Şimdi Ara

Phonak PFE testi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
117
Cevap
0
Favori
9.426
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • er6i tizlerinden daha iyisini düşünmek biraz zor , ms1 ve dt880 kullandım ona rağmen diyorum; bir fırsatım olsa alıcam bu phonakdan merak ettim doğrusu.

• Tavsiye ederim fifo. Bende er4p/s in tizlerini çok merak ediyorum pfe den daha iyi olduğu söyleniyor.
    Pfe özellikle sert vurulan zillerde hiç bozulma yapmadan oldukça doğal sesler üretiyor. Çamurlaşma , dağılma yok. Grado sr125 ile çok benzer diyebilirim tizleri için. Hemde sahne derinliği iyi olduğu için kafaüstü bir modelden dinliyormuşcasına zevk veriyor.
    --er6i fiyatına göre kesinlikle iyi tizler üretiyor. Sr60 la benzer diyebilirim. (modlanmış hali ile modlanmamış hali arası biryerde). Pfe daha iyi olabilir ama er6i kendi sınıfında hatta 150 dolar seviyedi modellerde bile (pfe hariç) tizlerde rakibi çok az olan bir kulaklık.

• Güle güle kullan witness. Şu ara bir kulaklık arıyor olsaydım genel yorumlardan ötürü bu kesinlikle Phonak olurdu. Shure Se420 yi deneme fırsatın oldu mu hiç, Phonak'a kıyasla farkları nedir diye merak ettim. Dolar 1.2 ytl lerde seyrederken 230$ a almıştım. Belki ikinci kulaklığım PFE olur.

Saygılar
  • Teşekkür ederim.
    Hayır se420 yi deneyemedim. Ama shure e4c denemiş birisi olarak daha berrak , ayrıntılı bir ses verdiğini daha iyi tizlerinin olduğunu söyleyebilirm Shure se530 ile pfe yi kıyas edip tizlerini ve ses karakterini daha çok beğenen yorumlar okudum. Açıkçası şu daha iyidir demek zor ama birbirlerine göre daha iyi ya da daha kötü yanları var...
  • Gerçekten harika bir kulaklıkmış. Fiyatına göre daha iyisi yok herhalde. Uzun süre ilgilenmeyince bu tarz ürünleri kaçırdık tabi.

Türkiyeye geldiğimde arkadaştan aldığım bilgiler doğrultusunda direk IE8 i aldım. Ve bu kulaklığın IE8 ile kıyaslanması çok ilgimi çekti.
  • ie8 denemedim ama pfe den daha sıcak sesi olduğunu düşünüyorum. Eğer er6i yi beğenmediysen pfe de biraz soğuk kalabilir . Bende ie8 i çok merak ediyorum özellikle baslarını ve midleri övülüyor. Acaba enstrümantal müzik ile denedin mi elinde batı klasikleri varsa deneyimlerini yazarsan sevinirim..
  • İlgili arkadaşlar daha önce incelemiştir gerçi ama bulduğum bi review i vermek istiyorum.

Phonak PFE ve Sennheise IE8 karşılaştırması :

http://www.head-fi.org/forums/f103/phonak-audeo-pfe-vs-sennheiser-ie8-406323/

PFE nin daha üstün olduğu ve IE8 in daha üstün olduğu yanlar belirtilmiş. Bu kulaklığı alacak arkadaşlara seçim yapmalarında yardımcı olur.
  • Testte ie8 i daha çok beğenilmiş gerçi pfe nin birkaç katı fiyatı olduğunu unutmamak lazım. Şeytan diyor ie8 al ama şeytan çok şey söylüyor bu aralar....
  • quote:

Orjinalden alıntı: witness

ie8 denemedim ama pfe den daha sıcak sesi olduğunu düşünüyorum. Eğer er6i yi beğenmediysen pfe de biraz soğuk kalabilir . Bende ie8 i çok merak ediyorum özellikle baslarını ve midleri övülüyor. Acaba enstrümantal müzik ile denedin mi elinde batı klasikleri varsa deneyimlerini yazarsan sevinirim..

IE8 in sesi daha önce kullandığım UM2 kadar sıcak değil. Yalnız SE530 dan daha sıcak bir sesi var.

Uzun süre bu kalitede kulaklık kullanmadım (Sennheiser IE4 ve cowon G3 ile idare ettim) o bakımdan çok fazla yorum yapmayayım diyorum. Çünkü kulaklığın sesi beni her açıdan hayran bırakıyor. :)

Basslar ayrıntılı, temiz, güçlü ve çok vücutlu. Sanki orta frekanstan - alt frekansa hiçbir ayrıntıyı atlamıyor. Vuruşlar ve uzantılar eşsiz. Ve benim en çok dikkat ettiğim frekans aralığı mid-bass aralığıdır. Daha önce 100 lerce dinlediğim şarkıları bu kulaklıkla dinleyince inanılmaz etkilendim. Ve dedikleri gibi sesi IEM karakteristiğinde değil. Çok geniş bir sahneden hafif uzantılı olarak alıyorsunuz bütün sesleri. Biraz abartılı olacak ama neredeyse enstrumanların pozisyonlarını algılıyorsunuz.

Tizler hakkında çok yorum yapamıyorum çünkü tizler kulaklıkta en az dikkat ettiğim aralık. Belirli bir tiz kalitesinin üstü olduktan sonra beni tatmin ediyor. Super fi 5 pro nun tizlerini bile beğeniyordum, artık siz düşünün. :) UM2 tiz konusunda Super fi 5 den çok daha iyiydi bunu farketmiştim. :) Ve IE8 bunu bir adım daha ileriye taşıyor. Bana göre son derece ayrıntılı, temiz ve güçlü tizleri var. Nette tizlerin bass ve mid kalitesine oranla biraz gölgede kaldığını belirten yazılar okudum. Yani ER4P veya W3 dinleyen biri, belkide IE8 in tizlerinden çok etkilenmez. Ama dediğim gibi bana fazla bile. Gerçi IE8 ile ER4P yi tizlerde bile kıyaslayan kullanıcılar var nette. :)

Yani genel olarak verdiğim parayı rahatlıkla hak ettiğini düşünüyorum. Bass-midbass severin kesinlikle hayran kalacağı bir kulaklık.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Soultrap -- 5 Haziran 2009; 18:50:23 >

• Bugün ayağımın tozuyla geldim eve, bi tanede phonak siparişi ben verdim sonunda dayanamayıp. Ne olacak bu kulaklık sevdası bilmiyorum ama sonu hiç hayra alamet görünmüyor. Umarım diğer kullanıcılar gibi bende memnun kalırım, ki kalacağım konusunda bir şüphem yok aslında.

Ayrıca bu kulaklığı almamda incelemesi ile emeği geçen @witness arkadaşımada teşekkür ederim. Biraz TRT jeneriği gibi oldu ama bu inceleme olmasa muhtemelen almazdım.
  • Hayırlı olsun thetrooper00. Ben bu incelemeyi görmemiştim. Şimdi konu yeniden gündemde madem birkaç şey ekleyeyim. Öncelikle harika bir kulaklık siparişi verdin. Malzemesi de dikkatli kullanımla kolay kolay üzmez. Şu an Little Dot mk2 amfi ile hem dt880'i hem de phonak'ı dinleyebiliyorum ve diyebilirim ki phonak ayrıntıda dt880'in gerisinde değil kesinlikle. Hatta çok emin değilim ama daha iyi bile olabilir. Keza bu lambalı amfiyle phonak daha bir açıldı sahne konusunda ve baslar gerçekten inanılmaz derin ve kaliteli. Amfi low-gain modundayken son sese getirilse bile phonak da en ufak bir ses bozulması olmuyor.
  • Hayırlı olsun thetrooper00
  • rica ederim thetrooper00
    senin gibi dikkatli bir "kulağın" memnun kalmama ihtimali çok düşük.
    Bende ulyses e teşekkür edeyim bu vesileyle o da bana bu kulaklığı aldıran kişi. Bende ayrıntı konusunda pfe nin pek az rakibi olduğunu düşünüyorum. Kesin ve büyük konuşmak istemiyorum ama ety er4p-s i bir kenara koyarsak en büyük rakibi akg k702 olmalı bu konuda.

Bu arada denemesi kolay o yüzden eğer amfi ile kullanırsan yüksek dirençli bir rezistör aparatı ile modlayabilirsin. Ben 200 ohmla denedim karşılığında daha sıkı baslar,tizlerde netlik ve genel bir çözünürlük artışı aldım. Fark er4p-s kadar çok değil elbette ama beni çok mutlu etti.

