Şimdi Ara

Phonak PFE testi (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
117
Cevap
0
Favori
9.428
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Evet dac ta düşünülebilir. Cd çalar da hoşuma giden pürüssüz sese giden en kestirme yol olması. Ama haklısında birkere mp3 formatı ile dinlersen büyüsü kayboluyor,öte yandan ses cd leri tak çıkar zor ve masraflı bir iş. Gerçi uzun bir süre var önümde. Rs1 yeni elime geçti onunla uğraşıyorum şimdi
  • Bilgisayar destekli source ile cd-sacd arasındaki fark bana fast food ile Restaurant gibi geliyor. Bilmiyorum belki de alışkanlıklardan ama ben her zaman cd'yi elime alıp kitapçığa bakarken müzik dinlemeyi seviyorum. Genellikle de "bu akşam şu albümü dinleyeyim" şeklinde oluyor.
  • Phonaklarım bugün geldi. İlk bakış olarak kulaklıklar şık. Benim kulaklarada gayet uyumlu. Ses kalitesi için yorum yapmak şu an için haksızlık olur, onun kararını vermek için biraz daha zaman var. Ayrıca gelen kulaklıklar yeni seriymiş, onu da öğrendim. Firmanın verdiği bilgiye göre şu an için phonak tüm eski serileri geri toplanmış ana satıcılardan. Diğer satılanlar içinse sorun çıktığı takdirde birebir değişim yapıyorlarmış.
  • kulaklıkların hayırlı olsun thetrooper00.
    Çok enstrümanlı ve tizleri bol müziklerle bir karşılaştırma yap derim pfe gücünü bu alanda fazlasıyla hissettiriyor. Sana şimdiden iyi dinletiler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: resetm

Bilgisayar destekli source ile cd-sacd arasındaki fark bana fast food ile Restaurant gibi geliyor. Bilmiyorum belki de alışkanlıklardan ama ben her zaman cd'yi elime alıp kitapçığa bakarken müzik dinlemeyi seviyorum. Genellikle de "bu akşam şu albümü dinleyeyim" şeklinde oluyor.

sayın resetm

benim asıl söylemek istediğim sadece usb destekli dac lar var sadece bilgisayar için optimize edilmiş.Düşük jitter seviyesi vaadeden dac lar dır.
    PC Audio vs Hi-End cd ---------

http://db.audioasylum.com/cgi/m.mpl?forum=pcaudio&n=22415&highlight=Wavelength+Audio+Crimson&r=

http://www.audiophilemania.com/forum/f29/cdp-dac-kiyaslamasi-133/

bunu incele 3500 dolarlık dac 17000 lik cd çalara değiştiriyorlar..

Ayrıca albüm kapağına bakmak istersende itunes var ekle istediğin kadar albümü az enerji sarfederek bakabilirsin..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nurixY -- 6 Ağustos 2009; 9:27:17 >

• @nurixY, @resetm'in kastettiğini ben anlayabiliyorum eskiden bu yana cd'lere dokunmayı seven birisi olarak. Cd arşivi yapmak, ona gözün gibi bakmak ve uzanarak cd dinlerken bir taraftanda cd'nin içindeki kitapçıkları incelemek çok ayrı bir keyif olayı. Tabii ki bu zevki bilgisayar ilede yaşamak mümkün ama yapılış şeklinin vermiş olduğu farklı bir haz duygusu var. DAC ile bilgisayarda da keyifli kullanımı mümkün elbette ki bende düşünüyorum şu aralar bu tarz bir ekipman desteğini ama söylediğim sadece kişisel bir zevk meselesi olsa gerek. Yoksa itunes ile bunların hepsini yapmak daha ucuz ve kolay bir yol orası bir gerçek.
  • Hayırlı olsun thetrooper. Armatür sürücülü kulaklıklar burn-in olmaz denir ama bunda ne kadar fark ettiğini göreceksin.
  • Sağol @ulyses. Armatürler burn-in olmaz lafına inanmıyorum bende, özellikle ath-ck9'u kullandıktan sonra. Onda yaklaşık 60-70'ten saat sonra kulaklık ses olarak ciddi anlamda evrim geçirdi sanki.

Ama phonak için ilk takıştaki sesi yorumlamak gerekirse, behsedilen ses karakterinin bu ses olmadığına eminim. Muhakkak ki bu kadar yoruma dayanarak söylüyorum, ses daha iyi hale gelecektir, en azından bu şekilde ümit ediyorum diyelim. Hatta geceden yatarken takılı bıraktım kulaklıkları eve gidince daha iyi bir yorum yaparım sanırım. Ama ilk 4-5 saatlik yorumum gerçekten doğal bir sese sahip olduğu yönünde. Hatta fazlaca doğal. Ck9 daha ses olarak biraz daha sıcak kaldı yanında. Bass'lar konusunda hiçbir şikayetim yok ki gayet tatminkar şu anda bile. Hatta açılınca bile bu şekilde kalsın şeklinde dua ediyorum. CK9'un basslarından daha doğal kesinlikle. Ama şahsi kanaatim çoğu kişi bu kulaklığı beğenmez. Niye derseniz çünkü çok nokta atışı bir kulaklık gibi geldi bana. Yani ne aradığını bilip öyle alacaksın, ki dün klasik müzik ile denemeler yaparken bir ara mest olmuşum, kendimden geçtim. Ama kesinlikle bir fifty cent kulaklığı değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi thetrooper00 -- 6 Ağustos 2009; 16:51:25 >

• Sana katılıyorum thetrooper00. Filterelerini bir değiştir istersen siyah olanlar biraz daha sesteki "inceliği" törpülüyor. Bende pop türü müzikler için biraz çiğ kalabileceğini düşünüyorum pfenin. Ama enstrüman ayrımı,tizlerdeki pürüssüzlüğü,kimi zaman "sıcak" bile değerlendirilebilecek etkli midleri ile rock,klasik rock,enstrümantal müzikler,batı klasikleri gibi türler için biçilmiş kaftan.

Dediğim gibi çok fark olmasa bile sesin karakterini etkliyor siyah filtereler. Bir dene istersen.
  • Akşam eve gidince filtre olayınıda denerim witness. Açıkçası kulaklığı burn-in için kendi haline bıraktım 1 gün. Sesteki durumu bende çok merak ediyorum şu anda. Bu akşam daha ayrıntılı bir test sürüşüne geçicez kendisiyle nasipse.
  • @witness siyah filtreleri denedim ama açıkçası çok memnun kalmadım, yani çok bir fark katmıyor aslında ama bence phonak'ı phonak yapan karaktere aykırı bir parça olmuş. Dediğin gibi sesi biraz daha koyu hale getiriyor ama ben tizlerini çok beğendim için o tizleri azda olsa kaybetmek istemiyorum ondan beğenmedim dedim kısaca böyle özetleyebilirim. Bu nedenle de siyah filtreleri gereksiz buldum (Tabii ki kendi açımdan. Başkası çokta memnun kalabilir) Ama kulaklık 2 gün olmasına rağmen fark edilir derecede bir ilerleme kaydetdi ses olarak. Yoğun burn-in çalışmalarımız devam ediyor kendisi ile. Kim demiş armatürlü kulaklıklar burn-in olmaz diye!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi thetrooper00 -- 7 Ağustos 2009; 23:21:32 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: thetrooper00

@witness siyah filtreleri denedim ama açıkçası çok memnun kalmadım, yani çok bir fark katmıyor aslında ama bence phonak'ı phonak yapan karaktere aykırı bir parça olmuş. Dediğin gibi sesi biraz daha koyu hale getiriyor ama ben tizlerini çok beğendim için o tizleri azda olsa kaybetmek istemiyorum ondan beğenmedim dedim kısaca böyle özetleyebilirim. Bu nedenle de siyah filtreleri gereksiz buldum (Tabii ki kendi açımdan. Başkası çokta memnun kalabilir) Ama kulaklık 2 gün olmasına rağmen fark edilir derecede bir ilerleme kaydetdi ses olarak. Yoğun burn-in çalışmalarımız devam ediyor kendisi ile. Kim demiş armatürlü kulaklıklar burn-in olmaz diye!

burn-in!i normal karışık listendeki şarkılarla mı yapıyorsun trooper,yoksa pink noise ile mi,yoksa özel indirdiğin bazı şarkılarla mı?

bir de ankarada phonak audeosu olan ve de bana denetebilecek biri varsa görsün benişu 3 günlük fırsat kaçtığından beri feci kafama takıldı ses karakteristiğini çok merak ediyorum...

• Siyah filtreler benim içinde pek birşey ifade etmiyor..Aslında kulaklık ile biraz hayal kırıklığı yaşadığını düşündüm başta o yüzden bir çözüm diye önerdim (kimileri memnun kalıyor özellikle sesin daha az yorucu duyulması nedeniyle.)

@utuman
    Ses karakteri olarak ortanın biraz daha sağında olarak nitelendirilebilir. Etymotic er6i kullanan birisi olarak aynı yolun yolcuları olduklarını söyleyebilirim. Tizleri gerçekten çok pürüzsüz, benim en beğendiğim yanı bu. Buna ek olarak çok yüksek bir enstrüman ayrımı var kulaklığın. Ama mesela basları çok olan techno ya da kimi pop parçaları için biraz yorucu bir kulaklık tizlerinden ötürü. Daha önce değinilen müzik türlerinde ise gerçekten parlıyor.

Bu arada burn-in her eve lazım. Benim Rs1 de 1.5 gündür burn-in de ve ses bariz biçimde oturuyor. Çözünürlük artışı,genel karakterde oturma-dengelenme farkedilmeyecek gibi değil. Bir 150 saat yapmak istiyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: witness

Siyah filtreler benim içinde pek birşey ifade etmiyor..Aslında kulaklık ile biraz hayal kırıklığı yaşadığını düşündüm başta o yüzden bir çözüm diye önerdim (kimileri memnun kalıyor özellikle sesin daha az yorucu duyulması nedeniyle.)

@utuman
    Ses karakteri olarak ortanın biraz daha sağında olarak nitelendirilebilir. Etymotic er6i kullanan birisi olarak aynı yolun yolcuları olduklarını söyleyebilirim. Tizleri gerçekten çok pürüzsüz, benim en beğendiğim yanı bu. Buna ek olarak çok yüksek bir enstrüman ayrımı var kulaklığın. Ama mesela basları çok olan techno ya da kimi pop parçaları için biraz yorucu bir kulaklık tizlerinden ötürü. Daha önce değinilen müzik türlerinde ise gerçekten parlıyor.

Bu arada burn-in her eve lazım. Benim Rs1 de 1.5 gündür burn-in de ve ses bariz biçimde oturuyor. Çözünürlük artışı,genel karakterde oturma-dengelenme farkedilmeyecek gibi değil. Bir 150 saat yapmak istiyorum.

Ben de re0 için enstrüman ayrımı hariç aynı şeyleri rahatlıkla diyebilirim;çok yakın iki kulaklık olduğunu düşünüyorum ses rengi açısından;aynı şekilde canlı portaprodan sonra hareketli pop şarkıları dinleyemiyorum.Enstrüman ayrımında konuşmuyorum daha çok enstrümanlı şarkılarla deneyemedim.Biraz pink noise iyi gelecek sanki,hatta şu anda başladım bakalım ne olacak.

• @utuman o fırsat bir ara yine gelir muhakkak bu sefer kaçırma bari, sonra içi içini yiyiyor insanın Burn-in'i direkt olarak müzik listemden yapıyorum ayrıca.

@witness aslında memnuniyetsizlik gibi bir durum söz konusu değil. Sadece ilk kulağıma taktığımda duyduğum ses biraz dudağımı büktü ama, ilk kullanım ve yeni kulaklığın yarattığı heyecanla birlikte yüksek beklentinin sebebi olsa gerek. Şu anda gayet memnunum diyebilirim hatta. Bugün latin klasikleri ile birlikte biraz deneme sürüşü yaptım, başarılı buldum gerçektende. Ses dengesi yavaş yavaş kendine geliyor sanki. Ama gerçekten pop müzik dinlenmiyor bu kulaklıkla, hala fikrim değişmedi ve galiba bu şekilde de kalacak. Şu anda Ck9 ile birebir karşılaştırırsam CK9 daha sıcak ve daha bass ağırlıklı bir kulaklık. Birde CK9'un sahne derinliği biraz daha iyi gibi geldi tam olarak karar veremedim gerçi oturup iyice denemek lazım, ama pfe'nin sahne genişliği gerçekten çok iyi ve hemen farkediliyor, abartacam biraz ama orkestranın tam karşısında oturmuşsun gibi bir havası var, orkestra şefi gibi hissettim kendimi. Birde audio-technica'daki mikrofonik etki phonak'ta çok iyi düzeyde, gerçekten buda ciddi bir artı bana göre. Bir ara bende vidaları açıp incelemeyi düşünüyorum nasıl becermişler bu işi diye.

Hafta içi ibasso D2 ile birlikte denemeye gidecem. Bakalım o zaman nasıl bir sonuç alacam onu merak ediyorum.

• Evet büyük beklentiler ister istemez oluyor ama senin de dediğin gibi kimi müzik türlerine gitmiyor bu kulaklık

Orkestra şefi olmak iyidir.Sahne derinliği okadar da iyi değil elbet ama sahne genişliği konusunda bir sıkıntısı yok. Basıklık hissi olmadan en ön sırada müzik dinlemek gibi

Sana önerim (bütün armatür sürücülü kulaklık kullananlara öneriyorum) amfini aldıktan sonra 100 ohm gibi direnci olan bir rezistör ile high-gain modda müzik dinlemen.

Tizlerdeki çözünürlük artıyor ve genel haliyle daha rafine bir ses duyuluyor. Ben 200 ohmluk rezistör ile deniyorum ve little dot mki+ biraz zorlanıyor beslemekte. Zorlanmaktan ziyade tam sınırda demek daha doğru. O yüzden belki 100 ohmla denemek daha iyi olabilir.

• iBasso D2 ile ilgili yorumlar bekliyorum thetrooper00
  • Haftaiçi gidecem denemeye inşallah. Ama amfi tecrübem olmadığı için amfi ile ilgili çok yorum yapamam, yapsam bile cılız yorumlar olur gibime geliyor, ama ses değişimine etkisini bende merak ediyorum ve buradan aktarırım kendi fikirlerimi.
  • Phonak Audéo PFE alabileceğim güvenilir sorunsuz bir yer... yada ikinci el varmı? mümkünse siyah modelinden...
  • bende bu kulaklıktan almak istiyorum, nerden alınabilir
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.