Var mıdır referans amfi kullananlar. Ben A-878 sahibiyim. Hoparlör olarak ne sürüyorsunuz bu amfilerle?
A878 güçlü bir amfi kesenize ve kulak zevkinize uyan her hoparlörü sorunsuz sürecektir. Açıkçası benimde almak gibi bir niyetim var hoparlör tercihim jbl Studio 580.
stakanarS
kullanıcısına yanıt
Ben şuan JBL E-100 ile kullanıyorum. Duymak istediğim sesi tamamen bunlar ile duyuyorum. Sizlerin de hangi hoparlör ile kullandığınızı merak ediyorum açıkçası. 5 sene önce A-858 sahibiyimdim. Sattım ve pişman oldum. Bu amfideki sesi ben başka hiç bir amfide duyamadım. Bu sebepten ötürü bu haftasonu itibariyle A-878 sahibi oldum.
Mer_SL
kullanıcısına yanıt
Uygun fiyata temiz bir cihaz aldıysanız çok doğru bir karar vermişsiniz. Hoparlörlerinizden de memnun iseniz bence masrafa gerek yok.
stakanarS
kullanıcısına yanıt
Doğru söylemek gerekirse pek de uygun bir fiyata aldığım söylenemez fakat verdiğim paranın bu ayarda ve kalitede bir cihaza değeceğini söyleyebilirim. Cihaz şuanda fabrikadan yeni üretilmiş gibi. Çizik ve leke bulmak imkansız. Önceki amfim A-858 ile aralarında çeşitli yapısal farklılıklar var. Bu model sanırım birkaç ufak modifikasyon görmüş hali.
Hayırlı olsun keşke bana da öyle bir 878 denk gelse. Adamlar hurda cihazlara binlerce lira istiyorlar. Evet aralarında fark muhakkak vardır. Sanırım 858de ufak bir dip ses sorunu vardı 878de düzeltilmişti,emin de değilim
Mer_SL
kullanıcısına yanıt
Hayırlı olsun Zamanında benim de çok beğendiğim bir amfiydi A-858 siz 878'i iyi bulmuşsunuz nadir bulunan bir parça...Pioneer'in kabuk değiştirdiği senelere denk geliyor agresif olmayan mutlak güç ve akışkan bir ses... Bu sesi seviyorsanız ne yapın edin bu pre-power'ı kovalayın...Temizini bulabilirseniz sizin amfinin karakterinde ama çok daha üst seviye canavar...
C90-M90
stakanarS
kullanıcısına yanıt
Teşekkür ederim. Size de inşallah güzel bir Referans amfi nasib olur. Gerçekten kıymetini bilmek gerekiyor bu cihazların. Bunu almadan önce A-757 alacaktım fakat bunu almak kısmet oldu. Eğer çok güzel ve temiz bir cihaz bulunca, ben kesenin ağzını biraz daha açmak gerektiğini düşünüyorum. Bu işte markalı iseniz zaten 3-5 fazla para verseniz bile kaybeden olmuyorsunuz. Çünkü aradığınız cihazın sahibi oluyorsunuz.
HI-DEF-MAN
kullanıcısına yanıt
Çok teşekkürler. Önerdiğiniz cihaz gerçekten müthiş bir parça. Ondaki ses karakterini ben A-878 de duyabildiğimi zannediyorum. Ayrıca tahminimce benim verdiğim paradan 2 kat daha pahalıdır. Fakat işçiliği ve gücü tartışılamaz.
