Şimdi Ara

Phonak PFE testi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
117
Cevap
0
Favori
9.426
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Phonak PFE testi

Phonak PFE testi

Phonak PFE testi

• Kuklaklık sabah elime geçti arkadaşlar. Ebaydan satın aldım yaklaşık 200 dolara mal oldu bana.
    4 günde elime geçmesi beni memnun eden bir ayrıntıydı.

Kutu içeriği gayet yeterli. Çok güzel bir çanta veriyorlar. Gördüğünüz gibi sansa fuze mi tam içine aldı. 3 boy kauçuk uç ve bir adet orta boy sünger uç çıkıyor içinden. Kulak arkası kullanım için ear guide ta var.

Kablo kalitesi iyi gibi görünüyor oldukça yumuşak ve dokununca kaliteli bir his uyandırıyor.

Yine sesin karakterini değiştiren gri ve siyah renkli iki çeşit filtresi var. Sihay olanlar daha bas karakterli yapıyormuş sesi. İlgimi çekmediği için demedim bile.

--Buraya kadar yazdıklarımın pek bir önemi yok aslında , gelelim ses kalitesine
    Arkadaşlar kulaklık beni çok etkiledi. İnanılmaz ayrıntılı ses veriyor. Herşeyi duyuyorsunuz. Ben daha önce bukadar iyi sesi hiçbir iemden alamam diye düşünüyordum , yanılmışım. Herşey olması gerektiği gibi. Tizleri de öyle aynı sr125 in yüksek frekans başarımına benziyor. Övmeye devam edersem kulaklığı birkaç sayfa yazmak zorunda kalırım şöyle söyleyeyim flac formatlı birkaç müzik dosyası denedim ve yerimden fırlayacak gibi oldum.
    --Bu yüzden hızla eleştirilere geçelim
    - sesi bas karakterli sevenler beğenmeyecektir muhtemelen ( belki siyah filtrelerle iş değişir kim bilir ).. Demek istediğim gayet iyi düşük frekans başarımı var ama yapay baslar kafanızda gümlemez. Bu yüzden hoşunuza gitmeyebilir
    -Kulaklıkla gelen uçlardan hiçbiri kusursuz oturmadı kulağıma. Sünger uç fazla küçük , orta boy kauçuk uçta öyle.
    -Son olarak biraz iyi ses çıkışı olan bir mp3 çalar lazım beslemek için. Ben er6i ile %70 seviyedi dinlediğim bir parçayı pfe ile %100 seviyesinde dinliyorum (snsa fuze)
    ...................................
    --er6i vs pfe ;
    Aslında karşılaştıracak pek birşey yok kesinlikle her konuda çok daha iyi.
    --e2c vs pfe ;
    değşen birşey yok tahmin edersiniz
    --super fi 3 vs pfe ;
    tabiki pfe
    --shure e4c vs pfe ;
    tizlere oranla daha baskın midler ve düşük frekans başarımı isteyenler se310 u daha iyi bulabilir ama çok daha iyi ses çözünürlüğü , inanılmaz açık ve berrak tizler ve ayrıntıyı kaçıracaklardır.
    --cx500 vs pfe ;
    fatal error
    ...............
    sr125 vs pfe ;
    geldik en can alıcı noktaya. sr 125 in daha güçlü ve doğal basları var. Sahne derinliği , açıklık hissi daha fazla. Sanıyorum kullandığım amfiden kaynaklanıyor ( çünkü sr 125 i hakkıyla süremiyor bu yüzden tam potansiyelini alamıyorum) pfe de daha fazla ayrıntı yakaladım. Hatta hiç duymadığım sesleri duydum. Tizler ise ikisinde de mükemmel. Grado bir iem yapsa bukadar olur diyeyim

Sonuç ; son zamanlarda yaptığım en iyi şey şu kulaklıkları almak oldu. Okadar parayı boşuna dökmüşüm geriye bakınca. Kesinlikle harika bir iem. Sahne derinliği kendisinden beklenmeyecek kadar iyi. Ses berrak ve perdeleme hissi yok. Ayrıntılar inanılmaz. Tek eksiği gümleyen basları olabilir ama bu seferde midler ve tizleri bastıracağı için sesin doğallığı gidecektir. Yanlız basları er6i,super fi 3 ten çok daha iyi. Cx500 den biraz daha kötü sayılır ama kesinlikle çok değil bu fark. Grado sr 60 tan da daha iyi basları var. Eğer yapay basları sevmiyorsanız bunun dışındaki herşey için pfe kesinlikle harika bir seçim.

• Hayırlı olsun güzel kulaklık benimde aklımda bu aralar sennheiser ie6 var ne dersin o paraya değer mi ?
  • 200 dolara gümrüğe takılmadı mı?
  • Kesinlikle her kuruşuna değer. Gümleyen baslar istiyorsan belki beklediğini vermeyebilir ama söyle söyleyeyim sr125 doğrudan rakip bu kulaklık.
  • Güle güle kullan Witness.sr125 e rakip dedin beni de meraklandırdın şimdi :)Bu sene ekipmana verdiğim parayı hiçbişeye vermedim,şeytan surekli dürtüyor al al diye :)
  • Hayır gümrüğe takılmadı. Satıcı hediye kartı ve 100 dolar altı bir fiyatla yolladığı için bir sorun olmadı. Hatta 4 günde elime ulaştı. (ingiltereden)

@onurrus
    Evet doğrudan rakip gösterilebilir. Hele sahne derinliği ve sesteki berraklığıyla. Sr125 in basları tabiki daha iyi. Ama tizler aynı derece pürüzsüz. Dürüst olmam gerekirse phonak pfe klasik müzikte daha başarılıydı. Ama sesi elektronik müzik ya da pop parçalar için biraz fazla berrak kalabilir. Açıkçası denemeye üşeniyorum ama siyah filterelerle de çözebilirsin bunu. Sr125 ise her müzik türü için aynı derece uygun. Ses karakteri biraz daha güz denebilir. Ayrıntı konusunda sr125 in geride kalmasının nedenini go vibe v6 amfimin yeterince iyi besleyememesine bağlıyorum. Daha kaliteli bir amfi ile tam potansiyelini verebilir. Ama phonak pfe kulağa taktığınızda kulakiçinden değilde bir kafaüstünden ses veriyormuş gibi verdiği pürüssüz ve açık sesiyle bile verdiğim paraya değer.

• Forumlarda anlatıldıgı kadar başarı lı o zaman detay konusunda bu alet,Peki Bassları nasıl witness?BEn amfisiz kullanmayı dusunuyorum.pop ya da rock ile cok mu kotu bır performans verir?
  • Hayır kötü performans vermez. Rock müzikte memnun eder seni. Dediğim gibi sr 125 in sesini beğeniyorsan pfe nin sesini de beğenirsin. Herşeyden önce iem değilde bir kafaüstünden ses veriyormuş gibi açık sesi olması çok iyi. Yanlız dediğim gibi sesi kimi kulaklara fazla berrak gelebilir. Pop müzik için en doğru tercih olmaz bana kalırsa. Bunun nedeni daha önce de söylediğim ses karakteri. Sansa fuzeyle amfisiz kullanıyorum. Go vibe ye pek tepki vermedi phonak pfe. Sr 125 i amfisiz kullanıyorsan zaten %70 potansiyelini kullanıyorsun demektir. Bu yüzden saydığım yönleri dışında dinleyen birinin beğenmemesi çok zor.
  • quote:

--cx500 vs pfe ;
    fatal error

hayırlı olsun witness;ben de yakın zamanda nuforce alacağım umarım keser beni bu sefer.Bass eksikliği yaşayacağımı düşündüğümden phonak almayacağım ama amfi ile sanki yeterli seviyeye gelir,kullananlar çok memnun.Grado sr 125 ile kafa kafaya diyebiliyorsan zaten kalitesini belli etmiş.Bir de amfiye tepki verseydi süper olurdu senin için belki gradonun bile önüne koyardın;sanıyorum o da 32 ohm olmasından kaynaklanıyordur;ve de 107 desibel olması az da olsa dezavantaj.
  • Sağolasın utuman. Amfi olayında farklı görüşler var iyi tepki verdiğini söyleyen yorumlar var. Sanırım benim amfiyle pek uyuşamadılar. İşin aslı ayrıntı konudunda sr 125 in önüne koydum bile insan zaman geçtikçe neler öğreniyor. Bunu söylemek grado hayranı olan biri için çok zor ama sorun benim amfinin low gain olması heralde. Daha kafaüstüne uygun bir modelle heralde daha iyi performans alırım. Sana da nuforce ile şimdiden iyi dinletiler
  • quote:

Orjinalden alıntı: witness

Hayır kötü performans vermez. Rock müzikte memnun eder seni. Dediğim gibi sr 125 in sesini beğeniyorsan pfe nin sesini de beğenirsin. Herşeyden önce iem değilde bir kafaüstünden ses veriyormuş gibi açık sesi olması çok iyi. Yanlız dediğim gibi sesi kimi kulaklara fazla berrak gelebilir. Pop müzik için en doğru tercih olmaz bana kalırsa. Bunun nedeni daha önce de söylediğim ses karakteri. Sansa fuzeyle amfisiz kullanıyorum. Go vibe ye pek tepki vermedi phonak pfe. Sr 125 i amfisiz kullanıyorsan zaten %70 potansiyelini kullanıyorsun demektir. Bu yüzden saydığım yönleri dışında dinleyen birinin beğenmemesi çok zor.

Sağol witness kafamda kurdugum sesle aradaki fark biraz daha parlak olması sanırım.sr60 kadar bi parlaklıksa zaten sevdigim bir ölçü ama daha fazlası dediğin gibi popta sıkıntı yaratabilir.en iyisi bi şekilde deneme şansı yaratabilmem sanırım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onurrus -- 5 Mayıs 2009; 15:19:08 >

• sr 60 tan biraz daha parlak olabilir. Açıkçası sr125 inde biraz önünde. Bu yüzden iyi araştırmanda fayda var.
  • Çok sağol witness.Sr60 tan parlaksa beni bozar :) anca bi gun dinleme şansım olursa bakarım artık.zaten dunya para harcadım kulaklık.dap sevdasına.nuforce şimdilik memnun ediyor..
  • Hocam, hemen popcuları üzmeyelim, siyah filitreler ilede deneme amaçlı bir test yapabilirsen seviniriz...
  • Evet sihah filtreleri denedim bugün ses karakteri biraz daha koyu bir hale bürünüyor ama tizlerdeki açıklığı törpülüyor. Bu ayrıntı kaybı demek. Baslarda bir artma yok ; sadece filtrelerle bunu değiştiremezsiniz değişen sadece sesin karakteri. Açıkçası beyaz filtelerle dinlemekten hoşlanmayan birinin "ooo siyah filtreler süpermiş" diyeceğini pek sanmıyorum. Çünkü arada gece ile gündüz gibi bir fark yok. Gümleyen baslar ve pop müzik için hala en iyi tercih olmadığını düşünüyorum pfe ler eline geçince sende gözlemleyebilirsin sanıyorum
  • Umarım bende senin aldığın zevki alırım, ben cok genel bir dinleyiciyim, klasikten hiphop'a rock'a, pop'a hepsini dinliyorum bakalım tadını beğenecekmiyim :D
  • Phonak deyince bak herşey durur bende. Bayadır heves ediyorum bende ama şu iem kulaklıklar bir türlü kulağıma tam oturmuyor, bununda oturmayacağını düşündüğüm için pekte o kadar para vermek istemiyorum açıkçası. Bu kulaklığı bu kadar beğenmemdeki sebep bass karakteri hakkındaki yorumlar oldu zaten, sende buna değinmişsin zaten. Söylediğine göre siyah filtre frekans kayıplarına yol açmakta, aslında pekte istenilen bir olay değildir, eğer bu tarz bir sonucu varsa kullanmanında pek mantığı yok, gerçi bu tabii ki zevk meselesi birazda. Pop müzik performansı kötü olabilir, benim fikrim bu konuda; pop müzik dinleyen bir kişi için zaten kulaklığa bu kadar para vermenin mantıklı olmadığıdır. f/p oranı göz önüne alındığında pop müzik için çok daha iyi alternatifler mevcut. Sonuç olarak forumda phonak incelemesi görmek mutlu etti beni, eline sağlık inceleme için.

• Çift mesaj dolayısıyla edit.... #null#

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi thetrooper00 -- 18 Mayıs 2009; 12:38:16 >
  • @thetrooper00
    Yorumların için teşekkür ederim. Aslında kulaklığın bas başarımı oldukça iyi. Başka forumlardan da takip ettiysen kullanan ve bu konuda sorun yaşayan kimse yok. Ceza2000 nikli arkadaşımızın basları konusunda çekinceleri vardı almadan önce. Ama aldıktan sonra memnun kaldı. Sanıyorum kulaklığı diğer müzik türleri için biraz ağır eleştirdim. Ama bir şeyi tavsiye edeceksek güzel yanlarından çok olumsuz yanlarını vurgalamak gerekir ki alan kişi hayal kırıklığı yaşamasın.
    --Bu açıdan değerlendirildiğinde pop müzik performansı kötü demek yerine, enstrümental,klasik,caz,rock türü müziklerde verdeği performans ve memnuniyet hissi pop,tekno,clup türü parçalarda verdiğinden daha fazla desek daha doğru olur sanırım. Çünkü kulaklık sesi yapay vermiyor. Bu yüzden 60 hz civarındaki sesleri (o gümleyen baslar) bir woofer gibi süslü ve gereğinden fazla baskın değil, olması gerektiği gibi biraz "analitik" bir şekilde veriyor.
    Bu yüzden bu tip seslerden hoşlananları tatmin etmeme ihtimali olduğunu düşünüyorum. Zaten basları baskın duymak isteyenler için bu konuda özelleşmiş
    kulaklıklar olduğunu unutmamak lazım.
    --Testte yeni almanın da vermiş olduğu heyecanla er6i ye biraz haksızlık ettiğimi düşündüm. Pfe özellikle sahne derinliği ve tizler ve baslar konusunda elbette daha iyi. Daha fazla ayrıntı verdiğini de eklemek gerekir. Ama bu er6i nin kötü bir kulaklık olduğu anlamına gelmesin. 80 dolar için duymak istediğiniz sesle de orantılı olarak iyi bir tercih olacağını düşünüyorum. Bu arada er6i nin yalıtım başarımı oldukça önde ve mid performansı pfe ye benziyor. İkisi arasında 10 üzerinden bir değerlendirme yaparsam;
    ..........................................
    Baslar ; er6i = 6....pfe=7.5
    Tizler ; er6i = 7.0...pfe=8.5
    Midler ;er6i=8.0.....pfe=8.5
    Ayrıntı ;er6i=7.5....pfe=9.0
    Sahne derinliği ; er6i=7.0...pfe=9.0
    Ses çözünürlüğü;er6i=7.5...pfe=8.5
    Yalıtım, er6i=9.0....pfe=7.0 (6.5 ? )
    Fiyat/Performans; er6i= 8.5...pfe=8.5
    Malzeme kalitesi ; er6i=6.5...pfe=8.0
    Memnuyet hissi (ilk aldığım zaman düşündüklerim-fiyattan/performans tan bağımsız) er6i=7.5.....pfe=9.5
    ...........................................................................................
    özetle pfe yi kullandıkça daha çok seviyorum , pfe2 falan çıkana kadar da yeni bir iem almayı düşünmüyorum.
    Not: siyah filtreler bazı arkadaşların da dediği gibi kulağın hassas olduğu dönemlerde, tizler kulağı yorduğunda daha dingin ses almak için
    işe yarayabilir. Frekans eğrisini nasıl değiştirdiği ile ilgili anything but ipod testinde bir grafik vardı. Düşük frekansta hiçbir değişiklik yok
    sadece tizleri biraz kırpıyor okadar..

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.