Şimdi Ara

Phonak PFE testi (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
117
Cevap
0
Favori
9.426
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: E.O.F

bende bu kulaklıktan almak istiyorum, nerden alınabilir

forumda 3 yerde geçti hala soruyorsunuz
    biraz arayın lütfen
  • Öyle diyorsun da. Şimdi bu kulaklık alma mevzusu para verilen bir şey. Dikkat edilmesi lazım. Tavsiye ile olan bir şey. Mesela bu konuda Witness kulaklığın resimlerini koymuş. Ama resimler çıkmıyor, kaldırılmış..

Sen de diyorsun ki 3 yerde var. Şimdi arkadaş forumda nerelerde geçiyor diye araması lazım. Herkes yazmış Phonak PFE diye.

İyi de hangi PFE. Earphonesolutions tan baktım...

Al sende bak. Phonak PFE hangisi söyle. 5 tane Phonak var. Hepsinin adı da Phonak PFE. Bence arkadaş sormakta haklı. Ben bile hangisi diye merak ediyorum...

http://www.earphonesolutions.com/audeo-earphones.html

• ^^ eğer bu bana cevap ise
    aramaya phonak türkiye yazıp kulaklık bölümünde ara dediğiniz de gelen 1. ve 3. sonuçlar bizi direk cevaba gönderiyor.Herkes te aramadan soruyor forum çöplüğe dönüyor ve daha sonra arayacaklar için sorun oluyor ve yine ben bu hazırcılığı gördükçe fitil oluyorum.
    ve hangisi olduğunu zaten alacak kadar araştıran bilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: tsn141
    ^^ eğer bu bana cevap ise
    aramaya phonak türkiye yazıp kulaklık bölümünde ara dediğiniz de gelen 1. ve 3. sonuçlar bizi direk cevaba gönderiyor.Herkes te aramadan soruyor forum çöplüğe dönüyor ve daha sonra arayacaklar için sorun oluyor ve yine ben bu hazırcılığı gördükçe fitil oluyorum.
    ve hangisi olduğunu zaten alacak kadar araştıran bilir.

Dostum sana cevaptı evet öyle de.. Birincisi ben de hazırcılığı hiç sevmem. Ama inan arkadaşın bulması, o kadar cevap yazılmış olan forumlar içerisinde tek tek araması biraz uzun sürerdi.
    Şimdi laf olsun diye söyleyen birisi olmadığımı önce şu sayfanın en alttan 3. benim yazmış olduğum mesaja okuyarak anlamanı isterim::
    http://www.donanimhaber.com/tm.asp?m=44317371#44343423

Ama aramaya kalkınca da senin dediğin şekilde biraz zor oluyor. Bu cevabı sabit olan bir konu olsa haklısın. Mesela bu mesajda 1. sayfada thetrooper00 Phonak aldım demiş ama biz 2010 Kasımdayız. Arkadaş 31 Temmuz'da almış. Üzerinden 1 seneden fazla geçmiş. Belki daha değişik bir satın alma tavsiyesi çıkabilir. Belki 1 senede daha iyi ve yeni bir model çıkmış ta olabilir. Bu yüzden ben de cevap vermende sakınca görmüyorum. Hatta hangi Phonak PFE'nin Witness'ın bahsettiği olduğunu hâlâ öğrenmiş değilim...

Senin bahsettiğin şekilde arama yapınca çıkan sayfalardan birisi bu, birisi yine bilgi vermiyor bir de "Üst Seviye Kulaklık Tavsiyesi" diye bir topic var ki orada herkes kendi kafasına göre bir şey söylemiş. Adam Phonak alsam nerden alırım demiş. Herkes farklı bir kulaklık önermiş. Birisi Türkiye Distribütör sayfasını yazmış ki oradan ben de almam. Yurtdışında 80$ lık kulaklıkların Türkiye'de 300 Liraya satıldığını görünce hiç bakmam bile.

Ve hâlâ Phonak PFE nin Earphonesolutions ta ki 5 kulaklıktan hangisi olduğunu öğrenemedim. Hazırcı birisi olsaydım bu kadar yazı yazmazdım. Bi zahmet cevaplarsan sevinirim.

Anlayışın için şimdiden teşekkürler...

• Phonak PFE verdiğin sitede 150$ olan.

