Şimdi Ara

Pilot Garage Ekspertiz Rezilliği (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
45
Cevap
1
Favori
4.819
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
65 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ben de geçen benzer bir duruma şahit oldum. Arkadaş araba alacaktı ve bu firmanın bir şubesinde full paket test yaptırdık. Hava yastığı kontrolü olduğu için özellikle full paketi seçtik. İş bitti, hava yastıklarında herhangi bir sıkıntı yok dendi. Sonra ekspetiz raporunu verdiler ve detaylı inceleyince "hava yastıklarına bakılamadı servise gösterin" gibi bir ibare gördük. Bunu sorunca "ya arkadaş oraya öyle yazmış ama biz baktık sıkıntı yok. Orada ne yazdığı önemli değil. Bir problem olursa biz buradayız" falan diyorlar. Dedim "bize ne diyorsanız onu yazacaksınız. Böyle iş mi olur? Yarın biz bu arabayı satacak olsak hava yastığı patlak çıksa buraya gelsek bizi tanımazsınız, düzeltin şunu". Yok mok deseler de ısrar edince değiştirip hava yastıklarına orijinal yazarak yeni bir rapor verdiler. Ama tek problem bu da değil. Bakarken "enjektörlerde ses var, ve altta yağ kaçakları var bu yüzden dyno yapmayacağız" dediler. Biz de "iyi tamam madem" dedik. Sonra gidip iyi bir ustaya baktırdık. Enjektörlerde herhangi bir problem veya garip bir ses yok dedi. Bazı testler yaptı ve herşey gayet normal çıktı. Bir de arabanın park sensörleri sağlam çalışıyor yazmışlar rapora. Arabada park sensörü yoktu :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Pilot garage gerçekten ciddiyetsiz, verdikleri raporla söyledikleri farklı, ekspertiz yapan elemanlarda firma tişörtü bile yok.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Ben böyle firmalara ekspertiz yaptıracağıma giderim orjinal servise yaptırırım hiç değilse usta adamlar ilgileniyor ekspertizdeki elemanların bir çoğu vasıfısız adam çünkü adamlar asgari ücret alıyor

• Bunlara ekspertiz yaptiracaginiza sanayide iyi bir mekanik ve kaporta ustasına baktırın daha iyi. 2 ay önce araç aldım kendi mekanik ve kaporta ustalarıma gösterdim. Ekspertizlere güvenemiyorum.

• Ekspertiz raporunu notere sunun veya sunmayın faek etmiyor. Elinizde orjinal rapor oldumu mahkeme kabul ediyor ve gerekli dava açılıyor. İnsanlar uzun sürer kim uğraşcak diye bu işlere girişmiyor ekspertlerde bunu biliyor ve insanlar madur oluyor. Eksper parasını bu işle kazanıyorsa cezasınıda cekmeli insanlar onca birikimini güvenip getieiyor onlara. Valla işin özeti pilot garage denen sözde ekspertiz firmasımı aman aman Allaha yakın arabalara uzak olsun :)

• Ekspertizlerin alayı böyle. Hepsi at hırsızı. Vasıfsız şekilde araç kontrolü yapıyorlar.

En iyisi yetkili servise gidip arabayı check-up'a sokmak. Kısa sürede hallolmaz, randevu gerektirir ama para kolay kazanılmıyor. Ucuz arabada kalmadı piyasada. Bu yüzden emeğe değer yetkili servise gitmek.
  • crssover C kullanıcısına yanıt
    Ya geçen 3 alakasız insan, biri emekli, biri muhasebeci, öbürü komi vs bir araya gelmiş eksper işinde çok para var diye eksper işine girmişler, benden web sitesi istiyorlardı. Ha bunlar öyle abudik gubidik eksperde açmıyor, yine bu pilot garaj, oto eksper gibi nispeten öncesi olan eksper markalarının bayiiliğini alıyorlar. Senin aklından geçmez bu muhasebecidir, hayatında 3 arabadan fazla araç kullanmamıştır diye ama para var diye, yetkisizliğin cezası yok diye, adam dolandırmak mübah diye açıyorlar.

Sami Tarcanlar'a gelirsekte, bugüne kadar ben şube açmam, aslımı bozmam diyen adam tanesi 1 milyon tl den bayiilik vermeye başlamış hatta 2 tane de vermiş diye biliyorum. Bir tanesi direk önceki sanayideki bir eksper firmasının aynı ekibi imiş. Eski tabelayı indirip tarcanlar tabelası koymuş aynı ekip.

Şimdi bu nasıl olacak? 1 milyon tl tatlı tabi ama şimdi böyle etrafı çakma tarcanlar sararsa da güven olmayacak. Devletin yanlış eksper raporu veren firmaların anasını ağlatması gerekli.

• Pilot Garage ne be kardeşim. Beb araç alırken bulunduğum konumda en yüksek puanlısı hangisiyse hep ona götürdüm hiç de pişman olmadım.

• Henüz bugün araç sattım,ekspertiz mekspertiz ne alırken ne de satarken yanından dahi geçmem,buna övülen yerler de dahil.
  • Geçmiş olsun, uzak duralım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kaya_es -- 2 Ekim 2020; 18:4:44 >
  • Spider_hip kullanıcısına yanıt

Spiderim peki insanlar yetkili servise neden goturmuyor ? Bakmiyorlar mi ? Fiyat ne kadar ? 1 milyona bayilik verip bankada faize yatirirsan yemisim ismimi sayginligini zaten adam sosyal medyadan reklamini iyi yapti bulent ersoydan unlu oldu bilmeyen yok.

