goto main display_sur: display sürme kısmı bu alan return main:
oku: If Anolog = 1 Then Anolog = 11 Voltage = ADIn 2 Say = Say + 1 If Say > 185 Then ' 285 If Anolog = 0 Then T_voltage = 0 If Anolog = 11 Then S_voltage = 0 If Anolog = 2 Then R_voltage = 0 gercek_1 = 160 GoTo hesap EndIf If sifir_kontrol = 0 Then If Voltage > 10 Then GoTo oku Else If Say > 1 Then GoSub display_sur ' sifir_kontrol = 1 Say = 0 EndIf Else If Voltage < 10 Then GoTo oku Else sifir_kontrol = 0 GoTo ornek_al EndIf EndIf GoTo oku '------------------------------------------------- ornek_al: If Anolog = 1 Then Anolog = 11 For Say = 0 To 83 Voltage = ADIn 2 If Toplam_v < Voltage Then Toplam_v = Voltage EndIf Next
DelayMS 1 DelayUS 50 If Anolog = 11 Then Anolog = 1 Select Case Anolog Case 0 S = ADIn 11 T = ADIn 2 Case 1 R = ADIn 0 T = ADIn 2 Case 2 R = ADIn 0 S = ADIn 11 End Select goto main
Anolog okur iken portlar karşıyor bunun sebebini comprator olarak zannediyorum bilgisi olan arkadaş var mı yada pıc16f690 ile çalışan arkadaş varmı www.gruparge.com
Bence kayıtçıları ayarlayarak yapabileceğin işlemleri (PWM , RX ,TX , ADC ) sen gerçekleştir . Tamamiyle Picbasic komutları üzerine çalışırsan illa ki yolda bırakır seni..Adin komutu kullanma örneğin..
ADC yi açıp ansel e istediğin girişi ver . Go bitini aktif et sonra da işlemin bittiğine dair biti test et.Sonra da gidip kayıtçıdan değeri al..
adin'i kullanmayarak ta denedim ADC okumayı
kalan seçimi________ ad_in: adcon0.0=1 while adcon0.0=1 nop wend volt.highbyte=adresh volt.lowbyte=adresl
gibi ama yine problem devam etti cmcon= 0 ı kabul etmiyor galiba ASM olarak bir yazmayı deneyeyim blank seçimini
cmcon comprator kapatma registeri tek problem ondan tahmin ediyorum
mesela porta.1 i kuruyorum anolog okumak için portb.3 ü giriş kabul edip oradaki veriyi işliyor PDF i inceledim pic16f690 porta.0 hariç tüm yani 11 anolog portu comprator e çalışıyor
reset alma gibi bir problemide yok 7 segment display sürüyorum reset alsa görürüm bilmoyorum kafam karıştı bu 16f690 ile PROTON Basic kullanıyorum
komple registeri yazmak yerine sadece comparatoru kapatmayı bi dene.Diğer bitler default kalsın.Bu arada isis te 16f690 olsa denemeler yapıcam ama yok.
cm2con0.7=0 cm1con0.7=0
Dostum ilgine çok teşekkür ederim
cm2con0.7=0 cm1con0.7=0
bu yüntemide denedim ya Proton v3 derleyicisi pic16f690 ile pe uyuşmuyor anlamadım doğrusu inanırmısın 1 hafta dır bunun la denemediğim yöntem kalmadı ama problem halen devam etmekte
Bende v 2.1.3 var ve litseye baktım desteklemiyo.Sende ki versiyon daha üst se link verebilir misin?
online updates ten indirebilirsin dostum
3.1.0.9 yanlışlık olmasın ben PROTON BASIC
bu pic i kullanman şart sa analog multiplexer kullan gitsin.
analog cogullayıcı kullanmamam cunkı maliyet onemlı bınlerce yapılan bır devre ondan pıc16f690 gıbı anolog portu fazla olan bır ıslemcı kullanmam gereklı
hmm o zaman iş değişir tabi..
nasıl bir anolog cogullayıcı kullanabilirim
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme