Şimdi Ara

Philips fc 9225 tobasız elektrik süpürgesi incelemem yeni video eklendi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
264
Cevap
8
Favori
60.560
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Çok uzun süredir kullandığımız rowenta marka süpürge hem performanslı değildi artık ,hemde artık evde çocuk olduğundan süpürgeyi yenileyelim dedik .Torbasız bir makine istiyorduk eleye eleye philips fc9225 ve philips fc9205 arasında kaldım ,vatan bilgisayarın % 25 indirimi ile 9205 487 tl ye düşüyor 9225 ise 675 tl düşüyordu fiyat ,toz kapasitesi ve daha az dijitallik beni 9205 almaya yöneltti hatta bazı servisler ile görüşüp 9225 modelinin diğerine göre daha çok arıza verdiğini duyduğumda kesin 9205 alayım dedim ,ama 9225 i 639 tl den bulunca yanındada tel hediye ediyorlar kaçırmıyayım dedim ve ALLAH a şükür almak nasip oldu ,internette philips fc9205 hakkında inceleme videosu varken 9225 hakkında hiç resimli bir anlatım bulamadım en azından ufakta olsa ben ekleyeyim dedim merak edenler açısından

önce cihazın resimlerini paylaşayım

Philips fc 9225 tobasız elektrik süpürgesi  incelemem yeni video eklendi

burada filtre koruyucuda sanırım daha fazla çekim için tel ızgara kullanmışlar 9205 modelinde plastik deliklerden hava emişi sağlanıyor

burda filtrenin otomatik temizlenmesini sağlayan pervaneye hareket veren kısmı görüyoruz

burdada silindirik hepa filtreden geçen tozların motora gitmesini engellemek için konulmuş bir filtre var

burada yine filtre temizleyen pervaneye hareket veren aksam görünüyor toz haznesini altında

burdada tam çekemedim ama filtreyi içerisinde çarparak temizleyen pervane azda olsa görünüyor tam emin olmamakla beraber sanırım yeni çıkan modellerde metal eskilerde plastik bu pervane ,yalnız metallerin ucunada plastik eklenmiş tahrip etmesin diye sanırım

philisps in açıklamasında o beyaz dairesel kısma kadar dolunca boşaltılması gerektiği yazıyor

egzos kısmındaki 4 kez yıkanabilen hepa 13 filtre

hepa 13 filtre üzerindeki yıkanabilir ibaresi

tüm parçalar

hiçbir yerde görmediğim bahsi geçen parke başlığı

parke başlığı altı

bu noktada internette süpürge ile ilgili yorumlarda eski makine ile temizledikleri halde çok toz çıktığından bahsedilmişti ben biraz abartı olduğunu düşünüyordum ,eski makine iyide olmasa yeniyi çalıştırmadan önce eski makine ile halıyı 3 kez süpürdük daha sonra yeni makine ile son ayarda değil 4. Ayarda 3 – 4 dakika çalıştırdık son ayarı son 30 saniyede kullandım ve çıkan toz bu oldu eşim ve bende çok şaşırdk bekliyorduk ama bu kadar değil

resimler bu kadar bundan sonra çektiğim bir iki videoyu paylaşmak isterim

alperen karadenizyoutube
    eski makine ses
    http://www.youtube.com/watch?v=gpwcionxfgs

burada eski makinenin çıkardığı ses duyuluyor makine emektar rowenta 1000w

alperen karadenizyoutube
    yeni makine ses
    http://www.youtube.com/watch?v=uRqK73nCYBY

buradada philips fc 9225 in son ayarda çıkardığı ses duyuluyor ,değerlendirme adeletli olsun diye aynı açıda ve uzaklıkta tutmaya çalıştım makineyi

alperen karadenizyoutube
    Çalışırken
    http://www.youtube.com/watch?v=IqDcLUXsCC8&

burada çalışırken bir video çektim aslında ses vardı ama öyle 60 küsür mb çok uzun sürüyor program ile dnüştürüncede sesler çok bozuluyordu bende sesi iptal ettim