• quote:

Orijinalden alıntı: faho

Henüz bugün araç sattım,ekspertiz mekspertiz ne alırken ne de satarken yanından dahi geçmem,buna övülen yerler de dahil.

asıl kazık övülen yerlerden yeniyor .

• quote:

Orijinalden alıntı: Spider_hip

Ya geçen 3 alakasız insan, biri emekli, biri muhasebeci, öbürü komi vs bir araya gelmiş eksper işinde çok para var diye eksper işine girmişler, benden web sitesi istiyorlardı. Ha bunlar öyle abudik gubidik eksperde açmıyor, yine bu pilot garaj, oto eksper gibi nispeten öncesi olan eksper markalarının bayiiliğini alıyorlar. Senin aklından geçmez bu muhasebecidir, hayatında 3 arabadan fazla araç kullanmamıştır diye ama para var diye, yetkisizliğin cezası yok diye, adam dolandırmak mübah diye açıyorlar.

Sami Tarcanlar'a gelirsekte, bugüne kadar ben şube açmam, aslımı bozmam diyen adam tanesi 1 milyon tl den bayiilik vermeye başlamış hatta 2 tane de vermiş diye biliyorum. Bir tanesi direk önceki sanayideki bir eksper firmasının aynı ekibi imiş. Eski tabelayı indirip tarcanlar tabelası koymuş aynı ekip.

Şimdi bu nasıl olacak? 1 milyon tl tatlı tabi ama şimdi böyle etrafı çakma tarcanlar sararsa da güven olmayacak. Devletin yanlış eksper raporu veren firmaların anasını ağlatması gerekli.

adam 10 değil 5 tane bayilik verse bitti gitti. hayatı boyunca yatar gezer . bizde 5 sene araba 10 sene ev kredisi öderiz.

• Bazi markalarin servisleri ekspertiz himzeti veriyor Fiat-Birmot mesela sanirim 500TL gibi bir ucret talep ediyorlar , ben alacak olsam servis tercih ederim . Sonucta eksper diye gezenler araci ne kadar taniyor nerede ne egitim almis belli degil.

• Yaptıkları işin yasal sorumluluğu olmadığı için ekspertiz işi bence hikaye.

• Denetleme yok, önüne gelen ekspertiz firması açıyor.

Qashqai aracımi satarken alıcı eksper firmasına götürdu, "aracın sansiman dislilerinde problem var" diye kapı gibi rapor verdiler.

Ufam bir detay, qashqai cvt sanziman vardı haliyle sanziman da dişli yoktu :) bu söyledigimde, biz bu işi yıllardır yapıyoruz diye saçma bir cevap almıştık...

Neyseki alıcı bilinçli biriydi ordan çıktık yetkli serviste giderek kısa bir kontrol yaptırıp aracı almıştı...

Ozetle, bu işin suyu çıkmış durumda..her işimizde olduğu gibi para tuzağı. Arada işini düzgün yapanlar vardır elbet ama malesef gebel durum havadan para kazanma üzerine kurulu.

O raporu veriyorsa yasal bir sorumluluğu olmalı. En azından 3 ay gibi bir süre garanti gibi geçerliliği olmalı.. Bu olmadıkça hepsi hikaye benim. İçin.

Sayin Cb nin dediği gibi, "verdikleri rapor yok hükmündedir"

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi acquiles -- 2 Ekim 2020; 20:42:42 >
  • Cig kofteci,lokmaci,kunefeci simdi de expertiz firmalari turedi.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende şubat ayında aracımı sayacaktım.
    Alıcıyla adana pilot garage gittik.
    Araç 50.000 de darbesiz boyasız.
    Adamlar araba da dolu izi var dediler,fakat bu iz sadece bagaj kapağınin ustündeymiş.
    Ben sert çıktım,aracı sadece kıçı dişarı gelecek şekilde park mı ediyorum diye.
    Israrlarına devam ettiler.
    Alıcıyla eksper parası için birbirimize girdik.
    Arabayı almaktan vazgeçti.
    Parayı ödemedim,alıcıyı da eksper de bıraktım çıktım.
    Ertesi gün aracın bütün bakımlarının yapıldığı yetkili servise gittim.
    Adamlar baktı güldü ne dolu izi diye.
    Raporu aldım ücretsiz bir şekilde,alıcıya gönderdim.
    Alıcı özür diledi,arabayı almak istedi.
    Herkese satarım,gerekirse yakarım sana vermem dedim,geçtim.
    Yeni araç alacaktım üstüne para vererek,almadım.
    Pilot garage pişmanlıktır.
    Ben arabamı satsam yetkili servis dışında bir yere göstermem.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: cormen

Yaptıkları işin yasal sorumluluğu olmadığı için ekspertiz işi bence hikaye.

onu kim söylüyor ki. bedavaya hizmet vermiyorlar. ha emsal karar yoktur. ama bence konu sahibi vakit kaybetmeden mahkemeye vermeli. belki sonunda emsal bir kararda cıkarsa baskaları da faydalanır. ayrıca mahkemeye olay tasınınca bayi belki anlaşmakta isteyebilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cnrtr1 -- 2 Ekim 2020; 21:41:19 >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.