasıf gozlugunu denım dedım..lg baya guzel..goz yormmuyor hakaten pırıl pırıl ızlıyorsun..3d ılgınc bırsey hosuma gıttı..aktıf gozluk denıcektım ellerınde yoktu deneyemedım..acıckası cok merak edıyorum..ıkız obceler olabılıyor derken neyı kasttettınız..yanı gölgelenmemı var..net degılmı ekran..nasıl oluyor ıkız obje bıraz acarmısınız..
  • 
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.