Kulaklığınla şimdiden iyi dinletiler. Yorumlarını gözlüyor olacağım

• Gerçi siyah olanındaki malzeme problemlerinin yeni seride olmadığı söylenmiş, gelecek kulaklıkta yeni seri gelir her halde bu saatten sonra. Ama sorun meydana gelme ihtimali olsa bile garantili olarak aldığım için pekte sorun etmiyorum şu an için. Ama işin kötü ya da daha doğru bri tabirle masraflı tarafı bir tane sağlam bir taşınabilir amfi düşüncesi şeytan tarafından aklıma sokulmuş durumda. Şimdiden gezinmeye başladım bile bu konuda. Lambalı amfi konusunda da senin incelemeyi bekliyorum açıkçası. Şu an için çok gerekli görmüyorum ama ileride iyi bir kafaüstü ile birlikte lambalı amfi almak sanırım en mantıklısı olacak gibi duruyor.
  • taşınabilir amfi arıyorsan mki+ yı herzaman öneririm. Hatta mki bile yeterli bir amfi. Techno-fi deki incelememe bir göz gezdir istersen.
  • Doğru dürüst bir kafaüstüne bir alışsan, bir daha IEM almayacağına eminim

Ayrıyeten onun amfi incelemesini bekleyen çok kişi var
    quote:

Orijinalden alıntı: thetrooper00

Gerçi siyah olanındaki malzeme problemlerinin yeni seride olmadığı söylenmiş, gelecek kulaklıkta yeni seri gelir her halde bu saatten sonra. Ama sorun meydana gelme ihtimali olsa bile garantili olarak aldığım için pekte sorun etmiyorum şu an için. Ama işin kötü ya da daha doğru bri tabirle masraflı tarafı bir tane sağlam bir taşınabilir amfi düşüncesi şeytan tarafından aklıma sokulmuş durumda. Şimdiden gezinmeye başladım bile bu konuda. Lambalı amfi konusunda da senin incelemeyi bekliyorum açıkçası. Şu an için çok gerekli görmüyorum ama ileride iyi bir kafaüstü ile birlikte lambalı amfi almak sanırım en mantıklısı olacak gibi duruyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi H. -- 31 Temmuz 2009; 16:37:53 >

• Aslında 2-3 günlüğüne yurtdışındaydım. Gözüm orada karardı aslında, elim gitti gitti geldi alışveriş merkezinde, Ultrasone Pro 900 almaya niyetlendim, fiyatlarda iyiydi ama gerisini düşününce gözüm korktu birden, vazgeçtim. Ama eve gelince earphonesolutions'tan %20 indirimide görünce phonak siparişini verdim gitti gaza gelmişken.

Bir de sürekli olarak daha iyisini kullanınca, insan diğer modeller hakkında daha şeffaf yorumda bulunamıyor veya beğenmiyor. Ama bu işin sonu olmadığı bir gerçek. Bakalım fedex ile aldım umarım bir sorun çıkmadan ulaşır. Ki fedex ile dahi olsa benim eve gelmesi 7-8 günü rahat buluyor. İlk düşüncelerimi aktarırım bende o zaman.

Amfi konusunda da araştırmadayım, sizlere danışırım bu konuda. Yardımlarınızı ve fikirlerinizi esirgemeyiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi thetrooper00 -- 31 Temmuz 2009; 16:52:36 >

• Benimki de Fedexle gelmişti. Hem satın aldığım hem de garanti kapsamında gönderdikleri beleş olan Sorun çıkmıyor kulaklıkta. Ultrasone lar amfisiz de gayet rahat sürülebiliyor bildiğim kadarıyla. Benim de merak ettiğim bir markadır. Bu arada amfi incelemesi için sabrınızı taşırmak istemem ama baya bir vakit var arkadaşlar. Sırf burn-in zaten 100 saat sürüyor. Öyle yalap şap uyduruk bir inceleme de hazırlamak istemiyorum. Olacaksa düzgün olsun.
  • Amfi işi dediğin gibi çok uzun zaten burn-in'i.. Benim de DT770 incelemesi yapmamamın tek sebebi amfisiz ve burn in süreci durumu.. Öyle kaldı

quote:

Orijinalden alıntı: ULYSES

Benimki de Fedexle gelmişti. Hem satın aldığım hem de garanti kapsamında gönderdikleri beleş olan Sorun çıkmıyor kulaklıkta. Ultrasone lar amfisiz de gayet rahat sürülebiliyor bildiğim kadarıyla. Benim de merak ettiğim bir markadır. Bu arada amfi incelemesi için sabrınızı taşırmak istemem ama baya bir vakit var arkadaşlar. Sırf burn-in zaten 100 saat sürüyor. Öyle yalap şap uyduruk bir inceleme de hazırlamak istemiyorum. Olacaksa düzgün olsun.

• Arkadaşlar kullanan var mıdır bilmiyorum ama ikinci el ibasso D2+ buldum bir tane uygun fiyata. Almamı tavsiye eder misiniz? Fikirleri olanlar düşüncelerini belirtirse sevinirim.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.