Bildirim
PHILLIPS 42PFP5332-PANASONIC TH-42PV71F plazma tercihi???
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
Giriş
-
bes para etmez pf5332 uzak dur. bir lokma resim ayarlari yok. kumanda desen cocuk oyuncagi. 15:000 kontrast palavra. olsa olsa en fazla 1500 kontrasti vardir. bende pf5331 vardi tam rezil tv. .42-pf5332 leri 600eu ya alabilirsen al, yoksa alma. zaten bu rezil serileri bizim burda hic alan yok hatta 800eu ya bile. akilli bati, türkiye gibi teknoloji cöplügü toplayan bir ülke bulmuslar.
pv70/71 derim elbette.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TrabzonReady -- 18 Kasım 2007; 19:00:09 > -
quote:
Orjinalden alıntı: TrabzonReady
bes para etmez pf5332 uzak dur. bir lokma resim ayarlari yok. kumanda desen cocuk oyuncagi. 15:000 kontrast palavra. olsa olsa en fazla 1500 kontrasti vardir. bende pf5331 vardi tam rezil tv. .42-pf5332 leri 600eu ya alabilirsen al, yoksa alma. zaten bu rezil serileri bizim burda hic alan yok hatta 800eu ya bile. akilli bati, türkiye gibi teknoloji cöplügü toplayan bir ülke bulmuslar.
pv70/71 derim elbette.
pv70'i bu modelle kıyaslamak panasonic'e büyük haksızlık olur. -
Öyle 2 model ki. Bir tanesi birçok özelliğe (100Hz, 1080p işlemci, Vreal2,G10 panel,16 bit işlemci vb) diğeri ise artık süresini doldurmuş ve satılmak için DVD player hediye edilen basic 5 seri plasma.
Bence kıyaslanması bile hata. Trabzonready bana kızacak ama hani 7 serisi olsa neyse.
Bence en iyi HD ready plasma seçilen PV70 yada 71. -
Ya da imkanlarınızı zorlayın ve pioneer 4280xa alın.
Ne panasonic ne philips ne de samsung.
Tartışmasız üst düzey performans için pioneeer -
beyler, bu philips rezil plazma kaca satiliyor türkiyede? -
peşin fiyatı 2,200 ytl civarı şu aralar. -
evet arkadaşım arkadaşlar haklılar,
philips pfp5332'yi ancak panasonicin pv7 serisi ile mukayese edebilirsin ancak bir noktada arkadaşlara da söylemem gereken bir konu var,
servis konusunda bugün bu cihazın arkasında philipsin durduğunu da unutmamak gerek.
Ben cihazı yakından inceleme şansı buldum ve bahsettiğiniz kadar kötü bir cihaz değil ama tabii ki pv70 ile mukayese edilecek bir cihaz da değil.
Panasonic 42pv70 cihaz aşağı yukarı peşin 2800 YTL civarında, philips ise 1900 ytllere kadar satıldı bildiğim kadarı ile.
Sonuçta bu bir bütçe meselesi, arkadaşın bütçesi philipse yetiyorsa onu alır, varsa parası pv70 alır.
Ve dediğim gibi markalar hakkında da rezil vs. gibi konuşmamak lazım, örneğin lg'nin de 42pc51'i var ve philips bence o cihazdan daha iyi, ayrıca philipsin de 1080p desteği mevcut, sonuçta elektronik bir şans işidir debugün forumlara bakarsanız pv70'ten hatta py70'ten dahi şikayetçi olan arkadaşlar vardır.
Ben de şu an için araştırma safhasındayım ama açık söylemek gerekirse toplum olarak tam bir tüketim manyağı haline getirildik.
Bir düşünün,
alt tarafı bir televizyon ve 2800 YTL, 3000 YTL, 5000 YTL, 100000 YTL
ne oluyoruz arkadaşlar,
üstelik avrupadaki modellerden eski modeller 2-3 misli fiyatlarla satılıyor.
Bence beklemek ve düşüşün devamını izlemek lazım üstelik bu TV'lerde plazmalarda resim yapışması, çizgiler oluşması ne kadar da yok denirse densin devam ediyor, LCD'ler tepkime süreleri ve izlerle boğuşuyor yani anlayacağınız henüz oturmuş bir teknoloji yok,
tv seyretme alışkanlıklarımızı üstüne bir de bir dünya para vererek değiştiriyoruz, mesela plazmalarda yok efendim ekran temizleme yapılmalıymış,
burn in yok denen plazmalarda 15 dakika ekranda bir dvd'nin içinde dvd yokkenki görüntüsünü sabit tutun bakalım neler olacak.
O yüzden ben beklemek lazım derim.
Kalın sağlıcakla
-
selamlar
anlayamadığım, philips'in 5332 model plazma'sının değerleri panasonic'ten daha yüksek. Tamam "uzucdur eti vardir bir illeti" diyelim ama, philips kağıt üzerinde değerler üretip satacak bir marka da değil? nasıl oluyor da philips'in 5332 modeline çer çöp denebiliyor? hele ki şu an büyük bir bölümümüz uydu dan tv izlerken?
ben 5332 serisinden almayı düşünüyorum fiyatların biraz daha düşmesini bekliyorum (mümkünse 2000'in iyice altına) Philips'in 5332 kodlu hem 106 ekran ve 2 ms tepki süreli plazması hem 106 ekran 5ms tepki süreli lcd si var, muhtemelen lcd alacağım 5 ms tepki süreli. Her ne kadar dvd ve pc'den oyun için kullanacak olsam bile, eminim ikisi de işimi fazlasıyla görecektir.
? -
tercih tabiki pv70 olur.Yalnız kıyaslama yanlış bence atla eşeği kıyaslamak gibi bişey -
arkadaşlar gerçekten philipse ayıp ediyorsunuz,
cihaz şık ve ben daha hiçbir yerde sorun işitmedim alan ve kullanan arkadaşlarım memnunlar zaten ben de bu yüzden bu cihaza sıcak bakmaya başladım,
servis olarak da tamam tekofaksı elbette ki beğeniyoruz ama diğer tarafta da bir dünya devi burada ülkemizde hizmet veriyor,
bence kullananların yorumları önemli ve bir şeye tu kaka demeden önce bir cihazı test etmek lazım, ezbere konuşmamalı,
pv70 tabii ki almak istiyoruz ama adamlar hiç fiyatta düşmüyorlar ki üstüne üstlük bu modelin üzerine bir sürü model çıkarttıkları halde,
pv70 alacaklar bence biraz daha beklemeliler, eminin fiyatlarda bir gerileme olacaktır.
herkese saygılar -
urunlerı sadece kagıt uzerınde kıyasladıgımı en basta yazmıstım
yaptıgım arastırma ve gıdıp tv lerı canlı olarak gordugumde pv70 serısının kalıtesının farkına vardım ve 70 serısınden sıparıs verdım ancak 42'' odada bıraz abartı durdugu ıcın 37'' ınde karar verdık ınsanllah bır ıkı gun ıcerısınde urun kurulacak
herkese tesekkurler -
Arkadaşım hayırlı uğurlu olsun.
iyi günlerde kullanırsın inşallah.
Bir de nereden ve kaça aldığını öğrenebilirmiyim acaba -
arkadaşlar,
bu iki tv hakkında, daha doğrusu çözünürlükle ilgili genel olarak paylaşmak ve fikir almak istediğim bir şey var.
şimdiki normal yayınlar (sd) 640*480 piksel olduğuna göre en boy oranı 640 / 480 = 1,33 .
yani lcd veya plazma izlerken görüntüleri üstten alttan basık izlememek için (bir murat 124'ü limuzin gibi veya basketbol topunu rugby topu gibi izlememek için) çözünürlük oranının 1,33 olması lazım. ama lcd'ler 1366 / 768= 1,78 çıkıyor , bu nedenle de tv yayını ekrana sığdırmak için yanlara doğru sündürüyor.
o halde şu anki yayını en az deformasyonla izlemek için 1,33 orana en yakın çözünürlükteki tv'yi almak lazım. yani 1024*768. 1024 /768=1,33.
bu özellikteki tv'ler: philips 42pfp5332 ve panasonic 42pv70f. ammmaaa panasonic 37pv70f 1024*720 çözünürlükte olduğundan yine bir miktar sündürme yapıyor. bu nedenle philips plazma tv 37" panasonicten daha düzgün gösteriyor. (diğer özellikleri yani resim işleme teknolojilerini ayrı tutuyorum, sadece görüntüdeki fiziksel deformasyondan bahsediyorum)
bu konuda hem fikir miyiz arkadaşlar? eğer ben sd yayını görüntüde bir fiziksel kayıp (sünme gibi) olmadan izlemek istiyorsam philips ya da 42" panasonic plazma almalıyım..
kaynak:http://www.fatihaslan.com/panel_tvler.htm
benim sitemdir
reklamları izlediniz
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi akhenaten -- 22 Kasım 2007; 15:36:12 >
-
Konu plasma ise sıralama şudur;
1-Pio 8
2-Sammy q91
3-Panny pv70
Saygılar,
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi semsal01 -- 22 Kasım 2007; 15:53:15 >
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X