ARKADAŞALAR BU GÜNE KADAR HEP BİNEK ARAÇ KULANMIŞ BİRİ OLARAK İLK DEFA Pick Up TARZI BİR ARAÇ ALMAYA KARAR VERDİK AMA DOGRUMU ETİİK YOKSA YANLIŞ YOLDAMIYIZ BİLMİYORUM BUNUN İÇİN SİZLERDEN YARDIM İSTİYORUM.OLASI BİR DURUMDA ALAÇAGIMIZ Pick Up HER HANGİ BİR İŞTE YADA BİRŞEY TAŞIMAK İÇİN KULANMIYAÇAGIZ İSTANBUL TRAFİGİNDE BİNEK ARAÇ OLARAK KULANAÇAZ. BU ARAÇLARIN BİZİ CEZBENDEN TARAFI YÜKSEK OLMASI VE BİRAZDA JEEP GÖRÜNMLÜ OLMASI.
BU GÜN İKİ ARACA BAKTIK :
ISUZU D MAX 4*2 LİMİTED AKSASUHARLI FİYATI:40.000 YTL
NİSSAN 4*2 SKYSTAR SSS :ARAÇ TEŞİRDE OLDUGU İÇİN GÖREMEDİK FAKAT 40.000 YTL ORTALAMA FİYAT ALDIK
DAHA ÖNCEKİ ARACIMIDA BU FORMADAN DEGERLİ ABİLERİMİZ VE KARDEŞLERİMİZN TAVSİYESİ ÜZERE ALMIŞTIM ŞİMDİ SİZLERDEN TEKRAR YARDIM BEKLİYORUM.
SİZCE BİNEK ARAÇ KULANMAK İÇİN BİR Pick Up ALAYIMI AL DERSENİZ HANGİSİNİ TAVSİYE EDERSİNİZ.???
< Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
karsiya pek gecmiyorsunuz sanirim. ikinci kopruyu kullanma zorunlulugu ve sehiricindeki park sorunu nedeniyle birara bende dusunmustum ancak bu nedenlerden vazgecmistim.
EVET KARŞIYA PEK GEÇMİYORUM GEÇTİGİM ZAMANDA ÇOK BÜYÜK ORANDA 2.KÖPRÜYÜ KULANIYORUM.
quote:
Orjinalden alıntı: tzar34
ARKADAŞALAR BU GÜNE KADAR HEP BİNEK ARAÇ KULANMIŞ BİRİ OLARAK İLK DEFA Pick Up TARZI BİR ARAÇ ALMAYA KARAR VERDİK AMA DOGRUMU ETİİK YOKSA YANLIŞ YOLDAMIYIZ BİLMİYORUM BUNUN İÇİN SİZLERDEN YARDIM İSTİYORUM.OLASI BİR DURUMDA ALAÇAGIMIZ Pick Up HER HANGİ BİR İŞTE YADA BİRŞEY TAŞIMAK İÇİN KULANMIYAÇAGIZ İSTANBUL TRAFİGİNDE BİNEK ARAÇ OLARAK KULANAÇAZ. BU ARAÇLARIN BİZİ CEZBENDEN TARAFI YÜKSEK OLMASI VE BİRAZDA JEEP GÖRÜNMLÜ OLMASI.
BU GÜN İKİ ARACA BAKTIK :
ISUZU D MAX 4*2 LİMİTED AKSASUHARLI FİYATI:40.000 YTL
NİSSAN 4*2 SKYSTAR SSS :ARAÇ TEŞİRDE OLDUGU İÇİN GÖREMEDİK FAKAT 40.000 YTL ORTALAMA FİYAT ALDIK
DAHA ÖNCEKİ ARACIMIDA BU FORMADAN DEGERLİ ABİLERİMİZ VE KARDEŞLERİMİZN TAVSİYESİ ÜZERE ALMIŞTIM ŞİMDİ SİZLERDEN TEKRAR YARDIM BEKLİYORUM.
SİZCE BİNEK ARAÇ KULANMAK İÇİN BİR Pick Up ALAYIMI AL DERSENİZ HANGİSİNİ TAVSİYE EDERSİNİZ.???
Öncelikle istanbul gibi bir yerde öyle bir trafikte o dev gibi aracları almak mantıklımıdır??? tamam yüksek falan ama cok uzun araçlar dostum kabus olur sana girdigin her sokak. İllaki yüksek araç istiyorsan sana tavsiye edecegim birkaç model var: Nissan qashqai ve ford kuga. ama fiyatları biraz tuzlu pick-up lara göre. en yakını 50-60 bin ytl civarı Nissan qashqai,bu aracı bir araştır derim dostum.
bahsetigin araca bu gün inceledim çokta begendim en baz benzili versiyou 42.000 tl başlıyor alınabileçek benim kanatımce alına bileçek dizel versiyonu 52.000 tl. biraz benim bütçemi zorluyor.
Dostum, pick up hakkında yazdığım bir yazı var, sana da fikir verecektir.
Yazının tamamı bana aittir, başka yerden alıntı vs yok, hepsi kendi tecrübem.
Sana pick up önermem, gerekçeleri ayrıntılı şekilde var.
Eğer bazı hususlar doyurucu gelmezse sorularını cevaplarım.
quote:
Babamda yaklaşık 4 yıldır 2005 model Ford Ranger 4x2 XLT var, ben de oldukça sık kullanıyorum arabayı. Arabayı da tanıdığımı söyleyebilirim bu geçen 4 yıllık süreçte.
Daha önce pick-up kullanmamıştım, ama bu araçla birlikte oldukça fazla tecrübe sahibi oldum.
Pick-up'ların genel artılarını şöyle sıralayabilirim:
1. Yerden yüksek yapıları ve geniş yanaklı lastikleri sayesinde çukurlardan korkmaya gerek yok, bu TR'de çok işe yarayan bir durum.
2. Pick-up ların heybetli görünüşleri beni de çok cezbediyor. Son pick-up ların hepsi de birbirinden şık.
3. Büyük boyutlar şehir içinde sıkıntı yaratsa da, aracın büyüklüğünden dolayı arabanın ucunu biraz çıkarttığında karşıdaki araç yol veriyor
4. Kasayı değişik uygulamalarla kapattığınız zaman inanılmaz bir bagajınız olur. Buzdolabı dahi taşımak mümkündür.
Ancak eksileri de yabana atılır gibi değil. Şöyle ki:
1. Bizim araç 109 hp güç ve 260 nm torka sahip. Normal bir arabada bu değerler oldukça seri bir arabaya sahip olduğunuz anlamına gelir. Ancak bu güç ve tork yaklaşık 1700 kg boş ağırlıkla birleşince serilikten eser kalmıyor. Normal, hatta ağırbaşlı bir araba denebilecek bir performans çıkıyor ortaya.Gerçi yeni pick up lar biraz daha güçlü ama araçların boş ağırlığı yine de çok yüksek.
2. Ranger'ı babam da, ben de oldukça sakin kullanırız, ama şehir içinde 60 lt depo ile 600 km'yi bulmayan, genelde 550 km civarında kalan bir menzili var. Bu durum bakımları eksiksiz ve yetkili serviste yapılmasına karşın böyle. Yeni pick-up larda bu durum da biraz düzeltilmiştir, ama yine de az yakmıyor bu canavarlar.
3. Konfor bu tip arabalardan beklenecek son şeylerden biri. Arka aksta süspansiyon yerine makas sistemi olduğundan-ki bu durum aracın asıl amacının yük taşıması olmasından kaynaklanır-özellikle arka koltuklarda yolculuk yapmak 2005 Ranger'da tam bir işkence. Biraz büyükçe bir çukuda kolayca zıplarsınız oturduğunuz yerden.
4. Pick-up ların oldukça büyük boyutları şehir içi kullanımları işkenceye çevirebiliyor. Bizim arabanın uzunluğu 5.10 civarında. Bir de öne bullbar eklenince uzunluk 5.30'lara çıktı. Bu uzunluk inanılmaz bir park yeri bulamama sıkıntısı yaratıyor. Amcamın Punto'sunu kullandığım zaman o kadar rahat ediyorum ki anlatamam. Punto her deliğe girerken bizim canavar en az 6 metrelik yer istiyor.