2 adet a-757 sahibiyim :) birisi bosta, birisini de aktif olarak kullaniyorum. klipsch R-28F kuleleri suruyor. ilk stereo deneyimim oldugu icin karsilastirmali yorum yapamayacagim fakat urettigi guc muazzam, iscilik, ses kalitesi super otesi. avr den stereoya gectim fark gece ve gunduz gibi :)
bazen bu kolonlari baglayarak amplifikatore hakaret ettigimi dusunuyorum :)
bu arada hayirlisi olsun @Mer_SL hemen hemen ayni ses renginden hoslaniyor gibiyiz. jbl kuleleri yakindan gorme firsati yakaladim, cok heybetli duruyorlardi. 878 hakkini verir :)
DarthSidious
kullanıcısına yanıt
Teşekkürler @DarthSidious ben bu ses rengini çok seviyorum. Hafif parlak fakat yormayan tizler, dolgun ve güven veren baslar, orta seviyenin biraz altında mid sesler... JBL E-100 lerin 25cm lik çift baslı kabinleri oldukça kaslı bir görüntü sağlıyor. Kulak zevkimizin aynı olmasına sevindim paylaşacak çok şeyimiz olur
quote:
Orijinalden alıntı: Mer_SL
Teşekkürler @DarthSidious ben bu ses rengini çok seviyorum. Hafif parlak fakat yormayan tizler, dolgun ve güven veren baslar, orta seviyenin biraz altında mid sesler... JBL E-100 lerin 25cm lik çift baslı kabinleri oldukça kaslı bir görüntü sağlıyor. Kulak zevkimizin aynı olmasına sevindim paylaşacak çok şeyimiz olur
Benim cihaz bu arkadaşlar. Sizin cihazların fotoğraflarını da beklerim mümkünse...
quote:
Orijinalden alıntı: Mer_SL
Benim cihaz bu arkadaşlar. Sizin cihazların fotoğraflarını da beklerim mümkünse...
Alıntıları Göster
Güle güle kullan dostum ,Piyasada ikinci el fiyatını hak eden kalite cihazdır .
elektürükçü
kullanıcısına yanıt
Teşekkürler. Bunu satın alırken 770ES ile arasında kaldım. ES lerin sesi bana biraz sert geldiği için ve Referans amfi tecrübem olduğundan dolayı çizgiden çıkmadım.
Mer_SL
kullanıcısına yanıt
Sony ler bana ezelden beri metalik ses gelmiştir . Ki kulağım belki sizler kadar ayrıntıcı değil .Bazı amplifikatörler vardır insanı yorar , belli bir zaman sonra müziği kapatmak istersiniz ,kimileri hep açık kalır ,dinlemeye doyamazsınız . Seçim doğru
elektürükçü
kullanıcısına yanıt
Aynen dediğiniz gibi. Sert, doğal olmayan ve metal bir sesi var. Sahnesi geniş fakat dediğimiz gibi bizim kulağımıza hitap etmiyor. Referans amfi yüksek seslerde bile rahatsızlık vermiyor, sesi açtıkça açası geliyor insanın. Çok kısık seslerde -geceleri- bile tüm ayrıntıları verebiliyor.
Mer_SL
kullanıcısına yanıt
Sorması ayıp olmazsa bu amfilerin fiyatı ne kadar? Acaba bendeki nispeten parlak çalan Heco Music Style 900 hoparlör ile nasıl olurlar?
Şahsen bendeki Marantz pm6005 ve bu Heco ikilisi oldukça detaylı çalıyor ama bir yerden sonra yoruyor gibi geliyor bana
pioneer pd-7700 cd calar gelsin ben de foto cekip yollayacagim :)
bu arada sony ta-f770es'de mosfet donanimli surucu kati yok mu? eger boyle ise sicak calmasi gerekir diye dusunuyorum.
ta-f808es de durum aynen dedigim gibi. dinleyenlerin yorumu analitik caldigi yonunde. pioneer reference serisi ise "hafif" v sekilli ses sunumlari var.
heco music style 900 un parlakligini korukleyebilir diye dusunuyorum :)
878 lerin düzgün ve temizleri 2 bin TL civarı. Zaten bu ayarda bir cihazı sıfır almaya kalksanız 5 bin TL gözden çıkarmanız gerekir. En az o da. ES serilerinin tamamı MOS-FET. Fakat sesleri yumuşak değil. İşçilikleri muazzam. Referans amfiler tamamen dediğiniz gibi "v" şekilde çalarlar. Zaten dinleyiciyi yormamasının en büyük sebebi de budur. Ayrıca ses potansı yarıya geldikten sonra otomatikman bas-tiz kontrolleri devre dışı bıralılır. Bu durumun, yüksek seslerde tizlerin ve basların dinleyicinin kulaklarını tırmalamaması için oluşturulduğunu düşünüyorum.