Şimdi Ara

Philips fc 9225 tobasız elektrik süpürgesi incelemem yeni video eklendi (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
264
Cevap
8
Favori
60.560
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba supurge hakkinda inceleme gercektenn guzel ve faydali olmus cok tesekkur ediyorum. Uzun arastirmalar neticesinde buradaki yorumlara bakarak bugun siparis verdim memnun kalacagimizi düşünüyorum. Alacak arkadaslar varsa suan hepsiburadada 700tl maximim karta 50 tl puan kampanyasi var, 100tl de hediye ceki veriyor alisveriste kullanmak icin. 550tl gibi guzel bir rakama iniyor. Saygilar

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: muhendis42

Merhaba supurge hakkinda inceleme gercektenn guzel ve faydali olmus cok tesekkur ediyorum. Uzun arastirmalar neticesinde buradaki yorumlara bakarak bugun siparis verdim memnun kalacagimizi düşünüyorum. Alacak arkadaslar varsa suan hepsiburadada 700tl maximim karta 50 tl puan kampanyasi var, 100tl de hediye ceki veriyor alisveriste kullanmak icin. 550tl gibi guzel bir rakama iniyor. Saygilar

5 gün önce 800 tlye aldım :))

5 yıl garantili :)
  • herkese merhabalar. Bu başlığı görünce bende 7 şubat perşembe günü İzmir Balçova Agora Avm de bulunan Mediamarkt ve ENPlus mağazalarnda üç süpürge ile ilgili yaptığım ve Nilfisk extreme süpürgeler bölümüne yazdğım yorumumu paylaşmak istedim.
    Bu yorum Nilfisk başlığı için yapılmışt. Kopyalayarak aynen aktaryorum.

Kardeşim de benim gibi yeni bir süpürge arayışında. Onda da benimki gibi Siemens 1800 vat toz torbalı süpürge var. Made in Germany olan süpürge başka bi topikte yazdığı gibi resmen toz eleme cihazı. üstelik halıdaki saçları ve derinlerdekileri asla almıyor.

Kardeşim Philips Marathon almaya karar vermiş. Yani omu düşünüyormuş.
    Neyse beraber İzmir Balçova da bulunan Agora Avm ye gittik. Mediamarkt'ta Philips Marathonları görünce hemen inceleyelim dedik. Mağaza görevlisi bayan sağolsun yakından ilgilendi.

Ben kardeşime demiştim. Hem emiş gücünde ve hem de hijyende Philips yetersiz diye. Arkadaşıma Nilfisk Extreme Eco almadan önce de bandırmadaki mağazada önce philips marathon'u incelemiş ve vaz geçmiştik. Kardeşim ise philipslerinde hepa filitresi var, 400 vat hava emiş gücü var falan diyordu.

Neyse Görevli bayanın yardımıyla philips marathon'u çalıştırdık. EMiş gücü gerçekten yetersizdi. Sonra ben bayana filitresini açtırmasını istedim. Küçücük dandik bir filitresi vardı.

Aynı mağazada Dyson'un modelleri de vardı. Çoklu pirize aynı anda dysonu da taktırdık. Dysonun 280 vatlık emiş gücü Philips'in 400 vatlık gücünden bir hayli fazlaydı. Yani dysonunki 280 vatsa philips'in herhalde 140 vat gelmezdi.

Aynı mağazada Nilfisk'in modelleri de vardı. Sağolsun bayan Nilfisk'i de incelememize imkan verdi. Bozuk para ile süpürgenin altını açıp kardeşime Nilfisk'in hepa 14 filitresini gösterdim. Kocaman bir filitresi var. Nilfisk'in hepa 14 filitresinin yanindan Marathon'unki resmen oyuncak gibi. Bu arada Dyson ile Nilfisk Extreme Eco'nun emiş güçlarini karşılaştırmak aklımıza gelmedi. Tabi yanımda küçük kızımın olması ve yol yorgunluğunun da etkisi ile acele ettik. Keşke onu da yapsaydık. Ama ben nilfisk extreme econun hava emiş gücünü az buçuk biliyorum. Philips marathon dan kesinlikle çok daha iyi idi. Dyson'dan daha iyi olduğunu sanmıyorum.

Mediamarkta Philips maraton 600 tl , nilfisk 656 tl, Dyson Animal DC 37 de sanırım 1600 tl idi.

Sonuç:
    1- philips tam bir hayal kırıklığı idi. Öyleki marathon almaya karar veren kardeşim sanırım ondan vazgeçti. Güç desen güç yoktu ve hijyen desen o da yetersiz.
    2- Nilfisk Extreme eco fiyatına göre gerçekten iyi duruyor.
    3- Dyson Animal gerçekten süper. ama o fiyata ben çıkamam.

Oradan ayrılıp ENPLUS mağasına girdik. Ordaki uzman bayan kendini bu konuda yetiştirmiş. Dysonları ve özelliklerini tüm ayrıntıları ile anlattı ve bizi oldukça etkiledi. (Kendisi de etkileyici idi.) özetle şöyle;
    1- Dysonda malzeme çok sağlam ömür boyu kullanılacak süpürge vaad ediyor.
    2- EMiş gücü düşmesi, torba masrafı, yok.
    3- Dyson'da hepa filitreye gerek yok. 1500 kere mi 15000 defamı hatılamıyorum dönen kısım hem temiz hava sağlıyor hemde zararlıların ölmesini sağlıyormuş. Buna rağmen süpürgenin içinde bizim ulaşamayacağımız bir filitre var.
    4- Animal DC 37 de kullanılan turbo başlık eletrikli. Nilfiskte elektrikle değil hava ile dönen bir turbo başlık var diye üzülüyordum ama bu turbo başlıkta % 90 hava gücü ile dönüyormuş. Bayan bu başlık ve nilfiskteki başlık halinın derinine inmeye ve tüy-kılları almaya fazlasıyla yeter dedi.
    5- Dysonların dolan haznenin temizliği çok kolaymış bize gösterdi bir hareket ile 10 saniyede oluyor. Siklon süpürgelende hazne temizliği zor sanıyordum.
    ENPLUS'ta Dyson animal DC 37 nin fiyatı 1680 tl.

şimdilik bu kadar. diğer mesajda yukarıdaki mesajlarla ilgili yorumlarımı yazacağım.
    herkese saygılar

• kesinlikle katılmıyorum ,nilfix için bişey demem kaliteli olduğu belli hepa 14 e rağmen 600 w çekim gücü verebiliyor ama dyson un çekim gücü hiçte yüksek falan değil ,bu arada hepa 14 alan olarak hepa 13 ten fazladır ,benim gördüğüm hepa 13 alanı standarttır sadece etrafındaki plastik rengi değişiyor ,dysonun filtersini gördünüzmü merak ettim
  • alalı 3 ay oldu tek sevmediğim tarafı içteki silindirik filtreyi temizlemek ama içeriye kesinlikle temiz hava verdiğine eminim şöyleki silindirik filtrenin dış kısmı sütlü kahve renginde iken iç kısmı kar beyaz yani içeri nüfus eden toz yok ki bundan sonra bir normal birde hepa 13 filtre var ,yanlız benim makinede bir sorun fark ettim o içteki normal filtreyi çıkardım motor kısmına bakayım dedim sanırım motorun baş kısmı görünüyor benim makinede o kısım paslanmış bu biraz canımı sıktı inşallah sorun olmaz bu arada filtre ile ilgili söylediklerimi resimler ile destekliyim

Philips fc 9225 tobasız elektrik süpürgesi  incelemem yeni video eklendi

paslı diye bahsettiğim kısımda bu

• quote:

Orijinalden alıntı: alperen_69

kesinlikle katılmıyorum ,nilfix için bişey demem kaliteli olduğu belli hepa 14 e rağmen 600 w çekim gücü verebiliyor ama dyson un çekim gücü hiçte yüksek falan değil ,bu arada hepa 14 alan olarak hepa 13 ten fazladır ,benim gördüğüm hepa 13 alanı standarttır sadece etrafındaki plastik rengi değişiyor ,dysonun filtersini gördünüzmü merak ettim

Tahmin yada yorum yapmıyorum. bizzat yaşadığımı yazıyorum.

Bu arada kardeşim de sürekli fhilips marathon u düşünürken bu tecrübe sonucunda 1260 tl peşin para ile dyson animal dc 37 aldı.
  • hocam tahmin ediyorum orda bir problem vardı bunu dyson un kendi satış elemanları dahi kabul ediyor ,piyasada en yüksek çekim gücü nilfix te 600w ,ondan sonra philips 9170 500 w ve torbasız olarakta en güçlü philips 9225 modeli 440 w çekim gücüne sahip
  • quote:

Orijinalden alıntı: alperen_69

hocam tahmin ediyorum orda bir problem vardı bunu dyson un kendi satış elemanları dahi kabul ediyor ,piyasada en yüksek çekim gücü nilfix te 600w ,ondan sonra philips 9170 500 w ve torbasız olarakta en güçlü philips 9225 modeli 440 w çekim gücüne sahip

Doğrudur.

Zaten ben de detaylı inceleme yapmadım.

Nilfiskle philips ve Dyson'u hiç kıyaslamadık. Ama Orada çalıştırılan Marathon ile dyson arasında rahat bir iki kat emiş gücü farkı vardı.

Baştan söylediğim gibi Mediamarkt'a kardeşim bana marathonları göstermeye ben de ona Nilfisk'leri göstermeye gitmiştik. Ama ikimizde kendi tavsiye ettiğimiz üründen vazgeçip hiç hesapta olmayan başka bir ürünüe yöneldik. o da Dyson.

herkese saygılar.

• hayırlı olsun güle güle kullanın inşallah
  • Benimde dikkatimi çekti. Acaba hepa filtresi eskidiği zaman yenisinin fiyatı ne kadardır?
  • hepa 13 filtreyi ben 18 tl den buldum 3 tane aldım yedek olsun diye 1 tanesi 2 sene gidiyor ve bu iki sene içerinde 6 ay periot ile 4 sefer yıkanabiliyor ,ama cihazın toz haznesinin kapağı keşke alta baksaydı daha kolay toz dökülürdü bu noktada dyson dc37 daha iyi ama diğer yönlerden cihaz çok iyi
  • Fc 9205 bakıyorum bende umarım kampanya falan denk getirebiliriz.Eşimin kolu çabuk ağrıyor.Bu makineyle galiba sürekli halıda aynı yerleri çektirip kollarını ağrıtmayacak inşallah.Kampanyaları paylaşırsanız sevinirim arkadaşlar
  • bende bu üründen almayı düşünüyourm ama gitti gidiyordan alınırmı sizce arkdaşlar fiyatı hepsiburadan iyi birde 64 tl bonusu var ne dersiniz?

http://urun.gittigidiyor.com/beyaz-esya-ev-aletleri/philips-fc9225-maraton-torbasiz-supurge-79900929
  • jethoca bey,

philips in hangi modelini kıyasladınız, 9225 mi başka bir model mi, Eğer 9225 ile nilfiski karşılaştırdysanız nilfisk torbalıdır phlips siklonikdir.Torbalı her modelin emiş gücü daha iyidir siklon sistemli olanına göre...

Ama torbalıda torbanın içindeki partiküllerin yada tozların, sürekli plarak torbanın dışına doğru çok güçlü bir şekilde vakumlayan motor yüzünden o torbanın gözeneklerimden mutlaka çıkacak olan tozlar olacaktır.Yada torbanın gözenekleri hemen dolup ilk çalıştırmış olduğunuz performansı, yeni torba takana kadar bulamayacaksınız...Bunları da hesab edin.