5. Pick-up ların doğası gereği yol tutuşları çok kötüdür. bu araçlar yük taşımak için tasarlandığından kasa boşken arka aks ön akstan bağımsız olarak gezmeyi çok sever. Arka aksın üzerinde kasa dışında bir şey olmadığından arka taraf çok hafiftir. Bu yüzden arka kısım çok hareketlidir. Bu durumu biz kasaya 100 kg ağırlığında bir logar kapağı koyarak çözdük, ama artan ağırlık nedeniyle performans azalıyor ve yakıt artıyor. Ayrıca yerden oldukça yüksek oldukları için ağırlık merkezi de yukarıdadır. Bu da yol tutuşun kötü olmasındaki en önemli nedenlarden biridir. Yüksek hızlarda bir binek araba kadar güven vermez pick-up lar.
Pick-up ların artı ve eksilerini saymaya çalıştım. Bu araçların asıl işlevi yük taşımak. Ancak son yıllarda şehirdeki kovboyların artması ve yüksek fiyatlı SUV'lara ciddi bir rakip oldukları için çok satılıyorlar. Bir SUV'un konforuna ya da bir binek arabanın yol tutuşuna sahip değiller. Yüksek satış rakamlarındaki en önemli etken ise çok heybetli bir aracı SUV'dan çok daha az paraya satın alınabilmesi.
Yaklaşık 4 yıldan beri pick-up kullanan biri olarak pick up almaya aşağıdaki şartlardan birinin gerçekleşmesi halinde sıcak bakardım.
1. Yük taşımam gerekli, ama araçta 4 hatta 5 kişi de yolculuk yapabilmeli. Pick-up uygun duruyor.
2. Offroad meraklısıyım, ama büyük de bir bagaj gerekli. Büyük bir SUV almaya param yetmiyor. Bu durumda pick-up uygun.
3. Araba kullandığım yerde yol kötü, kışı çok karlı vs. Sonuçta 4 çeker bir araba şart. Bu durumda da RAV4, CRV ya da benzeri crossover'lar yerine arazi yeteneği yüksek bir pick-up alırım.
Bu saydığım durumlar dışında pick-up almazdım. Aile arabası olarak C ya da D segmenti bir sedan ya da SW hatta bir MPV çok daha mantıklı bir seçim olacaktır. Bu saydığım araçlar daha seri, konforlu, ekonomik ve kullanışlıdır.
Size son önerim şu olacaktır: öncelikle bir pick-up'ı kötü bir yolda test edin, bir de yüksek süratte (100 km civarı) stabilitesine bakın. Ardından da C segmentinde beğendiğiniz arabayı aynı şekilde deneyin. Kötü yoldaki konforuna ve yüksek süratteki stabilitesine bakın. Aradaki farkı göreceksiniz.
:) ewet dostum az önce başka bir formda okudum yazını deneyimlerini baylaştıgın için teşekür ederim.
Bunu görünce hemen aklıma bu geldi paylaşayım dedim biraz neşemizi bulalım
polemiğin yazdıklarını yabana atma pickup kullanıcısı olarak yazdığı yazının hepsine katılıyorum şehiriçinde kullanımı zordur. bir sorento yada x5 in yanına park ettiğinizde arabanın kıçı 2 karıştan fazla dışarda kalır. her yere sığmaz. illede alacam dersen en iyi dönme yarıçapına sahip olan L200 e de bakmanı öneririm.
quote:
Orjinalden alıntı: lokosit
polemiğin yazdıklarını yabana atma pickup kullanıcısı olarak yazdığı yazının hepsine katılıyorum şehiriçinde kullanımı zordur. bir sorento yada x5 in yanına park ettiğinizde arabanın kıçı 2 karıştan fazla dışarda kalır. her yere sığmaz. illede alacam dersen en iyi dönme yarıçapına sahip olan L200 e de bakmanı öneririm.
Eyvallah hocam.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme