Şimdi Ara

philips monitör 'Control menü is locked'

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
14
Cevap
1
Favori
52.603
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Philips 107 E 51 Model monitör önce Control menü is locked diye uyarı verdi. Daha sonra kendi kendine menüsüne girip bazı şeyleri değiştiriyor. Bunu nasıl çözebilirim. Araştırmalarıma göre ok/menü tuşuna 20 saniye falan basılı tutunca menü aktif oluyormuş ama denedim olmadı. Ben kendim ok tuşuna basıncada aydınlatma ayarı contras ayarı çıkıyor hiç bir şekilde müdahele edemiyorum ne yapabilirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emreeka -- 14 Aralık 2008; 22:16:12 >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Philips Monitör "Control Menu Is Locked" Hatası

"Control Menu Is Locked" hatası, Philips monitör kullanıcılarının karşılaştığı yaygın bir sorundur. Bu hata, monitörün kontrol menüsünün kilitli olduğu ve ayarların değiştirilemediği anlamına gelir.

Hata Mesajının Nedenleri

• Kilitli Fiziksel Düğmeler: Bazı Philips monitörlerinde, kontrol menüsünü yanlışlıkla etkinleştirmeyi önlemek için kilitlenebilen fiziksel düğmeler bulunur.
    • Yazılım Sorunları: Nadir durumlarda, monitörün yazılımında bir sorun, kontrol menüsünün kilitlenmesine neden olabilir.
    • Harici Cihazlar: Bazı harici cihazlar, özellikle de fare ve klavyeler, monitörün kontrol menüsüne müdahale ederek kilitlenmesine neden olabilir.

Sorunun Giderilmesi

Monitörün Fiziksel Düğmelerini Kontrol Et

• Monitörün ön panelindeki "Menu" düğmesini bul.
    • Düğme kilitliyse, genellikle üzerinde bir kilit simgesi bulunur.
    • Kilit simgesine basarak fiziksel düğmeleri kilidini açmayı dene.

Yazılımı Yeniden Başlat

• Monitörü kapat ve fişini çek.
    • Birkaç dakika bekledikten sonra, monitörü yeniden fişe tak ve aç.
    • Bu işlem, monitörün yazılımını sıfırlayabilir ve kontrol menüsünün kilidini açabilir.

Harici Cihazları Bağlantısını Kes

• Monitöre bağlı tüm harici cihazların bağlantısını kes.
    • Monitörü yeniden başlat ve kontrol menüsünün kilidinin açılıp açılmadığını kontrol et.

Philips Teknik Destek ile İletişime Geç

Yukarıdaki adımlar sorunu çözmezse, Philips teknik destek ile iletişime geçmen gerekebilir.

Önemli Notlar:

• Monitörün model numarası, sorunu giderirken önemlidir.
    • Kontrol menüsünün kilidini açmak için herhangi bir üçüncü taraf yazılımı veya aracı kullanma.
    • Monitörü tamir etmeye çalışırsan garanti geçersiz olabilir.
    Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Bir arkadaşımızın pm den ulaşması üzerine bu konuyu tekrar hareketlendirdim. Diğer arkadaşlarda yararlansın diye
    Arkadaşlar bu sorundan servise giderek kurtuldum. O tuş takımı değişti, kendinizin yapapileceği bişey yok.
    Benden o zaman 40 tl almışlardı. Philips servisine de kendim götürdüm.
    Garantisi varsa arkadaşlar ücretsiz yapıyorlarmış. Garantisini de monitörün arkasındaki numaradan bakıyorlar garanti varmı diye.
  • aynı sorun bendede vardı ekranım philips 19inc yukarı

biraz araştırdım sonra tabiki bulduk yukarı ok ısaretı olan tusa basılı tut bırıncıde monıtor locked hatası vercek 2n aynı yazı gelene kadar basılı tuttukdan sonra ekranı kapat ac power duqmesınden sonra menuye gırebılırsın teşekurLeR

şimdiden
  • arkadaşlar çözümü söylüyorum. bilgisayarda başlat menüsünden çalıştı ra girip msconfig yazıyorsunuz. çıkan pencerede yukarıda başlatma var oraya tıklayın işaretleri kaldırıp hepsinin tabiki uygulaya basıp kapatın sonra çıkarsa reset atın çıkmazsa sorun yok demektir . herkese teşekkürler
  • Menu/Ok tuşuna 10 saniye basılı tut menu unlocked diyecek. monitore görüntü geliyor olması gerekiyor bu işlemi yapabilmek için.
  • beyler benim sorun daha ilginç 190S lcd monitörün menü tuşlarının hepsi açma kapama görevi görüyor. ayrıca tuşa basmaya da gerek yok dokununca görüntü gidiyor. bunun çözümü var mıdır ?
  • Ben de 2. kez aynı sorun oldu.Ok tuşunun olduğu yerde ışıkları yanmıyor.Basılı tutuyorum ama tepki yok.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: ascxc

Menu/Ok tuşuna 10 saniye basılı tut menu unlocked diyecek. monitore görüntü geliyor olması gerekiyor bu işlemi yapabilmek için.

Allah razı olsun senden. Yaptım oldu. Mönitörüm philips 224e

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JagerBomb -- 23 Mart 2013; 9:34:07 >
  • Evet arkadaşlar çözüm ok Tuşuna basılı tutun
    Monitör controls locked çıkacak
    basılı tutmaya devam edin ikinci kez çıktıktan sonra
    parmağınızı ok düğmesinden çekin.Bir kere kapatıp açın düzelecektir.

• ascxc A kullanıcısına yanıt
    arkadaşımızın tesbiti doğru 10 saniye basılı tuttum ve menü kontrolleri açıldı

Teşekkürler
  • emreeka E kullanıcısına yanıt
    Arkadaşlar bu sorunu ben kökten çözdüm.Daha önce samsung lcd monitör kullanıyordum ve monitörü DVR Kayıt cihaına bağlayıp 24 saat hiç kapatmadan görüntü alıyordum.Sonra zamanla aynı şekilde monitör kendi kendine menülere girip kafasına göre işlem yapıyordu onu sinirden kırdım gidip başka birtane phılıps marka lcd monitörü ikinci el dükkanından satın aldım ve dükkanda monitörü denediğimde tuş takımı çalışmıyordu eve gidip kapağını açtığımda anladım ki devrenin kablosunu yerinden çıkartmışlardı ben geri taktım gayet güzel çalıştı ve 4-5 saat sonra menü kilitlemeye kendi kendine işlem yapmaya başladığında monitörün kapağını açıp tuş takımını yerinden söktüm ve ölçü aletiyle bütün devreleri kontrol ettim.En sonunda farkettiğim bütün devreler tıkır tıkır ama sadece tek bir devrede anormallik vardı devreyi iletmiyordu toz kadar birşeydir üzerinde 473 yazıyor büyüteçle baktım fakat devrelerin sıralamasında R171- R172 Vs. diye yazar işte o toz kadar olan zımbırtıyı söktüm ve kırmış olduğum monitörde üzerinde 473 yazan zımbırtıyı aradım bulamadım ama 472 vardı sıkıntı olmaz diye onu taktım ama o zımbırtıyı lehimlemek çok dikkat edilecek bir nokta hata yaparsanız devrenin yolunu kullanılmaz hale götürebilirsiniz.bu arada zımbırtı dediğim şeyde toz kadar diyot şeklinde birşey var adını bilmiyorum.eğer elektronikten biraz anlıyorsanız bu işlemi uygulayın.son olarak lehimleme işlemi bitince tekrar kontrol amaçlı ölçü aletiyle devreler arasındaki bağlantıyı kontrol edin eğer iletim sağlıyorsa tuş takımını yerine takıp monitörün kapağını kapatın.Bu işlemi uyguladığınızda kesinlikle birdaha sorun çıkmayacaktır.Bakın o zımbırtılar çok önemlidir benim laptopun anakartındaki vga girişindede o zımbırtıdan var kül olmuştu değiştirdim görüntü geldi yani o kadar hassastır.son olarak monitörün tuş takımında üzerinde rakam yazmayan bazı zımbırtılar tuşlara basınca devreyi iletiyor.bu yüzden zımbırtıyı sökmeden önce tuşlara basıpta devreyi kontrol edin.Şuana kadar 8 tane monitör bozdum sonunda işi öğrendim :) Maddi durumunuz yoksa ve elektronilk konusunda uzman değilseniz hiç sökmeyin derim fakat işlem sonunda %100 olumlu sonuç alacağınızın garantisini verebilirim.Şimdiden kolay gelsin sizlere

• ascxc A kullanıcısına yanıt
    teşekkürler sorunum çözüldü
  • quote:

Orijinalden alıntı: ascxc

Menu/Ok tuşuna 10 saniye basılı tut menu unlocked diyecek. monitore görüntü geliyor olması gerekiyor bu işlemi yapabilmek için.
    Allah Senden Razı olsun. Sinirden az kaldı monitörü kıracaktım. Dediğin gibi yaptım bütün tuşlar çalıştı. işin gücün rast gitsin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bekirfrk

Evet arkadaşlar çözüm ok Tuşuna basılı tutun
    Monitör controls locked çıkacak
    basılı tutmaya devam edin ikinci kez çıktıktan sonra
    parmağınızı ok düğmesinden çekin.Bir kere kapatıp açın düzelecektir.

yıl 2020 ve bu benim işime yaradı. teşekkür ederim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.