dün ve bugün yaklaşık yarım saat deneme yaptık ve şimdilik gördüklerim makinenin ses seviyesi eski makineye göre çok iyi ( en yüksek çekim gücünde dahi ) ,yani benim için çok kabul edilebilir seviyedeki zaten 3. Ayarda bile kullansan yetiyor makinenin çekim gücü ,toz hazneyi kullanmak ve temizlemek kolay ama filtre direk hazne ortasında olduğu için biraz sıkıntılı olabilir temizleme olayı oda eski makineye göre çok iyide hani torbasızlara göre diyorum ,yine temizleme olayında şöyle diyebilirim eski makine hiç süpürmüyormuş bu sebeple yeni makine çok hızlı doldu çok şaşırdık yani tüm evi süpürünce doldu ama şunu söyleyebilirimki dün yeni makine ile temizlediğimiz halıdan artık dünki gibi çok toz ve pislik çıkmadı zamanla bu pislik seviyesi azalacak ve makinenin toz hazenesinin dolma süreside gittikçe uzayacaktır diye düşünüyorum .Başlıklar oldukça kullanışlı rowenta 8121 deki bahsedilen gibi halıda atlama olayına rastlamadık ve yanında gelen parke başlığının fırçaları oldukça yumuşak ve oda gayet kullanışlı ,bu arada fırsat bulamadım ilerde aklımda bir test daha var onuda karanlıkta yapacam ve ekliyecem şimdilik bu kadar

Aklımda olan yeni videoyuda ekledim ,arkadaki filtreden toz kaçma olayı varmı diye gece ışıkları kapatıp bir ışık kaynağını çıkış kısmına tutarak yaptım ne kadar gösteri bilemem ama ben toz çıkışı göremedim videosu

bu arada makineyi kullanırken birden bir ara ses değişti biraz sıkıldım açıkcası sanki motorda sorunmu var dedirtti ama şimdilik artık o ses yok belki filredeki toz birikmiştir ondandır temizleyince geçti inşallah olmaz

Eleştiri : hepsiburadada daha önce okuduğum yorumlarda gördüğüm eksiklik bu modelde dahi varki içinden elbise temizlemek için olan küçük fırçalı başlık çıkmıyor normalde 800 tl olan bir makineden bu neden esirgenmiş çok merak ettim doğrusu hatta süpürgenin kolunda hazır takma yeri bile varken

Saygılarımla

NOT :ARkadaki hepa 13 yıkanabilen filtreyi carrefour larda 18 tl den bulabilirsiniz

arkadaşlar iç kısımdaki filtreyi temizleme ile ilgili video yayınlayacağımı söylemiştim , tam istediğim gibi olmasada çektim , eşim çekerken fark etmemiş gneş parlamasından çok belli olmuyor ama yinede ağacın üzerine gelen kısımda çıkan tozlar görünüyor

alperen karadenizyoutube
    filtre temizleme
    https://www.youtube.com/watch?v=PQLBCkIwAUU&feature=youtu.be

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alperen_69 -- 23 Aralık 2013; 15:05:13 >

• Ayrıntılı açıklamalar için teşekkürler.Bende 9205 modelini almayı düşünüyordum belki 9225 te olabilir.Aradaki tek fark otomatik temizleme başka bir fark yok öyle aklımda kalmış en azından.neyse hayırlı olsun.iyi günlerde kullanmanızı dilerim.
  • inceleme ve aktarım için teşekkürler
  • quote:

Orijinalden alıntı: evren79

Ayrıntılı açıklamalar için teşekkürler.Bende 9205 modelini almayı düşünüyordum belki 9225 te olabilir.Aradaki tek fark otomatik temizleme başka bir fark yok öyle aklımda kalmış en azından.neyse hayırlı olsun.iyi günlerde kullanmanızı dilerim.

arada birkaç fark var ,9225 440w emiş gücüne sahip ,9205 400w emiş gücüne sahip ,9225 te 1,5 lt toz haznesi var ,9205 te 2 lt toz haznesi var ve en büyük farkta filtre otomatik temizleme özelliği ve 9225 in yanında gelen parke başlığı
  • verdiğin bilgiler için çok teşekkürler süper bir paylaşım olmuş. gerçekten aklımdaki soru işaretleri kalktı. emeğine sağlık.
  • Estağfirullah faydalı olduysak ne mutlu ama alma fırsatınız olursa inanınki ilk süpürgeye dolanları görünce sizde şaşırırsınız
  • Harika bir paylaşım olmuş bende şahsi olarak tebrik etmek istedim
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • bende 9205 var genel olarak memnunum ama şu iç filtre temizleme olayı bayağı zor uğraştırıcı bir şey onun harici bir sorunum yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Healer

Harika bir paylaşım olmuş bende şahsi olarak tebrik etmek istedim

saolun kıvançbey sizden aldığım cevapların yardımı oldu seçim konusunda
  • Çok beğendin. Bende hemen alacağım, eline, emeğine sağlık arkadaş
  • quote:

Orijinalden alıntı: emin241

Çok beğendin. Bende hemen alacağım, eline, emeğine sağlık arkadaş

teşekkür ederim bugün vatanda 630 tl den satılıyor bilginize
  • ''Netsipariş.com dan'' siparişimi verdim, 12 taksit kargo dahil 627 TL ye maloldu. Süpürge kargoya verilmiş, 1-2 gün içinde elimde olur
  • Hayırlı olsun kardeş , her kullanımdan sonra temizleme tuşuna bir defa basın ve 5 dakika bekleyin tozlar dibe çöksün sonra direk poşete boşaltın
  • FC9225 bugün geldi, henüz kullanamadım. Yalnız makineyi beklerken burdakı philips yetkili satıcısından fiyatını sordum 900 TL çektiler. Sadece güldüm ve sonra cahil insanları nasıl kandırdıklarını düşününce çok üzüldüm. Sonra aklıma takıldı, üretim yeri neresi, dış görünüşü aynı içi farklı olabilir mi, web te bukadar ucuza nasıl satabiliyorlar diye, benim makine çin malı, orda satılanda. farklı özelliklerde satılanları varmı bunların, mesela bazı sitelerde 400watt bazılarında 440watt yazıyor. Benim makinamda watt la ilgili bir bilgi yok.
  • yok cihaz çin malı ,farklı sitelerde yazan onların hatası 9225 modeli 440w , 9205 modeli 400w tır ,hayırlı olsun ,kullanmadan önce eski süpürge ile halınızı bir kaç defa süpürün sonra bununla süpürün ve izleyin
  • Dediğinizi yaptım. Bende ihlastan 8-10 sene önce çok yüksek paralar ödeyerek satın aldığım sulu sistem bir makine vardı, çalışır durumda ancak birçok aksamı, tekerlekleri falan kırılmıştı, bundan dolayı 9225'i satın almak zorunda kaldım. Eski süpürgeyle halıyı 10 dk. süpürdüm, sonra yeni süpürgeyle... İnanılmaz birşey bu, muhteşem birşey. Demek ki biz şimdiye kadar temizlik yapmıyormuşuz. Bir ara korktum halıyı komple yutacak diye, yerinden kaldırmaya başlamıştı ki, üstüne basarak süpürgenin elinden halıyı kurtardım. Üstelik son kademede bile çalıştırmıyordum. Çok beğendim, herkese tavsiye ederim, süpürgesi olan veya olmayan bundan birtane edinsin. Size de çok teşekkür ederim, yaptığınız inceleme sayesinde bu makinede karar kıldım ve satın aldım. MUTLUYUM
  • tekrar hayırlı olsun ,insanı gerçekten şaşırtıyor ya bu halının neresinden çıktı bu kadar pislik diyorsunuz
  • quote:

Orijinalden alıntı: alperen_69

tekrar hayırlı olsun ,insanı gerçekten şaşırtıyor ya bu halının neresinden çıktı bu kadar pislik diyorsunuz

Bende 9205 modelini aldım.Gerçekten emiş gücü çok iyi.yalnız parke başlığı çıkmadı.normal triactive başlıkta bu işi görüyor.sonuçta daha kısa sürede daha kapsamlı bir temizlik daha kolay ve zevkli bir hal aldı.Alan arkadaşlara ve almayı düşünenlere hayırlı olsun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: evren79

quote:

Orijinalden alıntı: alperen_69

tekrar hayırlı olsun ,insanı gerçekten şaşırtıyor ya bu halının neresinden çıktı bu kadar pislik diyorsunuz

Bende 9205 modelini aldım.Gerçekten emiş gücü çok iyi.yalnız parke başlığı çıkmadı.normal triactive başlıkta bu işi görüyor.sonuçta daha kısa sürede daha kapsamlı bir temizlik daha kolay ve zevkli bir hal aldı.Alan arkadaşlara ve almayı düşünenlere hayırlı olsun.

vallaha açıkcası ilk başlarda laminantlar için o başlığı kullanıyordum ama şuan bizde normal başlığın fırçalarını çıkararak kullanıyoruz

• quote:

Orijinalden alıntı: baldan_tr

bende 9205 var genel olarak memnunum ama şu iç filtre temizleme olayı bayağı zor uğraştırıcı bir şey onun harici bir sorunum yok.

Philips FC 9205 Marathon serisi elektrikli süpürgesi olan DH kullanıcıları için SüpürgeMarket firmamızdan tedarik edebileceğiniz ürünleri aşağıda paylaşıyorum;

- Hepa 13 Filtresi
    - Silindirik Filtresi
    - Triactive Emicisi
    - Hortum
    - Teleskopik Boru

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.