Şimdi Ara

Philips fc 9225 tobasız elektrik süpürgesi incelemem yeni video eklendi (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir - 5 Masaüstü
5 sn
264
Cevap
8
Favori
60.560
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: alperen_69

quote:

Orijinalden alıntı: evren79

Ayrıntılı açıklamalar için teşekkürler.Bende 9205 modelini almayı düşünüyordum belki 9225 te olabilir.Aradaki tek fark otomatik temizleme başka bir fark yok öyle aklımda kalmış en azından.neyse hayırlı olsun.iyi günlerde kullanmanızı dilerim.

arada birkaç fark var ,9225 440w emiş gücüne sahip ,9205 400w emiş gücüne sahip ,9225 te 1,5 lt toz haznesi var ,9205 te 2 lt toz haznesi var ve en büyük farkta filtre otomatik temizleme özelliği ve 9225 in yanında gelen parke başlığı

Merhaba anladığım kadarıyla makinadan gayet memnunsunuz ben de güle güle kullanmanızı dilerim.

Dyson dc37 bakarken gördüm bu makinayı ve aklımı çeldi. Ancak kafama takılan nokta şu emiş gücü dysondan üstün olmasına rağmen niye daha ucuz. Yani herşey emiş gücü değil anladığım kadarıyla. Dysonın bu makinadan üstün bir yanı bulunmakta mı dır? Cevaplayabilirseniz sevinirim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• dyson un bana kalırsa bu makineden üstün yanları

1 - motoru az enerji harcar 1300 w sanırım ( ama çekişi düşüyor )

2 - malzeme kalitesi kesinlikle daha iyi

3 - birde toz toplama kısmı alttan açılıyor belki bir nebze de olsa bundan daha kolay temizleniyor diyebilirim

eksileri

1 - Emiş gücü buna göre düşük philips 3 . ayarda belki bunun kadar emiş gücü sağlar

2 - sesi philipse göre yüksek ki eski makinem iyice kafa ütülüyordu bu 9225 baya sessiz eskiye göre

3 - filtreleme başarılı diye geçiyor hatta bazı onayları var ama ben değişmeden ömür boyu aynı performans gösterecek filtre olduğunu pek düşünmüyorum
  • Hocam öncelikle bu detaylı incelemen için teşekkür ederim. Bende dün ürünü hepsiburadadan 700 tl ye aldım 100 tl hediye kartıyla birlikte. Makinayı bugün deneme imkanım oldu ve herkes gibi bizde çok şaşırdık. Genel anlamda memnunuz fakat makina 5. kademede çalışırken ve sert zemini süpürürken yere yapışıyor ve 5-6 saniye sonra makinanın motor kısmından yada toz haznesi kısmından bir zırlama sesi geliyor. Makinanın başlığını hafif kaldırıp hava almasını sağladığımda ses kesiliyor. Acaba makina bozuk mu? Bu olay sizinde başınıza geldi mi? Bayağı toz dolmuştu ondan olabilir mi? Hava alamayınca yapışınca neden gürültülü bir zırlama oluyor?
  • sanırım o ses normal bir alt modelinde yani 9205 de bir işaret var öyle tıkanma olduğunda kırmızı bir işaret çıkıyor ama bunda yok o hava alamadığı durumlarda olur ve ayarda bunun için var sert zeminleri zaten 3. ayardan yüksek ile çekmeyin zaten gereksiz olur ,5. ayar halının diplerine kaçan pislikler için sert zeminler için 3 hatta 2. ayar bile yeterli ,bu arada hayırlı olsun güle güle kullanın
  • Çok teşekkür ediyorum. Normal demeniz kafamdaki soru işaretlerini giderdi. Yani bayağı rahatsız edici bir ses oluyordu. Peki siz hiç denediz mi kendi makinanızla bu ses oluyor mu sizde de?
  • şimdi hortum ağzı kapandığında makine bir silkelenip bir ses çıkarıyor o sesi dediğinizi varsayarak yazdım yazıyorum ,şunu bir deneyin ,metal boruyu çıkarın plastik kısım kalacak çalışırken elinizle kapatın o kısmı aynı ses ise normaldir yani tıkanma sesi oluyor
  • tamam deneyip tekrar size yazarım. ilginiz için çok teşekkür ederim.
  • Evet hocam denedim. Kapattıktan 3-4 sn sonra tıkanma sesi geliyor. Sizden ricam aynı işlemi sizde yapıp video olarak ekler misiniz? Duymadan rahatlamayacağım sanırım. Şimdiden teşekkürler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: alperen_69

Çok uzun süredir kullandığımız rowenta marka süpürge hem performanslı değildi artık ,hemde artık evde çocuk olduğundan süpürgeyi yenileyelim dedik .Torbasız bir makine istiyorduk eleye eleye philips fc9225 ve philips fc9205 arasında kaldım ,vatan bilgisayarın % 25 indirimi ile 9205 487 tl ye düşüyor 9225 ise 675 tl düşüyordu fiyat ,toz kapasitesi ve daha az dijitallik beni 9205 almaya yöneltti hatta bazı servisler ile görüşüp 9225 modelinin diğerine göre daha çok arıza verdiğini duyduğumda kesin 9205 alayım dedim ,ama 9225 i 639 tl den bulunca yanındada tel hediye ediyorlar kaçırmıyayım dedim ve ALLAH a şükür almak nasip oldu ,internette philips fc9205 hakkında inceleme videosu varken 9225 hakkında hiç resimli bir anlatım bulamadım en azından ufakta olsa ben ekleyeyim dedim merak edenler açısından

dün ve bugün yaklaşık yarım saat deneme yaptık ve şimdilik gördüklerim makinenin ses seviyesi eski makineye göre çok iyi ( en yüksek çekim gücünde dahi ) ,yani benim için çok kabul edilebilir seviyedeki zaten 3. Ayarda bile kullansan yetiyor makinenin çekim gücü ,toz hazneyi kullanmak ve temizlemek kolay ama filtre direk hazne ortasında olduğu için biraz sıkıntılı olabilir temizleme olayı oda eski makineye göre çok iyide hani torbasızlara göre diyorum ,yine temizleme olayında şöyle diyebilirim eski makine hiç süpürmüyormuş bu sebeple yeni makine çok hızlı doldu çok şaşırdık yani tüm evi süpürünce doldu ama şunu söyleyebilirimki dün yeni makine ile temizlediğimiz halıdan artık dünki gibi çok toz ve pislik çıkmadı zamanla bu pislik seviyesi azalacak ve makinenin toz hazenesinin dolma süreside gittikçe uzayacaktır diye düşünüyorum .Başlıklar oldukça kullanışlı rowenta 8121 deki bahsedilen gibi halıda atlama olayına rastlamadık ve yanında gelen parke başlığının fırçaları oldukça yumuşak ve oda gayet kullanışlı ,bu arada fırsat bulamadım ilerde aklımda bir test daha var onuda karanlıkta yapacam ve ekliyecem şimdilik bu kadar

bu arada makineyi kullanırken birden bir ara ses değişti biraz sıkıldım açıkcası sanki motorda sorunmu var dedirtti ama şimdilik artık o ses yok belki filredeki toz birikmiştir ondandır temizleyince geçti inşallah olmaz

Eleştiri : hepsiburadada daha önce okuduğum yorumlarda gördüğüm eksiklik bu modelde dahi varki içinden elbise temizlemek için olan küçük fırçalı başlık çıkmıyor normalde 800 tl olan bir makineden bu neden esirgenmiş çok merak ettim doğrusu hatta süpürgenin kolunda hazır takma yeri bile varken

Saygılarımla

alperen hocam merhaba,
    üründen hala memnun musunuz

ben de bir süpürge alacağım ama karar vermek zor. özellikle torbalı-torbasız seçimi konusunda...

yine olsa yine torbasız alırdım ve philips'in aynı modelini alırdım diyor musunuz?

Teşekkürler.

• Ben hala memnunum ama şu ayrımı yapmak önemli ,şimdi torbasızlarda hangi marka olursa olsun temizlerken bir nebze toz ile haşır neşir olunuyor ,ama ben bundan sonra alsam yine torbasız alırdım torbasızlar içindende yine bu modeli seçerdim
  • Bu süpürgeyi kullanıyoruz yaklaşık 1 yıl oldu, gayet memnunuz arkadaşlar. Emiş gücü çok iyi halıyı baya kaldırıp bırakmıyor. Az önce ofis için de sipariş verdik.
  • Aldım gitti walla:)

Karar vermem sırasında incelemeler cok faydalı oldu,Tesekkur ederim.
    Merak eden olursa gittigidiyordan aldım 629 tl 12 taksit
    %10 da worldpuan kaptık,artık 3 katı olarak otel ve ucak biletinde kullanırım

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Alalı 2 gün oldu çekim gücü çok iyi birde sessiz temizlerken o tozlar nerden çıktı diyorsunuz doğrusu.

Özellikle Alperen arkadaşıma teşekkür ederim ayrıntılı anlatımı ile

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ayder -- 12 Mayıs 2013; 19:51:51 >
  • arkadaşlar dediğim gibi tek kusuru içteki silindir filtreyi tam temizlemek isterseniz tozla haşır neşir oluyorsunuz ama neredeyse ilk günkü gibi oluyor müsait olduğumda video çekip nasıl temizlediğimi gösterecem inşallah ,alanlara hayırlı olsun inşallah
  • Bizde ürünü 2 ay gibi bir süredir kullanıyoruz, ürünün çekim gücünden vs fazlasıyla memnunuz ancak motor koruma filtresi olarak geçen süngerin üstü sürekli fazlaca tozlanıyor sanki performansı etkiliyor sizce normal mi ,
  • açtığınız zaman temizleyin ,zaten genelde açarken üzerine toz dökülüyor,ama performansıda etkileyeceğini pek sanmam
  • Bir sorum daha olacak üst kapak içindeki lastik bölümde ileri geri hareket ediyor, kapağa doğruda kırmızı bir plastik var, bu plastikle herhangi bi ayar yapılıyor mu, bahsettiğim lastiği hareket ettirdikten sonra motor koruma filtresi üzerinde daha fazla toz görür oldum.
  • benim tahminim o kırmızı parça kapağın kapalı olup olmadığını bildiriyor makineye ,yani bir ayar için olduğunu düşünmüyorum ama içini açtığımda bir daha bakarım
  • quote:

Orijinalden alıntı: TÜRKOĞLU_06

Çok teşekkür ediyorum. Normal demeniz kafamdaki soru işaretlerini giderdi. Yani bayağı rahatsız edici bir ses oluyordu. Peki siz hiç denediz mi kendi makinanızla bu ses oluyor mu sizde de?

Belki süpürgenizde emniyet valfi vardır ve o sesi bundan ötürü duyuyor olabilirsiniz. Emiş kesilince valf açılıp motorun hava alması sağlanır ve motor yanmaktan korunmuş olur. Bu sistem Arçelik yıkamalı süpürgemde de var emiş kesilirse bir tıslama sesi geliyor valfin açıldığını anlayabiliyorum.
  • ben de araştırma ve alperen kardeşimden aldığım fikir alış verişinden sonra vatandan fc 9225 aldım annemle birlikte ilk kullanımda gerçekten çok sessiz ve emiş gücü mükemmel
    yalnız temizlerken biraz zahmet çektik kapağı kaldırdığımda etrafa az da olsa toz uçuşuyor ve hazneyi dikkatli bir şekilde taşımak lazım yoksa etrafa saçılabiliyor sanırım bu normal bir şey
    alacaklara tavsiye ederim
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.