9225 400 watt emiş gücü az değil gayet fazla , daha fazla olmasına hiç gerek yok abartı olur, daha fazla olursa yerde emiş gücü fazlalığından yere fazla yapışacağından bu sefer de ileri geri hareketlerimizde bizi yoracaktır...Her şeyin fazlası zarar yani.....
  • quote:

Orijinalden alıntı: mehmetbilen

jethoca bey,

philips in hangi modelini kıyasladınız, 9225 mi başka bir model mi, Eğer 9225 ile nilfiski karşılaştırdysanız nilfisk torbalıdır phlips siklonikdir.Torbalı her modelin emiş gücü daha iyidir siklon sistemli olanına göre...

Ama torbalıda torbanın içindeki partiküllerin yada tozların, sürekli plarak torbanın dışına doğru çok güçlü bir şekilde vakumlayan motor yüzünden o torbanın gözeneklerimden mutlaka çıkacak olan tozlar olacaktır.Yada torbanın gözenekleri hemen dolup ilk çalıştırmış olduğunuz performansı, yeni torba takana kadar bulamayacaksınız...Bunları da hesab edin.

9225 400 watt emiş gücü az değil gayet fazla , daha fazla olmasına hiç gerek yok abartı olur, daha fazla olursa yerde emiş gücü fazlalığından yere fazla yapışacağından bu sefer de ileri geri hareketlerimizde bizi yoracaktır...Her şeyin fazlası zarar yani.....

philips 9225 440 watt emiş gücü ,9205 modeli 400 watt ben 9225 modelini kullanıyorum en çok 3. ayarda bazen 4 ,çok nadir ise 5. ayarda kullanıyoruz

• quote:

jethoca bey,

Torbasız olan modellerde toz nasıl hapsoluyor motora kaçmıyormu torba degişip yenisi takılıyor torbasızda nasıl temizlik yapılıyor yenisi gibi oluyormu torbalıda her defasında yeni torba takıyorsunuz torbasızda hijyeni nasıl saglıyorsunuz yıkanan filitre özelligini kaybetmiyormu.

• herhalde yine philps fc 9225 zirveyi oynuyor?..
  • torbalıda her süpürmedem sonra torba değiştirmediğinize göre, içindeki kalan pislikler tekrar çalıştırdığınızda , o güçlü vakum etkisi sayesinde torbadan illaki çıkan toz yada partiküller olacaktır ; sonuçta hepa filtresi de var ama hepaya kadar toz geliyorsa yazık olur hepaya...

Birde , torbada kalan toz ve akarların birdahaki çalışma gününe kadar içinde beklediğini ve burda bakterilerin hızla çoğalabileceğini de unutmamak gerekir...

Torbasızlarda her süpürmeden sonra biriken tozları kirleri çöpe döküyoruz birde kabı güzelce yıkayıp kuruması için güneşe yada kalorifer peteğinin üzerine koyuyoruz , mis gibi temizlik sana.....Torba masrafı da yok, torbayı nerden temin edeceğim derdi yok, temin etsen gidip alması bile bir zaman kaybı...
  • quote:

torbalıda her süpürmedem sonra torba değiştirmediğinize göre, içindeki kalan pislikler tekrar çalıştırdığınızda , o güçlü vakum etkisi sayesinde torbadan illaki çıkan toz yada partiküller olacaktır ; sonuçta hepa filtresi de var ama hepaya kadar toz geliyorsa yazık olur hepaya...

Birde , torbada kalan toz ve akarların birdahaki çalışma gününe kadar içinde beklediğini ve burda bakterilerin hızla çoğalabileceğini de unutmamak gerekir...

Torbasızlarda her süpürmeden sonra biriken tozları kirleri çöpe döküyoruz birde kabı güzelce yıkayıp kuruması için güneşe yada kalorifer peteğinin üzerine koyuyoruz , mis gibi temizlik sana.....Torba masrafı da yok, torbayı nerden temin edeceğim derdi yok, temin etsen gidip alması bile bir zaman kaybı...

Selam torbasız süpürgede FDA onaylı tek makina FİLTERQUENN dir gerisi tamamen kandırmaca .

• Kullanılan torbanın özelliği hepa 13 veya 14 gibi değilse egzos kısmına koyduğun hepa 14 ün ne espirisi kalıyorki ,silindirik filtrenin temizlemesi gıcıkta olsa 9225 ten memnunum
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.