Şimdi Ara

Pilotaj OKUNUR MU?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
481
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar benim kız arkadaşım bu bölümü okuyup kafaya pilot olmayı koymuş. Tam burslu okuyacak kazanırsa. Gidip 2k yapıp pilotaj okumak mantıklı mıdır? Göründüğü gibi toz pembe mi pilotaj bölümü okumak? Hayal kırıklığına uğrar mı merak ediyorum? Bilgisi olanlar yardımcı olursa sevinirim.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• Ben de bu sorunun cevabını merak ediyorum. O kadar övülmesine rağmen ilk 2600'den sadece 7 kişi yazmış (tahmini olarak).

• harp okuluna girmekte mantıklı pilot olmak için ya da lisans mühendislik mezunları için thy program açıyordu her sene galiba belirli şartlarla pilotaj eğitimine alıyorlar sizi . hayali pilotluk olan biri için mantıklı okunur neden okunmasın

• Hocam şimdi sonuç olarak benim için değerli birisi. Bazı yerlerde pilot olup bir yerlerde iş bulamıyor insanlar falan diyenleri duydum. Bu forumda da okudum. Mühendis olmak istemiyor direkt pilotaj okumak istiyor. Sonrasında dönülmez bir yere girer diye korkuyorum. Sonuç olarak mühendis olup işsiz kaldım bir süre dersin sonra en kötü beş para etmez adam bile alanında iş buluyor. Pilotaj okunursa direkt olarak eli ayağı çekiliyor çoğu şeyden ve bir sorun olursa icraa edebileceği meslek yok. Çok önemli bir konu bu. O yüzden bilen eden birisi varsa sormak istedim.

• harptan pilot olmak imkansız aşırı torpil dönüyor

• Benim arkadaşım thk’ dan ücretiyle (euro olarak yüklü bir ödeme yapmıştı) eğitim alıp daha sonra pegasustan airbus tip’i alıp Pegasusta pilot oldu
    İş bulma süreci kişiye ve döneme bağlı. Arkadaşım öğrenciyken yalnız uçuşlarında 2 kere emergency geçirdi. Birinde uçağın motoru durmasına rağmen soğukkanlılıkla indirdi. Diğerinde de sanırım iniş takımı sorunu yaşamıştı. Bu sayede okulda tüm hocaların tanıdığı bir öğrenci oldu. Okul bitince Thk nın aşılama görevleri var uçaktan aşılı etleri yaban hayatı bölgesine atıyorlardı. O görev teklif edildi ve biraz orada çalıştı
    Öncelikle zor bir eğitimi var, tüm sınavları verince sana pilotluk sertifikası veriyorlar.
    Bu sertifika ile sadece küçük bireysel uçakları uçurabiliyorsun..
    Daha sonra mutlaka İngilizce yeterliliğini uluslararası geçerli bir sınava girerek kanıtlaman gerekiyor. Arkadaşım IELTS sınavında gerekli notu aldı, dosyasına koydu
    Daha sonra havayollarında çalışmak için ilgili uçağın tip eğitimini alman gerekiyor, bu da şu şekilde
    Ya havayollarının açtığı tip eğitim programlarına euro olarak yüklü bir ödeme yapıp alabilirsin ve ya eğitimini ücretsiz veririm ama bana 5 yıl süreyle baz pilot maaşıyla çalışırsın diyor.
    Pilotaj dediğin bölüm sanırım eskişehirde, onun süreci de muhtemelen benzerdir
    Havacılık forumlarına üye olup oralarda araştırırsan sektörden bilgili kişilerden bilgi alabilirsin

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• man utd kullanıcısına yanıt

çok para lazım pilot olmak için karşılığı çok iyi ama ödemen gereken para, emek, zaman da çok

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    gata'da tıp okunur mu?
    14 yıl önce açıldı
    Mimarlık hala okunur mu?
    5 yıl önce açıldı
    HUKUK HALA OKUNUR MU
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Fikrimiz sorulmadığı müddetçe herkes aldığı puanıyla dilediği yeri yazar okur ama sorulduğuna göre fikrimi söylerim. İlk 10K içinde bir yerlerde derece yapıp da lisans programını pilotaj okumak (bizdeki gibi tamamı teorik ders olarak) beyin israfıdır. Parayla okuyanlar ise paralarını lüzumsuz programlarda çarçur edeceklerine bu programa harcayabilirler (200-300Kları kastediyorum). Tekrar dönelim ilk 10K'ya; sağlığınıza bir halel gelse elinizde bir çöp kalır. Gidin okuyun sayısal bir bölüm (hemşirelik bile olur) genel geçer bir mesleğe ait diplomanız olsun ondan sonra 15-18 ay okuyun bunun okulunu para vererek. Amacım yermek değil değerli gençlerimizin zekalarını ve emeklerini efektif kullanmalarını sağlamak. Arkadaşınız da derece yapacak ise en azından fizik ya da matematik vb. temel bilim de okuyup ticari pilotluk eğitimi alsın derim. Sağlık ve esenlikle kalın.

• Hem sivil hem de askeri pilotlukta sağlık testleri zorludur bence bakılması gereken ilk nokta bu sağlıkta sıkıntı olursa tüm kariyerin gidiyor mu bilmiyorum. Askeriye de farklı görevlere atıyorlar seni yine de sivilde nasıl olur çok araştırmak lazım.

• Askeri pilotluğu düşünüyorsanız bile düşünmeyin hocam sadece "olursa iyi olur" mantığıyla düşünün yani hani ananenizin köyden 10 ortaklı tarlası vardır asla satılmayacağını bilirsiniz ama satılırsa para gelir iyi olur dersiniz ya öyle.

Sebebi zaten askeri pilotluk sağlık testler çok zor. Hadi geçti diyelim ben iddia ediyorum bir insanın o eğitimleri geçebilmesi için aşırı zor şartlarda ve fakirlik içinde büyümesi lazım.

TSK, özellikle pilotlara en zor eğitimi verir ki bu da tüm dünya genelinde böyledir sadece en çelik irade, azim ve emir komuta olayını anlayanlar askeri pilot yapar. Sebebi çok basit. Yarın bir gün bir savaş çıkarsa o insanlara git şu şehri bombala denecek. Allah için bunu kaçımız yapabiliriz? Masum, habersiz binlerce hayatı tek tuşla yok edeceksiniz…

Pilotluk eğitimi askeri lise mezunu oradan mezun olup MSU'nde hava kuvvetleri adına pilotaj eğitimi alan bir abimden dinlediğime göre "onların zamanında" şöyleymiş;
    Her dönem 3 subay pilot olmaya hak kazanır.
    Eğitim o kadar zordur ki sigara içmek için yapılması gerekenler, sigara içme alanına gitmek, o alana selam ve tekmil vermek, sigarayı esas duruşta sadece bir el hareket edecek şekilde içmek, bittikten sonra çöp kutusuna yürüyüp kutuya selam ve tekmil verdikten sonra sigarayı atmak, alana geri dönüp boş alana selam ve tekmil verdikten sonra moladan dönüş.

Allah aşkına hangi insan dayanır buna. E ama tabi pilotun o kadar emir komuta ilişkisini benimsemiş olması gerekir ki yarın git şu şehri bombala lafı ile çöp kutusuna selam ver lafını ayırt dahi etmesin ikisini de emir olarak görsün..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• yvztr kullanıcısına yanıt

Bu konuda haklısınız, belirli periyotlarda sağlık testlerine giriyorlar, geçmezse sıkıntı.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bilgileriniz için çok teşekkür ederim.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.