Şimdi Ara

pic ile 0 to 220v arası kontrol devresi yardım edin lütfen

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
2.295
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • pic ile 3 faz 120 derece faz farklı program yazdım ve port çıkısında dijital analog dönüştürücü entegre koydum proteus ta osiloskopta sonucu gördüm ama dijital analog dönüştürücünün çıkışı 0 to 2,56 volt arasında değişiyor ben bu voltaj ile opto kuplör veya transistör veya triyak artık ne olursa olsun 0 to 220v rasında nasıl bir devre kurarak ayar yapabilirim

lütfen yardım edin bana....

• öncelikle şebekenin sıfır geçişini algılayıp

buradan itibaren maksimum 10 ms saydırıp
    kaç volta karşılık gelicekse orada ( 10 ms aralıkın o anında )
    MOC3020 gibi bir optokuplörle bir triyakı tetikleyip

yüke bu voltajı uygulayabilirsin
  • yazdıklarınızan bişe anlamdım ben programla 0 dan başlayıp 2,56v kadar voltaj alıyorum ve bunubir transistör beyzine bağlayıp kollektöre 220vdc vererek 0 ile 220v arasıuı değişim alabilirmiyim

birde optokuplör içinde led olduğu için 1,2v ta ancak yanmaya başladığı için 0,02v ta n 1,2v ye kadar hiç bir voltaj çıkışı vermeyecektir
  • sanırım pic ile ürettiğin sinüs referansını kullanarak 220Vac kaynak üretmeye çalışıyorsun. bunlar genel de konvertör uygulamaları içine girer. senin yapmak istediğin ise dc to ac invertördür. bu invertör uygulamaları için ise değişik topolojiler vardır. burada ki topoloji seçimide senin güç ihtiyacına bağlıdır. ama full bridge (tam köprü) dediğimiz yapıyı kullanabilirsin.
  • Bence DA'ları aradan çıkar, onların yerine PWM üreteçleri programla. AC kaynağı doğrult, filtrele, DC haline getir, sonra PWM ile anahtarla, sonra filtrele. (d sınıfı amplifikatör)

Sakın doğrudan şebeke gerilimiyle uğraşma, arada 1:1 bir trafo olsun.
  • öncelikle tşk ediyorum

tam koprü olayını biraz daha açar sanız çok sevinirim

pwm komutu kulanınca 500hz den 70hz lere kadar düşüyor ve sinüs dalgada kare dalgalar halinde yükselip düşüyor yani pwm komutunu bu yüzden seçmedim

şuan için ad 557 nin çıkışısında 0 ile 2,56 voltu elde edebiliyorum fakat bunu bir triyak ile 220vdc i 0 la 220v arasında değiştirmek için uğrasıyorum

işlemcinin çıkısı sinüs dalga dır
  • ekte ki resimde 3 fazdan tam köprü doğrultma devresi vardır. senin burada yapacağın diyotlar yerine bir transistör, mosfet ya da IGBT bağlayıp yük tarafından DC beslemeni verip diğer taraftan 3 faz elde edebilmektir. yalnız senin işlemcide elde ettiğin sinüs sinyalini kullanarak buradaki anahtarlama elemanını nasıl anahtarlayacağını bilmiyorum. bu tür uygulamalarda ben PWM modülü bulunan dspic işlemcileri kullanıyorum. sinüs referansımı tablo olarak oluşturup işlemciye gömüyorum ve bu referansı kullanarak center aligned denen modda PWM çıkışlarını çalıştırıyorum. burada PWM çıkışlarının High ve Low çıkışları vardır. High çıkışını üsteki mosfeti, Low çıkışınıda altaki mosfeti sürecek şekilde bağlamak gerekiyor. tabi burda kullandığın mosfet ya da IGBT yi anahtarlayabilmek için izole bir driver katı da oluşturmalısın...

pic ile 0 to 220v arası kontrol devresi yardım edin lütfen

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • pwm ile sinüsoydal dalgayı nasıl olusturuyorsunuz

ben trigonometrik formüllerle olusturdum çizmiş olduğunuz sekili biliyorum zaten bende toshiba mp6750 transistör grubu entegre ile yapacam ama beyzi direkmen 0 to 2,56 volt ile besleyince 0 to 220 volt arasında değişme olurmu aceba
  • yüksek frekansta pwm ile sinüs formunu oluşturabilirsin. zaten genelde uygulamalarda bu yöntedir. tek fark pwm referansını nasıl ürettiğindir. bunu bir sinüs kullanarakta yapabilirsin, hysteriss kontrol ile de yapabilirsin. senin yapmak istediğin uygulama ups'lerde var. onları incelersen görürsün...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.