Ucuz olan ise PFE değil Phonak Perfect Bass diye geçiyor. PFE'nin farklı filtreli ve ses karakterlisi..
  • quote:

Orijinalden alıntı: H.
    Phonak PFE verdiğin sitede 150$ olan.
    Ucuz olan ise PFE değil Phonak Perfect Bass diye geçiyor. PFE'nin farklı filtreli ve ses karakterlisi..

Tamam iyi güzel diyorsun da.. Orada işaretledim. PFE yazmıyor mu? Ben ona bakarım. Diğerlerinde Perfect Bass yazsa da ben onun başında PFE yazısını görüyorum.
    Nereden bilebilirim ki Perfect Bass yazınca PFE yazsa da PFE sayılmayacağını değil mi canım kardeşim?

Phonak PFE testi

Üstelik oradaki 159$ olan modelin üzerinde mikrofon da var. Ben mikrofon istemiyorum. Bizim Witness'ın kullandığı model gerçekten de mikrofonlu olan model mi ? İşim kötüsü Witness'in resimleri de yalan olmuş. Hepsi yasaklı falan diyor.
    Speclerine baktığımda 122 ile 112 arasında 1 gram ağırlık haricinde bir fark yokmuş gibi görünüyor ama bilgisi olan var mı fark falan olup olmadığı ile ilgili ?
    O mikrofon özelliği eğer çıkarılıp takılabilen bir şeyse sorun değil de ben sevmem öyle kabloda tuş falan. Tam dinlerken birisi gelip basar. Sonra bu ne falan der uyuz eder adamı.

• Hepsini açıklayayım madem;

PFE 111 witness'ın kullandığı beyaz renk PFE
    PFE 112 witness ın kullandığının siyah rengi PFE
    PFE 122 PFE nin mikrofonlusu, iPhone için
    PFE 012 Perfect Bass
    PFE 022 Perfect Bass'ın mikrofonlusu

Yani Perfect Fit denilenler burdaki PFE, Perfect Bass denilenler basslı versiyonları

Şurda daha net anlayabilirsin, earphonesolutions'da isimleri uzun uzadıya yazmamışlar:

http://www.hifiheadphones.co.uk/phonak-audeo-man-61.html

Yalnız şu atarlı uslübunuzu değiştirmenizi tavsiye ederim. Üreten de, satan da biz değiliz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi H. -- 15 Kasım 2010; 21:33:56 >

• quote:

Hepsini açıklayayım madem;
    PFE 111 witness'ın kullandığı beyaz renk PFE
    PFE 112 witness ın kullandığının siyah rengi PFE
    PFE 122 PFE nin mikrofonlusu, iPhone için
    PFE 012 Perfect Bass
    PFE 022 Perfect Bass'ın mikrofonlusu

Yani Perfect Fit denilenler burdaki PFE, Perfect Bass denilenler basslı versiyonları
    Şurda daha net anlayabilirsin, earphonesolutions'da isimleri uzun uzadıya yazmamışlar:
    http://www.hifiheadphones.co.uk/phonak-audeo-man-61.html
    Yalnız şu atarlı uslübunuzu değiştirmenizi tavsiye ederim. Üreten de, satan da biz değiliz.

Anladım. Çok teşekkür ederim. Yalnız benim şimdi kafamda 1-2 soru var hazırda sorayım bari de kurtulayım.

Şimdi bende Cowon D2 var D2+ modlu. Ses moddan sonra çok şahane oldu. Sanki başka player almış gibi. Kulaklık olarak da Porta Pro kullanıyorum.

Daha önce UM1 getirttim ama beğenmemiştim ve satmıştım. Eski ev arkadaşım Soultrap'in kulaklıklarının hepsini deneme şansım oldu. UE SuperFi 5Pro güzeldi. UM2 çok iyiydi. Tabi o zaman bende iRiver T10 vardı. Onla denemiştim. UM2 yi de Soultrap'in iRiver H320 ile denemiştim.

En son da IE8 almıştı. Ben o zamanlar Porta Pro ve CX300 kullanıyordum yine ama arkadaşla bir süreliğine PX100 le değişmiştim Porta Pro'yu. IE8 i dinlediğim zaman inanılmaz etkilendim. Çünkü o âna kadar hiçbir IEM, kafaüstü gibi ses vermez diyordum. Ama IE8 küçücük olmasına rağmen (Kafaüstüne göre) sanki kocaman kafaüstü kulaklık gibi ses veriyordu ve ses muhteşemdi.

Şimdi ben bas biraz severim ama şişirilmiş değil tabi. Benim merak ettiğim şu PFE 112 olanın basları çok mu az. Veya 012 olan modelin basları yüksek ama ses daha mı kötü. Ben midlere ama özellikle tizlere önem veriyorum. Tizler cızırdadığı zaman çok rahatsız oluyorum. PFE nin tizleri çok iyiymiş ama Perfect Bass olan modelleri nasıl bilen var mı? Fiyatları daha ucuz ama sesi nasıl acaba?

Bu arada ilginiz için çok teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OverClocK1ng -- 15 Kasım 2010; 22:29:26 >

• PFE nin bası size yetmeyebilir. Perfect Bassı ile dinlemedim ama onun basslısı ve PFEyi PFE yapan ayrıntısı kaybolmuş deniliyor. Bass versiyonunun ucuz olma sebebi aksesuarları vs. 'nin PFE kadar bol olmaması deniliyor.

Bu arada sadece filtreleri değiştirerek PFE yi ve bass versiyonunu birbirine dönüştürebilirsiniz.
  • Evet onları gördüm. Genelde PFE kullananlar kendi üzerindeki padleri beğenmiyorlarmış. Etymotic in şu üçlü olanından takıyorlarmış.

Onun da uç kısmındaki normalde rahatsızlık veren 3 boğumdan en uçta olanı kesince gayet iyi oluyor diyorlar. Artık alırsam o şekilde yaparım ben de. Bakalım.

Kulağı iyi dolduran pad kullanıldığı zaman basların yetersiz geleceğini düşünmüyorum.
  • Pad değil benim dediğim filtre..
  • ^^siz de benden farklı düşünmüyormuşsunuz
    yanlız arayınca çıkan ilk sayfadaki sonuçların içinden bakması dediğiniz gibi uzun sürmeden çıkıyor bir ön araştırma yapmak iyi oluyor.Tabi herkes arama motorunun kompetanı değil haliyle
  • quote:

Pad değil benim dediğim filtre..

Yok senin dediğinin filtre olduğunun farkındayım. Hatta nette filtreleri ayrı falan da satılıyor gördüm.

Benim kulağın içi büyük olduğu için bende pad kullanımı çok önemli. Silikon olanlarda çok rahat ediyorum. Şu foam olan köpük padler beni uyuz ediyor. Takması çıkarması ayrı dert.

Bence pad lar kulağın içerisini iyi şekilde hava hiç kaçmayacak şekilde doldurursa PFE den de tatmin edici bas gelir diye düşünmek istiyorum.

Daha önce ben EP630 kullanırken arkadaşın CX300 ünü onun kendi padleri ile denediğim zaman beş para etmez bir ses almıştım. Sonradan kendi padlerimle deneyince düzgün ses aldım.

Şu siyah pad lerden en büyük olanını kullanıyorum ben ve tam dolduruyor.

• Bana göre yeterli bas veriyor zaten, ama UM2, CX300 veya IE8den sonra bassız hissedeceğinizi düşünüyorum..
  • Pfe kullanıcıları bu topikte toplanalım.başlıkta amacına uygun.pfe çok kaynak seçici bir kulaklık olduğu için,özellikle farklı kaynaklarla olan sinerjileri hakkında izlenimlerinizi yazarsanız memnun olurum.
  • pfe yi sürmek için herhangi bir amfiye ihtiyaç var mı?
  • hayır yok,ancak amfiye toleransı olan bir iem.
  • Selamlar,

Phonak Audeo PFE'yi alalı yaklaşık 4 ay oldu... Uzun bir süre test etmeden yorum yapmak istemedim... Forumdan Al PaC nickli arkadaşımla birlikte kulaklık almayı düşünüyorduk ve konu açmıştı, orada Master-Fİ'ın ısrarlı tavsiyesi üzerine Phonak'ı tercih ettik... Kendisine çok çok teşekkür ediyorum buradan da, zaten pm'lede iletmiştim...

Benim şahsi yorumum kulaklığın mükemmel detaylara sahip olduğudur... Nokia 5530 + FiiO E5 ile birlikte kullanıyorum, çoğu zaman amfiyi kullanmıyorum ama, kablo sıkıntısından ötürü. Performansı gerçekten şahane... Evde bilgisayarımda Auzen X-Meridian 2G ses kartı + Altec Lansing MX5021 var, müzik dinlerken böylesi keyif alamıyorum...

Öncelikle şunu söyliyim her tarz müzik dinlerim; alternatif rock ağırlıklı, enstrümantal, soundtrack albümler, rap, rock, pop herşeyi dinliyorum bu kulaklıkla... Lady Gaga'dan tut, Nate Dogg'a, Sertap Erener'den Hans Zimmer'a...

Sesler çok temiz geliyor bir kere, canlı ve tane tane... Mid ve tizler çok iyi; o aralıkta seslerde dengeleme mükemmel... Yıllardır dolgun bass'lı yapay sistemler ve kulaklıklar kullandığımızdan mıdır nedir bilmiyorum ama Phonak'ın tek eksiği olarak bass'larındaki dolgunluğu yetersiz gördüğümü söyleyebilirim... Ben şahsen telefonumun equalizer'ında bass'a biraz yükleniyorum yoksa beni tatmin etmiyor... Ipod Touch'da denedim ses daha bir temiz geldi 5530'a göre, çok fazla şarkı deneyemedim ama, ilerleyen zamanlarda daha kaliteli bir kaynak almayı düşünüyorum... Özellikle FLAC oynatabilecek bir player ile çok daha iyi performans alacağımı düşünüyorum... Yalnız işe giderken zaten iki telefon var, ekstra bir de player taşımakta pek işime gelmiyor doğrusu...

Şöyle bir ayrıntıyıda es geçmek istemiyorum, nedense Phonak'ı bilgisayara taktığımda bir türlü istediğim sesi alamadım. Sanki çalan şarkının önünde perde varmış gibi, hani siyah filtreyi taktığımızda sesin o değişen rengini biliyorsunuz, aynı onun gibi birşey oluyor... Nedenini çözemedim.. Sanki telefon daha iyi ses veriyor gibi ama aslında bu mümkün değil, sonuçta bilgisayarda iyi bir ses kartı var... Almayı düşünen arkadaşlara kesinlikle tavsiye ediyorum, sesi tane tane seven, şarkılarda detaylara takılan arkadaşlar hayran kalacaklardır... Ama ben bass'ı dolgun severim diyen arkadaşlar bir kez daha düşünsün diyorum...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MoRaCe -- 21 Nisan 2011; 9:54:32 >

• bilgisayardaki onboard ses kartlarının çoğu vasat.pfe ile pc de müzik dinlemek için ortalama bir usb dac şart.dac telefonuna göre daha iyi bir besleme de yapacağından,hem daha temiz hemde daha gövdeli ses alırsın.

bu arada şunuda belirtmek isterimki,bir iemden şu ana dek duyduğum en kaliteli bass sesler pfe nin basslarıdır.çok derin ve gerçekçi buluyorum ben.ayrıca iyi beslendiğinde neredeyse bass kafa kulaklığı oluyor.elbette dinamiklerdeki gibi alakasız bir midbass kamburundan söz etmiyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Master-Fİ

bilgisayardaki onboard ses kartlarının çoğu vasat.pfe ile pc de müzik dinlemek için ortalama bir usb dac şart.dac telefonuna göre daha iyi bir besleme de yapacağından,hem daha temiz hemde daha gövdeli ses alırsın.

bu arada şunuda belirtmek isterimki,bir iemden şu ana dek duyduğum en kaliteli bass sesler pfe nin basslarıdır.çok derin ve gerçekçi buluyorum ben.ayrıca iyi beslendiğinde neredeyse bass kafa kulaklığı oluyor.elbette dinamiklerdeki gibi alakasız bir midbass kamburundan söz etmiyorum.

Ses kartımı belirttim onboard değil, onboard olsa haklısında, ses kartı Auzen X-Meridian 2G... Besleme konusuna gelince amfi olarak FiiO E5 almıştım memnunum güzel alette, ilginçtirki FiiO E5 evet sesi biraz daha güçlü çıkartıyor, bass boost'ta iyi yapıyorda, bass boost moduna alınca biraz sanki sesin rengi gidiyor gibi... Çeşitli kaynaklarda denemek lazım bu aleti, özellikle cowon'lardaki performansı nasıl olur diye merak ediyorum... Bana FLAC oynatacak, mobilitesi yüksek (hafif, ince) bir player lazım... İşe giderkende yük olmayacak, hele yaz geliyorki 2 telefon + player öldürür adamı...

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.